Bange pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GabyGaby

Dag iedereen,

Wij hebben sinds donderdag een chihuahua pup van 12 weken. Nou is de kleine meid super bang voor alles.! Sinds gister is ze mijn schaduw en volgt mij overal. Van me vriend wil ze niks weten. Ze is ontzettend bang voor onze handen als we haar willen aaien. Ze is wel blij om ons te zien, gaat het staartje heen en weer. Maar als we haar willen aaien of oppakken rent ze weg of gaat ze staart tussen de benen. Heeft iemand enig idee hoe ik/we dit kunnen aanpakken. Ik wil absolute geen bange pup maar heb geen ervaring hiermee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bange pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer nou toch, niet gesocialiseerd met niets.
daar zal je aan moeten werken, niets dwingen, niet forceren, negeer het gedrag als tie weg rent met zijn staart tussen zijn billen.

niet er achteraan rennen, ga op de grond zitten, en lok hem naar je toe, geef wat lekkers, raak hem niet aan als je weet dat tie niet aangeraakt geaaid wil worden, vind het toch zo jammer dat dit zo gebeurt.

beloon haar veel, en iedere keer als ze je op zoekt, geef je wat lekkers, voeren uit je hand, laat haar eten maar wat minder zijn dan, maar geef steeds wat eten uit je hand, zodat ze handen voelt. optillen zal niet gaan ?

hoe maak je de pup zinderlijk als je hem niet kan optillen ? met geweld bereik je niets, blijf steeds lief en geduldig, praat met zachte stem.

neem de pup mee naar jullie slaapplek, een mandje naast het bed, een bench kan, maar sluit niet het deurtje dicht, zodat tie jullie ziet en naar jullie toe kan gaan.

rustig aan en veel geduld met dit hondje, het is niet gesocialiseerd, anders zou die niet bang voor jullie zijn, veel geduld hebben. en alles rustig opbouwen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je wilt absoluut geen bange pup...

de pup is bang, daar zal je veel geduld mee moeten hebben, toch zal je ook veel met deze pup moeten gaan doen, zoals mee nemen naar de grote wereld, ga eens lekker naar de markt, ook al is je hondje bang, neem hem op je arm mee naar de kraampjes, blijf staan bij iedereen, als ze je pup willen aaien, zeg je voorlopig maar nee.

doe veel , ga eens op bezoek bij vrienden, neem hem even mee, al is het maar koffie drinken en weer naar huis, nog een paar dingen, ga ook eens op een terrasje zitten met je pup. zodat tie veel dingen tegen komt, en dan ook eens aan de lijn mee naar buiten.

doe de lijn aan, til je pup op, als dat gaat, neem hem op de arm mee, en laat hem dan een 20 tal meters op de grond, kijk wat tie doet, zoek een schoon grasveldje op, allemaal kleine dingen, met geduld.


leer je hondje ook de dagelijkse dingen, zoals even alleen te zijn, ga naar de w.c. deur even dicht, of ga doucen, en dan laat je je hondje even alleen, kleine dingen, maar moet toch geleerd worden, anders kan die straks niet alleen zijn.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Gaby, een pup is zo pril en onbevangen...die staat open voor alles wat je aanbrengt...
Breng veel geduld aan, heb vertrouwen en kijk hoe de pup op je reageert.
ze hebben veel vertrouwen nodig en ontdekken de wereld op kousevoetjes...de ene pup is al wat onbevangener dan de ander, daarom heb vertrouwen en vooral; geef vertrouwen; dat geeft ze moed om ook iets te durven ontdekken.(niet iedereen is even flink, pups ook niet)
je pup zal op een gegeven moment,( je merkt die kentering in het gedrag), je aankijken en iets ondernemen dat je niet verwacht (onder je toeziend oog), geef je je fiat, dan evolueert de pup verder tot een autonome hond.

Een nieuw paadje, een goedkeuring, een overwinning...zo kom je langzaam tot een evenwichtige hond, zonder angst...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Jammer dat je een bange pup hebt gekocht en geen spontane vrolijke hondje.
Waarschijnlijk totaal niet gesocialiseerd en vraag me af zonder je meteen te beledigen of je de hond bij een goede fokker hebt gekocht.

Ga langzaam aan dingen ondernemen maar niet te veel op een dag.
Pak de pup NIET meer op en laat de pup wennen aan je huis en op haar eigen tempo aan jullie wennen.
Dat je een chi hebt wil niet automatisch zeggen dat deze het maar leuk vind om continue opgepakt te worden.
Ga naar tuincentrums, ga op puppycursus (ja ook chi''s kunnen dit en juist chi's vinden dit heerlijk en zo worden ze goed gesocialiseerd met andere honden)
Verder ga ik mee met bovenstaande reactie's.

honden page profiel NanaNana

honden foto van Nana

Ik las in de reactie van Willemijn, dat je op de grond moet gaan liggen. Dat is echt een goed idee. Onze hond komt zo naar me toe, als ik dat doe. Heeft misschien mee te maken, dat je dan kleiner lijkt? Ik heb geen echte bange hond, maar wel een hele onderdanige.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bange pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Verzorging van de Hond. !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^