Buddy loopt mank, straks even naar de DA

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Sinds een dag of 2 loopt Buddy mank. Met haar rechterachterpootje. Als ze loopt hinkelt ze en als ze staat zet ze hem niet op de grond.
Ze is al 12 jaar en altijd erg fitaal geweest. Maar springen deed ze eigenlijk niet. niet op de bank en niet naar een speeltje o.i.d als je dat in de lucht hielt. Wel was ze enthousiast áls ik haar voor de gein eens een behendigheidssprongetje liet maken. Dat is nooit heel hoog geweest en maar heel zelden.

Vorig jaar tijdens de vakantie kon ze na een dag stevige bergwandeling nauwelijks het caravantrapje meer op komen. We moesten haar echt optillen. Toen naar de DA geweest en die zei dat het weleens beginnende atrose kan zijn. Aangelijnd uitlaten was het advies.

Gaandeweg het jaar verdwenen haar klachten en symptomen en liep ze weer als een kiviet. Rennen achter ballen. met gemak was ze Junto vóór bij het ophalen van de frisbee.

Nu sinds een dag of 2 hinkelt ze dus duidelijk met haar pootje. Heb al gekeken op doorntjes of andere wondjes. Niets te zien. Geen schaafplekjes of andere wondjes aan de voetkussentjes en geen zichtbare pijn als ik haar poot betast. In haar 'draf' gebruikt ze haar pootje wel, maar heel licht belastend. De beweging lijkt minder soepel te gaan. en net toen ik haar riep lag ze in de zon en had duidelijk moeite met opstaan.

Ik vrees dat de atrose heeft toegenomen. Maar zou het ook iets met het warme weer te maken kunnen hebben? Meestal zijn bij warmer weer de klachten aan gewrichten toch minder??

Ik heb haar ruim een week geleden gewogen, 9.4 kg. Nu weegt ze 9.1 kg. ze krijgt niet minder voeding maar wel vaker 1 en hetzelfde omdat dit op moet. Ze is niet mager, maar meer afvallen hoeft zeker niet.

Wie heeft tips. Of vragen die ik zeker moet stellen bij de DA

Rond 16.00 naar DA, dan weet ik meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddy loopt mank, straks even naar de DA" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Ahh wat zielig voor haar
Veel succes straks . Laat het ons wel weten hoe het is gegaan he :-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" Ahh wat zielig voor haar
Veel succes straks . Laat het ons wel weten hoe het is gegaan he :-) "

Ja doe ik zeker!

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Ik heb geen tips of vragen die je aan de DA kan stellen.
Vindt het wel zielig voor Buddy.
Sterkte en succes straks bij de DA

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

:'(:'( het is niet zo goed met Buddy. Hij heeft pijnlijke kruisbanden.
Dat kan twee dingen betekenen. Een ontsteking of gescheurd.

Ik heb nu tabletten (rimadyl) meegekregen voor 10 dagen. Met rust en met mate bewegen moeten we kijken hoe ze daar op reageert. Knapt ze op dan kan het die ontsteking zijn. Wordt het erger of blijft het hetzelfde dan moeten we verder zoeken. en worden er foto's gemaakt om te zien hoe het binnenwerk eruit ziet.
Ik hoop dat het allemaal meevalt.

Andere bijkomstigheid: de assistent achter de balie vond haar wat te schraal. 1 kilo mag er wel bij. En haar vacht was ook te dof. ( nu is Buddy 3 kilo afgevallen sinds september 2011, het had van mij bij 2 mogen blijven. en ze begint nu net met verharen. Ze leek de afgelopen dagen wel ineens een stuk magerder te zijn geworden. Dus ik houd het wel even goed in de gaten. en het verharen kan natuurlijk de doffe vacht veroorzaken.

