Buddy loopt mank, straks even naar de DA

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ontroerend om te lezen, op zich een goed teken dat ze dan toch al is het strompelend de weg naar de achterdeur zelf afgelegd heeft denk ik. En ook nog zin in het flostouw:-)

Wat was de reden dat de hollistisch da wilde dat je met de Rimaldyn stopt? Ik heb even gegoogled, en lees dit

Niet gebruiken bij dieren die lijden aan hartaandoeningen, lever- of nieraandoeningen, wanneer er aanwijzingen zijn voor gastro-intestinale ulceratie of bloedingen, bloedafwijkingen of overgevoeligheid voor het product.

 hieronder ook nog een intressante overweging, ik begrijp er uit dat Rimaldyn goed is, maar zoals bij elk geneesmiddel of pijnstiller, risico's aan verbonden zijn. Dan is het uiteraard afwegen wat verstandig is voor Buddy, misschien eens met de da het daar over hebben? Dat misschien natuurlijke middelen ook goed kunnen helpen en wat zijn/haar visie daarover is. Is haar bloed onderzocht?

http://www.usatoday.com/money/industries/health/drugs/2005-04-11-dog-pain-usat_x.htm

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddy loopt mank, straks even naar de DA" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" Dorby, ik wilde quoten, maar dat lukt niet.Waar heb je dat cursief geschreven stukje gelezen, gaat dat over Rimaldyn?

De holistisch arts heeft niet uitgesproken dat ik met de Rimaldyn moest stoppen. Zo heb ik het geloof ik wel neergezet, maar het is een eigen interpretatie van haar verhaal. Dus ik ga het maandag even navragen via de telefoon.

Het bloed van Buddy is niet onderzocht. Ik kan dat voor donderdag nog op mijn lijstje zetten.

Uit je link begrijp ik dat rimaldyn best een gevaarlijk middel kan zijn en een verkeerde werking kan hebben op ene hond. Ik ga het straks eens even rustig lezen. Maar zal in iedergeval ook maandag met mijn DA contact opnemen om te overleggen of doorgaan met Rimaldyn verstandig is en of ik eerder langs moet komen dan donderdag. "

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou verder onderzoek laten doen, foto's of iets waarmee je veel duidelijker beeld krijgt waar nu echt het probleem zit. Ik denk dat als ze zoveel pijn heeft je sowieso moet doorgaan met de Rimadyl, dat is een pijnstiller die je wel even de tijd moet geven goed zn werk te doen. Lijkt mij dat je dat gewoon naast de homeopatische middelen kan blijven geven, maar goed plan om dat eerst te checken bij de holistische DA.

Sterkte ermee!!

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

overleg even over de rymadyl ;-)
ik weet wel dat wij het onze hond ook moesten geven na de pees operatie in Gent, niet zozeer voor de pijn, maar om de ontstekingsremmende werking die het ook heeft, maar niet iedere hond reageert eender, net als bij mensen moet je soms over op een ander middel.

Onze hond werd daar omheen gewoon behandeld door een klassiek homeopate en onze eigen da en de fysio, en dat is heel goed gegaan.

maar zo weinig spierspanning en zo slap... ik denk toch dat er een medische molen aan te pas moet komen, is de schildklier wel goed, is er wel voldoende aan div. stofjes in haar bloed, geen bloedarmoede......
is er geen serieus rugprobleem of ander neurologisch probleem.

het klinkt zorgelijk hoor maar..... probeer jaar toch blij te houden, honden zijn heel empatisch en zijn geneigd met je mee te gaan voelen en doen

sterkte

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Haahha dat R woord zal ik er wel noit goed uitkrijgen, hahaha 
mmmh, de schildklier zeg je. het zou zomaar kunnen. 
Ik heb gister bij de hol.DA aangegeven dat ze twee dikke harde knobbels in haar keel heeft en dat haar halsvel zo dik en 'loshangend' lijkt. Karin heeft gister gevoeld en zei: die knobbels horen daar absoluut niet. In haar bek zag ze in iedergeval een dikke witte bol zitten ( eerst dacht ze nog dat het plastic was, maar gelukkig niet hoor) Ze zei dat het ontstoken lymfeklieren zijn. dus bij haar keel zit het ook niet goed.
Ik hoop eigenlijk dat die knobbels ook door de arnica nog slinken. voor nu heeft ze er niet iets speciaals voor gekregen.

