hond mee vliegtuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ishaisha

honden foto van isha

waar moet ik opletten
ik zou met thomascook vliegen
hoe groot mag de tas zijn
isha weegt 2.2kg
iem hier ervaringen mee

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Niet rot bedoeld, maar ik denk dat je het beste af bent met de informatie die de luchtvaartmaatschappij verstrekt, de ene zal andere voorschriften hebben dan de ander. Thomas Cook is een reisorganisatie, heeft zelf geen vliegtuig. Ik heb er geen ervaring mee, ik zal Santa niet snel in een vliegtuig meenemen, tenzij ik ga emigreren.

honden page profiel ishaisha

honden foto van isha

natuurlijk maar ervaringen van andere is ook meegenomen
iemand die ik ken vliegt altijd met jatair om te gaan overwinteren
maar ik heb geen vlucht meer daar
daarmee ervaringen met thomas cook

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Mijn ervaring met vliegen met honden is dat het veel stress oplevert.
Daarom raad ik aan om enkelt als je lang weggaat je hond mee te nemen en niet voor een vakantie van 2 a 3 weken.
De luchtdruk, het lawaai etc zijn allemaal grote stressfactoren voor je hond en eer hij hiervan bekomen is ga je alweer terug.
Daarnaast moet je een goede reisbench of tas aanschaffen welke voldoet aan de voorwaarden van de maatschapij waarmee je vliegt.
De hond mag niet uit de tas ook niet om te drinken of te eten.
Neem ook een riem mee want de tas moet vaak door de scanner heen en uiteraard hoort je hond er dan niet in te zitten.

Zover ik weet is elke goedgekeurde tas voldoende en heeft is de maat rond de L50 * B35 * H30.
Toch is dit per maatschapij verschillend dus even bellen van te voren.
Ook moet je ruim op tijd boeken en hier heel duidelijk aangeven dat je hond meegaat want er mogen maar een x aantal honden per vlucht mee en vol is vol.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Wat ik heb ervaren is dat je er echt heel veel achteraan moet bellen om zéker te weten dat je de juiste maat hebt.
Wij hebben Enya opgehaald met het vliegtuig en al bij de informatie bij verschillende maatschappijen hoorden we de verschillende eisen mbt een hond toelaten in de cabine.
Wij zijn uiteindelijk dan uitgekomen bij SAS, en daar hebben we verschillende keren mee gebeld (naam vd medewerker opschrijven om evt discussie te voorkomen op de luchthaven) en deze hebben ons beide keren geweldig geholpen en de maten meegegeven en ook waar we wat speling hadden.
De lengte was bij SAS bv echt aan een MAX, de hoogte mocht er wat cm boven zitten.
Wel werd er gezegd dat ze heel erg streng zijn, maar bij ons heeft niemand onze puppenmeid kunnen weerstaan maar toch hebben ze (zoals het hoort) gewoon elk regeltje opgevolgd :-D
Behalve het uitstappen.. dat duurde een half uur, we moesten namelijk langs de stewardessen en piloten en deze hebben Enya uitbundig geknuffeld..
Enya heeft het vliegen niet als stressvol ervaren, ze sliep vanaf het opstijgen en mocht eruit toen we geland waren (nog in het vliegtuig) Maar elke hond is anders, denk daar ook aan voor je gaat vliegen dus houdt rekening met de plek waar je zit.
Je hond kan gaan blaffen of piepen en het moet wel fijn blijven voor de mede passagiers.. :-D

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Madammeke en ik vliegen "regelmatig" hele lange reizen. Gewoon zorgen dat je Hondje in een mand zit die comfortabel voor haar is en die ze als thuis beschouwt. Ze kan gewoon mee als "handbagage" en het hangt een beetje van de crew af hoe vrij ze je laten.

Ik heb vliegreizen meegemaakt waarin ze van de bemanning mocht rondlopen (niet dat ze dat wilde overigens) en vliegreizen meegemaakt waarin ze haar kopje niet eens uit de mand mocht steken.

