Goudaccupunctuur

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Goudaccupunctuur Poll

Operatie (9)
 
Medicatie (0)
 
Goudaccupunctuur (10)
 
Anders, nl... (3)
 

Als je hond HD heeft, waar kies je dan voor???

Operatie
Medicatie
Goudaccupunctuur
Anders, nl...

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

Hallo,
Ik heb een tijdje niet meer meegelezen en gereageerd, maar ik heb een jaar of 3 geleden verteld over mijn ervaring met goudaccupunctuur bij I.V., mijn am. bulldog ivm haar gescheurde kruisband en artrose.
Met haar gaat het nog altijd super goed en ik heb nog geen moment spijt gehad van de behandeling!
Nu wil het lot dat we een soortgelijk probleem hebben bij onze nieuwe hond.
Ik heb een sint bernard pup van 6 maanden oud en ze loopt vrij slecht.
Ze staat moeilijk op, heeft een hele zwakke achterhand, haar achterpoten staan heel dicht bij elkaar als ze stilstaat en als ze rent springt ze met 2 achterpoten tegenlijk als een konijn.
Ik vermoed dus HD. Gisteren heeft ze bij een sint bernard show meegelopen en daar waren ook veel fokkers aanwezig en ik kreeg van veel mensen te horen (incl. de keurmeester) dat ik idd beter met haar naar een arts kon omdat ze echt niet goed loopt (ze liep toen wel nog slechter omdat ze daarvoor flink met andere sintjes had gespeeld). Verschillende mensen hebben mij een hele goede dierenarts in België geadviseerd, maar omdat ik zulke positieve ervaringen heb met Dr Schulze denk ik dat ik gelijk naar hem ga. IPV ergens anders foto's te laten maken kan hij daar dan foto's maken en het probleem gelijk aanpakken als het mogelijk is. Als het niet te behandelen is door hem heb ik gewoon erg ver gereden voor een foto...
Een operatie vind ik op de eerste plaats onbetaalbaar (2.000 euro) en schijnt ook lang niet altijd een goede afloop te hebben en levenslange medicatie is erg ongezond en kost je maandelijks ook genoeg geld, dus als het te genezen is met goud ga ik ervoor!
Ik laat jullie dus maar weer weten hoe alles verloopt, misschien hebben jullie er iets aan.
Groetjes,

Viënna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goudaccupunctuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

gerda van de graaf (Gast)

hoi,ik heb met belangstelling je verhaal over goudacupuntuur gelezen.
ik heb een labrador van 10 jaar met een afgescheurde kruisband.
volgens de dierenarts is opereren de enige oplossing.
dit wil ik eigenlijk niet, ivm leeftijd, lange revalidatie en niet eens zo'n grote kans van slagen.
zou je mij het adres van dr schulze kunnen geven, dan kan ik misschien daar naar toe.
ik hoor het heel graag van je,
mvg gerda

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ik begrijp je reservering over een operatie op die leeftijd heel goed. Toch kan de revalidatietijd bij een kruisband operatie ernorm meevallen (nieuwe technieken) en is het slagingspercentage van deze operaties zeer acceptabel. Het blijven rondlopen met een afgescheurde kruisband ervoor zorgen dat je hond in hoog tempo artrose ontwikkelt. Bovendien kan door overbelasting de ander poot ook problemen krijgen.

Ik sta zelf echt wel open voor "alternatieve" behandelwijzes maar van accapunctuur herstelt die poot nu eenmaal niet. Het kan natuurlijk misschien wel helpen bij bestrijding van klachten.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels; je hond is nog maar zo jong met nu al hele zware klachten, ik weet niet of ik puur op een uitwendige behandeling zou vertrouwen...

Ter ondersteuning na de operatie oke, maar haar rond laten lopen met zo'n probleem gaat op den duur alleen voor nog meer pijn zorgen denk ik.

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

De fokker heeft mij overigens laten weten dat zij mij het aankoopbedrag terug willen betalen zodra er daadwerkelijk HD geconstateerd wordt door een dierenarts. Dit vind ik heel erg netjes, vooral omdat het om een gelegenheidsnestje gaat zonder stamboom en het dus niet eens een erkende fokker is. Hiermee wordt de behandeling voor mij ook gelijk een stuk betaalbaarder, want ik hoef dan zelf nog maar 225 euro te betalen i.p.v. 550 euro. ;-)

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

" Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels; je hond is nog maar zo jong met nu al hele zware klachten, ik weet niet of ik puur op een uitwendige behandeling zou vertrouwen...

