Bijtende Mastiff pub.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Vorig weekend ben ik, direct na aankomst bij familie in mijn hand gebeten door een 9 mnd. jonge Mastiff pub, een bakbeest van reeds zo'n 65 kg. Daags ervoor had de hond eveneens een voor hem onbekend iemand die het erf opgewandeld kwam in de arm gebeten. Normaal loopt de hond vrij rond, maar zo ook kleine kinderen van 3 tot 11 jaar. Is dit alles nu wel veilig genoeg, vraag ik mij af ? Men leest of ziet té vaak van die 'onverwachte, onverklaarbare' aanvallen specifiek naar kinderen toe. Desgewenst geef ik U verderop wel meer informatie omtrent de hond en zijn omgeving. Bijvoornaat dank voor een reaktie,
m.v.g.
Fred.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijtende Mastiff pub." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Een hond die bijt wordt of tot het uiterst gedreven of heeft ergens pijn. Aan beiden is wat aan te doen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Een hond die bijt wordt of tot het uiterst gedreven of heeft ergens pijn. Aan beiden is wat aan te doen. "
Met je eens. Dit zijn alleen niet de enige redenen waarom een hond kan bijten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de hond 'een steekje los' heeft. Het kan ook zijn dat de hond corrigeerde ('he, rustig jij, niet zo opgewonden rondrennen!'). Of de hond is gewoon aan het waken (als ik het zo lees waren zowel de TS als de persoon die de hond de dag eerder beet, beide vreemden voor hem).

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Je hebt het over een Mastiff? De Old English?
Deze honden hebben een goedmoedig temperament volgens de rasbeschrijving.
Ergens is daar iets heel erg scheef gegaan, een hond bijt nooit, maar dan ook nooit zomaar.

Nee deze hond hoeft niet persé een gevaar op te leveren voor kinderen. Maar het helpt wel als je de situatie van het bijtincident beschrijft, het liefst met zoveel mogelijk details.

Het lijkt me in elk geval wijs om de eigenaren een tripje naar de DA te adviseren om te kijken of de hond gezond en pijnvrij is. Vervolgens zou er een gedragstherapeut langs kunnen komen om te kijken waar in de opvoeding het scheef is gegaan.

Bijtende honden worden niet geboren, die worden gevormd, meestal door mensen.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Als jij als vreemde het erf betreed zonder dat het baasje goedkeuring heeft gegeven dan is dit wel te verklaren.

Een Mastiff is over het algemeen een goedaardige lobbes, maar kan tegenover vreemde wel waaks zijn.


Anoniem (Gast)

Even wat meer uitleg !
Het is inderdaad zo dat ik als 'vreemde' pal naast de eigenaar voor het eerst zijn (afgesloten) erf kwam gewandeld. Vlak ervoor had hij mij nog gewaarschuwd dat daags ervoor er nog iemand voor de eerste keer plots in zijn arm gebeten was, nooit eerder bleek dit te zijn voorgevallen aldus de eigenaar. Teritorium betreden, onbekend of welke reden dan ook, zulk gedrag is niet toelaatbaar. Ik als volwassen man kon in een reflex bijtijds m'n hand nog terugtrekken, ondanks dat de beet alsnog vrij diep was en ik voor behandeling naar een dichtstbijzijnde 'Spoed' moest, net als de man daags ervoor. Vanaf het moment van aanschaf blijkt men er nooit mee naar een of andere trainings-school te zijn gegaan noch is er echt speciale aandacht aan de specifieke node van een dergelijk dier gegeven dan behalve het op het erf loslatend en s'avonds in huis, snurkend voor de slaapkamerdeur, zoals men mij op een ludieke manier kon vertellen. Iemand schreef 'Een steekje los', ja ... die indruk had ik ook ! Het beest bleef verders die dag in zijn hok, voortdurend grommend, blaffend op alles en iedereen ... en eigenlijk behoorlijk degoutant voor iedereen !

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Niks mis met het beestje.
Beste beestje heeft totaal geen opvoeding gehad en beschermd nu op welke manier dan ook zijn baas tegen vreemde.
De baas moet en had ervoor moeten zorgen dat de hond niet de bescherming op zich moet nemen als de baas dit gewoon zelf kan doen.
Heeft totaal niks met het ras te maken of met de hond opzich.
Je zegt hetzelf het beest bleef verder die dag in zijn hok grommend en blaffend.
Een beetje eigennaar laat dit niet toe en gaat werken met de hond zodat deze niet dit waakzame gedrag vertoont en zo te lezen is er ook een stuk onzekerheid.
De hond weet niet wat anders te doen dan te bijten/grommen en blaffen als er een vreemde komt.
Altijd zo jammer als er een hond gekocht wordt en vervolgens niks mee gedaan wordt en het dan gek gevonden wordt als de hond ander gedrag vertoont.
Dikke kans dat als dit zo door gaat de hond er de duppe van wordt en de baas over x tijd exact hetzelfde doet met een andere hond :'(

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Hm, ik lees inderdaad dat de hond geen blaam treft.
Wat hier uit kan opmaken is dat hond nooit geleerd heeft van de baas dat vreemden niet per definitie een gevaar zijn.
De hond voelt zich onveilig en denkt het zelf allemaal te moeten regelen.
Hij wordt in principe overdag op het erf aan zijn lot over gelaten.

