Berner Sennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel foreveroesforeveroes

honden foto van foreveroes

ja maar 6 of 8 weken kan niet TS zegt dat ze pup vanaf 9 weken al hebben en nu 16 weken is das dus al 7 wken bij TS in huis laten we zeggen dat de pup idd ipv 9 weken 5 a 6 weken zou zijn bij ophalen dan zou de pup nu misschien 12- 13 weken zijn op zn minst toch/??nog te klein voor leeftijd...denk toch aan een kruising met ander (kleiner ras)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik blijf het een schatje vinden om te zien met zijn kraal oogjes.

Steppe Diego (Gast)

Het gaat goed met ons Beau ze zit vandaag aan 6.300 kilo (1.500 kilo bij gekomen op 1 week).

Ze krijgt ook nieuwe voeding met 30% eiwit. Purina - Proplan met chicken en witte rijst.

Ze begint serieuze schuiten te krijgen, ze groeit heel snel nu..

Mvg,

Steppe Diego

Steppe Diego (Gast)

Mij maakt het eigenlijk allemaal niet uit of het nu raszuiver is of niet is. Ik ben heel blij met haar en zij met mij. Ze is zo lief en wil veel spelen, we krijgen er zoveel liefde van. Dat is het belangrijkste toch...

Ze is supergezond! dat zij de dierenarts. (Het is een onafhankelijke dierenarts niet diegene van hezelhof)

Bedankt allemaal voor de reactie en ook schuldgevoelens allemaal


Mvg,
Steppe Diego

Ons schatje Beau ;-)

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Steppe fijn dat het goed gaat met jou pup .Je moet je niet schuldig gaan voelen broodfok is hier op dit forum not done,dat wil niet zeggen dat je geen hulp krijgt als je problemen hebt.En je moet geen schuldgevoel krijgen,sommige reageren iets feller op broodfok als een ander.:-D

Ik wens je nogmaals heel veel plezier met je puppie en misschien kun je een foto laten zien zodat ik jou schatje ook kan zien;-)

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hoi Steppe,wat fijn om te horen dat Beau lekker aan het aankomen is.Neem aan dat ze nu ook meer voeding krijgt.Zelf heb ik 2 berner sennen reutjes 1 van 20 maanden en 52 kilo.En 1 van 13,5 week oud en die weegt nu ruim 15 kilo.Ook hij komt gemiddeld 1,5 kilo per week aan.Het belangrijkste is dat jullie gelukkig zijn met elkaar wel of geen rashond!!!!En Beau verdiend het beste!!Ik vindt het een schatje om te zien en ze lijkt echt wel op een berner alleen is ze kleiner maar dat kunnen ze zo inhalen hoor,mijn vorige berner Bowy woog met 10 weken ook maar 4 kilo en uiteindelijk woog hij met 11 maanden al 52 kilo.Geef haar gewoon goede voeding en vooral veel liefde dat komt het ongetwijfeld goed.Ik wens je dan ook super veel plezier toe met Beau.En geniet lekker van elkaar.

Groetjes van Corrie,Kay en Diesel en een hele dikke knuffel voor Beau.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik dacht eerder aan een tricolor autralian shepherd, maar dat lijkt me ook stug.

De hezehof heb ik al vaker wat van gehoort. Hier uit de buurt zijn er ook mensen gaan kijken, voor een husky. Zij vonden het verdacht en hebben toen gezegd dat ze het eerst wilde bespreken. Verdacht is het zeker als de fokker boos word wanneer je zegd dat het eerst met elkaar wilt overleggen in je eigen huisje in plaats van bij de fokker thuis.

Zij vertelden me dat ze niet het huis in mochten en de puppies zaten in een soort afzetting voor konijnen in de tuin te wacalss volwassen honden. Er was veel luid geblaf te horen, maar geen volwassen honden te zien.