ik blijf ook gewoon zowel eigen DA als bij Karin langsgaan. Heb nu meer gehoord dat dat samen kan en beide artsen hebben niet aangegeven dat het niet kan. 
Maar ga maandag toch overleggen over dat pilletje met dat "R"woord. hahaha

Fijn iedereen, dat je steeds meeleest en advies geeft. heb er echt steun aan!

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

vanmorgen was mijn zoon eerder beneden dat ik., dus hij deed de honden eruit voor een snel plasje.
'Kom maar Buddy', hoorde ik hem zeggen. dus ik stiekum uit het raam gekeken of ze echt kwam. Ze liep merakel goed in haar omstandigheden. Blij natuurlijk dat ze na een hele nacht rust zo goed uit de voeten kon. Heel blij. Maar ondertussen houd ik haar nauwlettend in de gaten of ze me niet een poets bakt als ik met haar aan de wandel wil.

O-);-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goed teken dat ze toch meeliep denk ik, maar misschien deed ze zich sterker voor dan ze is, ik kan me niet voorstellen dat een hond opzettelijk moeilijk opstaat etc. om aandacht te vragen.

Die bulten in haar nek, wie weet heeft het er allemaal mee te maken, nader onderzoek lijkt me zeker gewenst. 

Heb je de manuka honing al eens bekeken, uiteraard ter ondersteuning alleen, maar ik lees er veel positiefs over. In sommige duitse ziekenhuizen wordt zelfs aangeraden een potje mee te nemen als je het ziekenhuis in moet. Er is daar veel last van een ziekenhuisbacterie, die niet meer reageert op antibiotica, maar wel op manuka honing, waar je ook div. sterktes in hebt, dit nav een studie in Dresden
http://www.manuka-honig.biz/wp-content/uploads/Prof.Dr_.Henle-LaborAndMore.pdf



ja dat schuingedrukte stukje kwam uit de r bijsluiter;-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Dabk je Dorby voor je advies. Ik had zelf ook al wat over de honing gelezen. Het lijkt me een fijn middel om in huis te hebben voor als het nodig is. Het zal nu zeker ondersteunend werken lijkt mij.

Vanmiddag kwam ze zelf van haar bed naar de kamer gelopen toen ik met Junto aan het spelen was. Normaal deed ze dat ook al om wat aandacht en knuffels op te eisen. Dus ik vind het een goed teken.
Tijdens dat knuffelen en kriebelen vond ik een rode plek op haar voorpoot. Aan de binnenkant van haar elleboog. het was een beetje dik en nattig. het zou een plekje kunnen zijn waas ze zelf ene teek heeft uitgebeten (doet ze wel vaker), zelf ga ik nog even lezen of dit het begin van een hotspot zou kunnen zijn.
Ik zag ook dat ze veel schilfertjes op haar rug had. Haar vacht glanst nog wel.

Nu ik dit zo typ over die teek zit ik me af te vragen of al haar verschijnselen ook symptomen kunnen zijn van een ziekmakende tekenbeet. Vooral omdat de plekken waar ze pijn heeft ( achterpoot, dan voorpoot en haar kop zo laat hangen, door haar heupen zakt etc) steeds ook lijken te veranderen.

Ze lijkt ook te weinig vocht te hebben. sinds ze op vers voer staat drinkt ze echt heel veel minder, maar vandaag vond ik haar huid/vacht weinig elastisch.
Ik ben al kippebouillion aan het maken. en zal haar toch wat biofood brokjes tussendoor geven.
Die staan hier nog van Junto en een enkele keer geef ik die als maaltijd als ik vlees vergeten ben uit te halen en geen tijd meer heb dat alsnog te doen. Dan merk ik dat ze beide echt heel veel meer drinken.
Zouden die brokjes dan een goed middel zijn, of onttreken die ook weer een hoop vocht aan het lijf?

