Update Sophietje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

De meeste zullen het wel weten, Sophietje is vorige week geopereerd aan Patella Luxatie. Je kan het hier terug lezen.
Alles ging wonderbaarlijk goed en ook in de bench ging het erg goed, iets dat we niet hadden verwacht. Ze is werkelijk een bikkel en loopt al heel gewoon op die ene poot!

Maar................... omdat het zo goed gaat met madam, pikt ze het niet meer om in de bench te liggen. Ze blaft dus nu vanaf 's morgens half 5, dat is anderhalf uur voordat mijn man opstaat.
En eerder in de week deed ze dat dus niet, maar begon ze te blaffen als mijn man wegging, en dat is om half 7. Ik sta dan nog lang niet op, ik heb vanwege mijn lichamelijke conditie mijn rust nodig.
Maar ja, nu blaft ze dus al vanaf half 5, ik ben dus van armoe op de bank gaan liggen. Ze weet dan dat ik er ben en dan is ze stil.
Toen mijn man beneden kwam, ben ik weer naar boven gegaan, maar dan begint ze dus om half 7.
Nu hebben de buren wel een briefje van mij gehad dat er overlast kan zijn door een blaffende geopereerde hond, maar dit kan natuurlijk niet. Voor mij sowieso niet.

Ik weet dus even niet wat te doen. Negeren heeft totaal geen zin, want ze blijft echt doorgaan! (dat heb ik dus al een aantal malen geprobeerd, maar joh.............het is echt vreselijk. Niet van medelijden want dat heb ik niet, maar gewoon van het geluid!)

Als ze hoort dat ik er ben, is ze stil. Wat zouden we als optie kunnen doen? De bench om half 7 naast mijn bed zetten? Maar wat als ze al om half 5 begint met blaffen!
En als de bench naast mijn bed gezet wordt, dan heb ik het probleem dat ik hem weer naar beneden moet tillen als ik opsta, en dat gaat dus niet lukken.

We zin dus pas 1 week ver hè..........nog 5 te gaan!!
Iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update Sophietje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Greetje & OdieGreetje & Odie

honden foto van Greetje & Odie

even van iemand een tweede bench lenen zodat ze toch naast jullie kan liggen ?

honden page profiel DD

honden foto van D

Even een upje.

Het was vanmorgen weer raak. Om 5 uur begon ze te blaffen, ik ben naar beneden gegaan en ben op de bank gaan liggen.
Mijn man kwam om kwart voor 6 naar beneden en toen heb ik haar uitgelaten, mijn man deed DJ.

Om iets over half 7, toen mijn man weg was naar zijn werk, begon ze weer. Ik heb het weer geprobeerd te negeren, maar nee............ze gaat gewoon als het aan haar ligt, uren door. En dat kan gewoon niet. Ik slaap er niet door, zij krijgt haar rust niet, DJ raakt van slag en dan maar niet te spreken over de buren.
Ik heb haar naar boven genomen, dan gaat ze gelijk slapen en is dus stil. (niet in de bench, nee. En nu weet ik dat er leden komen die zeggen dat ik die niet meer mag doen, maar sta maar even in mijn schoenen!)

Mochten jullie andere tips hebben dan greetje, graag!! Want ik zou zo gauw niet weten van wie ik een bench kan lenen. Eerder al gevraagd, maar toen was er ook niemand en toen heb ik er zelf eentje gekocht. Maar ik ga er dus niet nog een aanschaffen.;-)

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Waar woon je????

Heb nog een bench staan

honden page profiel DD

honden foto van D

Almere!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Angela ik ken het probleem.
Nu slapen ze hier altijd op de kamer dus dat scheelt wel.
Hoe staat het met de hechtingen? Zijn die nog volop aanwezig of is de wond al mooi dicht?
Als de wond mooi dicht is zou ik zeggen niet meer in de bench doen en gewoon los maar anders niet.
Hier heeft Jackie 2 weken in de bench alleen geslapen en toen waren de hechtingen opgelost en mocht ze van mij zonder kap gewoon weer naast Joy liggen en dit ging goed.
Ze loopt hier ook al als een kieviet meteen de 2e week al hoewel ik het zoveel mogelijk heb beperkt.
Zou voor je eigen rust haar desnoods nog een week op je slaapkamer neerzetten zodat je zelf ook je rust hebt en zowel sophie als dj rust hebben smorgens.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

" Almere! "



Sorry niet in de buurt

honden page profiel DD

honden foto van D

Ben blij dat je het probleem herkent. Ik word er lichtelijk overspannen van; dat klinkt overdreven maar dat is het toch niet.
Moest eigenlijk werken vanmiddag, maar dat werkt dus niet. Ik mijn man net gebeld om te vragen of hij het een goed idee vind om toch maar een bench bij te kopen. Blijkt dat een vriend eerder al had verteld dat deze een bench op zolder heeft staan! Kwam die mee toen wij de bench al hadden gekocht. Dat wist ik weer niet, dus gelukkig kunnen we vanavond de bench bij de vriend ophalen. Dan kan ze mooi 's nachts op kamer slapen en na het uitlaten en eten daar ook weer in. Hoef ik niet op de bank, scheelt me toch pijn in mijn lichaam. Daarbij kan ik haar als ik ga werken (en dat moet dus want nu loop ik achter) haar daar in de bench stoppen en dan is ze toch bij me.

