Expres plassen in de bench?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FeraFera

Daar ben ik weer en dit keer een beetje radeloos. Onze Bogie is nu ongeveer vijf maanden oud.

Het leek hartstikke goed te gaan. Al vrij snel raakte hij eraan gewend 's nachts alleen te zijn (na een aantal tips van jullie is dit toen gelukt) en twee weken lang sliep hij 's nachts gewoon door, tot dat wij naar beneden kwamen om hem uit te laten. Alleen sinds kort blaft hij ineens weer 's nachts, vlak nadat wij naar bed zijn gegaan. Ons ritueel is niet echt veranderd sindsdien en hij krijgt elke keer een gevulde kong, waar hij lekker mee aan de gang gaat.

En het is ook niet elke nacht. De ene keer wel, dan twee dagen niet, dan twee dagen wel, dan weer een dag niet en vannacht weer weg. Soms blaft hij heel lang en soms maar een minuutje of twee. Ook blaft hij vaker 's ochtends vroeg en heeft hij dan een grote plas gedaan in de bench. Ik snap dat het blaffen 's ochtends vaak betekent dat hij eruit moet, maar we zijn eigenlijk altijd te laat. Het is alsof hij eerst plast en dan pas blaft.

Verder is hij gewoon al redelijk zindelijk. Ik laat hem eens in de 3-4 uur uit en soms loopt hij al zelf naar de deur als hij naar buiten wilt. Alleen sinds een aantal dagen plast hij ineens in de bench, ondanks dat hij nog geen uur daarvoor eruit is geweest. Hij doet het niet meer in de kamer, maar alleen in de bench. Dit zijn wel altijd kleine plasjes. Bijna alsof hij expres naar zijn bench toe gaat om te plassen. Verder ligt hij nooit vrijwillig in de bench. Ik heb al geprobeerd dit leuker te maken door snoepjes in de bench te strooien als hij niet kijkt, of al zijn speeltjes en knuffels er steeds naar toe verhuizen. Om hem lekker te knuffelen en aaien in de bench, etc.

Ik ben wel blij dat hij vrijwillig in zijn mandje gaat liggen om te slapen, alleen kan hij daar niet blijven als we langdurig weggaan. Hij trekt namelijk de kussens van de stoelen en knaagt aan de bank.

Als we weggaan doen we hem vaak in de keuken. Dan leggen we daar een bedje neer, wat knuffels en een kauwspeeltje en kan hij ook nog een beetje rondlopen. Dat gaat prima, hij plast of poept niet terwijl we weg zijn, dat soms wel 4 uur kan duren (uitzondering). Dan wacht hij netjes tot ik hem mee naar buiten neem en doet daar zijn behoefte.

Kortom: Pup is vijf maanden, blaft sinds kort weer 's nachts en soms 's ochtends. Niet elke nacht, heel onregelmatig. Tevens plast de pup in de bench, maar slechts kleine plasjes. Gaat expres naar de bench om daar zo'n plasje te doen.

Ik denk dat het gewoon een afkeer van de bench is, dat hij er gewoon niet honderd procent aan kan wennen. Wat denken jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Expres plassen in de bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee een hond plast niet expres in zijn bench, of hij heeft dat als plasplekje uitgevonden, de hond is nu vijf maanden, ga even een paar stapjes terug, en laat die bench voorlopig. je hond vind het niet prettig in de bench, heb je niet ergens een vetbed ? leg dat lekker neer, en geef je hond niet het hele huis tot zijn beschikking, ga eens een paar pasjes terug met zinderlijk maken, even twee weekjes, zodat tie weer weet, buiten plassen.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Ik denk zelf dat het aan de bench ligt. Dit omdat je aangeeft dat hij niet vrijwillig in de bench gaat en dat hij zijn behoefde niet in de keuken doet. Waarschijnlijk geeft de bench (en vermoedelijk ook het erin zetten omdat hij er niet vanzelf in gaat) hem zoveel spanning en stress dat hij daarom gaat blaffen en zijn behoefde niet kan ophouden.

Is het geen mogelijkheid om hem in het vervolg altijd in de keuken te houden als hij langer alleen moet blijven zoals nachts?

honden page profiel FeraFera

Dus in principe de bench voorlopig weg doen? Ik kan hem alleen niet zomaar in de keuken laten, want daar is ook de trap. Als wij naar boven gaan om te slapen, dan loopt hij mee de trap op en gaat op de overloop liggen. We hebben al eens geprobeerd om de trap te blokkeren met spullen, maar hij vindt altijd een manier.