Zou ik het vliegen met een Hondje aanraden? Hangt ervan af hoe ver je vliegt. Madammeke en ik zijn altijd een dag onderweg tussen heen en weer en jetlag? Ja, dat is ook op Hondjes van toepassing....

Er mag in ieder geval niet gegeten of gedronken worden voor de reis en dus zijn ze heel slap na aankomst, houd daar wel rekening mee. Je Hondje heeft waarschijnlijk even tijd nodig om bij te komen na de reis.

P.S. Ik heb mijn Madammeke in een tas die eigenlijk ook voor handtas kan doorgaan, het is wel een echte Hondenreistas - maar goed. Op de website van KLM kan je daarover veel lezen, maar met het gewicht en grootte van jouw Hondje, kan ze echt gewoon mee als handbagage.



honden page profiel ishaisha

honden foto van isha

ik lees ook iets van een bloedproef
om te zien tegen de antistoffen van hondsdolheid
is dit ook voor europa
ze heeft nu een inenting die geld tot eind 2014
deze week moet ze voor jaarlijkse coktail dan zal ik ook is info vragen aan dierenarts

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Niet rot bedoeld, maar ik denk dat je het beste af bent met de informatie die de luchtvaartmaatschappij verstrekt, de ene zal andere voorschriften hebben dan de ander. Thomas Cook is een reisorganisatie, heeft zelf geen vliegtuig. Ik heb er geen ervaring mee, ik zal Santa niet snel in een vliegtuig meenemen, tenzij ik ga emigreren. "


Thomas Cook heeft wel eigen vliegtuigen. Thomas Cook Airlines!

7.5. Transport of domestic animals

The transport of domestic animals has to be expressly accepted by TCRB N.V. beforehand. The request to this end has to be made in good time to TCRB N.V. online via the specially provided form, and at the latest 72 hours before the departure of his flight.

In addition the following requirements have to be observed:

- The passenger has to ensure that all laws, regulations and any other legal rules of the countries to which and from which the passenger's domestic animal is flying, as well as all transit countries, are observed.

The passenger must have all documents relating to the health of the domestic animal.

He must also be in possession of the necessary documents for the transport of domestic animals (both for transport in the cabin and in the hold of the aircraft). The passenger is hereby informed that for flights within the European Union he has to have a “passport for the intra-community transport of dogs, cats and ferrets”, which he can obtain from his vet.

- “Fighting dogs” shall not be transported under any circumstances.

- Small dogs and cats may be transported in the cabin of the aircraft if the following conditions are satisfied:

- The dog or cat weighs a maximum of 6 kilograms;
- The dog or cat is at least 8 weeks old;
- The dog or cat is in a closed hygienic watertight bag or basket;
- All precautions have been taken so that the dog or cat concerned cannot affect the comfort of the other passengers in any way;
- If applicable, the dog or cat is not pregnant.

A maximum of one dog or cat per passenger shall be transported in the aircraft cabin.

- Larger dogs and cats (i.e. dogs and cats that weigh more than 6 kilograms) may be transported in the aircraft hold if all the following conditions are satisfied:
- The domestic animal is locked in a cage made of metal or plastic;
- The cage concerned is sufficiently large so that the enclosed animal can move inside it without any hindrance;
- The passenger concerned checks in with the caged animal at least 2 hours before the departure of his flight.

The caged domestic animal shall be weighed at check-in together with the registered baggage of the passenger. If both together exceed the maximum allowed weight of registered baggage, a supplement must be paid in accordance with article 7.1.

Guide dogs shall always be transported in the aircraft cabin, irrespective of their weight. However, the guide dog must be muzzled and kept on a lead for the entire duration of the flight.

Gekopieerd van Thomascookairlines.com.

Daar staat nog vel meer ino. Je kan ze ook bellen of mailen. Dan heb je t zwart op it staan. En kijk altijd alleen bij de betreffende Airlines. Kijken op de site van KLM vindt ik een slecht advies als je hier niet mee vliegt! Elke maatschappij hanteerd andere voorwaarden!!

