Spierpijn of hd??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lesleylesley

Hoi, wij hebben sinds 3 weken een argetijnse dog van 7 en halve maand, chaiba kwam uit slechte omstandigheden hij was ondervoed en lag alleen maar buiten en in een bench, hier krijgt hij gewoon normale voeding is ook al een paar kilo aangekomen (nog wel een beetje aan de dunne kant) en krijgt voldoende beweging, hij had totaal nog geen spierontwikkeling in zijn lichaam, nu zie je dat zijn spieren mooi beginnen te ontwikkelen bij de borst voorpoten en achterpoten, maar we doen niks geks om hem gespierd te krijgen hij gaat gewoon normaal naar buiten toe en is vaak in de achtertuin te vinden en 1 x  in de week een klein stukje fietsen, nu is me opgevallen dat hij de laatste tijd in de avond veel ligt te piepen in zijn slaap of hij word piepend wakker ik weeet niet zo goed wat ik hiermee aan moet omdat ik ook denk dat hij mishandelt is geweest bij de vorige eigenaar dus mijn vraag is eigenlijk heeft mijn hond gewoon spierpijn omdat hij normale beweging niet gewent is en zijn spieren nu normaal beginnen te ontwikkelen?? heet hij HD??? of heeft hij misschien ook nog wel een trauma??? wie heeft er wat tips voor mij en wat denken jullie hier van willen jullie het aub even laten weten want het is een hartstikke lieve hond en wil niet dat hij pijn heeft....
heel erg bedankt xxx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spierpijn of hd??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Hoi Lesley,
Of Chaiba (last van) HD heeft is zonder medisch onderzoek niet vast te stellen of uit te sluiten, dit is alleen aan de hand van röntgenfoto's  met zekerheid te zeggen.
Maar bij een hond van 7 maanden zou het heel goed spierpijn kunnen zijn, helemaal omdat hij al weinig gewend is en je zelf al aangeeft dat de bespiering nu aan het ontwikkelen is en dat kan met pijn gepaard gaan, zeker na rust.
Ikzelf zou gezien de leeftijd en omstandigheden eerder denken aan spierpijn/groeipijn dan aan HD.
Maar om tips te kunnen geven is het handig om bv te weten hoeveel beweging de hond per dag en per   keer krijgt, wat voor voeding de hond krijgt,  de hond vaker aangeeft pijn te hebben of moeite heeft met bewegen zoals stijfheid of mank lopen, of gevoelig reageert bij aanraking op bepaalde plekken.

Daarbij zou ik zeker niet gaan fietsen met een hond van 7 maanden, dit is namelijk een erg grote belasting voor het gestel van een pup in de groei, helemaal voor een pup met een dergelijk verleden.
Voor het fietsen wordt vaak een minimum leeftijd van een jaar geadviseerd voor kleinere honden.
Ik zou zelf met een hond als een argentijnse dog pas vanaf ongeveer 16 tot 18 maanden gaan fietsen en dan rustig en gedoseerd opbouwen.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Fietsen zou ik ook zeker nog niet doen! Piepen in de slaap hoeft niet op pijn te duiden, dat kan even zo goed dromen zijn. Als hij erge spierpijn heeft loopt hij ook moeizaam na het slapen, dat moet je kunnen zien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja ik ga mee met wat hierboven al is aangegeven, fietsen nee,  nog wat te jong, laat je hond eerst uitgroeien, en ga dan na het jaar beginnen.
een hond die hd heeft, {alleen met fotoos kan je dat bevestigen} en die daar last van heeft, heeft bij het opstaan moeite, en kom met een kromme rug overeind, en als dat pijn doet, wordt er gepiept. een hond die spierpijn heeft, komt anders overeind, ook stijf, maar met lopen is dat snel over, of je moet de marathon gelopen hebben de dag ervoor, ja dat is dan wat anders.

normale beweging, moet spierpijn voorkomen, en Hd blijft, kijk hoe de hond in draf loopt. loopt het soepel of moeilijk, heb je toch twijfels, en je houdt de hond, misschien toch even fotoos laten maken ? als het bij een orthopeed gedaan wordt, en alleen maar om tekijken of er niets aan de hand is, zijn dat geen hoge kosten. ook op deze leeftijd kan er naar gekeken worden of de hond wat mankeert.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

piepen in zijn slaap duit vaak op dromen, spierpijn ,dan piept en jankt hij overdag ook , dat gaat de hele dag door,en dan ligt je hond vaak overal een paar tellen(kan zijn draai niet vinden , zeg maar)
maar zoals ik het lees dan is er volgens mij niet zoveel aan de hand.
maar das mijn mening hoor.

honden page profiel SharaShara

Ik merk aan mijn hond vaak dat wanneer zijn dag een beetje druk of bijzonder geweest is dat hij ook piept in zijn slaap. Hij is dan echt de dag aan het verwerken in zijn slaap.

Dat zou dus ook het eerste zijn wat ik zeg.
Omdt je ook zegt dat je hond nog niet veel meegemaakt heeft verder, is waarschijnlijk elke dag weer even bijzonder en vreemd voor hem.

Succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Pijn aan het bewegingsapparaat uit zich oa in kreupelheid, stijfheid, moeilijk overeindkomen, onwil om te bewegen en veranderd gedrag. Slechts zelden is piepen een pure pijnuiting, bij pijn en schrik wordt vaak wel gepiept, ook bij schrik alleen. En om het makkelijk te maken wil een afwezigheid van deze sympromen niet zeggen dat je hond geen pijn heeft.
Het piepen in de slaap lijkt me dromen, zoals iemand anders al zei heeft jouw hond een heleboel nieuwe indrukken te verwerken. Mijn honden piepen, blaffen en grommen in hun slaap, vooral wanneer ze iets spannends hebben meegemaakt.
En voor wat het fietsen betreft, dat zou ik uitstellen tot je hond beter/goed bespierd is. En dan niet 1 keer in de week maar zeker twee keer, korte stukjes. Van 1 keer in de week worden bespiering en conditie niet beter. Zo te horen gaat het de goede kant uit.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spierpijn of hd??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^