Kaukasische herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MykeMyke

Hoi allemaal,

Ik zal even vertellen wat ik hier doe.
Ik ben opzoek naar een oplossing. Ons gezin heeft 5 jaar geleden een Kaukasische ovcharka gekocht
bij een fokker in Asten.
Moeder was erbij, vader heb ik persoonlijk niet gezien.
We hebben hier een pracht kaukaas gekocht, Balou.
Na een jaar, en het overlijden van onze mechel, hebben we een 2e Kaukaas gekocht bij dezelfde fokker.
Zelfde vader, zelfde moeder. 
Nu hebben beiden een autoimuumziekte, en is mijn lieve schat gister midden op straat aan een hartaanval overleden.
uit autopsie bleek een waarschijnlijk aangeboren hartafwijking.

De fokker is nergens te bekennen. Onze honden hebben ons een fortuin gekost en nu is dit het einde van 1 van hen.
Mijn vraag is, zijn er meer mensen die bij deze fokker (waar de naam niet eens te vinden valt op internet) kaukasen hebben gekocht en hier problemen mee hebben.
En hoe pak ik het nu aan om de fokker te vinden?

Groetjes,

Myke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kaukasische herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Hallo Myke
Kan je niet verder helpen,maar wil je wel heel veel sterkte wensen met je grote verlies.
Vriendelijke groeten.

ramona (Gast)

Hallo,

Ik weet niet of je hier iets aan hebt. Er bestaat de vereniging van herders en berghonden uit zuid en oost europa en azie. Www.vhbinfo.com

Ik heb ook een prachtig kaukaas van 14 maanden. Voor dat we hem gekocht hadden, hadden we erg veel info opgezocht over deze ras. Onder anderen over fokkers en lijnen. Het werd ons duidelijk dat deze ras kapot is gefokt in west europa. Zelfs de duitse lijnen hebben veel problemen. Vooral HD gevallen en karakter afwijking. Wij hebben onze kaukaas uit rusland laten komen. Van een fokker met goede reputatie en veel gelopen shows over de hele wereld. Deze ras is best autentiek bewaard in oost europa. Misschin bij de volgende aanschaf toch een kleine uitstapje naar polen, roemenie of ucraine.

Veel succes!

PS? Ik ken iemand die 2 kaukasiers van nl fokkers heeft moeten laten inslapen vanwege HD problemen.

Uiteindelijk niet meer in nl maar in ucraine gekocht die ondertussen 5 jaar en gezond is.

Pascal (Gast)

Hallo....ik heb sins 3 maanden geleden een kaukaas gekocht genaamd jack hij is 3 jaar oud en heb hem uit een tussen stadion gehaald waar hij door zijn eigenaar is heen gebracht omdat er bijt incidenten waren geweest en de gene vertrouwde hem niet meer...ik heb ook een mastino teef van 2 jaar oud en dat gaat super samen.. Door de kaukaas zen lieve uiterlijk heb ik vaak problemen un de buurt met mensen die denken dat hij lief is...maar,het probleem is dat hij dat alleen!! Voor mij is!!!en de mastino!!
Ervaren julie dat ook is mijn vraag?jack is een hele dominate reu...en daar heb ik geen problemen mee heb hem verder goed onder controle... Ben zeer blij met zen beschremings gedrag..

Pascal (Gast)

men beweert dat ik heel dom ben geweest omdat ik een kaukaas op oudere leeftijd heb gekocht!!!dat hij niet met andere honden kan boeit mij niet!!hij valt niet uit de lijn naar andere honden maar wil ze ook niet in de buurt van hem!! Of bij mijn mastino teef!!dat vreemde mensen hem zowel buiten als binnen niet kunnen aaien boeit mij ook niet....hij is lief voor mij en de andere hond..

Pascal (Gast)

Wil er ook nog even bij zeggen dat hij een zeer goede hond met kinderen is..en ook zeer gehoorzaam is...de reden dat hij weg moest is...de buurman is gebeten omdat hij zonder toestemming naar binnen is gegaan terwijl jack achter thuis liep met de kinderen...en met de tweede hond die daar was een reu...ging niet meer en die was er eerder dan jack.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik kan jullie ook niet verder helpen maar wil jullie wel sterkte wensen.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Pascal je plaats je bericht in een oud topic,je geplaatste bericht staat tevens onder ideeen en suggesties,maar ik kan de vraagstelling niet vinden.
Als ik jou was zou ik zelf een topic openen onder de  goede Fora en duidelijk maken wat je met dit verhaal wilt.

Vr gr

Pascal (Gast)

Hallo....ik ben kwa internet echt een beginner...ik heb er ook een te lang verhaal van gemaakt....maar wat ik wou vragen is?of het een probleem is...dat ik een oudere kaukaas heb gekocht op 3 jarige leeftijd?hij is zeer dominant als het om mij en zijn vrouwtje gaat...voor de rest is het een super hond en ben verliefd op hem..dit is mijn eerste kaukaas...gr pascal.

honden page profiel Atlas en PhoebeAtlas en Phoebe

honden foto van Atlas en Phoebe

Beste Pascal,

wij hebben twee Kaukasische Owcharka's. Als je een account aanmaakt, kan ik je via PB wat tips geven en een artikel over adoptie van een volwassen Kaukaas opsturen.
Het is wel in het Engels, maar als dat een probleem is, kan ik het altijd voor je vertalen ':-)

Als ik zo je verhaal lees, dan denk ik dat je het goed doet. Er is niks mis mee met het gedrag dat jouw Kaukaas laat zien. Een van de belangrijkste eigenschappen van dit ras is om heel beschermend te zijn.
Als een vreemde persoon het huis/de tuin binnenkomt zonder dat de eigenaar aanwezig is, zullen de meeste Kaukasische herders niet aarzelen om (wat in hun ogen is) de indringer te bijten en te verjagen.
Volwassene Kaukasische herders zijn daarnaast typisch heel gereserveerd tegenover vreemden en meestal zijn ze helemaal niet vriendelijk met vreemde honden.

Als we onze Kaukazen uitlaten, maken we ook mee dat mensen ze willen aaien omdat ze zo veel op beren lijken. Ondanks dat onze honden een heel onvriendelijke postuur aannemen. Wij vertellen ze dan meteen dat zij niet vriendelijk zijn en dat werkt.

Pascal (Gast)

Hallo...bedankt voor jou reactie!! Zal het morgen meteen doen...vindt het echt top wat ik lees in jou verhaal...heb twee prachtige parken aan de overkant waar ik woon...waar ik ook veel wandel met mijn honden ...maar ervaar het geregeld heel onprettig omdat de mensen hier er geen kijk op dit ras hebben en daarom heb ik vaak woorden hier in het park met mensen die het maar niet snappen!!zoals mijn huisbaas die zonder mijn toestemming wou kijken of er nog post was gekomen hier...zal je,vertellen dat hij dat nooit meer weer zal doen en heb zelfs toen de politie erbij gehad.helaas heb ik wegens omstandig heden geen auto anders was ik verder uit de buurt gegaan..maar bedank voor jou ractie en spreek je gauw!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kaukasische herder" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kruising Franse Bulldog - Pincher
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^