De kippenboullion zal ik steeds in kleine hoeveelheden geven. Is dat wat?
Als het goed is komt morgen haar Spiersupport en ik ga kijken naar die honing.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

weer iets om mee te nemen naar de artsen, als je googled op borreliose zou het denk ik niet uitgesloten kunnen worden?

kippenbouillon schijnt ook bewezen geneeskrachtig te zijn tegen verkoudheidsklachten, dus kan geen kwaad en doet zelfs goed denk ik, mits zonder zout uiteraard.
Of je die brokjes er dan bij moet geven, dat gevoel heb ik persoonlijk niet, maar dat is maar een gevoel, gebaseerd op dat er bij brokken meer gedronken wordt dan bij vers voer.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik zat hetzelfde te denken als jij Dorby, dat die brokken waarschijnlijk alleen maar troep geven die juist het vochtgehalte in het lichaam minderen. Ik heb net haar bak van het eten (pens) met water omgespoeld en daar ene klein scheutje kippenboullion doorgedaan. Daar heeft ze toch best goed van gedronken.

Ze kwam aan het verslikken en haast kokhalzen. Volgens mij is dat drinken ( tongbeweging) helemaal niet fijn voor haar en doet het zeer vanwege die dikke lymfeklieren. dus ik bied har gewoon steeds kleine beetjes aan.

Toen ik haar haar pipetje arnica gaf ging ze er helemaal voor liggen. Koppie naar achter en likte het zelf op. Toen ik stopte kwam ze met haar kop naar het pipetje toe en keek of er nog meer was.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

is ze getest op Lyme??

Lyme geeft ook heel veel van deze klachten, waaronder verlammingsverschijnselen

Misschien een vraag waard bij de da
Ik weet inmiddels dit seizoen al weer zker van 1 besmette hond

mischien toch een lijstje vragen maken en de da benaderen.

arnica kan wel een stevige positieve reactie geven
maar ik vind het toch wel een algeheel beeld om meer te willen weten, en een algemeen bloedbeeld en een lyme test...... geeft misschien meer inzicht in onstekginsprocessen die er al dan niet zijn en zo'n lyme infectie

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Bedankt Dorby over de tip van Borreliose.

Ik las een artikel en daaruit lees ik dat de kans toch wel degelijk aanwezig is.
http://www.uu.nl/SiteCollectionDocuments/DGK/DII/VMDC/ArtikelBorreliainfecties.pdf

Als je de symptomen bekijkt kan het bijna niet anders dan dat ze dat heeft, al moet ik zeggen dat de lijst van symptomen ook wel heel erg lang is. Ik ga het zeker laten testen.
Ik moet zeggend at ik die dikke lymfeklieren in combinatie met de gewrichtspijn en verlamming toch een goed te verklaren symptoom vind voor Lyme.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Mijn lijstje met vragen groeit gestaag. Ik vrees ook dat het geen flitsbezoek wordt daar. Morgen ga ik beide DA's al bellen en hen de situatie uitleggen. Ik ben erg benieuwd wat ze zeggen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik heb even een flinke mail gestuurd naar mijn DA. Met alle info en het verloop tit nu toe plus mijn wensen voor tijdens het consult. Ik hoop dat ik morgen vrij kan krijgen en dan ook een afspraak gaat lukken.

Nu eerst maar slapen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik kan straks om 16.00 uur terecht bij de DA, en mijn collega's waren zo lief om met wat uren te schuiven, zodat ik er zelfs geen vrij voor hoef te nemen, maar morgen mijn gemiste uurtjes kan inhalen. Lief he?!