Ik vind het sneu voor je puppy dat hij uit de broodfok komt. Je puppy mag je rustig veel meer voeren en al snel 3x per dag. Misschien dat hij dan nog wat bijkomt. Maar heel eerlijk, je schrijft dat je puppy een berner sennen is, een hond die als hij volwassen is al snel meer dan 50kg gaat wegen. En nu weegt hij pas 3 kg. Bij één jaar zijn de meeste honden zover uitgegroeid. Ik heb de foto gezien en je pupje is niet vermagerd, dus ik durf bijna met absolute zekerheid te zeggen dat dit geen Berner Sennen is....

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Natuurlijk is het NU belangrijk om er het beste van te maken en om nu lekker van je pup te genieten en dat Beau alles krijgt wat ze nodig heeft en vooral verdiend!
Geef haar veel liefde en aandacht en wees een beetje geduldig.

Eerlijk gezegd vind ik het wel apart dat je nu zegt dat het nu niets meer uitmaakt wat voor ras ze is etc, ze is lief en we zijn blij met haar, dat is toch het allerbelangrijkste..

Zoals ik al zei, is het idd belangrijk dat Beau nu alles krijgt wat ze nodig heeft en verdiend maar dat maakt haar afkomst, wie/ wat ze is en vooral ook waar ze vandaan komt en haar gezondheid (ook op langere termijn) absoluut niet minder belangrijk!
Dit zijn de dingen waar het in eerste instantie om draait, daarna komt de rest.

Omdat je veel informatie over haar mist, is het maar afwachten hoe het allemaal gaat verlopen!
Ik hoop met heel mijn hart dat Beau "echt" gezond is en dit vooral ook zal blijven!!

Veel plezier met Beau, geniet elke dag van haar!

Groetjes

Anoniem (Gast)

Zie ik dat ze bij de Hezehof ook groenendaelerpups verkopen, hoe triest. Zeker als je zelf gek bent van dit ras.

Suzy (Gast)

Wij hebben sinds gisteren een Berner teefje (Dina) van bij het Hezehof. Zij zou bijna 11 weken zijn, en weegt 4 kg. Ze ziet er uit als een miniatuur Bernertje. Wij twijfelen of zij wel raszuiver is, en of ze wel 11 weken is.

Wij hadden vorig jaar bij Hezehof een kruising Berner Sennen - Sint Bernard (Loebas) gekocht. Loebas woog op 10 weken bijna 10 kg. Hij was een fantastische maar zeer grote hond (70 cm). We hebben hem afgelopen donderdag moeten laten inslapen wegens zeer ernstige heupdisplasie. Hij zou donderdag 10 maanden worden.  Volgens de DA was het aangeboren. Ik wou eigenlijk helemaal niks meer met Hezehof te maken hebben, maar toen ik een mail stuurde met daarin wat er gebeurt was, mochten we een nieuwe pup komen kiezen. In eerste instantie wou ik dit helemaal niet, maar mijn zoon van 14 wel. Ik moet wel zeggen dat Dina een superleuk hondje is, en ons immens verdriet om Loebas verzacht.  Maar heel eerlijk gezegd, ik zou toch iedereen afraden om bij zo'n multi-fokkers een hond te kopen. Ze weten niks van de eigenschappen van hun diertjes, en ik heb de indruk dat ze ergens een geboortedatum verzinnen. Al hun pups zijn blijkbaar om en bij de 10 weken, behalve die in de buithokken, die zijn allemaal 14 weken....

Wij hopen dat Dina gezond oud mag worden bij ons. Voor ons speelt het ook helemaal geen rol dat ze geen rashond is. Wij hebben wel heel grote schrik dat hetzelfde als bij Loebas zou gebeuren. Dus is het eigenlijk wel prettig dat ze niet zo groot wordt.

