anti trektuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel angelique konigangelique konig

honden foto van angelique konig

Hoi,

Sinds anderhalve maand hebben wij een anti trektuigje voor Brownie van het merk Sporn. Het werkt perfect en het corrigeert alleen als hij dus gaat trekken (gaat langs zijn oksels van zijn voorpoten) Maar sinds we het tuigje hebben, wil meneer eigenlijk niet mee uit. We moeten echt van alles uitlokken om hem mee te krijgen. Eenmaal buiten is er niets aan de hand. Ikzelf denk dat het gewoon dwingen is van zijn kant (het is een Border Collie) en dat ik het gewoon moet blijven volhouden of zou er iets anders aan de hand zijn. Weet iemand hoe ik weer kan oefenen dat hij gewoon met ons meegaat ipv rondjes rennen rond de tafel etc.? Hij is nu 8 maanden dus het zou ook pubergedrag kunnen zijn. Hij kan namelijk ook ineens uitslapen tot half 11 en vind dat ook echt heerlijk, heel vreemd dus voor zo'n actief beest. groetjes Angélique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti trektuig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sandra de MolSandra de Mol 3 doggies

honden foto van Sandra de Mol

Hoi Angelique,

Ik heb er ook nog 1 in de verpakking liggen.
Noa trekt nog steeds, hoor, daar niet van.
Maar wij gaan eind deze week op vakantie en nemen 'm wel mee.
Want als we lekker door een dorpje gaan wandelen en ze trekt zo erg dan vind ik het niet zo prettig.
En voor onze armen maar vooral voor de nekje.

Maar toch ben ik er eigenlijk niet heel erg happig op want het schijnt dat er erg veen zenuwen onder de voorpoten lopen en dat het niet prettig aan voelt voor een hond.

Maarre.... als je het weer eens gaat proberen met een gewoon halsbandje, misschien wilt hij dan wel gewoon mee.
Dan weet je gelijk of het daar aan ligt of dat er wat anders is.

Groetjes Sandra

ps Uitslapen tot half 11, ohh daar ben ik toch wel jaloers op ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

uitslapen tot 11 uur ? kan je niet even langskomen, en dat even uitleggen aan bamse ? :-D

heb voor bamse een jaar geleden een halti gekocht, niet dat ze trok, maar omdat ik een verbrijzelde arm had, en mijn zelfvertrouwen een lage gehalte had.

dus begonnen aan de halti, ja het werkt super, maar ook bamse vond het niet prettig als ik er mee kwam, buiten inderdaad geen probleem, toch volhouden, dat heb ik dus ook gedaan, voor mij was er even geen oplossing, nu dat het weer over is die arm van mij, gebruik ik hem niet iedere dag meer, af en toe.
bamse is nog aan het puberen, dus springt ze nog af en toe uit de band, dus neem ik de halti los mee, en onderweg ,hup even omdoen, geen probleem dan, terwijl als ik hem thuis om wil doen, dat ze dan zegt, doei.

misschien een optie ? meenemen en onderweg omdoen ?

willemijn.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Die trektuigen die onder de oksels langs gaan zijn gewoon heel onplezierig voor honden. Het schuurt langs die oksels en dat is niet fijn.
Ik zou ze dan ook een enkeltje prullenbak geven..

Wat ik jullie wel van harte aan kan raden is het Halti Harness. Ik gebruik voor training van honden die veel trekken en ook groot zijn normaal een 'gewone' halti (ook wel van ander merk) maar sinds kort gebruik ik het harness.
Je stuurt daarmee de borstkas van de hond aan. Telkes als hij trekt, trekt hij zichzelf uit evenwicht. En dus is trekken niet handig ;-)
Het is een tuig wat fijn zit en geen pijn doet.

Let wel! Al deze tuigen zijn HULPmiddelen. Trainingsmiddelen om je hond het trekken af te leren. Je zult zelf dus ook nog wat moeten doen, om het trekken eruit te houden. Honden zijn heel inventief en ik ken genoeg baasjes die hun hond met tuig en al gewoon weer hebben leren trekken...

Hopenlijk hebben jullie er wat aan!

Groetjes, Margje

honden page profiel angelique konigangelique konig

honden foto van angelique konig

Ja wij weten ook niet wat ons overkomt hoor. Hij gaat iedere dag tussen half 7 en 7 uur in de ochtend uit, maar dat vindt hij helemaal niets. Hij komt nu ook niet als we met de riem komen hoor dus het zal wel dwars gedrag zijn. Hij doet net alsof hij mishandeld wordt. Nu denk ik ook wel dat het bij zijn karakter hoort want het is nogal een Drama Queen als hij zijn zin niet krijgt (is ook wel grappig soms) Ik blijf het gewoon volhouden met het 'monster'. groetjes Angélique

honden page profiel angelique konigangelique konig

honden foto van angelique konig

Hoi Margje,

Ik wilde inderdaad al kijken voor dat tuigje en zeker omdat die om kan blijven en we dus niet eerdere keer dat gedoe met het tuigje hebben. Wij hebben het ook echt als hulpmiddel omdat ik hele losse gewrichten heb en hij dus al een aantal keren mijn schouder uit de kom heeft getrokken. We blijven oefenen en het gaat soms ook best goed. Het tuigje wat we nu hebben, mag ook op de hondentraining gebruikt worden maar ik weet niet of dat ook voor de Halti Harness geldt. Ik zal dat eens navragen. Bedankt voor je informatie. Groetjes Angélique

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Auw! Ik kan me goed voorstellen dat een tuigje dan een veeeeeele malen betere oplossing is ;-)
Als het goed is, moet de hondenschool geen probleem hebben met het Halti harness. Het is een heel hondvriendelijk tuigje :-)

Groetjes!

dani (Gast)

Hi ik ben dani en ik kijk met grote regelmaat op het forum. Ik heb twee amstaffs en ik las hier over de halti-harness. Ik heb er gelijk 1 aangeschaft en het werkt geweldig. ik heb daarbij ook een riem van ezy-dog met zo'n handvat gekocht. ideaal tegen vingers die in de knoop gaan. als ik klaar sta met de halti harness gaat mijn hond er voor zitten terwijl als ik een halsband pak hij dan wegloopt. voor mij werkt het halti harness goed tegen het trekken.

