Rustige hondenrassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rustige hondenrassen (Gast)

Hallo! Ik was aan het rondkijken in wat hondenrassen en het viel me op dat de meeste honden met een rustigere aard grote honden zijn. Zoals deense dog enz. Zijn er meer honden ten grote van een golden retriever ( die ook erg rustig is!) die een rustige aard hebben? Tuurlijk is elke hond anders maar sommige rassen hebben minder energie dan andere! Alvast bedankt! Groet maud

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel SharaShara

Ik denk dat het grotendeels aan jezelf ligt.

Een hond die genoeg beweging krijgt zal in huis niet ongelooflijk druk zijn..
als je je hond geen beweging heeft zal hij in huis ook wat drukker zijn.

Natuurlijk heb je honden die echt niet moe te krijgen zijn, maar dan nog zullen ze in huis niet constant lopen te springen bij genoeg beweging.

Ik vraag me af of je wel het goede woord noemt. Ik probeer het even goed te omschrijven, want ik heb zelf ook een verkeerd woord in mijn hoofd. Er zijn honden die je in hun gedrag meer moet begeleiden omdat ze anders de overhand nemen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Is erg afhankelijk van hoe de hond wordt opgevoed, wij hebben o.a. veel borders gehad en dat zijn/waren rustige honden.  Als jij rustig en consequent bent en blijft, de hond geeft wat hij nodig heeft worden het rustige honden, wij krijgen klanten op de hondenschool met rassen die als rustig beschreven worden maar die behoorlijk druk zijn.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

rustig van aard wil niet zeggen dat ze minder energie hebben
ik heb momenteel een hond die zeer rustig van aard is en heel stabiel
maar voorzien is van een hele berg energie, die hij beslist toch kwijt moet

en dat betekent: veel wandelen, laten zwemmen, we werken met hem en uit laten dollen
en toch is hij een kalme hond van aard

als je een hond zoekt die weinig behoefte heeft aan beweging.... is dat toch wel iets anders
vergis je daar alsjeblieft niet in
en veel van de kalme aard hangt ook af van de opvoeding tot zelfbeheersing en fatsoenlijk gedrag

succes met zoeken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Denk er in ieder geval om dat jij een ras uit zoekt waarvan het energie level nooit hoger ligt dan dat van jou(of lager of gelijk aan), een grote kans dat jij de hond, op de lange duur, niet kan geven wat hij wel nodig heeft. Wanneer je een pup uit zoekt uit het nest geldt deze zelfde regel.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Er zijn van alle hondenrassen algemene omschrijvingen maar deze mag je niet veralgemenen!
Zoals hier boven al gezegd is het afhankelijk van hond tot hond en van opvoeding ook een deel.
Heb hier een staffie die zich volledig aanpast aan mij, heb ik een luie dag of ben ik ziek kan hij hele dagen langs me in de zetel liggen en niks doen. Hij kan ook super actief zijn maar dit enkel als ik dit ook met hem ben...
 En mijn Duitse Dog is een energieke stuiterbal die hyperactief is en de hele dag wil bezig zijn en wandelen en spelen...

Zo zie je dat de omschrijvingen niet te veralgemenen zijn want hier is het juist omgekeerd ;-)

Maud (Gast)

Ja klopt ben ik het helemaal mee eens ik heb nu een golden en dat is ook echt een hele rustige hond! Maar het energie level per ras ligt ook verschillend... Zo heb je over het algemeen met een herder een hoger energie niveau dan bij bijv een engelse  bull! Maar een border collie zou ook heel veel energie moeten hebben dus het ligt denk ik inderdaad ook veel aan de opvoeding en aan de manier van met je hond omgaan... Maar omdat er toch wel verschil tussenzit vroeg ik me dat af!

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Leuke vraag!
Ik heb hier 3 totaal verschillende honden rondlopen en in huis zijn ze allemaal rustig.
Een Bullmastiff, een Galgo en een kruising tussen van alles en nog wat.
De truc? Geef ze voldoende beweging, 2 keer per dag ruim een uur of meer wandelen, 2 korte rondes van ong een half uur. Laat ze lekker snuffelen, zoeken en rondkijken in een buitengebied of bos en je merkt in huis amper dat ze er zijn. Die van mij willen in huis alleen maar slapen en eten.
Ik heb regelmatig logeetjes gehad, van herders tot jachthonden, en de enige die ik niet moe kreeg was een poedel. Maar goed, dat had een reden, mijn teef was loops en de poedel was een intacte reu. Ik moest ze dus apart houden, dat gaf ook onrust.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

" Leuke vraag!
Ik heb hier 3 totaal verschillende honden rondlopen en in huis zijn ze allemaal rustig.
Een Bullmastiff, een Galgo en een kruising tussen van alles en nog wat.
De truc? Geef ze voldoende beweging, 2 keer per dag ruim een uur of meer wandelen, 2 korte rondes van ong een half uur. Laat ze lekker snuffelen, zoeken en rondkijken in een buitengebied of bos en je merkt in huis amper dat ze er zijn. Die van mij willen in huis alleen maar slapen en eten.
Ik heb regelmatig logeetjes gehad, van herders tot jachthonden, en de enige die ik niet moe kreeg was een poedel. Maar goed, dat had een reden, mijn teef was loops en de poedel was een intacte reu. Ik moest ze dus apart houden, dat gaf ook onrust. "
Hahaha leuk dat van die poedel, die moet je overigens niet uitpoetsen dezen behoren tot het hogere energie levels, ook wij hebben er één (teef) omringt door allemaal teven. overigens zeer rustig in huis hoor maar buiten niet moe te krijgen :-D

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

" Hallo! Ik was aan het rondkijken in wat hondenrassen en het viel me op dat de meeste honden met een rustigere aard grote honden zijn. Zoals deense dog enz. Zijn er meer honden ten grote van een golden retriever ( die ook erg rustig is!) die een rustige aard hebben? Tuurlijk is elke hond anders maar sommige rassen hebben minder energie dan andere! Alvast bedankt! Groet maud "

Klopt zeker niet bij alle goldens hoor... Hier één die heeft energie voor 100!
Onze rotti is VEEL rustiger! Die maak je echt niet gek!