Bij de DA binnen was het weer een ander verhaal. Ze vond Buddy ook aan de schrale kant, maar prima in haar vacht zitten! Wat betreft het gewicht had ze Buddy, nu met de gewrichtsklachten, toch liever aan de schrale kant dan te dik. en dat ben ik helemaal met haar eens!

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

he bah, kruisbanden, das een nare blessure
geen idee of het iets voor jullie is, maar soms kan een dierfysio helpen of met hydrotherapie, zeker als de 1e acute pijnlijke (ontstekings)fase voorbij is.

sterkte met het rustig houden, want das nooit zo makkelijk

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Bij de DA is er ook gesproken over Atrose. Nu zit ik even te googlen en lees dat voedingssuplementen kunnen helpen bij atrose. Het gaat om Sashas Blent en Primeval Zegt iemand dit iets, ervaring etc etc.

ik hoef het nu nog allemaal niet te geven maar wil wel graag lezen en info verzamelen voor het geval dat.

Er wordt toruwens ook Hills en Royal Canin genoemd dat bij de behandeling van Atrose kan helpen.

iemand ervaring?

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" he bah, kruisbanden, das een nare blessure
geen idee of het iets voor jullie is, maar soms kan een dierfysio helpen of met hydrotherapie, zeker als de 1e acute pijnlijke (ontstekings)fase voorbij is.

sterkte met het rustig houden, want das nooit zo makkelijk "
Bedankt voor je tip! ik zalhet zeker in mijn achterhoofd houden. Ik heb al even gezocht en er zit een centrum hier heel vlakbij! Ideaal dus. ;-)

Bedankt

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ach Buddy toch, wat vervelend, hopelijk zijn haar klachten te verhelpen of te verlichten.

Toen Lola last van haar schouder leek te hebben ben ik begonnen met elke dag een supplementen/gezondheids bakje, dat houdt in, een beetje yoghurt. quark of kefir, met daarin gerstegras, lijnzaadolie, kokosolie, manukahoning (ontstekingremmend), en twee keer per week een teentje knoflook, verder eet ze regelmatig zalm

Ik had haar ook een tijdje Dynaria en Rejoint van de huisdierdokter gegeven, een kruidenmiddel van de huisdierdokter, een internet site
de huisdierdokter

ook heeft ze een orthopedisch bed gekregen

orthopedisch hondenbed

die kruidentabletjes geef ik niet meer, wel krijgt ze vaak een eigen mengseltje van kruiden uit de tuin.

Haar vel glanst mooi, ze verhaart niet alleen in de ruitijd en ze rolt weer lekker in het gras als ze zin heeft, dat kon ze eerst niet meer van de pijn.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

bedankt voor je reactie Dorby.
Ik heb het bed eens even bekeken en dat lijkt me voor Buddy best ideaal. Ook de kruidentabletten vind ik een goede optie, ipv allerlei chemische troep. Heb jij ook eerst wel tabletten van de DA gegeven? merkte je verschil?

gaf je dat 'gezondheidsbakje' ook tegelijk met die kruidentabletten? waarom benje met die tabletten gestopt, als ik vragen mag?