Buddy liep vanmiddag weer redelijk. Ik ben erg benieuwd wat de DA gaat zeggen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Terug van de DA,
Bij het klaarmaken voor de foto's werd ik bijgeroepen en heeft Diana heel uitgebreid laten zien en verteld wat ze zag en wat dit betekende. Heel fijn. Ze beaamde inderdaad dat er weleens iets in de rug kon zitten dat de klachten en pijn veroorzaakte. Toch goed dat ik bij Karin (holistisch DA) ben geweest denk ik dan maar.
Er zijn foto's gemaakt, haar botten zijn prima in orde!! Ziet er nog picobello uit voor een hond van haar leeftijd.
Aan haar rechterknie is een heel ieniemini beetje artrose te zien, maar zo weinig dat de pijn die ze nu heeft daar echt onmogelijk van kan zijn. En verklaard ook niet het hinkelen mt haar andere pootje, en soms met alle 4 tegelijk! haha..
Haar laatste ruggenwervel is wat aan de kleine(korte) kant, haar eerste staartwervel staat iets te dichtbij deze wervel waardoor de ruimte onder deze wervel (paardenkop)wat klein is. Ook staat haar eerste staartwervel íets te scheef t.o.v haar laatste ruggenwervel. Al met al zou dit eventueel een beknelling van een zenuw kunnen betekenen. Maar dan nog verklaard het niet haar totale klachtenbeeld en de pijn die ze heeft.

bloed afgenomen, er wordt een breed onderzoek gedaan, incl Lyme. hoewel de DA zelf het beeld dat ze van Buddy heeft niet echt vind lijken op Lyme symptomen. Omdat Buddy geen koorts heeft en niet braakt.  Maar ik mocht zelf kiezen. En omdat er toch gekeken wordt, dan maar alles tegelijk. 
Ook wordt er op schildklierafwijkingen getest. Haar lymfeklieren zijn dik en haar totale keel gebied is 1 groot dik geheel geworden, wat tot klachten met drinken, opgezette keelklieren lijdt.

Hotspot bekeken, was het dus inderdaad. Hydrocortiderm gekregen.

Al met al heel blij dat haar botgestel dus eigenlijk goed in orde is. De DA vond het heel typisch dat Buddy nauwelijks reageert op de Rimadyl, juist omdat ze zo weinig botafwijking heeft. Maar toch echt heel veel pijn heeft. Ik heb een sterkere pijnstilling gekregen. Cortaphen forte. Maar ens even neuzen wat dat is en wat dat doet.

Nog even kort gehad over het naast elkaar behandelen van regulier en holistisch. Diana (regulier DA) vind het een prima voorstel om het zo voort te blijven zetten. Al denkt ze dat Buddy op dit moment niet genoeg zou hebben aan alléén homeopatische behandeling. Natuurlijk snap ik haar insteek, is ok haar portemonee. Maar toch fijn dat ze het niet direct afwijst. Uiteindelijk blijft het toch mijn beslissing wat ik ga doen.

Als met al dus nog een flinke tast in het duister, maar wel heel blij dat haar botten nog goed zijn.

ben ik nog iets vergeten?

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

je weet veel meer
het moet dus een "weke delen" probleem zijn, nu rontgenfoto's niets ernstig laten zien

of bv een neurologisch probleem wat bv voortkomt uit Lyme

op Arnica heb ik mijn hond toen ook fel positief zien reageren met die gescheurde pees (wat je niet ziet op foto's) evengoed had hij ook reguliere hulp nodig.

cortapfen is een stevig middel, let erop dat ze goed blijft eten, sommige honden worden er misselijk van, maar er zijn veel honden die er ontzettend bij mee zijn en er overduidelijk op verbeteren.

ik ben benieuwd naar de uitslagen van het bloedonderzoek, die dikke lymfen duiden toch ook echt op een proces in het lichaam en wat het ook is, het is niet direct zichtbaar op foto's

voorzichtig positief toch misschien?

ze verbetert iets, en op het oog geen heel enge rare dingen..... gewoon dag voor dag nemen, hoe doet ze het, wat zeggen nieuwe uitslagen, meer kan je niet voor haar doen en wat je doet is geweldig veel :-D

honden page profiel PluchePluche

honden foto van Pluche

Een kleine tip misschien?