En mochten we ooit in de toekomst nog een hond willen, zal deze zeker en vast van een kleine kweker komen, die slechts 1 ras heeft, en zijn honden graag ziet.
Want wij hebben bij Hezehof kunnen vaststellen dat er hondjes heel angstig reageerden als de verzorgster in de beurt kwam. 

Veel succes met Beau.
Suzy

Steppe Diego (Gast)

Ons Beau krijgt inderdaad meer voeding 300 gram per dag verdeeld over de dag(voeding Purina - ProClan). volgende maand zal weer meer zijn. Maar zolang ze bijkomt moest ik me geen zorgen maken. Ze is supergezond, en we gaan er een leuke tijd mee beleven!

Bedankt allemaal voor reacties.

Mvg,
Diego Steppe
Beau

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Fijn om te horen dat het gaat met Beau.

Over de hezehof is op de nederlandse televisie al eens een zeer onthullend progamma geweest. Daarin gingen gedupeerde pupkopers verhaal halen bij de hezehof. Alle mensen hadden of een pup gekocht die binnen enkele dagen doodging of moesten laten inslapen wegens ernstig leed tbv HD of andere aangeboren aandoeningen.

Helaas wilde de fokster helemaal niet reageren op de beschuldiging. Haar naaste buren onthulde dat om de zoveel tijd een personenauto daar langskomt, met een pools kenteken, die dozen met gaten erin komt afleveren. Dat zijn dus die puppies die zij daarna verkoopt. Dus de moederhond is arm dier ergens in een oostblokland dat nest na nest moet krijgen:'(

Ik hoop voor jullie dat jullie honden een lang en vooral gezond leven gaan hebben.

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hoi Suze,eerlijk gezegt begrijp ik niet dat je er weer intuint je zou zeggen dat je ervan geleerd zou hebben.
Ik snap wel dat je snel verkocht bent,maar je zou toch beter moeten weten,ook jou pup is veelste licht voor een bernerpup.
Jouw pup zou minimaal 10 kilo moeten wegen.Ik hoop zo dat ze gezond is en zal blijven.Ik wens je dan ook echt alle geluk toe.Helaas heb ik met mijn vorige bernerpup zo veel problemen gehad,en uiteindelijk hebben we onze Bowy met 11 maanden moeten laten inslapen dus toen we weer een bernerpuppy wilde hebben we goed rondgekeken en rondgebelt.Met dit ras moet je zo uitkijken.
Ik hoop zo dat je dan nu meer geluk zal hebben met je schatje.

Dit is onze Diesel hier is hij 10 weken


Hier is hij 12 weken


En nu is hij 13 weken

Hij weegt nu ruim 15 kilo en eet nu 750 gram kvv per dag.
Het is een enorme vreetzak.Nou nogmaals heel veel plezier
met je pup.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Fijn om te lezen dat het beter gaat met kleine Beau! Berner of niet, het is een droppie om te zien, en dat ze daarnaast ook nog eens erg lief is is alleen maar geweldig, zowel voor hondje als voor de eigenaar!
Geniet ervan, en hopelijk groeit ze met veel liefde op tot en grote sterke hond! Als je zin en tijd hebt Steppe Diego, zet dan nog eens wat foto's op het forum! Ik ben wel erg benieuwd hoe Beau er uit gaat zien als ze wat groter is! Gelukkig komt ze goed aan in gewicht, en ProPlan is een goede keuze als je voor brokken kiest.
Onze pups zijn er ook mee begonnen nu, en, inmiddels 5 weken oud, wegen ze allemaal rond de zes kilo! Beau heeft nog wat in te lopen dus!
Veel plezier met haar!

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

" Wij hebben sinds gisteren een Berner teefje (Dina) van bij het Hezehof. Zij zou bijna 11 weken zijn, en weegt 4 kg. Ze ziet er uit als een miniatuur Bernertje. Wij twijfelen of zij wel raszuiver is, en of ze wel 11 weken is.