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Vanmorgen lag Buddy languit op de slaapzak die ik voor haar har neergelegd. Normaal ligt ze graag helemaal opgekrult in haar bench. Ze komt moeilijk tot staan als ze ligt. Vanmorgen een rustig klein plasrondje buiten. Toen ze ging zitten zakte ze helemaal door haar, al pijnlijke, heup en bleef haar hele poot stijf en strak hoog opgetrokken hangen toe ik haar weer op haar pootjes wilde helpen.
Ik heb haar plat gelegd en toen ze wat relaxed was strekte ze haar pootje weer uit. 
Bij het lopen belast ze nauwelijks.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oei.......kruisband beschadiging, vervelend, en lang durig, ik weet van de Sashas Blent, heb er meer resultaten van gezien, het is een goed middel, maar kruisbanden zijn niet zo maar over hoor.
veel rust en toch rustig bewegen, artrose is pijnlijk, vandaar toch bewegen, en ja dan is zwemmen een goeie optie. nu is het nog wat te koud voor je hond, zeker als tie niet gewend is om te zwemmen, maar je gaat de goeie kant op, als je een beetje bij de kant blijft, is het water daar al aardig warm, maar dan heb je weer de  kans dat het verontreinigd daar is, zwembad , maar ook dat is niet voor iedereen in de buurt.
doe rustig aan, je weet nu wat er aan de hand is, en het heeft de tijd nodig.
en wat de beharing betreft, twee hele andere indrukken lees ik, de een slecht in de vacht, de ander goed in de vacht. sanofor, is een goede aanvulling op het voer, dat ga je niet een twee drie zien, maar het resultaat is er naar. na een week of drie zie je al verschil.
nou voeding, ik weet hoe je voert, en rui doet ook veel hoor, daar krijgen ze ook even een doffe uitstraling van, vandaar probeer de sanofor eens, ik vind het super voor een boost als honden in de rui zijn.
en wat het gewicht betreft, probeer het zo te houden, juist omdat er problemen zijn met de gewrichten, als tie lekker eet en goeie energie heeft, houd dit gewicht dan aan.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Bedankt Willemijn voor je reactie en uitgebreide tips.
van het zwemmen houden we zeker in ons achterhoofd. Misschien dat die therapie nog van pas komt.
We lopen nu wat vaker op een dag een klein rondje. Wat me erg opvalt is dat Buddy na haar plasje weer graag naar huis wil. Ze is nerveus onderweg. het zijn bijna dezelfde tekenen als die ze in de vakantie liet zien. dus of ze toch al langer last heeft......... raar eigenlijk dat het me toen niet opgevallen is dat ze hinkte. Ik weet eigenlijk zeker van niet. Vreemd.

Haar vacht zal zeker bijtrekken als de rui over is. Ze verliest véél minder haar dan toen ze nog op brok stond. Sanofor heb ik een pot van 500 ml opgemaakt aan beide honden. Helaas weinig verschil te zien.

Vanavond na het wandelen (echt nog geen 10 minuten en zoveel mogelijk in stap) valt het me op dat ze onrustig is. Niet haar plekje kunnen vinden, hijgen en steeds bij me kruipen. Ze blijft wat nerveus. en als ik haar aanhaal maakt haar geblesseerde pootje een soort van ongecontroleerde bewegingen, alsof hij mee kwispeld. Haar ademhaling lijkt zwaarder en onregelmatig. Zou er toch meer aan de hand zijn? Of zou het een bijwerking van de medicatie kunnen zijn? Ik bedenk me nu dat ze misschien reageert op de muziek van het café op de hoek. Er is hier in de kamer een doffe zware dreun te horen. Gezien haar angst voor onweer, zou dit haar gedrag kunnen verklaren. JAK wat is het toch lastig dat ze niet kunnen praten!!
Ze ligt nu, na ong 15 minuten dribbelen, in haar bench in de gang. Haar favoriete plekje! Maar echt rustig is ze niet. Ik heb de buienradar al geraadpleegd, maar die geeft de komende uren nog niets anders dan kraakheldere lucht.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Het gaat nog steeds niet zo goed met Buddy.
Het mank lopen neemt zeker niet af, lijkt alleen maar erger te worden. Ze draaft ook al nauwelijks mee. Ze valt af en het vrolijke staartje kwispelt veel minder. De ziel.
Ik vrees dat het toch meer is dan een ontsteking.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

he, wat ontzettend rot zeg. :'(

ik denk dat ze behoorlijk pijn heeft
soms werkt rymadyl niet, dat scheelt per hond
misschien is het goed even te gaan overleggen met de da

want als het zo'n pijn doet gaat ze zichzelf ook helemaal verkeerd belasten.

misschien is het zelfs beter om z.s.m. een specialist te gaan laten kijken en ingrijpen als die dat nodig vindt.