Wat zielig allemaal voor jouw Buddy.
Je kunt van een boodschappentas de zijkanten wegknippen en dan die strook om haar buik doen. Met de handvaten aan de rugzijde kun je haar een klein beetje tillen tijdens het lopen. Beter voor je eigen rug :-)
Héél veel beterschap gewenst en lieve groetjes

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Dank je Gorby en Pluche voor jullie berichtjes.

Ik ben inderdaad blij dat de foto's niet heel veel hebben laten zien. Een hele opluchting.
Nu zoeken naar wat er wel is. Ik ben blij dat ik Lyme heb aangevraagd. 

Die lymfeklieren houden me ook bezig. We zullen zien of het bloed iets uitwijst.

Hhihih Pluche, ik heb al heel wat af zitten piekeren hoe ik mijn eigen rug kan sparen.  Ik heb haar al in lange sjaals gehesen, maar ze kukeld iedere keer voorover omdat ze haar kop zo laag houd en in haar rug dan geen kracht lijkt te hebben om dat op te vangen.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

" Dank je Gorby en Pluche voor jullie berichtjes.

Ik ben inderdaad blij dat de foto's niet heel veel hebben laten zien. Een hele opluchting.
Nu zoeken naar wat er wel is. Ik ben blij dat ik Lyme heb aangevraagd. 

Die lymfeklieren houden me ook bezig. We zullen zien of het bloed iets uitwijst.

Hhihih Pluche, ik heb al heel wat af zitten piekeren hoe ik mijn eigen rug kan sparen.  Ik heb haar al in lange sjaals gehesen, maar ze kukeld iedere keer voorover omdat ze haar kop zo laag houd en in haar rug dan geen kracht lijkt te hebben om dat op te vangen. "


Een K9 tuigje met het extra borststukje. Kan je haar bij het handvat oppakken en met je andere arm vlak bij haar achterpoten pakken. Zo zwaar is ze niet en op deze manier is ze optimaal ondersteund!

Is de spiersupport nog geleverd vandaag?

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Junto heeft een ruffweartuig, die heb ik maar even geleend. Ze is niet zo van allerlei poeha aan haar lijf, dus ze kruipt ook ngal snel in elkaar als er iets is dat haar niet zint. tja, nu zal ze toch ff moeten doorzetten misschien.
Op dit moment ligt ze met een kraag om haar nek, zodat ze niet kan likken ana haar hotspot. er zit bijna geen lucht in, maar ze ligt erbij met een blik alsof er leeuwen op haar af komen. Heb ook al een lampekap geprobeerd. Zelfde verhaal.  maar ja we doen het er toch maar mee. er moet toch iets.

Nee helaas is de support niet aangekomen. Ik had vanmorgen een mail in mijn postvak dat de betaling nog niet binnen was. Raar want ik heb zaterdag direct betaald. Misschien hadden ze weekend dienst bij de bank.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Was ik net begonnen met BARF en nu twijfel ik of ik het Buddy moet blijven geven.
Ze heeft echt veel last van haar keel. Deze is dik en pijnlijk en ze ruikt erg uit haar bek.
Haar lymfeklieren zijn erg opgezet.

Nu zat ik me te bedenken of ik haar dan toch weer KVV zal geven omdat ze dat waarschijnlijk makkelijker weg kan krijgen. Maar welke dan?

ik heb nog 2 kilo tammenga paard liggen en nog wat lotgering Eend of Vis. Dus helemaal zonder zit ik niet. Als het goed is levert caroba deze week nog bij mij, maar ja daar weet je het nooit, begrijp ik inmiddels. Ik zou daar nog wat mee kunnen bestellen. Maar ja wat dan, want ik heb met geen van de 4 merken die er daar nog zijn ervaring. Buddy lust alles, poept overal mooi op en heeft geen allergie. Met kip ben ik uit voorzorg voorzichtig. bovendien lijkt het me handig om haar via de voeding wat extra ondersteuning te geven. Ik vraag me alleen af of ik daarvoor bepaalde smaken, diersoorten, moet geven, of met supplementen moet werken of haar alleen maar tijdelijk een grotere hoeveelheid van KVV die ik voorheen heb gegeven, Lotgering, Naturis en Tammenga.