Ter ondersteuning na de operatie oke, maar haar rond laten lopen met zo'n probleem gaat op den duur alleen voor nog meer pijn zorgen denk ik. "


Ik ben ervan overtuigd van niet. Dit is juist tegen de pijn en uit ervaring weet ik dat het super goed werkt. De eerste keer was ik ook erg sceptisch, maar nu ik het zelf meegemaakt heb, ben ik vol vertrouwen!

honden page profiel TZNTZN

hm, ik zou eerlijk gezegd bij een jonge hond, die nu ook al echt slecht loopt toch echt voor een operatie gaan....

Indien ik nu bij mijn hond hd zou constateren (bijna 4 jaar), dan zou ik eerder geen operatie doen en kiezen voor goudtherapie (al moet ik zeggen dat ik daar nu nog niet echt in geloof), want ja, hij heeft wel pijn, maar het is niet zo dat hij slecht loopt ofzo. Maar jouw hond kan niet eens goed lopen als ik het zo lees???

Wel opvallend trouwens dat ze wel de 1ste prijs won!

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

Nou dat is het niet, ze kan heel goed lopen, ik loop (verdeeld over de hele dag) ongeveer een uur met haar zonder problemen, je ziet alleen duidelijk dat er iets niet klopt en ik ben er liever vroeg bij dan dat het dadelijk erger wordt...
Ik heb net met dr. Schulze gebeld en een afspraak gemaakt voor 7 juli a.s..
Helaas is het wel duurder geworden en kom ik nu uit op 750 euro incl. foto´s voor beide heupen.
Er werd mij verteld dat het goed is dat ik er zo vroeg bij ben omdat het na de behandeling niet erger wordt en er in 75% van de gevallen ook geen artrose ontstaat, wat normaal wel het geval is.
Omdat ik het verschil bij mijn vorige hond heb gezien die niet meer kon lopen van de pijn door gescheurde kruisbanden en artrose weet ik zeker dat ik er goed aan doe. Ze rent nu weer rond en speelt als een blije puppy! Daar heb ik ook filmpjes van op YouTube, die moeten hier nog ergens op het forum staan. Ik denk dat als je het zelf niet hebt ervaren, je dan sceptisch bent, dat was ik ook. Ik was zelfs zo erg dat ik dacht dat al die positieve reacties gemanipuleerd waren.
Die eerste prijs heeft ze op een clubdag gewonnen en daar hebben ze niet gekeken of ze perfect liep maar hoe ze eruit zag!

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Ik heb gekozen voor operatie toen bij mijn DD op 8mnd hd werd vastgesteld.
Als ze nog zo jong zijn is de kans op perfect herstel zeer groot!
Jacko is nu 2 jaar en je merkt niets meer van slechte heup!
Alles samen heeft het ons rond de 3500 euro gekost(foto's, onderzoeken, nazorg watertherapie, medicatie, nacontrole...)
Wel hebben we 3000 euro terugbetaald gekregen van onze verzekering maar we waren dan ook aangesloten voor het werd vastgesteld en zij doen dit enkel bij honden tot 1 jaar die op voorhand nooit deze tekens heeft vertoond!
Veel succes met het nemen van een beslissing!

honden page profiel ineke ineke 3 doggies

honden foto van ineke

Wij hebben bij Gayuk ook goudaccapunctuur laten doen voor zij HD. Hij was toen zes maanden en wanneer je hem daarstraks op de wei zag rondhuppelen en rennen achter een konijntje dan weet ik dat ik er goed aan gedaan heb! Géén pijn, geen stijfheid en vooral geen ellendige revalidatie zoals bij een operatie!Wij zijn ook bij dokter Schulze geweest...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik denk dat er maar heel weinig SB'tjes zijn met goede heupen. Zelf ben ik ook bezig geweest met de mogelijkheid om goudacupunctuur te laten doen via Den Hoek. Afhankelijk van wat er uit de rugfoto's kwam, was dit voor mij een reële optie geweest, maar de wervels zijn niet aangedaan en is erg goed behandelbaar. Mijn hond is inmiddels 10 jaar, heeft perfecte heupen, dat was niet de reden voor goudacupunctuur. Het risico dat een operatie HD bij een SB niet het gewenste resultaat oplevert, is wel erg reëel. Zolang je niet exact weet hoe ernstig het is uit foto's, prognosekansen e.d. is het een moeilijk vergelijk. Ik sta zeker open voor goudacupunctuur bij een jonge hond, vooral vanwege de enorme grootte van dit ras. Mijn dierenarts en de traditioneel acupuncturist zijn van mening dat er nog te weinig onderzoek is of goud wel of niet volledig toniseert met het lichaam. Als het lichaam wel reageert op het inbrengen van goud, dan kan het helaas er niet meer uit. Maar dat is bij bij het inzetten van titanium koppen en platen idem dito, ook dat is niet lichaamseigen.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

" Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels; je hond is nog maar zo jong met nu al hele zware klachten, ik weet niet of ik puur op een uitwendige behandeling zou vertrouwen...

Ter ondersteuning na de operatie oke, maar haar rond laten lopen met zo'n probleem gaat op den duur alleen voor nog meer pijn zorgen denk ik. "


De goud accupunctuur is geen uitwendige behandeling.
Het is ook éénmalig.

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg!

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Hoi Vienna, Ik ken je volgens mij nog van een ander forum.
Nou ik kan je alleen maar aanraden om voor dokter Shulze te gaan.
Fijn dat het nog steeds goed gaat met je amerikaanse bulldog.
Ook onze buurhond die met 6 maanden behandeld is gaat het na bijna 8 jaar nog steeds goed.
Hij kreeg het advies om in te laten slapen en zie, het geld was het dubbel en dwars waard.


honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik denk dat dr Schulze je goed kan en zal adviseren

ook ik ben benieuwd naar het vervolg

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Potverdrie,wat is dat toch altijd weer!Sorry hoor,maar wat nou te duur!
Er bestaat zoiets als een DIERENVERZEKERING!
Ik baal zooooooo onwijs van mensen die perse een hond willen ,,hebben",maar verder niet bij de zorgen stil staan.
Jammer hoor,en wie zijn er de dupe?
Juist ja,de hond in kwestie,grgrgrgrgrgrgrgrgrgr!!!!!!

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

Sorry hoor, maar wat is dit voor domme reactie???
Een dierenverzekering voor een sint bernard kost meer dan 500 euro per jaar, dat is helemaal niet rendabel dus, je kunt beter zelf maandelijks wat geld aan de kant leggen... Ook moet je goed LEZEN wat er staat: "Een operatie vind ik op de eerste plaats onbetaalbaar (2.000 euro) en schijnt ook lang niet altijd een goede afloop te hebben". Er zijn dus 2 redenen waarom ik hier niet voor kies. Verder sta ik wel degelijk stil bij de zorgen, anders zou ik er niks aan doen en me 800 euro besparen of haar zelfs, zoals zoveel mensen doen, gewoon weg doen. Mijn hond komt niks tekort en is dus ook helemaal nergens de dupe van want ik laat haar eraan helpen. Zeker niet goed opgelet vroeger bij begrijpend lezen???

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Ik zou ook voor goud kiezen.;-)

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

" Potverdrie,wat is dat toch altijd weer!Sorry hoor,maar wat nou te duur!
Er bestaat zoiets als een DIERENVERZEKERING!
Ik baal zooooooo onwijs van mensen die perse een hond willen ,,hebben",maar verder niet bij de zorgen stil staan.
Jammer hoor,en wie zijn er de dupe?
Juist ja,de hond in kwestie,grgrgrgrgrgrgrgrgrgr!!!!!! "

Ik baal zo ontzettend van mensen die niet normaal kunnen reageren.

En die verzekering is echt niet heilig hoor, om goed te verzekeren ben je tonnen kwijt. En bij die risico rassen worden dit soort operaties lang niet altijd vergoed. 

