Te pas en teonpas kuilen graven op speelweide.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Als ik naar het park ga met Lobke.Mag ze loslopen Soms rij ik met de scootmobile het veld op, gewoon om mijn hond in de gaten te houden, nu zijn er steeds mensen die hun hond gaten laten graven ben dus een keer in zo,n kuil gereden en omgeslagen, nu zet ik de scoot aan de kant, en loop met wandelstok met Lobke mee kan niet zover maar vanwege de kuilen durf ik niet meer met de scootmobile , ik vind het niet normaal dat graven heb ooit een baas aangesproken over het graaf gedrag, kreeg als antwoord een hond moet graven en thuis mag het niet dan maar hier. heb mijn mond maar gehouden, maar als het thuis niet mag wel ophet veld dan is dit wel erg scheef of niet? groeten Hein.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te pas en teonpas kuilen graven op speelweide." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 1 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Aan de ene kant wel aan de andere kant niet.
Als het een omheindveld is vind ik het niet normaal dat er daar gegraven wordt, echter op een gewoon open veld zie ik het probleem niet zo.
Het is heel naar en vervelend uiteraard dat je bent omgevallen met je scootmobiel maar de hondeneigennaren gaan niet denken ohh mijn hond mag niet graven want er kan wel eens iemand met een scootmobiel over het gras rijden.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik word ook niet blij van kuilen. Er wordt ook gerend op zo'n veld. En er lopen ook mensen en dieren in het donker.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

In het park gaten graven mag natuurlijk niet,maar op een uitlaat plaats wel.
Het is rot dat je gevallen bent hopelijk heb je geen letsel en schade.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Het feit dathonden willen graven oke maar dan wel bij je eigen thuis, niet op een gemeenschappelijk veld, of gooi die kuilen dicht, Lobke graaft zelf ook , in mijn postzegel tuintje mag ze graven op een plaats de rest is verboden wil nog wel een beetje kunnen lopen. hetis niet normaal al die gaten zelfs lopen op dat veld is link met al die kuilen. de gemeente wil nu weer borden plaatsen hond aan de lijn , alleen omdat de velden vol kuilen zitten en niemand zijn hond verbied geld ook voor honden die dus de nieuwe aanplant vernielen ach word er dan gezegd dan planten ze maar nieuwe het gaat dus ook om de mentaliteit van sommige mensen. door hun gedrag mogen de honden weer niet los als mijn hond gaat graven doe ik haar aan de lijn en schuif het gat dicht ,gelukkg graaft ze niet meer ze weet dat ze dan aan de lijn moet. groeten Hein.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Als het een veld is waar honden mogen komen heb ik er geen problemen mee. Er zijn al zo weinig plaatsen waar honden lekker mogen ravotten graven. Hier in het parkje mogen honden niet meer komen omdat er eenden zitten, dus ga ik regelmatig naar het bos.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ik snap wel dat u het niet leuk vind, u bent nu gevallen, maar het kan zeker ook voor honden gevaarlijk zijn.
Het gebeurd genoeg dat honden ernstige blessures overhouden doordat ze met 1 poot in een kuil rennen.
Het is niet altijd te voorkomen dat honden het doen, maar wees als baasje dan zo slim om de kuil weer dicht te gooien. Als je met je schoenen de aarde er weer inschuift is het probleem weer opgelost, wel zo netjes.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Sorry O-)

Jessy heeft op het moment ook een graaf obsessie en ik heb geen tuin dus moet ze dat op het losloopveld doen.
Ik probeer altijd het gras terug te schoppen want mijn buurvrouw met haar rolstoel komt ook op hetzelfde veld met haar honden, die trouwens net zo hard graven.
Maar soms, soms schopt ze het gras zover weg dat ik niet alles terug het gat in krijg en ja dan blijft er een mini kuiltje achter.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

" Sorry O-)

Jessy heeft op het moment ook een graaf obsessie en ik heb geen tuin dus moet ze dat op het losloopveld doen.
Ik probeer altijd het gras terug te schoppen want mijn buurvrouw met haar rolstoel komt ook op hetzelfde veld met haar honden, die trouwens net zo hard graven.
Maar soms, soms schopt ze het gras zover weg dat ik niet alles terug het gat in krijg en ja dan blijft er een mini kuiltje achter. "


Ik vind het anders wel heel netjes van jou dat je het terugschopt! ;-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

waar ik het meeste meezit is de grote kuilenniet dat kleine putje sommige kuilen zijn enorm. kan men wel zeggen die zie je toch , maar moet ook nog op mijn hond letten en dan gaat het mis. ga dan met je hond ergens anders heen word er dan gezegd, maar ook ik en mijn hond hebben het recht omnaar het park te gaan . mijn hond mag zich toch ook eens vrij bewegen. gooi die gaten dicht voor je weg gaat, gewoon een kwestie van fatsoen , er lopen ook bejaarden op zo,n veld met hun hondje die zijn ook vaak niet zo goed terbeen. heb trouwens niets aan overgehouden van deze val maar de schrik zit er goed in. groeten Hein.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Open of omheind veld, ik vind het niet normaal. Niet alleen voor mensen in een scootmobiel, met rollator o.i.d., ook voor mobiele mensen en honden is het gevaarlijk.

Nee, ik houd niet van kuilen.... O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik vind het asociaal en hartstikke gevaarlijk. Hier in het park (losloopgebied maar ook recreatiegebied) zitten kuilen van 40 centimeter diep. Als je daar verkeerd in terecht komt kun je levenslange beperkingen oplopen. Een hond heeft al genoeg aan een kuiltje van een paar centimeter diep om een poot te breken. En dat alleen omdat je hond wil graven ? Momenteel zijn de kuilen hier niet zichtbaar door het hoge gras. Mensen zetten vaak een stok rechtop in de kuilen zo van 'pas op' maar zowel honden als hondeneigenaren halen die stokken eruit. Bij het bankje hebben ze onlangs weer een paar kuub aarde gestort zodat we daar weer grond onder onze voeten hebben. Ik vrees dat dat voor korte duur is. Maar al te vaak zitten mensen, lekker in zonnetje, te kijken hoe hun hond een enorme kuil graaft.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Een van mijn vorige honden (een Westie)had ook zo'n graaf-behoefte. Wat ik met haar deed was een plek zoeken waar het geen kwaad kon en dan ging ik haar opjutten O-). Nou en gegraven dat er werd, daar lusten de honden geen brood van. ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind het ook idioot dat sommige mensen dat zomaar toestaan. Zelfs ik verstap me wel eens, en dan hebben we het nog niet eens over rennen en struikelen. Of honden die zich bij een verkeerde beweging blesseren.

Op een strand, ga je gang. In het bos, of op een bosweide waar niet door mensen gespeeld of echt recreatie met sport en spel plaatsvind, kan ik me voorstellen. Maar in een park of een normaal grasveld? Nee. Levensgevaarlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te pas en teonpas kuilen graven op speelweide." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Newfoundlander aanschaf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^