Een hond is een dier dat je van alles moet leren om zonder ongewenst gedrag mee te draaien in onze maatschappij. Je moet het dier dus leren dat andere mensen niet gevaarlijk zijn en dat er niet gebeten hoeft te worden.

Anoniem (Gast)

Zelf kreeg ik ook wel de indruk dat de hond eerder voor persoonlijke image-building dan iets anders, iets normalere doeleinde moet dienen. Ik heb Google'nd gezocht naar een prentje van de hond en kwam uit op een Neapolitan Mastiff, zelfde bouw, zelfde kleur ... grijs, blauw of hoe men dit dan ook noemt. Er was in de loop van die bewuste dag al sprake van het €750,- dure beestje dan maar te laten inslapen indien dit gedrag niet gaat veranderen, met al mijn bedenkingen vandien. Inderdaad doodzonde dat men bij dergelijk gedrag van zulke baasjes ook geen alternatieve oplossing mag bedenken !

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zie je hup we slapen hem maar in omdat wij te lui zijn om er iets mee te doen.
BAH te erg voor woorden dit soort mensen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ach wat een vreselijk verhaal, ik zou bijna zeggen breng maar hier die hond, zo sneu dat mensen geen moeite willen doen om hun hond te leren kennen en hem geven wat hij nodig heeft.

misschien kun je hen overhalen de hond te herplaatsen, misschien kan de fokker iets betekenen?

of misschien kun je hen overhalen eerst een gt in te schakelen, dan wel een die werkt met kalmerende signalen.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Aaaah kijk, dit verklaart meer. Het is een Mastino Napolitano.
Tsja, als die niet meteen goed gesocialiseerd worden en dat betekent heus niet dat je ze hard aan moet pakken, heeft dit ras een grotere kans om te ontsporen dan gewone Engelse Mastiff.

Arme hond, ik vrees dat dit nog een lange staart gaat krijgen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik krijg (net als veel anderen) het idee dat deze hond nooit wat geleerd heeft en nu vanuit zijn instincten reageert. Ik denk niet dat hij per definitie bang is maar eerder dat hij zijn territorium wil verdedigen/beschermen en daar het heft in eigen poot neemt. Jammer dat er nooit iets aan de opvoeding van het beest gedaan is, de eigenaar zou zich moeten schamen. En helemaal als hij het dier in laat slapen omdat HIJ hem niet opgevoed heeft.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Ik zou echt de eigenaar met klem aanraden om met spoed hulp te zoeken voor die hond.

Mastino's zijn niet te minste om tegenover je te hebben. Het zijn wel waak en vechthonden mét een flinke dosis temperament. Zodra ze zelf gaan beslissen kan dat rampzalige gevolgen hebben...

Anoniem (Gast)

Eummm ... amaai, ik schijn hier nogal wat teweeg gebracht te hebben met m'n verhaal over dat beestje. Zelf ben ik heus wel een dierenliefhebber maar spijtig genoeg laten mijn werkzaamheden het niet toe om huisdieren te mogen genieten, alleenstaand, veel onderweg en onregelmatige uren. Bijkomende moeilijkheid voor mij in deze situatie is dat het hier om familie gaat, op- of aanmerkingen omtrent het wel en wee van deze hond zouden wel eens verkeerd begrepen kunnen worden. Het was mij overduidelijk dat niet de baas maar de hond de dienst uitmaakt en dat dit aan de onkunde, luiheid of wat dan ook van de eerste te danken is ! Echter lees ik nu pas ook dat dit soort van Mastiff of Mastino beter bekend staat als waak- en/of vechthond, de reden van mijn allereerste berichtje omtrent het hele voorval. Een paar jaar geleden zag ik ooit eens zo een ontzettend triestig voorval op en of ander journaal waarbij 'n kind door eenzelfde bakbeest in het aangezicht gebeten (lees: aangevallen) was ! Hetgeen ik die bewuste dag ook tegen de eigenaar zei nadat ikzelf wat van de schrik bekomen was. Of het bij hem werkelijk enige indruk achterliet is mij vooralsnog niet duidelijk, ik trek zijn woorden om het dier desnoods te laten inslapen dan ook sterk in twijfel. Er mee naar een dierenarts of adequate trainings expert te gaan ligt mijninziens ook niet in de lijn der verwachtingen. Mijn op deze site aan de bel trekken is dan ook eerder iets om een gelijkaardig ernstig ongeval als toen met die peuter proberen te voorkomen. En tevens moeilijk omdat het hier om eigen familie gaat, snapt U ?