ik heb ooit een hond gehad met een gescheurde pees diep in de schouder, die kwijnde helemaal weg, en ondanks alle pijnstillers liep tie never een stap beter, maar verloor wel totaal zijn bespiering op die schouder, hij is toen in Gent geopereerd (de universiteit van belgie) en wat waren we daar blij mee, want met rust/fysio/medicatie, het bereikte niks, er moest gewoon ingegrepen worden.

sterkte en een hele dikke warme knuffel van Gorby en mij voor Buddy

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

dnak je Gorby voor je reactie.
Ik heb vanmorgen overwogen een second opinion te laten doen. Gewoon omdat ik nog een mening wil horen. niet omdat ik mijn huidige DA niet vertrouw of wat dan ook. Maar het is zo'n heftig iets, dat ik echt goed wil kunnen overwegen. 
Ik zoek ook nog naar een specialist. In de huidige DA praktijk (die gefuseerd is met heel de regio) lopen zoveel DA's rond dat ik nog nooit een en dezelfde gehad heb. dus ik heb met niemand echt een band maar ook geen gelegendheid gehad die op te bouwen.

ik heb voor Buddy een orthopedisch bed gekocht.
moet je kijken wat een snoepje;
Maar mijns inziens wel te mager en te slap in de achterhand. Haar rechter achterpoot gaat het om. Die ligt dus op de foto bovenop
. 

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

wat een gaaf bed
oke, de reden van de aanschaf is niet leuk
maar het bed wel :-D


wij werden toen door onze da verwezen naar Merelbeeke Gent, professor Bernadette van Rijsel heeft hem toen geopereerd, zij was toen 1 van de pioniers die bij schouders kijkoperatie's verrichtte..

volgens mij zijn er voor kruisbanden verschillende technieken, en ik ken wel wat honden die knie operatie's gehad hebben en daar heel goed van zijn hersteld en veel beter waren na de revalidatie als het jaar ervoor.

maar tis echt lastig hoor, iemand vinden die je ook vertrouwd, misschien hier op HP een oproep doen, er zijn vast ervaringsverhalen

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Buddy is heel blij met zijn nieuwe bed. het komt ook goed op tijd, want ze gaat steeds slechter. Vanmorgen maakte ze me piepend wakker. Ze zat naast haar bed en kon niet opstaan. Ik krijg toch sterk de indruk dat haar andere poot ook is aangedaan

Vandaag ga ik een tweede onderzoek aanvragen en ook een andere DA raadplegen.

Inmiddels geregeld
morgenmiddag om 17.00 uur kan ik al terecht.

Karin de Haas, zegt jullie die naam iets?

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Vanmiddag zijn we naar Karin geweest. Ze heeft ons vriendelijk ontvangen en we hebben een heel uitgebreid gesprek gehad. Ze heeft Buddy heel grondig onderzocht. Heel haar rug afgetast haar knieen en har heupen. Ze stelde al snel dat het mank lopen van Buddy niet uit haar knie komt, maar eerder uit haar heupen. Buddy lijkt een spagaat gemaakt te hebben en daardoor spieren in haar heup/bekken aangedaan.
Ik mag direct stoppen met de Rimadyl. Ze heeft homeopathische middelen voorgeschreven. Anica voor de eerste 5 dagen en daarna Syml..... nog wat, 21 dagen. Ik ben de naam kwijt en kan het niet ontcijferen op het etiket helaas. Ze legde uit dat het een middel is om de spieren weer te herstellen/lijmen als het ware.
Over 2 weken moeten we terug.


