Groot dilemma! Wie geeft mij advies?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Als eerste wil ik even zeggen dat dit geen leuk verhaal is maar wist niet waar ik het anders moest plaatsen.

Zoals sommige wel weten hebben wij Diesel moeten herplaatsen (zie topic in de koffiehoek).
Luna was niet opgewassen tegen een pup. Ze corrigeerde de pup niet (denk een gebrek aan hondentaal) en hierdoor heeft zij allemaal bijtwonden op haar koppie en rug. We hadden een GT ingeschakeld en die adviseerde dat Luna niet gebaat is bij een pup van een groot ras. Wel zou een pup van een klein en rustig ras kunnen bijv een boomertje of een shih tzu of een volwassen stabiele hond.

Nadat wij een heeeel goed huisje voor Diesel hebben gevonden, is hij helaas vorige week vrijdag herplaatst. hij heeft het daar super naar zijn zin met de andere 4 honden en 3 katten. We hebben om de paar dagen contact met deze mensen.
Maar sinds de eerste dag dat hij weg is, is Luna weer in haar oude gedrag teruggevallen. Ze ligt maar op de bank te hangen (als we niet aan eht wandelen zijn), heeft geen zin in bijv balspelletjes, slaapt snachts weer bijna niet en loopt dan te janken en te blaffen, en sinds 2 dagen eet ze ook bijna niks meer. Ze loopt me constant achterna en als ik even naar boven ga dan staat ze onder aan de trap te janken. Het is echt heel zielig om aan te zien. Haar snachts mee naar boven nemen zou ook een oplossing zijn maar dit hebben wij al meerdere malen geprobeert, ook al voor Diesel er was. Ze wordt helemaal zenuwachtig als ze nog maar denkt dat wij haar willen tillen om naar boven te gaan (want zelf is ze te bang om trap te lopen) Ze begint weg te rennen of gaat zitten trillen in een hoekje. Een maal boven blijft ze maar heen en weer lopen en bijt haar pootjes kapot. Dit is dus ook geen succes.
Nu hadden ze in het asiel een hond zitten en die zou stabiel zijn, een kruising boxer van 5 jaar. Een echte sul dus. Volgens dit asiel was dit echt wat voor luna. Nou ik ben gaan kijken maar hij was erg zenuwachtig, sprong als een bezetene en trok enorm aan de riem. Door dat springen heb ik nu al een tand door mn lip. Hij is dus veel te druk voor Luna.
Maar wat moeten we nu doen? Op marktplaats staan genoeg honden als herplaatsers maar hoe weet je of die wel geschikt is? In het asiel zeggen ze dus ook niet altijd de waarheid dus daar kun je ook niet van opaan.
Mijn vader en mij zus vinden dat we Luna moeten herplaatsen. Hun vinden dat Luna gewoon niet gelukkig is bij ons. Hun denken dat Luna beter af is in een ander gezin waar al honden zitten.
Maar ik wil Luna helemaal niet herplaatsen. We hebben zoveel werk gehad en een niet gesocialiseerd en bang hondje omgetovert in een leuke gezellige hond die wel nog een beetje bang is van vreemde mensen, maar dit is al een stuk minder nu.
Wat zullen andere mensen met haar uitspoken denk ik dan. Niet iedereen is even lief voor een bange hond. In het asiel is zo wie zo geen optie want daar gaven ze mij het advies om haar met 5 mnd al een spuitje te geven (toen zij daar in het pension was). Denk ik nu alleen maar aan mezelf? Wat is de juiste beslissing voor luna?
Wie kan mij helpen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Groot dilemma! Wie geeft mij advies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ik heb je ander topic niet gelezen maar ik vind het onzin dat je Luna zou moeten herplaatsen.
Er is vast een goed hondje te vinden voor haar dat al rustig is, hoe oud is ze ongeveer? Misschien in het asiel eens kijken naar oudjes, die zijn meteen al wat rustiger maar kunnen ook nog spelen met haar.
Mijn advies is; blijven kijken op asielen en als je een hondje ziet dat wordt omschreven als rustig of eentje dat je gewoon aanspreekt dan zou ik eens gaan kijken met Luna, het is toch heel normaal dat het niet van de eerste keer juist gaat? Gewoon blijven proberen en dan vind je binnekort wel een goed hondje dat bij jullie past.;-)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Oh jeetje, wat lastig... Ik snap je wel heel goed. Ik zou me ook geen raad weten.
Veel succes met het vinden van de beste oplossing!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Wat ik denk is dat Luna zich perfect op haar gemak voelt bij jullie. Als jullie haar van een bang onzeker hondje hebben kunnen omtoveren is herplaatsen zeker geen optie voor haar. Haar houvast valt dan helemaal weg en ze wordt terug de oude Luna dan.