Wat raden jullie aan?

Ik zat, wat KVV betreft, zelf te denken aan Tinlo hert premium, En compleet 'deluxe' en  carnibest actief. Zo min mogelijk kip maar wel wat extra's om weer op krachten te komen. Of overdrijf ik nu? hahahah
Ik wil ook spiersupport gaan geven. dat komt hoop ik vandaag binnen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Net bovenstaand bericht neergezet, staat Caroba al voor de deur!! Niks bellen dus om bestelling aan te passen naar mijn wensen. 
het klopt redelijk. IPV zalmlijven en koppen heb ik zalmmix en tinlo makreel. de rest klopt.

Zalmmix en makreel komt nu mooi uit voor Buddy, die kan het zo naar binnen slobberen dan.

Maar wat doe ik nu met de rest?

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hoi Bertine, ik lees net dit verhaal over Buddy. Echt super rot.....l.:'(.

Ik zou haar inderdaad weer even op KVV zetten om het haar zo makkelijk mogelijk te maken. Verder heb ik helaas geen adviezen voor je. Sterke ermee joh. Ik hoop dat het snel beter gaat.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

ik zou ook zeggen, tijdelijk dingen voeren die lekker makkelijk weg te slikken zijn, en de rest in de vriezer?

ik weet dat de eend van carnibest vrij vet is, en heerlijk zacht (Gorby krijgt het), je zou het kunnen mengen met pens als dat verdragen wordt, ik heb altijd begrepen dat pens best vet is en enorm goed wordt opgenomen door de hond (als tie het verdraagt)

fijn dat het met bewegen toch wat beter gaat
ik hoop dat de stapjes voorwaarts blijven komen :-D

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Dank je Greetje voor je berichtje. het is inderdaad rot en we hopen allemaal dat het langzaam beter wordt. Afwachten wat het bloed aangeeft en ondertussen hopen dat het bewegen wat makkelijker gaat door de pijnstilling en daardoor haar hele lijf wat sterker wordt. Alles met mate natuurlijk.

Gorby, pens vind ze heerlijk. Vanmiddag heeft ze nog een stukje eendenkarkas weggewerkt. ze schrikt in iedergeval minder dan toen haar keel nog niet dik was, dus misschien leert ze er ook nog van.

Nu ik weet dat haar artrose echt zo heel minimaal is durf ik haar ook wat beter méér te voeren, want ze is wel erg mager nu. Hoop dat dat ook bijzet aan haar weerstand en algehele gestel.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Gistermiddag heb ik de DA gebeld om te vragen of de uitslag er al was, ben nogal nerveus nl. Niet dus. Ze verwachtten het domderdagmorgen. Ik heb toen het tel. nr van mijn werk doorgegeven omdat ik vandaag en morgen hele dag moet werken. Hele ochtend lopen wachten en eraan denken. maar hele dag niets gehoord. Loop ik vanavond rond half 7 naar huis en zie ik 1 voicemail van 17.50 uur. Ik afluisteren;

'u spreekt met.......... dierenarts. Ik heb het volledige bloedonderzoek binnen en zou graag wat met u bespreken. Wij zijn bereikbaar morgen van half negen tot zes uur'.  Laat dat nu net ook mijn werktijd zijn!

Kom ik thuis, hadden ze ook mijn zoon aan de lijn gehad. Hebben niets met hem besproken ( gelukkig maar).
Ik baal enorm dat ze niet mijn werknr hebben gebeld. Wachten tot morgen. Dan vind ik zeker ene gaatje om op mijn werk even te bellen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

vanmorgen de uitslag van het bloedonderzoek.