Sophie heeft helemaal geen kap om gehad; ik had wel kleding voor haar in elkaar gezet, zodat ze niet aan de wond kon komen. Maar Sophie is Houdini en dus hielp dat ook niet. Dus gewoon zonder en ze komt er niet aan.
Ze loopt te rennen als ze de kans krijgt, ik moet haar recht heel kort houden buten.
Probleem is dat als ik haar los laat in de kamer, zij gelijk op de bank springt en dat lijkt me nu nog niet helemaal oke. Plus dat ze er ook weer vanaf springt.

Jacq, slapen ze allebei altijd op de slaapkamer? Ik ben zo bang dat als we dit gaan doen (en het moet echt, want op deze manier krijgen we allebei weinig slaap en manlief moet toch vroeg zijn bed weer uit) dat we er dan aan vast zitten. Sophie is toch al zo gericht naar mij toe, straks kan ze helemaal niet meer zonder me. En daar ben ik dus zo bang voor. Dat we dan van vooraf aan moeten beginnen, dan zijn we dus 10 maanden terug in de tijd.
En dat allemaal vanwege de PL.

bah.....;-)

Yvonne: toch bedankt meid voor het aanbod. Zoals je leest komt het goed.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een hond kan met pijn of een nare ervaring raar gedrag laten zien; ze weten dan gewoon niet hoe ze met de situatie om moeten gaan, ervaren stress. Als op de slaapkamer haar rust en vertrouwen geeft en jullie een goede nachtrust, zou ik dit wel doen. Later kun je dit heel langzaam weer afbouwen.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Mini heeft zich ook suf geblaft toen ze benchrust moest houden. De eerste twee dagen had ze te veel pijn maar daarna... :'(
Ik heb haar gewoon heel de dag meegezeuld naar woonkamer, keuken, op de bank... Heb maar 1 bench en die heeft dus zowat in heel het huis gestaan. Een enorm gedoe, dat wel, maar voor haar een stuk aangenamer om bij ons te kunnen zijn.
(Door onze gladde vloeren heeft ze wel een week of vijf niet mogen rondlopen in huis.)
En toen ze eenmaal haar vrijheid terug had was alles zoals voorheen. Totaal geen verwend hondje! Ze was gewoon blij dat ze alles weer mocht.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ja hier slapen ze altijd op de slaapkamer.
Denk niet dat die paar weken problemen geven immers als je op vakantie gaat met je hond went hij ook weer als je thuis bent.
Hier moet ik ook nog steeds de rem erop houden hoor.
Toen jackie week 2 er alweer op liep en met het mooie weer van een paar weken terug moest ik echt politieagentje spelen.
Zodra ze de kans zag vloog ze de tuin door samen met joy lekker spelen maarja een ongelukje zit in een klein hoekje immers daarom moest ze ook geopereerd worden dus hup ging ze weer in de bench en piepen dat ze deed.
Na een uurtje haalde ik haar eruit en mocht ze buiten liggen maar zodra ze weer wild deed hup in de bench.
Ik heb haar ook vaak op de bank daar durft ze namelijk niet af en gaat ze heerlijk liggen slapen.
Op dit moment ligt joy in de bench en jackie in de mand ernaast. Ik vind het allemaal prima zolang ze maar geen gekke fratsen uithaalt.
Gelukkig zijn de 6 weken weer bijna voorbij want Joy mist echt de dagelijkse lange wandelingen, ze gaat een paar keer per week met mijn vriend wel op pad naar het bos enzo maar toch mist ze de middagwandeling.

honden page profiel DD

honden foto van D

Je ziet hier dat DJ ook van slag is. Hij loopt immers zijn dagelijkse wandelingen zonder Sophie, en dat is niet leuk.
Straks maar even kijken naar de tweede bench die zo direct wordt opgehaald. Dan maar op de slaapkamer, of na hlaf 5. We moeten dat even bekijken hoe laat ze begint morgenochtend. O)f als de baas straks zegt, zet maar gelijk op de slaapkamer. Wij hebben allebei onze rust hard nodig. Mijn man omdat hij (hartpatient is) gewoon moet werken en normaal om 6 uur op moet. Nu zet hij de wekker al om half 6. Voor een ander kan dat niet veel verschil zijn, maar voor hem des te meer.
En ik natuurlijk met mijn reuma lichaam en andere ongemakken, heb ook met rust nodig. Maar Sophie ook, dus wat mijn naamgenootje zegt, is wel waar natuurlijk.