Ik weet ook niet of we een traphekje kunnen nemen (voor de onderkant) gezien het model van de trap en het feit dat we in een huurhuis wonen. Kun je die ook 'los' gebruiken, dus zonder aan een muur te moeten vast maken? Want volgens mij mogen we dat niet ...

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Dus in principe de bench voorlopig weg doen? Ik kan hem alleen niet zomaar in de keuken laten, want daar is ook de trap. Als wij naar boven gaan om te slapen, dan loopt hij mee de trap op en gaat op de overloop liggen. We hebben al eens geprobeerd om de trap te blokkeren met spullen, maar hij vindt altijd een manier.

Ik weet ook niet of we een traphekje kunnen nemen (voor de onderkant) gezien het model van de trap en het feit dat we in een huurhuis wonen. Kun je die ook 'los' gebruiken, dus zonder aan een muur te moeten vast maken? Want volgens mij mogen we dat niet ... "

Als je kleine kinderen zou hebben zou je toch ook een traphekje moeten kunnen plaatsten? Maar dat zal je even met de huurbaas moeten overleggen.
Ik dacht zelf ook wel meteen aan iets van een traphekje.

honden page profiel LauraLaura

honden foto van Laura

Bench wegdoen lijkt mij geen optie. De ontwikkeling is nog aan de gang en dus kneedbaar, juist de tijd hem dit te leren. Mijn hond ging ook nooit in de bench liggen, nu gaat ze er regelmatig zelf in liggen. Heb onlangs 2 nieuwe veel te grote voor haar gekocht zodat ze haar pootjes uitgebreid kan strekken, zelfs hier gaat ze nog in liggen, bij leeftijd 6 maanden! In het begin was het een ander verhaal, maar sinds een maand is dit veranderd helemaal van zelf, dus laat de bench maar staan!

honden page profiel FeraFera

"
Als je kleine kinderen zou hebben zou je toch ook een traphekje moeten kunnen plaatsten? Maar dat zal je even met de huurbaas moeten overleggen.
Ik dacht zelf ook wel meteen aan iets van een traphekje. "

Zit ook wel weer wat in, maar hier zitten nooit huurders met kinderen, ik weet ook niet eens of dat toegestaan is. (mogen ze dat weigeren?) Maar ik zal het eens vragen. Ik hoop wel dat het me leuk om het te installeren, want ik ben helemaal niet handig. Misschien kan ik mijn vader/schoonvader wel vragen om te helpen.

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Hoi Fera,

Als ik je verhaal zo lees trek ik een de conclusie dat de jonge pup van 5 mnd volgens mij niet weet wat nu zijn plaatsje is. In de keuken? In de bench of in zijn mandje? Misschien is dit een beetje teveel van het goede en kun je hem tijdelijk alleen de bench aanwennen. De rest komt wel. Misschien doordat de hond niet weet wat zijn plekje is ziet hij de bench als toilet? Honden doen vrijwel niks met opzet, dat is mensengedrag gekoppeld aan een hond ':-)

Verder zou ik idd ook weer een paar stapjes terug gaan, vaker laten plassen etc?
De bench kan er ook voor zorgen dat je hond geen knaaggedrag aanleerd zodat hij/zij later gewoon rustig in een open ruimte kan blijven zonder iets te vernielen.

Grtz

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fera...ik heb ook een huurhuis, en een traphekje, zo vast gemaakt, stelt niets voor, wat vernieling betreft.

als je het huis verlaat, gaatjes dichten klaar. een traphekje is een veilig iets. zou het mooi neerzetten.


hier nimmer een bench gehad, mooi een vetbed, dat kan je ook leren daar te vertoeven. net als een bench.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Bench wegdoen lijkt mij geen optie. De ontwikkeling is nog aan de gang en dus kneedbaar, juist de tijd hem dit te leren. Mijn hond ging ook nooit in de bench liggen, nu gaat ze er regelmatig zelf in liggen. Heb onlangs 2 nieuwe veel te grote voor haar gekocht zodat ze haar pootjes uitgebreid kan strekken, zelfs hier gaat ze nog in liggen, bij leeftijd 6 maanden! In het begin was het een ander verhaal, maar sinds een maand is dit veranderd helemaal van zelf, dus laat de bench maar staan! "

Waarom zoveel moeite doen om die bench te behouden terwijl de hond wel netjes in een mandje gaat liggen en zich gedraagt in de keuken. Een bench is geen must hoor ;-) Als de hond het absoluut niet prettig vind, dan toch geen bench. Zeker in dit geval omdat er , na kleine aanpassing, een andere mogelijkheid is om te hond 's avond in te houden.

honden page profiel FeraFera

Ik ben eerlijk gezegd ook geen grote fan van de bench. We kregen hem bij de hond, dus wilde ik het wel proberen. Hij was bij mijn schoonouders ook altijd in een bench, dus ik dacht dat hij min of meer gewend was.