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

" Eummm ... amaai, ik schijn hier nogal wat teweeg gebracht te hebben met m'n verhaal over dat beestje. Zelf ben ik heus wel een dierenliefhebber maar spijtig genoeg laten mijn werkzaamheden het niet toe om huisdieren te mogen genieten, alleenstaand, veel onderweg en onregelmatige uren. Bijkomende moeilijkheid voor mij in deze situatie is dat het hier om familie gaat, op- of aanmerkingen omtrent het wel en wee van deze hond zouden wel eens verkeerd begrepen kunnen worden. Het was mij overduidelijk dat niet de baas maar de hond de dienst uitmaakt en dat dit aan de onkunde, luiheid of wat dan ook van de eerste te danken is ! Echter lees ik nu pas ook dat dit soort van Mastiff of Mastino beter bekend staat als waak- en/of vechthond, de reden van mijn allereerste berichtje omtrent het hele voorval. Een paar jaar geleden zag ik ooit eens zo een ontzettend triestig voorval op en of ander journaal waarbij 'n kind door eenzelfde bakbeest in het aangezicht gebeten (lees: aangevallen) was ! Hetgeen ik die bewuste dag ook tegen de eigenaar zei nadat ikzelf wat van de schrik bekomen was. Of het bij hem werkelijk enige indruk achterliet is mij vooralsnog niet duidelijk, ik trek zijn woorden om het dier desnoods te laten inslapen dan ook sterk in twijfel. Er mee naar een dierenarts of adequate trainings expert te gaan ligt mijninziens ook niet in de lijn der verwachtingen. Mijn op deze site aan de bel trekken is dan ook eerder iets om een gelijkaardig ernstig ongeval als toen met die peuter proberen te voorkomen. En tevens moeilijk omdat het hier om eigen familie gaat, snapt U ? "


Ik begrijp u volkomen.

Klim niet meteen in de hoogste boom bij het woord vechthond.
Dat was het oorspronkelijke doel van dit ras. Vechten in de Arena tegen beren, slaven , leeuwen en weet ik wat die Romeinen nog meer leuk vonden. (Rare jongens die Romeinen)
Sinds zeker 50 jaar ( en dan houdt ik het heel kort aan) worden ze niet meer voor dit doel gefokt.
Dit houdt in dat de eigenschappen van het ras in kwestie milder worden. Men pikt de felsten er immers niet meer uit om mee door te fokken.
Neemt niet weg dat hier beslist iets moet gebeuren en het is heel spijtig als de eigenaar dat niet inziet.
De hond is nu nog jong en redelijk ontvankelijk om bij te sturen.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Een hond is eerst een HOND, dan pas een RAS!
Een vecht hond wordt dat pas als het ervan gemaakt wordt, of als de hond niet de juiste opvoeding heeft genoten.
Ik zou zeggen, als de donder naar een goede hondenschool voor de juiste begeleiding, voordat het uit de hand loopt en de hond de dupe wordt, wat totaal niet nodig is!

Anoniem (Gast)

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken voor de reakties die ik op dit forum mocht lezen ! Ik heb gisterenavond een soort van samenvatting naar de man in kwestie per e-mail verstuurd, hopelijk zal hij hierop toch minstens reageren met een aantal positieve geluiden.
Zelf heb ik echter nog wel de nodige vragen en twijfels in verband over die term van vechthond. Men kan het draaien en keren zoveel je maar wil, feit blijft dat dergelijke honden ooit én juist omwille van hun kenmerkend aggressieve instinct uitgekozen waren om er iets anders, iets extra's mee te doen ! Wat de mens er vervolgens verderop dan ook mee deed ... om hun ziekelijke ideeën vorm te geven en er een specifieke vechthond van te maken, deed en doet puntje bij paaltje niets af aan het geboren karakter van dergelijke honden. Tenminste ... zo denk ik er over ! Dit soort van onzinnige fokprogramma's zijn gelukkig al een aantal decennia uit de mode en hopelijk bij wet verboden ... net zoals die Pitbull toestanden uit de negentiger jaren. Maar ik geraak helaas maar niet van het idee af dat speciaal deze Mastino's van nature uit een verdedigende c.q. aanvallend karakter bezitten !
Whatever ... nogmaals dank dat ik dit onderwerp ter discussie mocht voorleggen, waarop jullie zo spontaan hebben gereageert !
m.v.g.
Fred.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Tuurlijk is de mastiff van tegenwoordig meer gefokt als huishond en is het hele felle er wel uitgefokt, daarbij neemt niet weg dat ze nog steeds een hoge dosis waakzaamheid bevatten en het dus niet wenselijk is dat de hond zelf te laten ontplooien naar eigen inzicht zonder sturing van de baas. ;-)

Hoop inderdaad ook dat hij er wat mee doet. Een waarschuwingsbeet naar een volwassenen is niet zo'n ramp, misschien een paar hechtingen en een tetanusinjectie en klaar.
Maar wat als een kind het erf opkomt... Hun gezichtje is wel op ooghoogte van de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bijtende Mastiff pub." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^