te dik en juist voeren ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Max woog vroeger ongeveer 8 à 9 kg (hij is een sheltie en redelijk groot voor zen ras) en toen gaven we hem alleen savond een portie eten van ongeveer 100g... maar omdat we het niet goed vonden dat hij dat alleen savonds in 1 keer kreeg (hij kreeg dan energie en moest bijna gaan slapen) hebben we het verandert naar s'ochtends een kleine portie en s!avonds nog een kleine portie van dan normaal 50 g elke keer....maar omdat we nog steeds gewoon waren een volledig kommetje (100g) te geven, geven we nu soms sochtends en savonds een heel kommetje zonder besef (pas achteraf wel) en omdat we zo gewoon waren savonds na ons hem eten te geven...vergeten we het s'ochtens heel soms...met als gevolg dat hij nu 10 kg weegt...ik denk dat dit te veel is ? Hij krijgt Euro Premium...krijgt hij al altijd en nooit problemen mee gehad O-) is het beter om nu echt heel strikt sochtens en savonds 50 g te geven en dus elke keer wegen en niet vergeten of gewoon als vroeger savonds 100 g te geven ?
Tussendoor krijgt hij ook wel een een lekkernij (dentastick,jumbostick,snoepje of bot,....) O-)

Wat vinden jullie hiervan ?
Groetjes en alvast bedankt ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te dik en juist voeren ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik stem de hoeveelhied eten ook af naar de lichamelijke belasting. Gisteren was heel de dag mooi weer. We zijn over de dag verspreid een dikke 6 uur weg geweest, dus dat is een halve portie extra, is ook met smaak opgegaan. Op een regenachtige dag ga ik niet heel de dag met mijn honden op pad, dus dan krijgen ze volgens de voeding voorschriften te eten. Ik geef wel tweemaal daags te eten.

Ik weet niet of 10kg te zwaar is voor een sheltie. Kun je zijn ribben nog voelen?

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik kan wel nog wat ribbektjes voelen maar zijn echte ribben niet denk ik ;-) maar we hebben een druk gezin, dus er is niet altijd zoveel tijd om te wandelen...hij loopt wwel elke dag heel veel rond in huis en tuin (we hebben een hele grote tuin) en sowiezo 1 uur per dag een echt wandeling en 2 keer in de week hondenschool... op vrije dagen en in het weekend natuurlijk veel meer wandelen en naar zee enzo...maar ik weet niet of een loopband mss handig is ? O-)

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Het is ook een beetje lastig. Nero is een schotse collie, 61 cm hoog en weegt 25,8kg en hij zou rond de 28 kg mogen wegen. Maar heel eerlijk vind ik hem "dik" genoeg. Daarintegen, Django is een kruising Sheltie, BC en weegt ietsjes minder dan 16 kg en hij is naar mijn idee erg slank. Hij is onlangs wel flink bijgekomen nadat ik van voeding ben verandert, maar dat heeft zich gestagneert.

Via google kwam ik op een site uit waar staat dat reuen gemiddelt een 8kg mogen hebben, maar dat er wel gekeken moet worden naar de verhouding spier/vet massa. Zoals ik al zei, Nero mag 28-30 kg wegen en hij zou dus te weinig wegen, maar als je zijn ribben zoekt zijn die niet erg voelbaar. Hij is dus prima zoals hij is en Django mocht rustig nog een kilootje of 2-3 meer hebben.

Het is echt kijken en afwegen. Als je hond niet dik oogt dan zou ik zeggen dat het wel goed met hem zit. Je schrijft ook dat hij wat groot is voor een sheltie. Afhankelijk van hoeveel groter hij is, mag hij dus ook ietsjes meer wegen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "te dik en juist voeren ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: namen voor schotse herdertjes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^