Taiko valt niet af...wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Zoals de titel al zegt..Taiko valt bijna niet meer af. (sinds z'n castratie) Voordat we op vakantie gingen was hij nog "iets" te zwaar (1 kilo ofzo), maar nu we terug zijn, is hij dus aangekomen daar. Ze hebben hem meer gegeven dan dat ik had voorgeschreven en wandelden neit veel vanwege de warmte.

Hij krijgt 200 gram smuldier per dag en dan nog 20 gram farmfood brokken als beloning op de dag zelf. 2x per week een kipstokje of visstukje en op maandagavond krijgt hij geen vlees, vanwege doggydancetraining. DAn krijgt hij gedroogde kip (200 gram)
Nu is die 200 gram erg weinig en heeft hij eht binnen 2 happen op. Ik vraag mij af of er ander voer is waar hij meer van mag hebben,m aar waar hij wel van afvalt? Ik wil hem sperzibonen geven (vers, niet uit blik), maar moet je dan ook minder vlees doen of gewoon 200 gram vlees + sperzibonen. (voor de vulling, zodat hij een voller gevoel heeft)

Wie heeft er tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Taiko valt niet af...wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wat weegt Taiko dan?
Beetje moeilijk zeggen of hij teveel te eten krijgt als we zijn gewicht niet weten ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Geen idee hoe je Taiko af kunt laten vallen, maar misschien is het een tip om eens een bot met vlees eraan te geven. Dan is hij langer bezig met eten en geeft het hem waarschijnlijk ook meer voldoening. Ik kan me nl. niet voorstellen dat die 200 gram hem veel voldoening geeft als hij het in die twee happen op heeft ;-). Enneh, was pens niet 'caloriearm'?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Hij weegt nu 25 kilo, wat te zwaar is. Finse lappenhonden wegen rond de 18-22 kilo (maar hij si erg groot uitgavellen voor een finse lappenhond)...

jacky (Gast)

Ik had ook een hond die iets te zwaar was. Ik merkte dat het gewoon een lang proces is van minder eten geven. Nu zijn we ruim een half jaar verder en de hond is nu op gewicht.
Gewoon iets minderen allemaal.

Enne, het lijkt me vanzelfsprekend dat als je hond werkelijk te zwaar is je dit doet.
De da kan dat heel goed beoordelen en zelf kun je dit ook met kijken naar of de flanken wat dunner zijn en dat je de botten licht kun voelen door de vacht heen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je zegt zelf al dat ie er erg groot is uitgevallen. Dan kan ik me niet zo goed voorstellen dat ie te zwaar is.
Kan je de ribben niet meer voelen?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

De ribben zijn nog wel te voelen, maar tis niet zoals het hoort zeg maar. Hij heeft wel een speklaagje :-) Maar vinden jullie 200 gram vlees te weinig? Ik doe er nu ook verse sperzibonen bij (gekookt), zodat hij wat meer vulling heeft.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Je zegt zelf al dat ie er erg groot is uitgevallen. Dan kan ik me niet zo goed voorstellen dat ie te zwaar is.
Kan je de ribben niet meer voelen? "

qua gewicht kan je niet weten of de hond te zwaar of te licht is. elke hond is anders qua bouw en grootte. dus naar het ras alleen kijken heeft geen zin.
daarom moet je dus voelen naar de ribben en dat kan enkel de baas. om dus te zeggen dat de hond niet te zwaar is omdat je dat niet kan voorstellen bij het ras klopt niet helemaal...

wanneer je er wat van af wilt hebben dus gewoon (iets) minder eten geven en veel meer bewegen!

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" De ribben zijn nog wel te voelen, maar tis niet zoals het hoort zeg maar. Hij heeft wel een speklaagje :-) Maar vinden jullie 200 gram vlees te weinig? Ik doe er nu ook verse sperzibonen bij (gekookt), zodat hij wat meer vulling heeft. "

ik vindt het persoonlijk wel redelijk weinig :S Fennah weegt 20kilo en krijgt 600gr KVV/dag en bij haar kon je bij 500gr KVV echt de ribben tellen, nu is het juist perfect.
Het hangt ook van de energie die de hond verbrand... Fennah verbrand heel veel. Terwijl Larah liever lui dan moe is. Zij weegt 40kilo en krijgt ook 600gr KVV, terwijl ze minstens 800gr zou mogen maar daar werd ze te dik van (na sterilisatie). Dus beide meiden zitten op 600gr terwijl de ene dubbel zo veel weegt als de andere. Het hangt gewoon van de actie dat de hond op een dag heeft. Misschien zijn conditie wat opbouwen door stapsgewijs te gaan fietsen met hem, dat kan op koele zomeravonden ofzo ook wel ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je vind je hond wat te dik, er ontstaat door castratie vetzucht, in zijn lichaam, door dat de hormonen wegvallen.

de 20 gram brokjes weglaten als beloning, zijn vlees hoef je niet te minderen, in de keuken een bakje met spercibonen of stukjes komkommer, dat stilt de honger, en komkommer is lekker en gezond.
dan als je drie keer per dag gaat wandelen met je hond, doe een wandeling van 20 minuten in powerwalk, iedere dag weer, voor de vetverbranding,  plassen en poepen, even ervoor, dat telt niet mee in de wandeling. en dat iedere dag weer, een wandeling in een flink tempo. aan de lijn.

gaat dat goed ? dan voer je die ene wandeling op naar 30 minuten. en die ene wandeling echt in een flink tempo, zodat je hond een goeie draf heeft.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

We doen de lange wandeling bijna iedere dag op de fiets :-) stukje meelopen naast de fiets, dan los en wij fietsen dan. Maar ik. Maar bedankt voor de tips. We hebben vandaag light brokken gehaald, kijken hoe dat gaat en andersd idd stoppen met brokken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf ben ik niet voor light produkten, om af te vallen, moet niet nodig zijn.

als er echt niets afgaat, en er MOET wat af, kan je een keer in de week een bonen dag geven, niet meer dan een keer in de week, bakje boontjes smorgens en savonds een bak bonen, meer niet, en de brokjes van 20 gram weglaten, en de rest van de week kvv.

geen tussen doortjes meer geven, als je een beloning wilt geven, bij de dierenwinkel, pens snoepjes, zijn klein en dat zijn geen dikmakers.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Taiko valt niet af...wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Live entertainment voor koeien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^