Mijn hond is KVV beu! Grrr....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Tja...
Ik was toch zo blij dat Kay dol was op KVV! Hij kreeg dan ook niet zo maar KVV, maar Bandit!

Maar...sinds een tijdje (maand of twee) eet hij het echt met lange tanden! De vleesvariant en de kipvariant gaan nog wel, maar waar hij echt blij van wordt zijn zijn oude Acana Grasslands brokken.

Ik heb het af proberen te wisselen met andere varianten, van verschillende merken...1 keer is hij nog wel enthousiast, maar daarna laat hij het eten gewoon staan. Of hij eet met lange tanden en dan vind ik overal vlees (en dat is vooral met dit weer echt geen succes)

Wat zouden jullie doen? Ik dacht er aan, 4 dagen per week over te gaan op de brokken (Acana Grasslands) en de overige drie dagen gewoon KVV van Bandit. Ik ben hier zelf echt niet enthousiast over, maar de strijd om het eten wil ik nu echt niet meer dagelijks aan gaan! wellicht is hij de brokken ook zo zat hoor! En ik heb van alles geprobeerd, geen aandacht, wel aandacht, er een spel van maken, hem eerst mentaal uitdagen etc....de laatste maand negeer ik het gewoon (en haal ik het weg als het na 5 minuten nog niet is aangeraakt).

Het kunnen nog wel puberstreken zijn, en moet ik volhouden...maar als je telkens duur voer weg moet gooien...verlies je wel wat karakter

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is KVV beu! Grrr...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ik geef mijn hond ook carnibest kvv en taste of the wild brokken. 
Hij heeft een keer 3 maanden achter elkaar alleen kvv gehad, maar hij was daarna heel blij met de afwisseling, toen hij weer brokken kreeg. Hij likt zowel bij de kvv als bij de brokken, zijn bak helemaal uit.
Ik voel me niet schuldig, hoor, hij doet het er goed op en ik vind de brokken ook wel makkelijk, als ik het vlees niet uit de vriezer heb gehaald, of als hij bij een ander logeert.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Is hij alleen kvv gewend of geef je hem ook wel eens bot, karkassen nekjes oid ?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer nou toch.
wat je zou kunnen doen, is smorgens wat yoghurt geven, meer niet, voor een lege maag, en dan savonds zijn eten, en wat tonijn uit een blikje er door heen husselen,  de voeding van een keer per dag langzaam opvoeren.  smorgens minderen en savonds wat meer gaan geven, net zolang tot tie alleen de yoghurt smorgens krijgt en savonds zijn vlees, door het vlees de tonijn husselen, kan je uit een blikje halen, van de aldi bijvoorbeeld, wat theelepels erdoorheen, kijk eens wat tie dan doet.
een hond die steeds wat in zijn maag heeft, heeft geen hongerprikkel meer, en eet nog alleen de lekkere dingen eruit. misschien is dit een optie voor je ?

Sonja (Gast)

Wij hebben een grote groep honden, 21. Buitenlandse- en Nederlandse honden.Maar er zijn 13 honden, die pertinent geen kvv willen eten. Allerlei merken geprobeerd van allerlei prijsklassen, en ook gewoon vers van de supermarkt o.a. kipfilet, maar neen ze eten het niet. De een gaat er in liggen rollen, de ander gooit het door de hele hondenkeuken heen, weer een ander spuugt het gewoon uit van wat vies anderen snuffelen en hoeven het niet. En dat zijn bijna alle buitenlanders, hoe wij dat zeggen. Brokjes geen probleem, ze vinden ze lekker, sinds enkele maanden van Purina Pro Plan overgegaan op Doglovers. Daar heb je veel minder ontlasting van. En sinds kort hebben ze vlees in blik, vinden ze allemaal lekker. Dus dan geen kvv, en ze krijgen ook vaak kippensoep over hun brokjes, want ze krijgen nl geen droge brokjes. Dus  iedereen is hier nu tevrden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik weet niet hoe oud ze precies is,maar veel honden krijgen rond de 8 maanden/1ste jaar een periode dat ze minder goed eten.

Probeer haar eens minder eten te geven,het kan zijn dat ze nog te veel eten krijgt?(puppy hoeveelheid)

Anoniem (Gast)

beetje pens eronder doen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi allemaal!

Bedankt voor de reacties! Ik zal wat verduidelijken, mijn reu is nu 1,5 jaar maar wel wat terug in de pubertijd (er is een pup bij mijn ouders, en mijn hond verblijft daar als ik aan het werk ben).