Waarom denken ze dat Luna niet gelukkig is bij jou?

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Ik hoop ook zo erg dat we een nieuw vriendje vinden. Ik hou ontzettend veel van haar en wil haar ook voor geen goud kwijt. Ik wilde alleen aan jullie vragen hoe jullie erover denken. Buitenstaanders hebben er toch vaak een nuchtere kijk op dan de mensen om je heen. Het is zo zielig om haar zo te zien:'(

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Oh ja om op je vraag terug te komen Luna is nu anderhalf jaar jong.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Om je een voorbeeld te geven:
Mijn moeder heeft een fokteefje uit de broodfok gered. Zij was ontzettend bang tot ze in contact kwam met Romi mijn hondje (chihuahua x keeshond). Wat zij nodig had om open te bloeien was een rustige hond die haar leiding gaf.

Vroeger dacht ik ook dat Romi helemaal niet graag bij mij was, omdat ze rustig is en lui ( :p ) en toen ook heel onzeker. Het tegengestelde was waar, moest ik nu wegvallen zou Romi zich geen raad meer weten. De enige houvast in haar leven valt dan weg. Luna wegdoen zou ik al zeker geen optie vinden. Ga de asielen nog eens af en vraag raad aan zowel de vrijwilligers als het vaste personeel. Dan heb je pas een compleet beeld.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

" Wat ik denk is dat Luna zich perfect op haar gemak voelt bij jullie. Als jullie haar van een bang onzeker hondje hebben kunnen omtoveren is herplaatsen zeker geen optie voor haar. Haar houvast valt dan helemaal weg en ze wordt terug de oude Luna dan.

Waarom denken ze dat Luna niet gelukkig is bij jou? "


Dat denken ze omdat Luna voor dat we Diesel kregen ook al dit gedrag vertoonde. Ik weet dat het stom en dom is maar ik sliep al maanden bij mevr op de bak omdat ze snachts aan het janken en blaffen was. Ze blafte de hele buurt wakker en mijn kids ook. Ook veel klachten gehad van de buren enz... Ook al GT ingeschakelt en die vertelde dat ze gewoon een vriendje mist. Luna heeft blijkbaar altijd opgesloten gezeten in de bench met haar broertjes en zusjes. Daarom poepte en plaste zij ook altijd in de bench en ging er dan gewoon inliggen. Ook zijn we erachter gekomen dat ze haar staart hebben gebroken.
Hun denken dat ze bij ons niet gelukkig is omdat het misschien te druk is heir in huis met mijn 2 kids maar ze is dol op mijn kinderen.
Het zijn niet echt hondenmensen en ik denk dat hun bang zijn dat als we weer een hond in huis nemen en het blijkt later weer niet te gaan dat we ons alleen nog maar meer problemen op de hals halen.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Och wat verdrietig... :'(
Voor jullie en voor Luna..

Heb je al eens aan homeopathie gedacht? Dat is zeker iets dat ik nog zou proberen, haar daarmee te ondersteunen. Maar dan wel door een klassiek homeopaat die een gedegen opleiding heeft gehad. Dan kan je nog een heel eind komen. Of ze bij jullie kan blijven of dat herplaatsen beter is? Dat is lastig te zeggen. Soms zijn dieren in een andere situatie, met andere mensen, beter op hun plek.

Ik denk niet dat een andere hond een primaire oplossing is voor Luna. Ik zou - als het mijn hondje betrof - eerst een goed homeopaat in de arm nemen en dan verder overleggen en kijken hoe ze zich ontwikkelt. Als je een adresje wil voor een klassiek homeopaat of meer info wil, kan je mij een PBtje sturen :-)

Sterkte.. Heel fijn dat Luna bij zulke lieve betrokken mensen terecht is gekomen.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Maar naar wat voor soort ras zou ik dan moeten kijken? Wat is een rustig ras? Grote hond, kleine hond? volgens mij maakt het voor luna niks uit als ze maar iets heeft.