Dani

honden page profiel angelique konigangelique konig

honden foto van angelique konig

Nou ik ga er direct 1 aanschaffen, maar moet je dan ook zo'n dubbele lijn hebben?? Werkt het niet met een gewone lijn? En misschien een domme vraag maar moet je de riem dan aan de bovenkant bevestigen of onder zijn kin?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij de halti is het onder zijn kin.

honden page profiel AnnieAnnie 3 doggies

honden foto van Annie

Het werkt echt heel prettig het Halti harness
als Luna toch wil trekken blijf ik gewoon de oefeningen zoals blijven staan tot de lijn los is herhalen maar dat gebeurt al bijna niet meer, ik zelf heb een riem met meerdere haken dat noemen ze dacht ik een politielijn en kan die zowel boven als onder vastmaken dan nog heb ik een stuk lijn over in totaal is de lijn 1.meter 50
ik doe hem nu nog alleen maar aan de bovenkant vast en als ik merk dat ze weer gaat trekken dan ook onder
maar ook dat gebeurt bijna niet meer

Grts, Annie

honden page profiel xxxx

honden foto van xx

Ik heb sinds afgelopen vrijdag de halti harness.
En ik moet zeggen, het loopt een heel stuk rustiger.
Ik ben ook blij dat ik de tip hier heb gekregen om er 1 aan te schaffen.

honden page profiel AnnieAnnie

honden foto van Annie

Heel fijn om te horen Catrien

Grts, Annie

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Ik loop momenteel met twee honden die beide een gentleleader aan hebben. Dat is een variant op de halti. Hero heeft het eigenlijk nu niet nodig maar die heeft hem om omdat ik met Finn daar nu net mee begonnen ben. Finn laat zich makkelijk de leader omdoen maar begint te klieren als hij dus niet ergens heen kan trekken. Dan schud hij met zijn kop en piept ie dat hij dat ding niet van zijn snuit kan krijgen.
Ziet er niet altijd leuk uit maar met Hero heb ik het zelfde gehad. gewoon doorzetten en veel belonen zodra hij het goed doet is de enige optie.

Ik vind de leader trouwens heel fijn hoor al gebruik ik hem alleen in situaties waarin ik het nodig vind. Bv als er loopse teven in de buurt zijn of als ik met ze naar de markt ga. MIjn honden reageren erg op andere honden. D.w.z. ze willen er altijd heen (zonder blaffen of zo) en dan steekt de airedale in ze op. Wat ze in hun kop hebben hebben ze niet in hun kont en dan is een gentle leader ideaal.

Dennis & Justize (Gast)

Mijn mini bull terrier die had de neiging om vooral de 1e helft van de wandeling flink te trekken.

Aangezien mini bulletjes erg sterk zijn is dit erg vervelend voor hem en mij.

De normale training methodes helpen redelijk maar als 'ie enthiousiast is zoals ie meestal is als 'ie naar buiten gaat trekt ie gewoon flink.

Net een trainings tuigje gekocht, mocht hem gelijk even testen in de stad en hij liep direct perfect!

Hij vond het wel even vervelend, bijten in de lijn maar hij loopt super netjes en in de stad heeftie dat nog nooit gedaan. (veel te veel indrukken)

Ik ben dus iig heel erg tevreden, maar 1 ding.

WAT ZIJN DIE DINGEN LELIJK!!! Kent niemand een site waar ze mooie anti trek harnassen verkopen ipv de reguliere harnassen / tuigjes???..

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Halti harnass hielp helemaal niet bij tayo, hij trok nog net zo hard, had gewoon geen enkel effect..

Heb toen een andere gekocht, die dus onder de oksels doorloopt en die hielp perfect, het trekken was direct over..

En Elah slaapt soms ook uit hoor, zij kan heerlijk doorpitten tot half 10, lekker he ;-) Odie doet al met haar mee..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Denniz en Justize,

Dan heb je geluk dat het een hulpmiddel is en niet is voor permanent gebruik,loop je dus niet lang voor paal met je hondje. :-)


En anders tot die tijd zelf creatief doen met kralen naaien.

Anoniem (Gast)

Mijn stoere mini bull met kralen :P neeee dankje.

:-) maar bedankt voor het advies ;-)

anoniem (Gast)

ik blijf er bij dat een hond niet hoeft te trekken als jij als baas streng op het volgen blijft letten ik zelf heb en appenzeller nou die kunnen hele erg trekken maar door gewoon consequent te blijven met volgen trekt je hond niet en hoeft die ook geen tuig om

sophieplasmans (Gast)

Donald, mijn engelse cocker spaniel. Trekt echt heel erg. Heb hem nu een paar weken, hij is zes jaar. Heb al veel manieren geprobeerd maar geen een spoor van verbetering. Het is vooral de heenweg trekken en de terugweg loopt hij heel goed mee.
Iedereen heeft het hier over halti harness, werkt dit goed en heeft iemand er toevallig eentje die niet wordt gebruikt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "anti trektuig" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Gewoon leuk plaatje!!! (foto)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^