Maar een eerdere hond die ik had (bij m'n ouders) heeft eigenlijk nooit in een bench gelegen. Volgens mij was een bench toentertijd nog niet zo populair. Die ging liggen waar zijn kleedje lag, dat kleedje was zijn 'plaats', waar in huis je het ook neerlegde. Hij lag meestal in de hal, die met twee deuren afgesloten kon worden (deur naar bijkeuken en deur naar woonkamer). Als het alarm aanstond lag hij aan een lijn die net te kort was om buiten het alarmvrije gebied te gaan.

Het liefst schaf ik die hele bench gewoon af, want ik moet eerlijk bekennen: ik vind het net een gevangenis. Een kooi. Een hond hoort niet in een kooi, tenzij het écht niet anders kan.

Rare vraag misschien, maar zijn er ook mensen die de hond op de slaapkamer hebben? Of is dat niet aan te raden? Ik zou het persoonlijk niet erg vinden, tenzij het zijn opvoeding ernstig belemmerd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb mijn honden vrij door het hele huis, dus ook in de slaapkamer. Bij het alleen leren zijn hebben we voor de slaapkamer (al dan niet in de bench) als veilige plek gekozen omdat we daar samen veel tijd doorbrengen, slapend is ook samen. Ik kan niet zeggen dat het de opvoeding belemmerd heeft.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Rare vraag misschien, maar zijn er ook mensen die de hond op de slaapkamer hebben? Of is dat niet aan te raden? Ik zou het persoonlijk niet erg vinden, tenzij het zijn opvoeding ernstig belemmerd.quote

Hallo Wendy
Slapen in je slaapkamer hoeft geen enkel probleem te zijn.
Dat is ieder zijn persoonlijke voorkeur en heeft niets met opvoeden te maken.
Je moet alleen altijd met zulke dingen rekening houden dat je hond groter wordt.
Als je de hond in de slaapkamer als hij volwassen is ook geen probleem vindt,lekker doen.
Bedenk alleen als je boven slaapt of je een voorstander van trappen lopen bent.
Dragen gaat maar even,bij een wat groter ras.
Zou hem alleen nooit half verwegen de nacht naar boven laten.Gewoon gelijk als jullie naar bed gaan.
vr gr

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zo even al je berichten gelezen.

Ik snap wel dat de hond niet zindelijk is immers wordt het hem wel heel moeilijk gemaakt.
Hij moet in de keuken, hij moet in zijn mand en hij moet ook nog eens in de bench, dat is veelste veel voor een jonge pup.
OF je gebruikt de bench OF je gebruikt de mand OF je zet hem in de keuken.
Wijs 1 plek aan en alle andere haal je weg.

Qua plassen snachts, je weet welke tijd hij blaft zet dus je wekker Voor die tijd en laat hem uit.
Qua slapen in de slaapkamer dat kan zonder problemen maar je moet hetzelf willen.
Hier begonnen we beneden maar vond het zelf prettiger dat ze op onze kamer lagen.
Daarna heeft vriendlief ze aangeleerd om op bed te slapen maar nu mijn dochter vaak smorgens erin ligt en haar speen nogwel eens wil uitspugen is dat over en uit.
Ze liggen hier of in de bench (met deur open) of in de kast of in hun mandje (echter zijn mijne al 2 jaar dus weten hun plek)

honden page profiel FeraFera

" Zo even al je berichten gelezen.

Ik snap wel dat de hond niet zindelijk is immers wordt het hem wel heel moeilijk gemaakt.
Hij moet in de keuken, hij moet in zijn mand en hij moet ook nog eens in de bench, dat is veelste veel voor een jonge pup.
OF je gebruikt de bench OF je gebruikt de mand OF je zet hem in de keuken.
Wijs 1 plek aan en alle andere haal je weg. "
Misschien dat je het niet lullig bedoelde, maar dit klinkt bijna als een bevel. Ik vind het fijn als je advies geeft, maar het kan ook anders.

Verder twijfel ik eraan of dat wel het probleem is. Ik zet hem in de keuken voor zijn bewegingsvrijheid als we weg zijn en omdat in de huiskamer teveel interessante dingen zijn om mee te spelen en aan te knagen (die niet een, twee, drie weg te zetten zijn). De mand, daar moet hij helemaal niet in. Die heb ik op een bepaalde plek gezet, ook omdat ik hem kwijt moest (gekregen) en hij gaat er regelmatig zelf in liggen. Hij vind dat blijkbaar een fijne plek om te liggen, dus ga ik hem dat niet onthouden.

