Weglopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Ziva inmiddels ruim 14 maanden oud, kan op dit moment niet meer lekker los met me mee buiten het hek, reden hiervan is dat ze er per direkt vandoor gaat. Wij wonen in het buitengebied en heel erg vrij, wat in houd dat we van 100 meter vanaf de doorgaande weg wonen aan de ene kant en aan de andere kant wel 500 meter. Vanochtend had iemand per ongeluk het hek los laten staan en weg was ze, niet zoveel aan de hand nog, liep bij ons zelf in het weiland, maar ze gaat er dan gewoon vandoor, je kan roepen wat je wil, maar dan reageert ze nergens op. Weglopen helpt niet, op een gegeven moment moesten we haar toch na, want ze liep via de maisvelden naar de weg, mijn zoon met vriendin naar de weg, wij natuurlijk ook, vliegt ze net voor een auto langs, rent de wei in waar een groot paard met veulen staat, paard helemaal gek, probeert haar te schoppen, gaat rakelings langs haar heen, ik kon wel janken, alleen al bij het idee dat ze geraakt zou worden. Weiland weer uit, maar komen, ho maar, autodeur open (ze gaat graag en vaak mee), nou mooi niet, dook de sloot nog weer in, weer het maisveld in, toen gingen we heel zachtjes rijden en liep ze steeds om de auto heen, ik was achterin gaan zitten, en gooide de deur weer open, en waarachtig uiteindelijk sprong ze erin, inmiddels een uur verder. Terwijl ze binnenshuis en in de tuin prima luisterd, en voorheen ook gewoon met me meeging het weiland in om te spelen en lekker te ravotten. Als ik buiten het hek ga en zeg dat ze moet blijven, komt ze ook echt niet buiten het hek, al staat dat open. Vrees dat ik haar toch weer aan de lange lijn moet doen, terwijl ik het zo heerlijk vond dat ze gewoon lekker los kon, maar het moet wel veilig blijven natuurlijk. Iemand nog tips, alles is welkom!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weglopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Nou ik zou als ik jou was ook maar voorlopig even met de lange lijn lopen en trainen, tot de banaantjes weer uit de oren zijn. Verder maar heel goed uitkijken dat ze niet ontsnapt, want het zal de eerste hond niet zijn die onder een auto loopt.
Succes en als je goed traint, denk ik dat het vanzelf wel weer beter gaat, zeker omdat je zegt dat het eerst wel goed ging. ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

ik lees mee...
Mijn herplaatsertje is nog niet zo 'huisgebonden' en mag in de tuin; daar oefenen we met komen en belonen.(ze is 10 maanden en drie weken hier)
Hoop ook dat ze altijd komt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Weglopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^