Maar dan nog wil je je hond dit wel aandoen?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hier positieve ervaringen met het vliegen met de hond in de cabine!
Ik weet niet of ik het altijd aan zou raden, en je moet wel heel wat spierballen kweken om de tas van hot naar her te dragen aangezien je ze niet altijd los mag laten...(ook zijn niet alle passagiers er blij mee, ook al ligt je hond gewoon te slapen in de tas). De hond heeft ook helemaal geen last van stress gehad (ook al gingen we maar voor 2 weken), ze werd juist ontzettend vertroeteld door het personeel en mocht na opstijgen op schoot. Maar voor een lange vlucht (langer dan pakweg 4 uur) zou ik (nog) niet aandurven.

De ene keer wegen ze je hond en zijn ze streng met de maten van de tas, de andere keer kijken ze er niet eens naar (is dus gewoon afhankelijk van de baliemedewerker). 

En inderdaad, kijk vooral op de website van de vliegmaatschappij...of mail ze (zodat je zwart op wit hebt, dat je de juiste tas hebt voor als de baliemedewerker lastig doet)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" ik lees ook iets van een bloedproef
om te zien tegen de antistoffen van hondsdolheid
is dit ook voor europa
ze heeft nu een inenting die geld tot eind 2014
deze week moet ze voor jaarlijkse coktail dan zal ik ook is info vragen aan dierenarts "

die info kan je beter bij de ambasade opvragen

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Waar ga je heen en voor hoelang dan? Indien je buiten de Europese Unie vliegt, zal je Hondje in de meeste gevallen een titerbepaling nodig hebben.... Deze is de rest van het leven geldig mits de inentingen tijidg gerespecteerd worden.

honden page profiel ishaisha

honden foto van isha

we gaan naar tenerife voor 1 week

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je gaat serieus voor 1 weekje spanje je hond meenemen met alle stress vandien?
Sorry maar dan ben je niet goed sorry dat ik het zo bot zeg.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Je gaat serieus voor 1 weekje spanje je hond meenemen met alle stress vandien?
Sorry maar dan ben je niet goed sorry dat ik het zo bot zeg. "


nee hoor je bent niet bot, je zegt wat ik denk O-)

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Tenerife is 5 uur vliegen, zo erg is dat toch niet? Ik vind dat eerlijk gezegd prima kunnen - al hangt het van het karakter van het Hondje af natuurlijk.

@ Isha : Tenerife ligt binnen de Europese Unie - dan is geldig recente Rabiesvaccinatie nodig
(minimaal een maand van tevoren gegeven). Houd er ook rekening mee dat een vliegticket voor je dier leuk aan de prijs kan zijn....

Jouw Hondje mag in principe mee als cabinebagage in een goedgekeurde tas en je dient dit van tevoren aan te geven bij de vliegmaatschappij (voor goedkeuring, er mogen maar een maximaal aantal dieren op een vlucht mee).

Veel succes met de beslissing en in ieder geval een fijne vakantie gewenst.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

" ik lees ook iets van een bloedproef
om te zien tegen de antistoffen van hondsdolheid
is dit ook voor europa
ze heeft nu een inenting die geld tot eind 2014
deze week moet ze voor jaarlijkse coktail dan zal ik ook is info vragen aan dierenarts "


Titertest is voor sommige landen binnen en buiten de Europese Unie verplicht. Voor Tenerife is het geloof ik niet van toepassing. Als je een titertest laat uitvoeren, houd dan maar rekening met een paar maanden voorbereiding (als het de eerste keer niet goed uitpakt) - en eerlijk gezegd zou ik daar absoluut niet aan beginnen voor een weekje vakantie....