Ik heb ook de bulten in haar keel aangekaart. Die heeft ze ook al een poos, maar ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat die er niet hoorden te zitten. het zijn opgezette lymfeklieren.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Vanmorgen zat Buddy naast haar bed op de grond. Ze ging echt moeite doen om haar pootjes onder haar lijf te zetten, maar het lukte niet. Ik heb haar opgetild en buiten gezet. Daar heeft ze meer grip op de ondergrond en toen kon ze en paar stapjes zetten. Ze heeft geplast en daarna kwam ze bij me. ik heb haar binnen gezet.
Bij haar bed heb ik een auto kleed gelegd. dat is stroever dan de tegels, dus dan kan ze beter opstaan en een paar pasjes lopen. Haar bed staat altijd in de gang, maar omdat ik haar daar zo eenzaam vind als ze daar de hele dag ligt heb ik het in de kamer gezet.  het was 2 minuten, toen vertrok ze zelf naar de bijkeuken, daar scheen de zon. Toen ik 5 minuten later ging kijken lag ze weer in de gang op haar oude plekje. Ik heb haar bed dus maar weer terug gezet in de gang, want blijkbaar ligt ze daar toch het liefst.

Ik heb echt jullie hulp nodig om een beslissing te nemen wat ik nu moet doen.

Ik zie heel duidelijk dat Buddy pijn heeft en rust wil. Ook vindt ze het heerlijk om helemaal op haar rug te liggen en dan op haar buik gekieteld te worden. Ze wil aandacht, is nooit heel erg knuffelig geweest. Nu lijkt ze dat meer te willen. Ook doet ze echt haar best om nog wat te lopen,maar het lukt haar gewoon niet. Soms zakt ze echt letterlijk door haar pootjes.

Ik twijfel zo wat ik moet doen wat betreft haar behandeling. Ik had een goed gevoel bij mijn eigen DA. Haar verhaal leek heel logisch. Maar de Rimadyl verbeterde niet echt. Ze had even een paar uur minder pijn waardoor ze wat beter leek te lopen. Maar nu na een week zie ik toch dat ze heel duidelijk veel slechter loopt dan toen ik bij de DA was.
Gister bij Karin, holistisch dierenarts, hebben we een goed gesprek gehad en heeft ze goed onderzoek gedaan. Zij denkt dat de blessure eerder in de heup zit van Buddy's rechter pootje, dan in haar knie.
Dat Buddy nu ook last heeft van andere poten komt volgens haar door het verkeerd belasten van het lichaam, om de rechter poot te ontlasten. ( maar hoe doen honden dat dan die maar 3 poten hebben, die rennen toch ook soms nog als dollen?)

Ik vind het zo moeilijk wat ik moet doen. Ik voel bij beide artsen wel vertrouwen dat ze een goede diagnose hebben gesteld. Ik heb van beide artsen geen enkel woord gehoord over niet kunnen herstellen, maar ik houd daar eerlijk gezegd wel rekening mee, al vind ik het vreselijk.
Maar waar doe ik Buddy het meest plezier mee? Hoe help ik haar het beste en hoe geef ik haar (nog) een zo goed en leuk mogelijk leven?
Hoe lang duurt het voor homeopatische middelen effect hebben. wanneer is het moment gekomen dat het voor Buddy niet meer te doen is?

Of denk ik echt te somber en moet ik alles meer tijd geven en vertrouwen hebben in de DA's.

Ik heb voor komende donderdag een afspraak staan bij mijn eigen DA. We hebben al afgesproken om dan evt foto's te maken.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

He wat naar voor Buddy, sterkte met haar en laten we hopen dat ze snel hersteld.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ach ze voelt zich dus echt niet lekker, wat moeilijk om aan te zien. Beslissingen nemen zou ik nog even niet doen, misschien zie je idd alles te somber en gaat het wel goed komen. Misschien brengen de foto's wat meer inzicht donderdag. Misschien anders toch naar een specialist. 
 Deze Karin Haas lijkt me ook heel kundig. Goed dat je meerdere meningen onderzoekt! Is er ook bloed onderzocht?

Het bed is heerlijk, Lola ligt er ook graag op.