Ik ben wel helemaal weg van bobby, een hond uit het asiel in Roosendaal.
www.dierenopvangarduin.nl/ Hij is misschien niet de mooiste maar karakter zegt me meer dan het uiterlijk.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Wat erg !
Mijn raad zou zijn zoek een wat ouder rustiger hondje, zou haar goed doen denk ik. 

Ik heb natuurlijk makkelijk praten over het zoeken naar een hondje want ben vrijwilliger in een asiel, zo leer je de honden namelijk het beste kennen.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

De stichting SHH heeft regelmatig over te plaatste honden. als je een speciaal ras voor ogen hebt kun je eens bij fokkers kijken. Fokkers hebben soms een fokteef waar niet meer mee gefokt wordt en daar een goed tehuis voor zoeken. Ik wil wel eens bij collega's voor je informeren, die hebben soms ook wel over te plaatste honden.

honden page profiel ivy & juniorivy & junior 3 doggies

honden foto van ivy & junior

hoe oud is luna nu als ik vragen mag?
ik weet niet of het een goed plan is maar, wat als je haar nou mee neemt bij het kijken voor een nieuw huis genootje? dan zie je meteen hoe de klik is en dergelijke, zij geeft misschien zelf ook snel aan wat ok is voor haar en wat haar te druk is.
want het lijkt me een heel onzeker hondje, die heeft een hond nodig die wat zekerder van zichzelf is en haar hierin mee trekt.

haar herplaatsen, zou ik zelf niet doen?
zij is zo gewend aan jullie en jullie kennen haar inmiddels door en door..
het zal voor haar er in ieder geval nooit beter op worden herplaatst te worden denk ik?

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Vind het zo sneu om te lezen hoe Luna zich voelt :'(
Heb je niet iemand in de omgeving die (vakantie)opvang zoekt zodat je tijdelijk een hond in huis hebt en ondertussen kan zoeken naar een goede match voor Luna.

Dit topic staat trouwens ook in de koffiehoek...
http://www.hondenpage.com/hondenforum/114369/nieuw-baasje-gezocht!.php

Misschien dat deze hond jullie aanspreekt?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

" Maar naar wat voor soort ras zou ik dan moeten kijken? Wat is een rustig ras? Grote hond, kleine hond? volgens mij maakt het voor luna niks uit als ze maar iets heeft.

Ik ben wel helemaal weg van bobby, een hond uit het asiel in Roosendaal.
 Hij is misschien niet de mooiste maar karakter zegt me meer dan het uiterlijk. "

bobby ziet er een schatje uit, en ik vind hem best mooi!
een rustig ras.. dan denk ik meteen aan een golden retriever ofzo (bij ons op de hondenschool zijn er heel veel en die hebbe allemaal zoiets van "chill, ik doe wel wat je wil, maar niet te snel") maar ik denk dat in veel rassen wel honden zitten die een rustiger karakter hebben. Van waar ben je ongeveer? dan kunnen we misschien helpen zoeken.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

" Vind het zo sneu om te lezen hoe Luna zich voelt :'(
Heb je niet iemand in de omgeving die (vakantie)opvang zoekt zodat je tijdelijk een hond in huis hebt en ondertussen kan zoeken naar een goede match voor Luna.

Dit topic staat trouwens ook in de koffiehoek...


Misschien dat deze hond jullie aanspreekt?

Ik heb meteen een pB gestuurd naar hun;-) "

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Ik kom uit Ossendrecht (noord-brabant)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

@Cheeky Boomer:
De hond waar het over gaat ken ik, ze heeft in het asiel in wommelgem gezeten en ze is heel goed met andere honden. In het asiel was ze heel rustig, maar ik weet niet hoe ze zich thuis gedraagd =)

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

" @:
De hond waar het over gaat ken ik, ze heeft in het asiel in wommelgem gezeten en ze is heel goed met andere honden. In het asiel was ze heel rustig, maar ik weet niet hoe ze zich thuis gedraagd =) "


Als je de beschrijving van het baasje leest komt het over als een lieve, vriendelijke, vrolijke en sociale hond.
Vind dat ze op de foto's ook nog een soort van kalmte en wijsheid uitstraalt.