Wij hadden vorig jaar bij Hezehof een kruising Berner Sennen - Sint Bernard (Loebas) gekocht. Loebas woog op 10 weken bijna 10 kg. Hij was een fantastische maar zeer grote hond (70 cm). We hebben hem afgelopen donderdag moeten laten inslapen wegens zeer ernstige heupdisplasie. Hij zou donderdag 10 maanden worden.  Volgens de DA was het aangeboren. Ik wou eigenlijk helemaal niks meer met Hezehof te maken hebben, maar toen ik een mail stuurde met daarin wat er gebeurt was, mochten we een nieuwe pup komen kiezen. In eerste instantie wou ik dit helemaal niet, maar mijn zoon van 14 wel. Ik moet wel zeggen dat Dina een superleuk hondje is, en ons immens verdriet om Loebas verzacht.  Maar heel eerlijk gezegd, ik zou toch iedereen afraden om bij zo'n multi-fokkers een hond te kopen. Ze weten niks van de eigenschappen van hun diertjes, en ik heb de indruk dat ze ergens een geboortedatum verzinnen. Al hun pups zijn blijkbaar om en bij de 10 weken, behalve die in de buithokken, die zijn allemaal 14 weken....

Wij hopen dat Dina gezond oud mag worden bij ons. Voor ons speelt het ook helemaal geen rol dat ze geen rashond is. Wij hebben wel heel grote schrik dat hetzelfde als bij Loebas zou gebeuren. Dus is het eigenlijk wel prettig dat ze niet zo groot wordt.

En mochten we ooit in de toekomst nog een hond willen, zal deze zeker en vast van een kleine kweker komen, die slechts 1 ras heeft, en zijn honden graag ziet.
Want wij hebben bij Hezehof kunnen vaststellen dat er hondjes heel angstig reageerden als de verzorgster in de beurt kwam. 

Veel succes met Beau.
Suzy "
Sorry...maar hier snap ik dus echt niks van! Willens en wetens toch voor de tweede keer zo'n risico lopen... Je raadt iedereen af om bij zo'n fokker een hond aan te schaffen, om er vervolgens zelf met beide voeten weer in te tuinen?? ;-)

Steppe Diego (Gast)

Vandaag ons Beau weer gewogen en is weer mooi begekomen. 1.800 kilo bijgekomen op een weekje. Dus gaat de goede richting uit.

Mvg,
Steppe Diego
Beau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Goed om te horen!! :-)

Waarom maak je eigenlijk geen account aan?
Is makkelijker voor je en kun je ook foto's enz plaatsen..
Ben gelukkig niet nieuwschierig hoor.. O-)

honden page profiel Corrie,Kay,Bowy+,DieselCorrie,Kay,Bowy+,Diesel

honden foto van Corrie,Kay,Bowy+,Diesel

Hey wat supergoed!!!Wij wegen onze Diesel elke week omdat hij kvv krijgt en per kilo dat hij weegt krijgt hij dan 50 gram eten.Hoop dat het zo goed met Beau zal blijven gaan maar jullie zijn op de goede weg.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Wij hebben sinds gisteren een Berner teefje (Dina) van bij het Hezehof. Zij zou bijna 11 weken zijn, en weegt 4 kg. Ze ziet er uit als een miniatuur Bernertje. Wij twijfelen of zij wel raszuiver is, en of ze wel 11 weken is.

Wij hadden vorig jaar bij Hezehof een kruising Berner Sennen - Sint Bernard (Loebas) gekocht. Loebas woog op 10 weken bijna 10 kg. Hij was een fantastische maar zeer grote hond (70 cm). We hebben hem afgelopen donderdag moeten laten inslapen wegens zeer ernstige heupdisplasie. Hij zou donderdag 10 maanden worden.  Volgens de DA was het aangeboren. Ik wou eigenlijk helemaal niks meer met Hezehof te maken hebben, maar toen ik een mail stuurde met daarin wat er gebeurt was, mocht
en we een nieuwe pup komen kiezen. In eerste instantie wou ik dit helemaal niet, maar mijn zoon van 14 wel. Ik moet wel zeggen dat Dina een superleuk hondje is, en ons immens verdriet om Loebas verzacht.  Maar heel eerlijk gezegd, ik zou toch iedereen afraden om bij zo'n multi-fokkers een hond te kopen. Ze weten niks van de eigenschappen van hun diertjes, en ik heb de indruk dat ze ergens een geboortedatum verzinnen. Al hun pups zijn blijkbaar om en bij de 10 weken, behalve die in de buithokken, die zijn allemaal 14 weken....