Om je vragen te beantwoorden (sorry beetje laat) nee ik was hiermee niet naar de da aangezien deze toen net overleden was (zij was praktisch onze buurvrouw) en Lola zich door een vreemde zeker niet laat onderzoeken, bovendien is Lola panisch in een auto en hadden we of een heleboel stress gehad of als alternatief anderhalf uur lopen naar de dichtstbijzijnde goede da wat natuurlijk ook niet ging. Dus ik besloot het even aan te kijken. Gelukkig ging het met rust over. 
Haar gezondheidsbakje kreeg ze apart, ongeveer drie uurtjes na haar eten, krijgt ze nog steeds trouwens.


Met de chinese kruiden ben ik gestopt omdat mijn gevoel is dat je zoiets beter af en toe in kuurvorm kan geven, als er verder niets meer aan de hand schijnt. Ik was van plan, het wel vaker te gaan bestellen.

Volgens mij werkt homeopathie op zich meteen, maar bij chronische aandoeningen duurt het wel langer voordat je resultaat ziet.

Sterkte hoor met je meisje, ik hoop dat ze zich toch snel weer wat beter voelt.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

moeilijk he, als je voelt dat je hond ongelukkig is, want een hond is hard, en als ze dan durven tonen... is er ook echt wat

wat is wijsheid....
foto's, ik zou echt wel iets beter willen weten waar ik tegenover sta, is er iets structureels kapot, of is het inderdaad een heel zware blessure aan banden/pezen (wat niet minder pijnlijk is)

van daaruit kan je verder handelen
zelf zou ik eens vragen aan de da en holistisch da of een heel goede dierfysio of hydrotherapie iets kan toevoegen, en of een andere pijnstiller/ontstekingsremmer misschien meer kan betekenen, ik ken heel wat honden die niet op rymadyl lijken te reageren, maar rymadyl is ook een ontstekingsremmer, en daarvan moet je echt even afwachten wat het doet en langer dan 10 dagen blijven geven.

bespreek dat nog eens met je da
het 1 sluit het ander niet uit, Arnica is het middel wat meestal direct wordt gegeven na het trauma en kan heel sterk werken, en de hond ook in een wat later stadium net dat duwtje geven om wel te gaan verbeteren en niet te blijven "hangen" in het trauma.

maar wat mij betreft kan de holistisch da ontzettend fijn werk doen, naast de reguliere da of een specialist, dat "bijt" elkaar echt niet is mijn ervaring.

moeilijk hoor, maar zoals gezegd: ik zou wel graag foto's willen zien of de basis nog goed is, is er zwelling te zien van vocht in de gewrichten etc etc, dan van daaruit je beraden op volgende stappen.

voor nu; je maakt het zo comfortabel mogelijk, dat weet de hond hoor, die voelen dat, meer kan je nu eventjes, hoe hard het ook is niet doen.

een warme knuffel voor jullie van Gorby en van mij.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Dank je wel Gorby en Dorby, hahaah grappig! Voor jullie verhaal. 
Uit julli euitleg maakik op dat ik die rymadil dus gewoon kan blijven geven naast die arnica. Ik heb het vanmorgen en gister nog niet gedaan, omdat ik die arnica gaf. Maar ik zag eerdere dagen wel dat ze een aantal uurtjes na die tablet wat beweeglijker was. 
Ik wil alleen zeker weten dat het elkaar geen verkeerd doet. Maar van jou begrijp ik dus dat regulier en holistisch best tegelijk kan.
Ik ga ook je kruiden opsporen Dorby. 
Ik moet gewoon iets doen. Buddy loopt maar heel kleine stukjes. Nu ondersteun ik haar rond haar borst en achterhand met mijn armen. ( lekker voor mijn eigen rug, maar het zij zo). Ze laat zich heel makkelijk slap hangen of/en in elkaar gedoken. Dat heeft ze altijd al gehad als je haar wilde optillen dat ze dat niet prettig leek te vinden. Zou ik haar een tuigje omdoen om haar zo te ondersteunen zodat ze nog iets beweegt. of zou het beter zijn haar zoveel mogelijk zelf te laten doen en rusten als ze dat wil.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Is het geen idee om spiersupport erbij te geven? Dat versterkt de banden, ligamenten, pezen en vergroot de spiermassa.