Ik heb het ondertussen al met van alles geprobeerd, nu met zalmolie...geen succes :-)
Hij is sowieso lastiger met eten, haalt voor dingen letterlijk zijn neus op (terwijl het voorheen een groot feest was)...

Ik dacht dat het wellicht goed was om gewoon nu even 4 dagen graanvrije brok, dan 4 dagen kvv te geven... Het is wel zo dat het ook in zijn karakter zit dat hij snel zijn interesse verliest (wellicht heeft hij dat van zijn baasje ;-))... Zo vond hij vorige week behendigheid geweldig, dat kan deze week weer anders zijn haha!

Ik geef KVV maar regelmatig krijgt hij botten...vorige week een runderstrot....eet hij ook niet....maar als ik dan voorbij zou lopen met brokjes, zou hij daar wel blij van worden! :(

Zit nu een beetje in dubio, zal ik nog meer energie steken in de KVV of gewoon even meneer zijn zin geven (voorkomt voor beiden wat stress haha)

Sonja (Gast)

Als een dier iets niet lekker vindt, dan hoeft hij/zij dat toch niet te eten. Ik vind witlof gewoon smerig, dus eet  ik dat niet. Zoals je leest gaat het bij ons nu prima met wat we voeren en Dog Lovers Gold is ook nog eens granen vrij en ook geen pulp als vulmiddel. Pens vinden de honden die geen vers willen eten, helemaal smerig. Behalve dan die blikken van DLG, die pens/hart combinatie vinden ze wel lekker en de andere vorm met lam, kip en zalm ook. Waarom moeilijk doen als het niet hoeft, alleen maar stress voor niks. Onze honden smikkelen elke dag heerlijk, en ik blij met een groep die tevreden is.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Als een dier iets niet lekker vindt, dan hoeft hij/zij dat toch niet te eten. Ik vind witlof gewoon smerig, dus eet  ik dat niet. Zoals je leest gaat het bij ons nu prima met wat we voeren en Dog Lovers Gold is ook nog eens granen vrij en ook geen pulp als vulmiddel. Pens vinden de honden die geen vers willen eten, helemaal smerig. Behalve dan die blikken van DLG, die pens/hart combinatie vinden ze wel lekker en de andere vorm met lam, kip en zalm ook. Waarom moeilijk doen als het niet hoeft, alleen maar stress voor niks. Onze honden smikkelen elke dag heerlijk, en ik blij met een groep die tevreden is. "
 

Eens, ik eet zelf ook geen dingen die ik smerig vind. Waarom moet de hond dat dan wel?

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Hoe vaak per dag krijgt hij eten?
En welke verschillende merken en smaken heb je gevoerd? Want er zijn ook honden die het liefst elke dag een andere merk/smaak eten.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

"  

Eens, ik eet zelf ook geen dingen die ik smerig vind. Waarom moet de hond dat dan wel? "

Dan heb jij het wel goed, ik moet zat vaak dingen eten die ik super vies vind maar eet omdat ze gezond zijn. Anders at ik elke dag pannenkoeken of pizza. O-)(best leuk idee eigelijk)

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Dan heb jij het wel goed, ik moet zat vaak dingen eten die ik super vies vind maar eet omdat ze gezond zijn. Anders at ik elke dag pannenkoeken of pizza. O-)(best leuk idee eigelijk) "

Maar dat komt omdat jij kind bent en wij zijn volwassenen. Jij zal je nog aan de regels moeten houden, wij niet meer.
Ik eet dus ook geen dingen die ik niet lekker vind, mijn honden ook niet.

Als je volwassen bent en op jezelf woont, dan mag je dat ook beslissen, nu even niet.;-);-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

"
Dan heb jij het wel goed, ik moet zat vaak dingen eten die ik super vies vind maar eet omdat ze gezond zijn. Anders at ik elke dag pannenkoeken of pizza. O-)(best leuk idee eigelijk) "

Maar er zijn ook heel veel dingen die gezond zijn en die ik lekker vind. ;-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

"
Maar dat komt omdat jij kind bent en wij zijn volwassenen. Jij zal je nog aan de regels moeten houden, wij niet meer.
Ik eet dus ook geen dingen die ik niet lekker vind, mijn honden ook niet.

Als je volwassen bent en op jezelf woont, dan mag je dat ook beslissen, nu even niet.;-);-) "

Zit wat in, maar later ga ik ook gewoon gezond eten en dat hoeft niet altijd lekker te zijn voor mij.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

hier hebben ze een paar maanden kvv gegeten tot ze het niet meer lusten.
Toen zijn we overgestapt op NRV en dat geef ik nu ruim 6jaar

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is KVV beu! Grrr...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup aan het versvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^