Vienna, ik hoop dat de behandeling goed werkt! ;-)

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

Voor de mensen die het WEL interesseert en die normaal kunnen reageren (gelukkig is dit de meerderheid):
Ik heb een update over Gibson...
Ik ben toch maar naar een dierenarts in België geweest die me door heel veel andere sint bernard liefhebbers werd aangeraden. Hij schrok toen hij haar zag lopen en zei dat hij er geen goed gevoel bij had en dat het er niet goed uitzag, daarom wilde hij een foto maken. Toen hij de foto bekeek draaide hij gelukkig helemaal bij en zei hij dat het hem echt reuze meeviel. Hij had het veel erger verwacht. Haar heupen zijn prima. Ze kan er zonder problemen oud mee worden volgens hem. Het probleem zit in haar spieren. Deze ontwikkelen zich niet (voldoende) en daardoor loopt ze verkeerd, dus heeft ze een anabolen spuit gehad en moet ik nu in totaal 9 weken lang 6x per dag een kwartier flink met haar lopen. In deze periode krijgt ze nog 2 x zo'n injectie, telkens met 3 weken ertussen. Volgens hem zou het hiermee zijn opgelost, hij heeft dit gelukkig al vaker gedaan en daar heb ik ook alleen maar positieve reacties over gehoord. Een operatie of goudaccupuntuur is volgens hem echt niet nodig. Hij zegt dat veel sint bernards hier last van hebben rond deze leeftijd omdat ze zo ontzettend hard groeien. Dit was dus erg goed nieuws gelukkig! Hij zei alleen dat het zo kon zijn dat ze rond een jaar of 6 artrose krijgt, maar dat hebben veel oudere (grote) honden. Hier kan ik ook alvast een voedingssuplement voor geven zodat het hopelijk beperkt wordt. Wordt het wel erg kan ik haar nog altijd bij dr. Schulze laten behandelen. Het schijnt zelfs dat ze met de anabolen behandeling ook honden die WEL HD hebben kunnen helpen zodat ze niet geopereerd hoeven te worden omdat de spieren de gewrichten op de plaats houden en de klappen voor ze opvangen... Zo zie je maar dat een operatie lang niet altijd zo goed is, het schijnt vaker gedaan te worden terwijl het nog op een andere manier op te lossen zou zijn en lang niet altijd is het resultaat van zo'n operatie wat je ervan hoopt. Wij hebben nu in ieder geval geluk gehad, maar mocht er iets zijn ga ik toch echt voor het goud! Ivy, de bulldog waar we de acupunctuur bij hebben laten doen is inmiddels helaas overleden...

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

Wat fijn dat het waarschijnlijk allemaal zo goed kan worden opgelost zonder operatie. :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Persoonlijk vind ik een anaboleninjectie bij zo'n jonge hond een lapmiddel voor het moment, dat ook niet zonder gevaar is. Overigens ook bij oudere honden zou dit niet mijn eerste keuze zijn. Over de bijwerkingen wordt veel te licht gedacht. Gedragsverandering, verstoorde schildklierwerking, extra nier- en leverbelasting (zeker in combinatie met NSAID's). Zou dat nooit zomaar inzetten ten opzichte van de vele alternatieven die voorhanden zijn om hetzelfde voor elkaar te krijgen. Ik hoop dat het je hond gaat helpen, maar er zijn nog prima andere oplossingen voor extra spiermassa die nauwelijks tot niet belastend zijn. Begin eerst bij de voeding, een rauwe soortgerichte voeding bijvoorbeeld barst van de natuurlijke opneembare aminozuren die zorgen voor extra spiermassa en versterking van spieren, pezen en gewrichten. Als de basis van je voeding niet OK is, helpen de supplementen die je inzet ook niet afdoende. Dan zijn er nog zoveel medicinale kruiden die voor extra spiermassa en ondersteuning kunnen zorgen. En acupunctuur, daar ben ik een groot voorstander van, waarmee je o.a. ook spiermassa bereikt.
Maar goed, de uitslag dat de heupen in feite redelijk zijn voor jouw SB en een operatie niet nodig is, is natuurlijk hartstikke mooi. ;-)

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

Over die injectie weet ik niks maar ik ben het wel met GD een dat vers voeren een goed idee is, omdat dat heel goed op te nemen is door het lichaam en voor een betere bespiering kan zorgen. En ik vind het sowieso de beste voeding voor bijna elke hond (uitzonderingen zijn er altijd).