Voor wat meer informatie : http://www.dogsincluded.nl/invoer/spanje.htm

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ja dat is wel erg.
Voor een hond is vliegen geen pretje ook al gedragen veel zich goed.
Het brengt stress met zich mee door oa de andere omgeving maar ook door het lawaai en de luchtdruk.
Veel honden weten niet wat ze overkomt en schieten giga in de stress (niet elk baasje ziet dit)
Voordat de hond is bijgekomen van de vlucht moet hij alweer terug dubbel stress dus.
Snap werkelijk waar niet waarom je een hond dat wil aandoen (baasje wil perse op vakantie dus hond moet maar mee)
Of het nou 1, 5 of 24 uur vliegen is de stress blijft hetzelfde welke de hond ervaart.
Dus heerlijk een week vakantie als baas zijnde en je hond alle stress aandoen, nee sorry daar heb ik geen respect voor.

honden page profiel MadammekeMadammeke

honden foto van Madammeke

Eerlijk gezegd hangt het volgens mij echt van het karakter van de Hond af. Sommigen zullen er prima mee omgaan, anderen minder.

Er is natuurlijk ook nog altijd de afweging of je Hondje zich beter voelt in een andere omgeving OF misschien gelukkiger bij jou is na de eventuele vliegstress.

Als er alternatieven voor opvang zijn die niet evenveel stress mee brengen als een vliegreis, dan is dat natuurlijk mooi, maar niet iedereen heeft of wil die optie.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Voor 1 weekjes?

Nee, dat zou ik de hond ook niet aandoen, lijkt me namelijk erg stressvol... Dan had ik liever een goede oppas gezocht in mijn omgeving of nog beter, ik had een hondvriendelijke vakantie geboekt... Sowieso moet je jezelf afvragen of je er verstandig aan doet om naar zo een warm land te gaan met je hond...

honden page profiel ishaisha

honden foto van isha

in december is het daar wel ni zo warm he
en alles is geboekt en ok isha moet zelfs niets betalen

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

" in december is het daar wel ni zo warm he
en alles is geboekt en ok isha moet zelfs niets betalen
"


Ik vlieg al jaren met eerst mijn ene dwergpinscher en nu met twee, maar ik vind het niet stresvol ook de honden niet. Ik ga met Jatair en daar geef ik aan voordat ik boek dat ik een hond meeneem. 1 per persoon. Max. 8 kg in dit geval. Ik heb goede tassen en ze hebben het lekker rustig af en toe geef ik ze wat voor de rest staan ze op de grond tussen mijn voeten in. Het is 2 uur vliegen en uiteraard heb je wachttijd vooraf. Als ik aankom laat ik ze snel even uit en dan moeten we nog 2 uur met de auto. Ik ga buiten de EU dus dat betekent ieder jaar weer rabies. Op rabies titeren duurt langer moet naar lab worden gezonden en is ook erg aan de prijs heb ik begrepen. Cocktail is niet verplicht, ik ga het in toekomst via titerbepaling doen. Wordt ook in het paspoort bijgeschreven,

Karin

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ieder voor zich ik vind het belachelijk als je een week op vakantie gaat en je hond zoveel stress aandoet.
Elke hond heeft er last van immers zit je met het geluid en daar hebben honden last van en dan nog eens de luchtdruk. Zelf wel eens last gehad met je oren? is echt geen pretje.

Voor een lange vakantie ofzo ja zou ik ook doen maar voor 1 a 2 weken nee sorry.
En nee dit is niet afhankelijk van de hond elke hond heeft hier last van de een laat het alleen zien de andere niet.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wat moet je nou op Tenerife met een hond? Nee sorry ik denk die gaat minimaal een paar weken weg voor werk oid. Maar voor vkantie? Nee honden worden daar niet geaccepteerd zoals hier. Bovendien is Tenerife een van de warmste zon bestemmingen van Europa in december. En dat betekdn ook dat t redelijk druk kan zijn! Geloof me dat willen jij en je hond niet!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik heb 2 keer in het vliegtuig gezeten, heen en terug Mallorca, en daar zaten kleine hondjes gewoon bij de mensen in het vliegtuig, op schoot denk ik. Het was een korte vlucht van ruim 2 uren met Air Berlin.

