Vertrouwen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne---Fanny(L)Sanne---Fanny(L)

honden foto van Sanne---Fanny(L)

Hallo iedereen,

Ik woon op een boerderij (landbouw) en er komen heel vaak mensen op het erf vanwege onze eigen bedrijf. Wij hebben ook een groot sierhek om het huis staan voor de honden. Aan de voorkant 1.20 meter en bij de achterdeur 1.00 meter hoog. Nou is het zo dat als iemand komt, en als ze dan binnen het hek komt, gaat Fanny er naar toe en blaft dan. En besnuffelt die genen die binnen komt, heel veel mensen willen haar dan aaien (tuurlijk mag dat als ze vertrouwd zijn) maar soms wilt ze dan wel eens van enthiousiastme springen om te spelen.

Als ze springt vertrouwed mijn moeder haar niet en is ze bang dat ze een keer hapt. Zelf vertrouw ik haar volledig en ben ik helemaal niet bang dat ze naar iemand hapt. Dus als er iemand binnen komt, dan zegt mijn moeder altijd tegen Fanny (op een best harde toon, en Fanny is ontzettend gevoelig voor hoge en boze stemmen) dat ze hier moeten komen.
Waarop ik dan weer reageer dat ze Fanny gewoon mag laten snuffelen zodat ze weet dat het goed zit.


Hoe kan ik mijn moeder overtuigen dat mijn lieve Fanny niet hapt naar iemand en dat ze Fanny moet vertrouwen. Ik heb heb het al zovaak gezegt dat ze haar moet vertrouwen, want ik weet bijna 100% zeker dat ze niets zal doen, als ze het maar vertrouwd. Ze vertrouwd vrijwel iedereen, behalve als je een pet op heb, maar als ik dat zie zeg ik dan ook meteen dat hij/zij zijn pet onmiddelijk af moet doen anders kan Fanny wel eens boos doen.

Alvast bedankt voor de reacties! Want ik wil gewoon dat mijn moeder mijn hondje ook vertouwd...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vertrouwen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JasmijnJasmijn 3 doggies

honden foto van Jasmijn

Hallo Sanne,

dat Fanny reageerd op mensen die een pet op hebben is niet raar. De klep van een pet kan het zicht op de ogen van die genen moeilijker maken waar door een stuk vande communicatie voor de hond ook moeilijker woord,

wanneer Fanny enthiousast is moet dit kunnen. Het is wel verstandig om de hond te leren met vier pootjes op de gront te blijven dit omdat niet iedereen op een enthousiast springende hond zit te wachten hoe goed Fanny dit ook bedoeld. Misschien is dit ook wel wat je moeder bedoeld.

Boos de hond terug roepen heeft echter geen zin en is ook nergens voor nodig, zolang je aan de hond ziet dat deze enthousiast is moet deze verder ook gewoon lekker onder de mensen zijn. En dat Fanny te vertrouwen is met de mensen wil nog niet altijd zeggen dat de mensen goed op haar/hem zullen reageren en dit kan ook voor ander gedrag zorgen bij de hond.

Mvg Jasmijn.

honden page profiel DanielDaniel 3 doggies

honden foto van Daniel

Leer de hond niet te springen. Als ze op de grond blijft mag ze snuffelen en anders niet. Als dat goed gaat en je moeder ziet dat moet het vast wel goed komen.
Succes!

honden page profiel Sanne---Fanny(L)Sanne---Fanny(L)

honden foto van Sanne---Fanny(L)

Bedankt voor de reacties!!


@Jasmijn
Ja dat is waar, die petten belemmeren het zicht van die persoon.
Dat zou ik ook indd wel het liefste willen hebben dat ze mooi op 4 pootjes blijft staan. Mijn moeder vind dat natuurlijk ook, en dat snap ik. Zoals je indd al zeg, daar zit niet iedereen op te wachten.
Als mama Fanny roept, dat zeg ik tegen haar dat ze dat niet moet doen, maar dat Fanny wel snuffelt zodat ze weet dat het goed zit.


@Daniel
Mijn moeder vind het indd ook belangrijk dat ze op 4 pootjes blijft staan, alleen ze is bang dat Fanny naar die mensen gaat happen, en op dat punt vertrouwd ze het niet...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vertrouwen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bevalling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^