Dus klinkt eigenlijk als een hele goede hond!
Het is dat ik er zelf geen 2e hond bij kan hebben, maar anders had ik zeker gereageerd ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je staat voor een dilemma, daar oordeel ik niet over, maar Luna is jullie hond nu op het ogenblik, ga met de hond wat uitdagingen aan, ga naar een gedeelte  waar je nog nimmer met Luna geweest ben.

ga wat leuks ondernemen met Luna. misschien op een vereniging gaan, speurwerk of wat dan ook, je hond hebt geen enkele uitdaging, ligt na een wandeling op de bank, wat doe je met een wandeling ?
alleen uitlaten is ook niet alles voor een hond.

om er een andere hond bij te zetten, en wie weet gaat dat ook verkeerd, met Luna uitdaging aangaan.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

" je staat voor een dilemma, daar oordeel ik niet over, maar Luna is jullie hond nu op het ogenblik, ga met de hond wat uitdagingen aan, ga naar een gedeelte  waar je nog nimmer met Luna geweest ben.

ga wat leuks ondernemen met Luna. misschien op een vereniging gaan, speurwerk of wat dan ook, je hond hebt geen enkele uitdaging, ligt na een wandeling op de bank, wat doe je met een wandeling ?
alleen uitlaten is ook niet alles voor een hond.

om er een andere hond bij te zetten, en wie weet gaat dat ook verkeerd, met Luna uitdaging aangaan. "


Hoi Willemijn.
Elke dag gaan we een uurtje wandelen in het bos met mijn vriendin en haar 3 honden. Kunnen ze lekker loslopen en ravotten en dat doen ze dus ook. Ze leeft juist helemaal op van andere honden. Toen Diesel in huis was waren haar problemen ook binnen 1 dag weer weg. Verder doen we ook nog verstop spelletjes in de tuin of lekker samenvoetballen in de tuin vind ze ook helemaal geweldig.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Wat ik eigenlijk al niet gelijk begreep in je begin post is dat de GT het advies gaf om een kleine rustige hond te zoeken voor Luna en dat jullie dan bij een kruising boxer gaan kijken.
Dat is toch niet klein en rustig???

Een boxer is een energieke/speelse hond.
Ik snap dat dat met een kruising kan veranderen maar toch.

Er zijn natuurlijk nog veel meer asiels dan alleen die ene.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Ze wilt zelf juist helemaal niks meer. Ik probeer vanalles te verzinnen maar ze heeft er gewoon geen zin meer in.  Ze vind het wel leuk om het bos in te gaan met mijn vriendin en haar honden. Ik probeer ook vanalles te verzinnen om met haar te doen maar ze is nergens meer voor te porren.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

" Wat ik eigenlijk al niet gelijk begreep in je begin post is dat de GT het advies gaf om een kleine rustige hond te zoeken voor Luna en dat jullie dan bij een kruising boxer gaan kijken.
Dat is toch niet klein en rustig???

Een boxer is een energieke/speelse hond.
Ik snap dat dat met een kruising kan veranderen maar toch.

Er zijn natuurlijk nog veel meer asiels dan alleen die ene. "
Ik snap wat je bedoelt!
Wij hadden het asiel gebeld om te vragen of ze juist kleine rustige hondjes hadden zitten. We hadden het hele verhaal verteld en toen zeiden hun dat die boxer niet klein was maar wel het perfecte karakter zou hebben. Een echte sul. Daarom ben ik gewoon gaan kijken.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

Ik zou een goed hondje voor jullie weten, helaas ook te ver weg voor jullie
http://www.pets.be/dierenasiel-blauwe-kruis-wommelgem-keeshond-x-stafford-laika-95909 

Rustige hond, eens ze je vertrouwd een stukje enthousiaster, goed met andere honden, vrij rustig naar andere honden maar speelt er ook mee en een echte knuffelkont, vrij stabiel, blaft niet naar andere honden, trekt bijna niet aan de lijn (enige nadeel, ze heeft verlatingsangst)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat dacht je om alleen met haar weg te gaan, alle aandacht voor haar zelf, en niet met anderen te laten spelen, doe eens bijvoorbeeld een rondje markt of winkelcentrum, ga eens lekker op een terrasje met dr zitten, alleen niet met anderen erbij.

ga eens met openbaar vervoer, twee haltes ver, en weer terug, zodat ze nieuwe indrukken op doet, dat haar vermoeit.