Buddy's schildklier werkt vele te traag. volgend de DA zijn alle klachten daarop te herleiden.
Om de juiste behandeling te kunnen geven moet uitgezocht worden waardoor het komt dat de schildklier te langzaam werkt. Daarom nieuw bloedmonster genomen. Hier heb ik waarschijnlijk mandag of dinsdag de uitslag van. Morgen kan ik al tabletten ophalen die dat geen aanvullen wat de schildklier nu te weinig aanmaakt. Wat het precies is weet ik nog niet. (naam kwijt) en of hier ook een meer natuurlijk middel de oplossing kan zijn ga ik ook eens met Karin de Haas overleggen.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

thyroxine gaat de hond dan slikken
is de TSH ook geprikt (dat is het aanjaag hormoontje vanuit de hypofyse)
en weet je de T4 waarde nu?

is nog niet atlijd even simpel hoor, met een falende schildklier, maar je hond zal enorm opknappen van de medicatie, wel met regelmaat prikken de komende maanden om de instelling goed te zetten, dat scheelt een beetje per hond en hangt ook af van wat je ziet

een natuurlijke vervanging bestaat naar mijn weten niet
onze schnauzer (de vorige) heeft ook 5 jaar met een falende schildklier geleefd
dat ging heel goed, ideaal is het niet natuurlijk, maar met de thyroxine functioneerde hij heel prima.
maar die heeft de hond dan ook echt dagelijks en dringend nodig.

zelf zou ik graag weten waarom de schildklier faalt, daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, maar dat kan je da ongetwijfeld vertellen.

er zijn slechtere uitslagen mogelijk, want hier kan je heel goed iets aan doen zodat de hond zich vele malen beter gaat voelen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" thyroxine gaat de hond dan slikken
is de TSH ook geprikt (dat is het aanjaag hormoontje vanuit de hypofyse)
en weet je de T4 waarde nu?

is nog niet atlijd even simpel hoor, met een falende schildklier, maar je hond zal enorm opknappen van de medicatie, wel met regelmaat prikken de komende maanden om de instelling goed te zetten, dat scheelt een beetje per hond en hangt ook af van wat je ziet

een natuurlijke vervanging bestaat naar mijn weten niet
onze schnauzer (de vorige) heeft ook 5 jaar met een falende schildklier geleefd
dat ging heel goed, ideaal is het niet natuurlijk, maar met de thyroxine functioneerde hij heel prima.
maar die heeft de hond dan ook echt dagelijks en dringend nodig.

zelf zou ik graag weten waarom de schildklier faalt, daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, maar dat kan je da ongetwijfeld vertellen.

er zijn slechtere uitslagen mogelijk, want hier kan je heel goed iets aan doen zodat de hond zich vele malen beter gaat voelen. "

De DA heeft het allemaal wel uitgelegd, maar ik ben de helft alweer vergeten.
Ze heeft het inderdaad gehad over de Hypofyse en dat hormoon dat de schildklier aan het werk zet. 
De T4 waarde was nu 12.4 geloof ik en moet veel hoger zijn??

Met de test die nu gedaan wordt gaan ze uitzoeken waardoor de schildklier niet goed werkt, of die zelf de oorzaak is, of doordat het dus vanuit de hypofyse komt.

Ze had het ook nog voer een evt. tumor bij de hypofyse in de buurt, die evt de boel beklemd. Ik hoop toch dat dat niet de oorzaak is.
Ik ben blij dat ik wat heb aangedrongen om toch vo rht weekend al die tabletten te krijgen, elke dag die we nu wachten met geven en Buddy maar laten liggen lijkt me een verloren dag.

Vanavond zou ik Buddy even laten plassen, maar ze kwam redelijk goed overeind, dus ik liet haar maar even lopen. Ze zetten de pas er flink in en ik moest zelfs een sprintje treken om haar bij te houden!!
Deze dame houdt de moed erin!! De kanjer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddy loopt mank, straks even naar de DA" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^