Bah hoe dom ben je dan..... Jullie denken enkel aan jezelf en niet aan dierenwelzijn
Wij hopen dat Dina gezond oud mag worden bij ons. Voor ons speelt het ook helemaal geen rol dat ze geen rashond is. Wij hebben wel heel grote schrik dat hetzelfde als bij Loebas zou gebeuren. Dus is het eigenlijk wel prettig dat ze niet zo groot wordt.

En mochten we ooit in de toekomst nog een hond willen, zal deze zeker en vast van een kleine kweker komen, die slechts 1 ras heeft, en zijn honden graag ziet.
Want wij hebben bij Hezehof kunnen vaststellen dat er hondjes heel angstig reageerden als de verzorgster in de beurt kwam. 

Veel succes met Beau.
Suzy "

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Bah jullie denke enkel aan jezelf en duidelijk niet aan dieren welzijn. Hoe stom kun je zijn!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Vandaag ons Beau weer gewogen en is weer mooi begekomen. 1.800 kilo bijgekomen op een weekje. Dus gaat de goede richting uit.

Mvg,
Steppe Diego
Beau "


Wordt je begeleidt oor een dierenarst? Vind je hond nu ineens wel erg hard groeien! Dit kan een slecht effec hebben op heupen en ellebogen. Zeker bij een broodfok bernerachige hond!

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

hoe kunnen ze dat maken he (hezehof)
:'(


Kan nou niemand hier wat aan doen?
Is er geen wet voor? Ik kan hier zo boos om worden.. arme hondjes

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

:'(

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

snap het even niet is hezehof de broodfoker of hij koopt honden bij broodfokers

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hezehof is een br..fokker.. :'(

Bedenk een ras en je kunt m daar halen..heel erg!!
Het is onmogelijk om alle kennis te hebben van al deze rassen en onmogelijk om alle tijd voor alle pups te hebben om deze goed te verzorgen, aandacht en liefde te geven die de pups verdienen en om alle pups, stuk voor stuk te socialiseren en zindelijk te maken, kan gewoon niet!! :'(


honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

zoo zielig

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

onze beide meiden komen ook van een boerderij af, de 1st hebben we 9 jaar geleden gehaald 50% berner en 50% friese stabij,vorig jaar hebben we onze 2 de pup gehaald 75% berner en 25 % stabij.
die van 9 jaar is tot nu toe nooit ziek geweest.de pup tot nu toe ook niet ,wat ik wel wil zeggen is dit geef je pupje 5 x per dag brokken verdeeld over de dag en dan om 20.00 uur de laaste keer.
als je pup een maand of 5 is kun je wel overgaan naar 4 x per dag en met 8 maand naar 3 x per dag en als ze 1 jaar is kan het 2 x per dag.
en zorg dat ze niet te hard groeit niet meer als 1 kilo per week , men zegt met berners 1 kilo per week tot ze volwassen zijn.verder hoop ik dat je later niet voor verassingen komt te staan wat heupen en gewrichten betreft,daarom is het van belang dat je niet teveel calcium in je voer hebt.
nog beter is om met 5 maanden over te stappen van puppy brok naar volwassen brok, das beter heb ik ook gedaan toen ze 5 maand was.
wens je veel plezier met de kleine

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Berner Sennen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Jeukende oren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^