Mijn super Sita!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Sita is nu 9 weekjes oud en 9 dagen bij ons thuis en wat ze leuk!!
Ze is echt een super gezellig hondje en past zich zo goed aan.

De afgelopen 3 nachten heeft ze toch helemaal door "geslapen" beneden los in de woonkamer, met de radio nog zachtjes aan van 23:30 tot ca 06:30uur. Daarna mag ze lekker met mij mee naar boven en als het aan haar ligt dan slaapt ze daar nog rustig 3 uur verder :-D

Ik weet niet wat ze 's nachts uitspookt maar er wordt niks gesloopt en ik kan geen plasjes en poepjes vinden! Is het " normaal" dat zo een jonge pup al zo snel de nachten doorslaapt zonder uit te moeten? Of juich ik te vroeg en kan dit nog gaan veranderen?

Sita moet eigenlijk 4 x per dag eten maar ze doet dat maar 3 x per dag. Ik heb van alles uit de kast getrokken, maar het lukt me niet.

Grappig eigenlijk, ik heb 3 kinderen in m'n eentje opgevoed en nu twijfel ik als een gek bij m'n pup hifi
Denk dat ik gewoon m'n moeder instinct maar moet volgen net als ik bij de kids deed ;-)

Alleen het borstelen vindt ze helemaal niets! Ik moet haar dagelijks borstelen en ze vindt het vreselijk!
Steeds maar beetje bij beetje en dan belonen denk ik?

Is het ook normaal dat jonge pups het "eng" vinden om in het donker uit gelaten te worden?
Sita wil het liefst in me kruipen als ik haar op het gras zet maar ik negeer dit maar en zodra ze wat gedaan heeft loopt ze gelijk richting huis haha

En wat wil ze graag met andere honden spelen! Vrijdag krijgt ze haar volgende entingen en dan mag het eindelijk!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn super Sita!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Hey Sandra,

Wat een schatje zeg ;-)

Fijn dat ze in de nachten al zo goed doorslaapt. Gina sliep ook al vrij snel de hele nacht door. De eerste week leek ze ook zo goed als zindelijk. Ze deed bijna niks in huis en alles netjes buiten. Na een week kreeg ze toch ineens een soort terugval, maar dat schijnt vaker voor te komen bij pups. Ineens snapte ze er helemaal niks meer van. Vooral in de avonduren was het een ramp. Ze deed soms ieder kwartier wel een plas. Gina is nu 13 weken en het kwartje is ineens gevallen. Ze doet nu alles netjes buiten op een enkel ongelukje na. Gewoon goed blijven belonen als ze het buiten heeft gedaan, dan komt het helemaal goed ;-)

Borstelen vond onze pup ook niet leuk. Ik gebruik altijd twee kammen, 1 voor haar om mee te spelen en op te kauwen (afleiding) en met de andere ga ik heel voorzichtig kammen. Tussendoor kreeg ze in het begin heel veel snoepjes en riep ik steeds 'jaaa goed zoooo'. Nu vind ze het allemaal prima. Wat ook helpt is om haar eerst op schoot te nemen en even te wachten tot ze rustig is en lekker gaat liggen. Als ze druk aan het spelen is dan is er vaak geen beginnen aan ;-) Sita is ook een kruising maltezer toch? Dan zal ze waarschijnlijk ook weleens naar de trimsalon moeten.. Ik heb Gina vorige week voor het eerst laten trimmen. Het was meer een puppytrim, zodat ze eraan kan wennen en een leuke ervaring krijgt bij de trimsalon.

Haha en of alle pups bang zijn in het donker weet ik niet, maar mij komt het wel bekend voor:P Gina deed dat in het begin ook, imiddels niet meer dus dat zal bij Sita vast ook wel overgaan;-)

honden page profiel ineke ineke 3 doggies

honden foto van ineke

Wat fijn dat Sita het zo goed doet! :-)
Wat betreft de voeding:hou gewoon het gewicht in het oog en als dat mooi vermeerdert kan je volgens mij makkelijk die drie voedingen per dag houden,hoor!
Ook hier vonden ze het borstelen maar niks in het begin,maar als je dit met een zachte borstel doet,of misschien maar met een doekje in het begin om het écht gewoon te raken dan gaat dat wel lukken.Ik zou zeker niks forceren in het begin,ze moet er als het ware van leren genieten!

Veel succes en geniet er van!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn super Sita!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^