Wie geeft ons tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Hallo,
Wij hebben een Amerikaanse stafford van bijna 8 jaar. Ze is nu 2 jaar in ons bezit. Ze is echt een schat van een beest en behandelen haar alsof ze ons kindje is.
Nu wil ik er erg graag een hond bij en ben ik wezen kijken voor een hond uit het asiel. Het gaat om een reutje ( het ras is nog een beetje vaag, waarschijnlijk een amerikaanse bull..? ) van 7 maanden oud. Nu moet onze hond Chickie daar natuurlijk erg aan wennen.
Ze is een schat van een hond maar buiten kan ze niet opschieten met andere honden. Zodra honden aan haar beginnen te ruiken word ze al boos. Hoe kan ik er voor zorgen dat dit thuis niet gaat gebeuren ?Ik haal Dancer a.s. dinsdag op vanuit het asiel. Wie geeft ons tips??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie geeft ons tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Het lijkt mij wel zo handig om de nieuwe hond niet in één keer zomaar in huis te halen. Kun je geen afspraak maken met de mensen van het asiel om eerst een paar "proefwandelingen" te plannen met jouw hond en de hond die je wilt gaan nemen?

Dan gaat er iemand van het asiel mee je om te zien hoe de wandeling verloopt. Volgens mij kun je jouw hond -die nu (nog) niet met andere honden kan opschieten- niet zomaar met een nieuwe hond confronteren. Dat zou voor de nieuwe hond ook heel vervelend kunnen worden.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

ik zou inderdaad een aantal keer gaan wandelen..

honden page profiel  . .

honden foto van  .

Kun je inderdaad niet samen met de honden gaan wandelen eerst.
wij deden dat vaak in het asiel als er een hond bij een anderr hond werd geplaatst..das wel zo handig als het dan al klikt.
Jullie hond zal toch zijn plekje in huis niet zo 123 willen delen...ziet denk ik toch die nieuwe als indringer..
Kan ook niet zo zijn, da het wel klikt...laten we dat hopen, maar een wandeling op neutraal gebied, is wel een aanrader...

Succes ermee hoor!!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi,

Net zoals de anderen aanhalen, eerst de honden op neutraal terrein met elkaar laten kennismaken. Bij ons in het asiel zetten ze de twee dan samen op de hondenweide en kijken hoe ze op elkaar reageren. Dus allebei los, want aan de leiband en de baasjes van de eerste hond erbij is toch nog anders dan wanneer ze allebei los zijn. Natuurlijk blijft er wel iemand in de buurt om in te grijpen moest het nodig zijn.

Daarna samen gaan wandelen. Nu is het wel zo dat het meestal een tijdje duurt voor de honden aan elkaar wennen en moet er sowieso rekening worden gehouden met een zekere termijn om Chickie te laten wennen aan de nieuwe situatie. Want Chickie zal nu wat moeten leren om de aandacht te delen hé !

Bijv. : een vriendin van mij had een Ierse Setter en haalde daarna een tweede hond uit het asiel nl. een Doberman. Ik kreeg haar de eerste weken regelmatig aan de telefoon om te zeggen dat het alweer leek of de beide honden mekaar iets gingen aandoen. Grommen op mekaar afvliegen etc. een gedragstherapeut raadde haar daarop aan om dit gewoon te negeren aangezien het niet echt agressie bleek te zijn maar wel een manier om vast te stellen wie de hoogste in rang ging worden. Bazinnetje schatte dit gedrag natuurlijk in als agressie en was in paniek, gedragstherapeut had het echter bij het juiste eind, van het moment dat was vastgesteld wie baas was werden de honden de beste maatjes.

Dus heel veel succes en ik wil ook nog even zeggen wat geweldig dat je een hondje uit het asiel een nieuwe kans gaat geven !!!

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Super dat je een hond uit het asiel een thuis bied!
Hoe gaat het nu tussen die 2?
Misschien was het beter geweest om je staff mee te nemen naar het asiel om haar daar alvast kennis te laten maken met de nieuweling, maar een wandeling met de 2 was de beste optie geweest, denk ik zo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie geeft ons tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^