honden page profiel ViennaVienna

honden foto van Vienna

Ze krijgt idd vers voer sinds een maand of 2. Ze houdt alleen heel erg van afwisseling, na een paar weken wil ze niet meer eten omdat ze erop tegen is gegeten (ik wissel wel smaken af) dus ben ik aan het denken het om en om te gaan doen, een paar dagen vers en dan weer een paar dagen brok... Ik ken een aantal fokkers die dit doen (sint bernards zijn nou eenmaal moeilijke eters) en dit schijnt goed te werken. Over de bijwerkingen van de anabolen maakte ik me in eerste instantie ook wel wat zorgen, maar iedereen die sint bernards heeft en dr Lambie kent zegt dat hij super is met grote honden (hij is gespecisliseerd in gewrichtsproblemen) en precies weet wat ie doet. Er komen zelfs mensen naar hem vanuit Zwitserland... Ik vertrouw dan ook op hem en hoop dat ze hier de rest van haar leven plezier van heeft.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Ha wat fijn dat de heupen van Gibson mee valt Vienna.
Misschien kan je de foto via mail doorsturen naar Schulze en vragen wat zijn mening is.
Hij geeft gratis advies maar je kent hem dus weet je dat al.
Het gaat artrose tegen en dat is natuurlijk ook iets om in je achterhoofd te houden.
Sterkte met Gibson.


honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ze krijgt idd vers voer sinds een maand of 2. Ze houdt alleen heel erg van afwisseling, na een paar weken wil ze niet meer eten omdat ze erop tegen is gegeten (ik wissel wel smaken af) dus ben ik aan het denken het om en om te gaan doen, een paar dagen vers en dan weer een paar dagen brok... Ik ken een aantal fokkers die dit doen (sint bernards zijn nou eenmaal moeilijke eters) en dit schijnt goed te werken. Over de bijwerkingen van de anabolen maakte ik me in eerste instantie ook wel wat zorgen, maar iedereen die sint bernards heeft en dr Lambie kent zegt dat hij super is met grote honden (hij is gespecisliseerd in gewrichtsproblemen) en precies weet wat ie doet. Er komen zelfs mensen naar hem vanuit Zwitserland... Ik vertrouw dan ook op hem en hoop dat ze hier de rest van haar leven plezier van heeft. "


En die hebben uit ervaring ook allemaal anabolen laten zetten? Moet er niet aan denken (dit is altijd zo'n heerlijke discussie binnen de paardensport. Sportveulens die veel te jong voorzien worden van anaboleninjecties. Een gezonde opfok ontbreekt compleet...). Maar ik hoop voor jouw hond dat ze er baat bij gaat hebben, hoor. ;-)

monique (Gast)

" Potverdrie,wat is dat toch altijd weer!Sorry hoor,maar wat nou te duur!
Er bestaat zoiets als een DIERENVERZEKERING!
Ik baal zooooooo onwijs van mensen die perse een hond willen ,,hebben",maar verder niet bij de zorgen stil staan.
Jammer hoor,en wie zijn er de dupe?
Juist ja,de hond in kwestie,grgrgrgrgrgrgrgrgrgr!!!!!! "

Sja, meestal worden kosten rondom de heupen niet vergoed, zit je alsnog te kijken.
Wij zijn gisteren met onze hond naar dr. E Schulze geweest. Het is nog afwachten dus, maar vanmorgen hebben we wel al wat goede tekenen gezien...

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Potverdrie,wat is dat toch altijd weer!Sorry hoor,maar wat nou te duur!
Er bestaat zoiets als een DIERENVERZEKERING!
Ik baal zooooooo onwijs van mensen die perse een hond willen ,,hebben",maar verder niet bij de zorgen stil staan.
Jammer hoor,en wie zijn er de dupe?
Juist ja,de hond in kwestie,grgrgrgrgrgrgrgrgrgr!!!!!!
Sja, meestal worden kosten rondom de heupen niet vergoed, zit je alsnog te kijken.
Wij zijn gisteren met onze hond naar dr. E Schulze geweest. Het is nog afwachten dus, maar vanmorgen hebben we wel al wat goede tekenen gezien... "



Hoe gaat het nu met je hond?

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" hoi,ik heb met belangstelling je verhaal over goudacupuntuur gelezen.
ik heb een labrador van 10 jaar met een afgescheurde kruisband.
volgens de dierenarts is opereren de enige oplossing.
dit wil ik eigenlijk niet, ivm leeftijd, lange revalidatie en niet eens zo'n grote kans van slagen.
zou je mij het adres van dr schulze kunnen geven, dan kan ik misschien daar naar toe.
ik hoor het heel graag van je,
mvg gerda "


http://www.omarmdetijger.nl/dier2.htm
Lees dit eens Gerda.
Kruisbanden kan niet met goudacupunctuur, die moet je echt laten opereren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Goudaccupunctuur" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^