en wat dacht je naar een vereniging die wat met de honden doet, dus geen gehoorzaamsheid cursus maar bijvoorbeeld agility. of speurwerk, denk spel, iets heel anders, een hond erbij is leuk, maar wat als dat ook weer mis gaat ? weer herplaatsen / ?

en nee ik oordeel niet hoor, maar ga ook eens lekker zwemmen met je hond, samen, niet achter een balletje aan laten rennen, maar samen plezier maken, ik heb hier ook een hond die alleen is, en wij vermaken ons prima, samen zitten we heerlijk op een terrasje, hoeft niet iedere keer, bijvoorbeeld macdonald, allemaal leuke dingen die veel energie vreten.

en als de hond dan thuis is, geeft het voldoening met wat tie gedaan heeft, dan mag tie lekker op de bank, neem een kop thee, ga er naast zitten, hij knort van tevredenheid.

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

En nog een afbeelding van Laika als het me lukt:

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

" Ik snap wat je bedoelt!
Wij hadden het asiel gebeld om te vragen of ze juist kleine rustige hondjes hadden zitten. We hadden het hele verhaal verteld en toen zeiden hun dat die boxer niet klein was maar wel het perfecte karakter zou hebben. Een echte sul. Daarom ben ik gewoon gaan kijken. "


Ver weg blijven bij dat asiel dus.
Ze kennen dus duidelijk de honden niet die er zitten. Daar schiet je totaal niks mee op.

Waar woon je?

Laura (Gast)

Oaaaahhh herplaatsen is toch zeker geen optie? Zo bezorgd jij bent om je hond is alleen maar goed, en betekend dat je er het beste voor wil. Je wil er zelfs speciaal een maatje bij nemen. Het janken aan de trap zie ik niet als angstig of verkeerd, mijn pup van 6 maanden doet dat ook steeds en ik weet zeker dat ze niks te kort komt of bang is, zelfs als ze me het hele huis achterna loopt en voor de WC deur gaat piepen bang dat ik ben verdwenen? simpel doen alsof niks aan de hand is wanneer je terug komt, dan krijgt het hond dat beeld in het hoofd(scheme), en na verloop van tijd weet ie dat je altijd zal terug komen.

Met herplaatsers op marktplaats of in het asiel zou ik simpelweg aantal keren kennis gaan maken, mensen die hun hond herplaatsen zouden hier akkoord mee moeten gaan, want zij willen toch ook het beste voor hun maatje?

Als jij het al moeilijk hebt met je hond gelukkig maken(als persoon die er schijnbaar veel omgeeft), wie garandeerd dan dat zij het wel kunnen? Hij is goed terecht gekomen vindt ik hoor!

succeees met de zoektocht!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

" wat dacht je om alleen met haar weg te gaan, alle aandacht voor haar zelf, en niet met anderen te laten spelen, doe eens bijvoorbeeld een rondje markt of winkelcentrum, ga eens lekker op een terrasje met dr zitten, alleen niet met anderen erbij.

ga eens met openbaar vervoer, twee haltes ver, en weer terug, zodat ze nieuwe indrukken op doet, dat haar vermoeit.

en wat dacht je naar een vereniging die wat met de honden doet, dus geen gehoorzaamsheid cursus maar bijvoorbeeld agility. of speurwerk, denk spel, iets heel anders, een hond erbij is leuk, maar wat als dat ook weer mis gaat ? weer herplaatsen / ?

en nee ik oordeel niet hoor, maar ga ook eens lekker zwemmen met je hond, samen, niet achter een balletje aan laten rennen, maar samen plezier maken, ik heb hier ook een hond die alleen is, en wij vermaken ons prima, samen zitten we heerlijk op een terrasje, hoeft niet iedere keer, bijvoorbeeld macdonald, allemaal leuke dingen die veel energie vreten.

en als de hond dan thuis is, geeft het voldoening met wat tie gedaan heeft, dan mag tie lekker op de bank, neem een kop thee, ga er naast zitten, hij knort van tevredenheid. "

Sorry maar het lijkt mij niet ideaal om een onstabiele hond nieuwe dingen te gaan ontdekken zoals de tram/trein/bus enz.
En ze lijkt mij ook niet het type om op het terrasje te gaan zitten en wachten tot het baasje eindelijk weer zo ver is om te gaan wandelen.

Je kan niet elke hond vergelijken met die van jou.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Groot dilemma! Wie geeft mij advies?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^