Pijn schijnt ze niet te hebben, ze vliegt als ze de kans krijgt, over het grasveld waar we haar even laten lopen. En dat na 1 week pas, het is echt een bikkel.

En ja, misschien valt het na de vakantie allemaal wel mee, dan zijn de 6 weken om, en moeten we ook terug naar Putten. En dan zullen we wel zien hoever we een stap terug zijn beland of niet, kwa gedrag dan hè.

Bedankt voor de reacties, die doen mij wel goed!

honden page profiel DD

honden foto van D

Update:
Ik las net dat Jackie, het hondje van Jacqueline vor controle is geweest en dat alles okee is. Ze mag dus weer gewoon lopen.

Ik wou het het hier al zo ver was, ik hou onze madam namelijk niet meer tegen. Ze maakt iedereen gek als ze in de bench moet en als ik dan even wegga. Een bench kunnen lenen van iemand die nu op de slaapkamer staat, en daar slaapt ze dus 's nachts in, omdat ze anders de boel bij elkaar blaft.
Gek word ik ervan! En we gaan pas week 3 in.

Ze loopt als een kieviet, je ziet niets aan haar. Echt, wat een bikkel. Dus ze mag nu stukjes lopen van ons, naar het grasveld, daar behoefte doen en weer terug. Daarna de bench in. 's Avonds ligt ze heerlijk op de bank, maar ze springt er ook zo gewoon van af, als we niet opletten!
Hou dat maar eens in bedwang!!
Als ik naar boven ga om daar de was te doen en andere dingen die gedaan moeten worden, zet ik haar ook in de bench. Ook dan blaft ze alles bij elkaar. Ik kan haar overdag niet los hebben, want DJ wil de boel nog wel een opruien en dan rent hij de tuin in; Sophie gaat daar gelijk achteraan. En dat is al gebeurt en toen heb ik haar gelijk weer de bench in gezet.

Als we in de 5de week zitten, dan zijn we op vakantie en daarna gaan we op controle. van mij mag het al vakantie zijn, want dan is het einde in zicht!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zoooo herkenbaar.
Joy flikte hetzelfde als Jackie los was door uit te dagen en de tuin in te vliegen en helemaal voorkomen deed ik het ook niet.
Blaffen in de bench deed Jackie niet gelukkig maar wel piepen met het mooie weer paar weken terug en haar er dan toch maar na een tijdje uitgedaan en hup daar ging ze weer dus iedere keer politieagentje spelen.
Dag 1 was hier hel, dag 2 stond ze op de poot en dag 3 liep ze er al op om op dag 5 niet meer te zien dat ze geopereerd was.
Nu sprak ik gister Monique (dierenarts) en die zei al die kleintjes zijn echte bikkels, meestal schreeuwen ze de eerste nacht moord en doodslag en daarna doen ze net alsof er nooit wat is gebeurd en dat ging helemaal op voor Jackie.

Zoveel mogelijk proberen de rust erin te houden maar sommige dingen kan je niet in bedwang houden.
Lopen deed ik vanaf week 2 trouwens alweer althans (je weet waar ik woon) straat op en neer.
Vorige week park in geweest maar dan Jackie niet alles laten lopen maar nu mag het weer dus zometeen kindje in de wagen, riemen aan en huppa gaan met die banaan.
Het komt allemaal goed let maar op !

honden page profiel DD

honden foto van D

Moord en brand heeft ze niet geschreeuwd na de operatie. We hebben haar niet gehoord, ook 's nachts niet en de eerste week eigenlijk niet. De buurvrouw zei zelfs al (had een briefje in de bus gedaan bij de buren) dat ze haar helemaal niet hoorde! Nee, zei ik toen nog................dat hadden we niet verwacht.
Twee dagen later was het gedaan met de rust, mamdam voelde zich te goed worden en wilde gewoon lopen! Niet gedaan natuurlijk, en nu ook, zoals ik zei................naar het grasveld, daar behoefte doen en weer terug naar huis lopen. Dat mag nu van mij, maar daarna de bench weer in. En ja, zolang ik dan achter de pc zit of dingen in de kamer aan het doen ben, is ze wel stil. Maar oh wee, als ik wegga of naar boven. Of als er iemand komt, zoals de buurmeisjes, je moet haar dan eens zien!  Helemaal gek wordt ze dan in de bench.
Op vakantie denk ik toch echt dat ze nog weinig in de bench zal zitten, op een gegeven moment kan ik het niet meer tegenhouden!
We zien het wel, het komt wel goed allemaal!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Update Sophietje" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ze groeien als kool!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^