Zou het werken om de bench af te schaffen en zijn mand in de keuken te zetten als we naar bed gaan? De mand kan daar echter niet de hele dag staan want daar is onze keuken te klein voor.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

" Zou het werken om de bench af te schaffen en zijn mand in de keuken te zetten als we naar bed gaan? De mand kan daar echter niet de hele dag staan want daar is onze keuken te klein voor. "
Zelf ben ik geen voorstander van een hond in de keuken als hij niet groot genoeg is.Vindt het gevaarlijk,je zal struikelen als je met een hete pan weet ik wat loopt.
Onze keuken is ook klein.Hij mag er door de deur naar buiten,eten en drinken en als wij in de keuken zijn hij dus niet.
Wat anders als je een flinke keuken hebt.
Nu geef je zelf ook aan dat zijn mand daar niet altijd kan staan.
Op dit moment is het misschien niet handig om van plek te veranderen.
Zou daar mee wachten tot dat het voor hem duidelijk is hoe het zit en wat jullie van hem vragen.

Daarna de plaats wijzigen hoeft geen probleem te zijn,als hij zijn mand fijn vindt en hij op een plaats gezet wordt waar hij er toch bij hoort en uit de tocht.
Maar ben zelf voor duidelijkheid en zal zelf een plaats niet snel veranderen.
Onze hond slaapt nergens in,maar kan wel op zijn plaats gestuurd worden.
Nu lees ik dat je hond 5 maanden is.
Heb nog een voetnoot bij dit verhaal.Je hond is aan het wisselen,ook dat is een periode waarin een hond vaak onzeker is.

vr gr

trees (Gast)

Hallo Fera,

Jaren geleden was ik ook geen fan van de bench. Toen kregen we een hond die was mishandeld en konden we niet anders. We ontdekten de andere kant van de bench.
Inmiddels is het  niet meer nodig maar de hond geniet van zijn prive terrarium. Ze trekt zelf het deurtje dicht als ze het te druk vindt. 
Daarna kregen we een tweede hond erbij. De fokker gaf ons de tip om de bench af te dekken en alleen de voorkant open te houden. Dit hebben we gedaan. Sindsdien was bij ons het slapen 's nachts geen probleem meer bij ons. Langzaam aan hebben we steeds meer kanten open gelaten.
En dat Jacqeuline soms als een bevel kan spreken, herken ik. Volgens mij bedoelt ze het wel goed.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Misschien dat je het niet lullig bedoelde, maar dit klinkt bijna als een bevel. Ik vind het fijn als je advies geeft, maar het kan ook anders.

Verder twijfel ik eraan of dat wel het probleem is. Ik zet hem in de keuken voor zijn bewegingsvrijheid als we weg zijn en omdat in de huiskamer teveel interessante dingen zijn om mee te spelen en aan te knagen (die niet een, twee, drie weg te zetten zijn). De mand, daar moet hij helemaal niet in. Die heb ik op een bepaalde plek gezet, ook omdat ik hem kwijt moest (gekregen) en hij gaat er regelmatig zelf in liggen. Hij vind dat blijkbaar een fijne plek om te liggen, dus ga ik hem dat niet onthouden.

Zou het werken om de bench af te schaffen en zijn mand in de keuken te zetten als we naar bed gaan? De mand kan daar echter niet de hele dag staan want daar is onze keuken te klein voor. "


Bevel? het werkt gewoon zo.
Ik schrijf niks op een dwingende bevelende toon ik schrijf zoals ik zie dat het is (en wat bij alle honden van mij werkt)
Je wil dat je pup de bench zich eigen gaat maken dan moet je hem niet de optie geven om in een mand te liggen dan leert hij het nooit. Hij moet door krijgen dat een bench leuk is en dat dit zijn terugtrek plekje is.
Tis een kooi maar zoals jij het omschrijft is het net alsof mensen die een bench gebruiken hun hond wegproppen terwijl dit helemaal niet zo is. Heb tig mandjes staan en 2 benche's en hier gaan ze liggen waar ze willen en regelmatig is dit in de bench vooral als het wat drukker in huis is.
Je zegt hij vind het heerlijk in de mand maar dat is ook logisch, hier liggen ze het liefste in alle mandjes tegelijkertijd.
Het is te verwarrend voor je pup en dat blijkt wel doordat hij in zijn bench plast.
Daarom ga je of de bench weghalen en alleen de mand geven, of je geeft de bench of je legt de mand in de keuken (dit gaat niet omdat hij op dingen kan knabbelen)
Geef hem gewoon 1 vaste plek zodat daar regelmaat in komt en laat hem hier ook als hij alleen is.
Sloopt hij? bijt hij aan dingen of ben je bang daarvoor?
Als hij sloopt is de beste oplossing aangezien de keuken te klein is de bench te laten staan op een vaste plek.
De bench super leuk maken en ook het mandje/kussen weghalen zodat hij hier niet kan gaan liggen.
Breng hem continue naar de bench, geef hem eten in de bench zet zijn drinken in de bench kortom laat hem alles in de bench doen zodat dit gewoon wordt.
Een hond die de bench niet leuk vind is de bench niet goed gewent.