Maar over het algemeen zijn grote honden rustiger dan kleine, tenminste, voor mijn gevoel wel..

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" Hahaha leuk dat van die poedel, die moet je overigens niet uitpoetsen dezen behoren tot het hogere energie levels, ook wij hebben er één (teef) omringt door allemaal teven. overigens zeer rustig in huis hoor maar buiten niet moe te krijgen :-D "


Ik heb een trauma opgelopen van die poedel. Alles volgens het boekje gedaan, wandelen, voldoende laten snuffelen, oppassen voor overprikkeling, zoekspelletjes, you name it.
Kwam ik thuis, stond hij alweer te stuiteren en zo irritant schel te blaffen.
Hij was ook van een bejaarde man, wij hebben opgepast omdat zijn baasje bijna 2 maanden in het ziekenhuis lag.
Nee, leuk voor ander, maar hier komt er nooit meer een poedel te logeren.
Man...na die 2 maanden was ik rijp voor het gesticht.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Een poedel is een zeer moeilijk ras om op te voeden hoor;-), dus vrij logisch die trauma

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

wij hebben een kruising poedel x kerry blue gehad
GEWELDIGE hond:-D
maar wel 1 met karakter, energie, werklust......... heerlijke hond
want mits voldaan aan waar hij behoefte aan had, was hij een heel prettige hond in huis, mee op reis, mee op visite....... een gouden hond was dat (ik mis hem nog steeds)

Poedels zijn geweldige honden, en volgens mij het meest onderschatte ras wat er bestaat
zoek je een kalme weinig vragende hond........ dan is een Poedel dus zeker geen goede keuze


ik ken trouwens ook verschillende goldenretrievers die ik nu bepaald niet onder "rustig" zal scharen, in tegendeel eigenlijk, die zijn behoorlijk hyper-de-pyper, of dit aangeboren is -deels-  of puur gevolg van (bege)leiding door de baas, geen idee, maar zo simpel van dat en dat ras is per definitie rustig....... dat lijkt me bijzonder lastig

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Nou zijn baasje had hem duidelijk niet opgevoed! Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij supergemakkelijk was wat de katten betreft, daar kon ik hem zo bij zetten en dat kende hij toch niet.
Maar we zijn eruit: Poedels zijn niet rustig!
Mijn Bullmastiff is in huis wel een lui exemplaar hoor. Als ze slaapt is er geen beweging in te krijgen. Vroeger op puppycursus lag ze tussen de oefeningen door al languit op haar rug te ronken.

Maud (Gast)

Hahah ja mijn hond is  er ook zoeen! Die kan overal slapen alsof ze thuis is! Wel lekker makkelijk;-) haha geen poedel voor mij dus;-) ik kende trouwens vroeger een dwergpoedel die wel heel erg rustig was! Maar die leefde op een boederij dus kon zijn energie wel heel goed kwijt! Was een schatje;-) alleen ook niet geweldig opgevoed!

Anoniem (Gast)

aantal jaren terug 2 dwergpoedels gehad zijn 12 en bijna 14 jaar geworden, leuke sportieve, intelligente lieve. honden,...gelukkig ook bijna nooit ziek geweest..   de oudste hond kwam uit een dierenwinkel ze behoren tot 1 van mn favorieten rassen nog steeds

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik denk dat het ook een groot deel aan het karakter van de hond ligt.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ras is toch wel erg bepalend voor het temperament denk ik.
Landseer zijn gefokt om de hele dag te wachten, ze kunnen lang rustig liggen te snurken, maar moeten wel ineens in actie kunnen komen., en dat doen ze dan ook af en toe.. Of je wil of nietO-)
Haha, meestal rustig, maar als ie gaat....

Bruno (Gast)

Ik ben Bruno. Een Hovawart reu van drie jaar en ik wil graag een maatje. Zelf ben ik een vrolijke zeer enthousiaste regelhond. Ik neem, als mijn baas even niet oplet, graag de leiding over. Mag natuurlijk niet. Maar ik, Hovawart, probeer dat lekker uit. Daarom zoeken mijn baasjes een rustige hond die mijn rust geeft en het gevoel geeft over haar te moeten vaderen. Wat voor ras denkt u dat bij mij past?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Bruno, je kan beter jezelf registreren en zelf een eigen topic maken.

Dit is een heel oud topic, hier krijg je waarschijnlijk niet zoveel reacties.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Hoi Bruno,

 

dit it I seen oud topic... Handier is om self even Nieuwsbrief topic aan te maken zodat je alleen antwoorden krijgt op je eigen vraag.

 

dit topic gaat op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Shih Tzu puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^