Ierse Setter

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ann Ann

hallo,
Wij willen ons weldra een Ierse Setter pup aanschaffen. Wie kan ons wat advies geven?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ierse Setter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Goede middag Ann, als je nog geen Ierse Setter pup hebt, zou je wellicht Huub en Wilma Schellings in Eys kunnen benaderen. Zij verwachten begin 2013 pups. Wij hebben 30 juni een pup van hun gekocht en zij weten waar ze mee bezig zijn. Succes  www.marlland.nl

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed zoeken naar een goeie fokker, ze zijn niet veel beschikbaar, is ook een stop geweest op het fokken van de ierse setter, ga naar de rasvereniging, en laat je goed over dit ras voorlichten. zoek voldoende info op.

honden page profiel CindyCindy

" goed zoeken naar een goeie fokker, ze zijn niet veel beschikbaar, is ook een stop geweest op het fokken van de ierse setter, ga naar de rasvereniging, en laat je goed over dit ras voorlichten. zoek voldoende info op. "

Willemijn is me voor
:-D

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

hey

wij hebben sinds nu een Rode ierse setter van 9 maand

als je wil kan je me pb voor wat info

wat ik je zo kan vertellen over ons Kyra'tje en over Setter in het algemeen:

- hele hele lieve honden, erg goed met vreemden, kinderen, andere honden, super sociaal (natuurlijk ook goed socialiseren), maar echt, tzit in het karaktertje :-). Hele lieve dieren.
Iedereen die hier binnen komt wordt enthousiast en vriendelijk begroet, of ze hen nu kent of niet, wil steeds geknuffels worden en likjes geven
- kunnen soms erg angstig zijn voor harde geluiden (bij ons was ze erg bang van auto's, maar das makkelijk eruit te trainen). tis wel belangrijk dat je ze van een goede fokker koopt, zo ben je ook zeker dat dat angstige geen aangeboren eigenschap is. Ga voor een goede fokker, die zelf stabiele, niet angstige ouderdieren heeft.
-verder wat lomp, totaal niet waaks (blaffen zelfen)

- super met kleine kinderen, kunnen heel veel verdragen
- binnenshuis erg rustig, hier ligt ze altijd in de keuken naast ons benen te slapen, buiten erg actief
houden van in de zon te liggen.
- willen graag erg actief zijn buiten, hier wandelen we 3 keer per dag een half uur, verder mag ze 2 u per dag vrij lopen, jagen en rennen in de weide, doen we ook nog zoekspelletjes

- ze leren goed, maar doen het dikwijls maar als ze er zelf iets voor terug krijgen. Het zijn geen 'slaafse' honden die elk commando zomaar uitvoeren, ze hebben af en toe hele dikke bananen in hun oren.
- jagen is echt hun grote passie, ze moeten kunnen hun neus gebruiken en hun poten! dan zijn ze in huis goed rustig
-verder is het best een aanhankelijke hond, die af en toe ook graag es op haar eentje is. Ze vindt het niet erg om alleen rond te struinen als we niet thuis zijn, maar als we er zijn, wil ze het liefst de hele dag bij je liggen.

De opvoeding moet je erg consequent, maar met fluwelen handschoenen doen. Ze zijn erg gevoelig voor een harde/luide stem en voor verbale correcties. Wat hier goed werkt is met geluiden werken die zacht maar duidelijk zijn. Zo werken wij zelden met 'nee' of 'foei' omdat dat al gauw hard klinkt, maar eerder met 'shhht' geluiden.
Consequent moet je echter wel zijn (maar das met alle honden zo), want als ze iets zien of willen, zijn het echte doorzetters ;-)

als je graag nog iets wil weten; vraag maar raak :-)
groetjes
Sita

honden page profiel Ann Ann

Hallo Willemijn,
Alvast bedankt voor de info,maar hoe kan je als leek weten dat je bij een goeie fokker terecht komt?

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

ik weet je niet waar je woont

maar als je in belqie woont is het een goed begin om bij de st hubertus vereniging te beginnen rondkijken en hun info te lezen. Met de tijd kan je daar ook bij terecht om een goede ierse setter fokker te vinden. en op internet in het algemeen staat er genoeg op wat een ierse setter allemaal moet getest worden, hoe je broodfokkers herkent, ... .

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

door naar shows te gaan, en met eigenaren daar te praten, de ierse setter is een poos uit de roelatie geweest, dat was niet voor niets.

maar Sita heeft er een, ga maar met haar in conclaaf, ze weet zeker weten goeie fokkers te weten. kijk naar het gedrag van de ouders, dat is belangrijk voor de aankomende pups.

zorg dat de ouders vrij zijn, daar bedoel ik mee, geen angstige honden, dat wordt overgedragen op de pups. vrije honden, vrijmoedig, op de shows zijn ze er, en praat daar met eigenaars en fokkers.

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

oja

er is wel een verschil tussen een rood-witte setter
en een rode setter, vooral in karakter!
het is geen slecht idee om je in die verschillen ook eens in te lezen ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, ik had het alleen over de ..rode setter.. :-D






deze.

honden page profiel Ann Ann

Wij zijn van Belgie en was daarnet eens op de site van St Hubertus gaan kijken. Daar staat inderdaad veel info op.
Hier in de buurt (Lubbeek) is een fokker van Ierse setters en hadden gedacht van daar eens te gaan kijken.
Sita ken jij misschien deze fokker?

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

nee, die ken ik niet

persoonlijk komt kyra van Bart S.(Tienen).

Is een goede fokker vond ik dan.

Maar het is het best om met zo veel mogelijk fokkers in contact te komen. Als die fokker bij jou in de buurt zit, kan je altijdd eens vragen of je mag langsgaan voor meer info :-) :-D

Het Honderd Bunder Bos (Gast)

Hallo,
Sinds mijn 21ste heb ik een ierse setter. Ben nu aan mijn tweede. Super honden als je maar met ze naar een goeie hondenschool gaat. Daar leer je op de correcte manie met je hond omgaan en communiceren. Setters zijn van nature lieve heel aanhankelijke honden die natuurlijk vragen naar wat activiteit en moeten volwaardig deel uitmaken van het gezin. Wij hebben onze Illy van een kennel in het antwerpse en ik moet zeggen dat er zeer veel verschil is tussen kennels. De groei situatie moet ongeveer gelijk zijn aan de situatie waar de hond bij jou zou verblijven. als een puppie buitenhuis opgroeid zal hij ook graag buitenshuis blijven. Een onrustige omgeving tijdens de dracht van de moeder en het spenen van de puppie zal ook lijden naar een onrustige hond, enz...
Ik zou geen ander ras nemen maar je hond word jou beste vriendje in huis en verdiend daarom ook die nodige aandacht. Geen tijd voor de hond = ongelukkige hond met alle gevolgen  van dien.
gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ierse Setter" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^