Zodra hij zindelijk is en niet meer sloopt als hij dat al doet kan de bench alsnog weg en zet je lekker een mooie mand voor hem neer.

honden page profiel ivy & juniorivy & junior

honden foto van ivy & junior

" Bench wegdoen lijkt mij geen optie. De ontwikkeling is nog aan de gang en dus kneedbaar, juist de tijd hem dit te leren. Mijn hond ging ook nooit in de bench liggen, nu gaat ze er regelmatig zelf in liggen. Heb onlangs 2 nieuwe veel te grote voor haar gekocht zodat ze haar pootjes uitgebreid kan strekken, zelfs hier gaat ze nog in liggen, bij leeftijd 6 maanden! In het begin was het een ander verhaal, maar sinds een maand is dit veranderd helemaal van zelf, dus laat de bench maar staan! "

mee eens, dit is gewoon raar voor hem denk ik, een soort van kooi. de een gaat er makkelijker mee om dan de ander, elke hond is natuurlijk anders maar. eenmaal gewend zonder bench, probeer hem dan maar eens erin te krijgen.
het is denk ik volhouden tot het bittere eind, ik weet niet of de bench groot is ten opzichte van de hond maar misschien een iets ruimere bench? en ff met hem spelen overdag in de bench met een speeltje ..
wat mij hielp.. ik zei: hup ive, In de mand! en de mand leg ik altijd in de bench voor we gaan slapen, en dan kreeg ze pas een Snoepje van me als ze in de mand ging liggen (in de bench) en nu hoef ik maar te zeggen, zooooo gaan we naar bed, in de mand en ze gaat vrijwillig en weet hoe laat het is..
ik hoop dat hij wat rustiger word na verloop van tijd.
succes

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

hey

ivm dat traphekje
je hebt er ook met een kliksysteem



ai, tlukt niet

het zijn dan aan beide kanten 2 rubberen bouten, wil je de traphek bevestigen, dan hou je het traphek tussen de 2 muren, duw je er van bovenop op en hup, tzit vast

ga anders de link hier gewoon plaaten van een vb:
http://www.traphekjes.nl/contents/nl/d47_PINOLINO.html

honden page profiel FeraFera

" hey

ivm dat traphekje
je hebt er ook met een kliksysteem
"
Oh, dank je wel! Goed idee, en ook niet al te duur. :-)

Ik heb de bench overigens weggehaald, het leek mij gewoon het beste. Ik had eigenlijk alles geprobeerd (afdekken behalve de voorkant, snoepjes strooien in de bench zodat hij er vaker naar toe zou gaan, eten geven in de bench, al het lekkers aanbieden in de bench). Ongeacht wat mensen zeggen, heb ik gewoon het idee dat het niet werkt. Het hoeft overigens ook niet, het is geen verplichting.

Hij slaapt nu op de overloop en de slaapkamerdeur laten we gewoon dicht (we blokkeren de trap). Gaat supergoed, hij loopt een paar rondjes en gaat dan netjes liggen slapen en wordt eigenlijk niet wakker (of in ieder geval zonder blaffen of plassen) tot één van ons opstaat.

We gebruiken het kussen uit de mand, omdat hij dat herkent. Dat werkt ook zo te zien, want hij gaat er vrijwel meteen op liggen. Ik denk dat ik dit een tijdje doe, daarna het kussen naar de keuken verplaats en dan mag hij uiteindelijk gewoon in de woonkamer slapen, kijken hoe dat gaat.
Bedankt voor jullie tips in ieder geval, ik zal ze in mijn achterhoofd houden, want ze zijn wel heel waardevol. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Expres plassen in de bench?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fotoreading... Ben verbaasd !!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^