Anoniem (Gast)

Ben toch ook van plan om mijn hondje mee te nemem op de vlieger. Dus nu lees ik die reacties!!! En nu weet ik het niet meer! Hebben die honden echt zoveel stress. Ik dacht dat ik ze achterliet bij mijn schoonmoeder dat ze ook stress had!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

 

Ja ze hebben stress zeker als het nieuw is. Lance krijgt altijd een plilletje om rustig te zijn. Ik hoor hem dan niet meer. Mettertijd zal hij het wel wennen,  jouw hondje ook als je veel vliegt. Op de duur niks stress meer. Misschien mogen ze op chartervlucht uit de zak ? Tijdens lijnvlucht absoluut niet. Ik doe het stiekem toch, hij slaapt op mijn schoot en dan sjaal erover. Niemand ziet het. 

Voor zo een korte tijd zou ik hem echter ook niet meenemen. Ik begrijp goed hoor dat je in jouw vakantie , jouw hondje graag bij je wilt hebben, maar bedenk dat ook de hotelkamer voor hem ....nieuwe omgeving.....stress gaat geven. Hij zal niet mee mogen in restaurant daar, dus alleen op de onbekende kamer ? Blaffen, janken ? 

Iets wil ik er nog aan toevoegen. Ik neem altijd een krant mee en laat Lance vlak voor in slurf gaan, even daarop plassen. Ik neem dan meestal toilet voor gehandicapten, meer ruimte.  Ik zou hem leren op bevel plassen .

Tijdens inchecken wordt de Rabies inenting HEEL goed nagekeken , dus zeker je boekje niet vergeten ! 

 

Fijne reis met of zonder hondje.:-)

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoi 

 

 

ik heb gevlogen met jetairfly

 Ik heb deze: 

http://www.obelink.nl/kampeerartikelen/voor-uw-huisdier/innopet-trolly-4-in-1.html

Deze meet 50/30/34 cm 

 

In totaal mag het een 8kilo wegen hangt wel van de maatschappij af. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Oja ..Max heeft toen 2,5 u in de vlieger gezeten had totaal geen stress .. Ik had meer stress dan hem... Hij sliep al vorens we opgestegen waren.. Ik moest hem achteraf nog wakker maken. Wij gebruikte dezelfde tas als in de auto vast hangt dus hij was er aan gewend. Achteraf was iedereen verbaast dat er een hond mee aan boord was ;d

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Persoonlijk zou ik mijn hond niet meenemen naar Tenerife .. Temperatuur is er heel het jaar hoog( zeker voor een keesje)  en je zit toch 4,5u in de vlieger als ik het goed voor heb. Maar dat is eigen keuze het vliegen opzich is niets mis mee 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ja dat is wel erg.
Voor een hond is vliegen geen pretje ook al gedragen veel zich goed.
Het brengt stress met zich mee door oa de andere omgeving maar ook door het lawaai en de luchtdruk.
Veel honden weten niet wat ze overkomt en schieten giga in de stress (niet elk baasje ziet dit)
Voordat de hond is bijgekomen van de vlucht moet hij alweer terug dubbel stress dus.
Snap werkelijk waar niet waarom je een hond dat wil aandoen (baasje wil perse op vakantie dus hond moet maar mee)
Of het nou 1, 5 of 24 uur vliegen is de stress blijft hetzelfde welke de hond ervaart.
Dus heerlijk een week vakantie als baas zijnde en je hond alle stress aandoen, nee sorry daar heb ik geen respect voor. "

Hoe weet jij dat elke hond stress heeft? Het is maar wat je je hond gewoon maakt.. Mijn hond is "drukke" plaatsen en reizen met de auto gewend en 1x gevlogen. Ik zag 0% stress. Mogt op de luchthaven uit zijn tas lekker spelen ( was geen volk wegens vroege vlucht+kleine luchthaven)

 

Ik vind niet dat je kan zeggen dat elke hond stress heeft bij het vliegen ... Sommige wel sommige niet 

 

edit ze weten wel dat er iets te gebeuren valt maar stress.. Geld niet voor elke hond 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rust is saai
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^