Tevens bevat het chondroïtine en glucosamine voor soepelheid van de gewrichten. Ook zit er MGM in wat een natuurlijke pijnstiller/ontstekingsremmer is.

Ik had er met Mack heel veel baat bij gehad toen ze zo slecht in de achterhand zat.
http://www.medpets.nl/groene+os+spier+support+hond+kat/

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Dank je José. Alle sineen eigenlijk wat ik allemaal aan supplementen voorbij heb zien komen.

Wel  prijzig zeg! Maar ja, alles voor een goed doel.

Hoeveel geef je er eigenlijk van?

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" Dank je José. Alle sineen eigenlijk wat ik allemaal aan supplementen voorbij heb zien komen.

Wel  prijzig zeg! Maar ja, alles voor een goed doel.

Hoeveel geef je er eigenlijk van? "


Kleine hond een half maatschepje. Voor Mack moest ik een grote schep hebben en deed ik er een maand mee.
Ik gebruik het nu pas weer een week en ze loopt alweer een stuk soepeler. Haar achterhand begon weer een beetje in te vallen en nu zijn ze weer mooi rond en gevormd.

Ze liep altijd wat geknepen en met korte stapjes en wat slingerend, nu loopt ze normaal (wel nog wat koehakkig natuurlijk) maar met stevige pas en zie je de kracht in de spieren hoe ze afzet tijdens lopen. :-D

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik heb het besteld.
Buddy loopt eigenlijk nauwelijks meer. Ze zakt gewoon door haar poten. Soms klapt haar voorpootje aan de tenen dubbel. Das toch een teken dat er totaal geen spierspanning is?

Soms ligt ze wel ineens in de bijkeuken in de zon, maar dan heb ik niet gezien hoe ze daar gekomen is.
De stiekumert!O-). Als ik haar wil helpen lopen houd ze zich helemaal slap. Heeft ze trouwens altijd al gedaan ook toen ik haar de eerste paar keer ene tuigje om wilde doen. Dan laat ze gewoon met zich sollen, maar 'hangt'wel helemaal slap.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Het is nu nog vroeg op de dag, wellicht dat het er maandag al is. Dagelijks een half schepje door het eten doen. Het spul ruikt heel raar en je vraagt je af of ze het dan wel willen eten, maar Mack likt de hele bak uit haha!

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik hoop het, dat het mandag al komt. Heb al wel een verzendbevestiging.

Ik ging Buddy ff laten plassen. Ze hield zich weer enorm slap, dus heb haar gedragen. Bij het gras aangekomen wilde ik haar neerzetten, maar ze zakte door haar pootjes.  Nadat ik haar ondersteunend een poosje 'had laten hangen' ging ze toch staan. liep drie stappen en plaste. Ik belonen en heel vrolijk doen. Ze kwispelde heeft de terug'weg' van de poort tot de achterdeur zelf afgelegd. Strompelend, maar toch...... en zowaar onderweg pikte ze een flostouw op dat (al dagen) buiten lag!!! hahahh ik werd helemaal blij. Ze wilde zowaar spelen, heel rustig staand op de plaats maar wel kracht in heer bekkie. Ze heeft het touw meegenomen naar haar bed, ook zelf gelopen. Daar nog ff spelen ( zittend/liggend) en knuffelen en nu ligt ze er weer rustig bij.

de tranen schoten in mijn ogen toen ik haar zo zag. Er is nog hoop en stiekum denk ik dat ze zichzelf lekker laat verwennen door te laten dragen en vertroetelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddy loopt mank, straks even naar de DA" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^