Wie kent dit boek /trainingssysteem.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Beste mensen,

ik vroeg me af wie kent het boek Gehoorzame Hond van Henry Weesie, (over dieren reeks)
heb zijn boek gister ge kocht en het is naar mijn idee een miskoop geweest.

Henry bootst het dominantie gedrag van de hond na door deze over de snuit/nekvel te bijten
hij gebruikt druk en de slipketting bij het leren zitten en liggen en na deze vasen gebruikt hij de trainingsdiscs om de hond te leren zitten en liggen in eerste instantie woord het commando ge geven en vervolgens als de hond daarop niet op reageert woord er gerammeld met de discs en als de hond daar niet op in gaat woord de discs gegooit in een rechte lijn vlak voor de hond (niet met een boogje, maar u mag gerust met veel geweld een kuiltje in de grond gooien voor de hond. Dus bij voorkeur in een rechte lijn. Dit is letelijk wat er in het boek staat.)

Ik heb hem een mail gestuurd dat dit wel heel erg uit de tijd is, en dat ik dat systeem met de discs niet kende uit mijn opleidingen.

Zijn reactie was, dat ik het NIET goed gelezen had. zo net nog een keer ge lezen het staat er tog echt. Wat is jullie mening hier over,

bij mij staat het boek nu verweg op de bovenste plank (uit het zigt,)en ik zal nimmer aanraden op deze wijze met een hond om te gaan.

Mvg Jasmijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel GinaGina 3 doggies

honden foto van Gina

;-)
Inderdaad een miskoop ben ik bang. In de snuit bijten? Is hij gek ofzo?
Denk dat deze methode er alleen maar voor zorgt dat je hond bang voor je wordt en uit angst naar je gaat luisteren. Nou, ik besteed liever wat meer aandacht aan een hondvriendelijke methode.
Weggooien dat boek :-)

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

" ;-)
Inderdaad een miskoop ben ik bang. In de snuit bijten? Is hij gek ofzo?
Denk dat deze methode er alleen maar voor zorgt dat je hond bang voor je wordt en uit angst naar je gaat luisteren. Nou, ik besteed liever wat meer aandacht aan een hondvriendelijke methode.
Weggooien dat boek :-) "
helemaal mee eens ;-)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Dat idee heb ik dus ook, dat de hond de handeling verigt uit angst en daar om maar reageert om van de druk af te zijn. De hond doet het dus niet om jou als eigenaar een plezier te doen,

mvg Jasmijn.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Zo zou ik nooit in mijn leven met een hond om willen gaan, bah zeg..Puur relatie gebaseerd op pijn en angst, als ik het zo lees..

honden page profiel C.C. 2 doggies

honden foto van C.

Dit is ook zeker mijn manier van trainen/omgaan met de hond. Snap dat je dit een grote miskoop vind.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het meest gekke is dat hij achter in het boek waarschuuwt dat elke vorm van een halsband schadelijk kan zijn voor de nekwervels van de hond.

Maar een stuk terug in het boek, zecht hij weer dat als de hond een correctie belemerd door de riem in de bek te nemen. Moet de hond uitgelaten woorden aan twee lijnen.*De hond heeft immers maar een bek en wanneer hij de ene riem vast heeft en niet meer los laat, corrigeert u hem met de ander.

Zommige stukjes komen letelijk uit het boek (* het steretje geeft aan dat dat stukje uit het boek komt.)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Uit welk jaar stamt dat boek?

Ik vraag me af wat hij voor oplossing geeft voor honden die niet zo aardig zijn om die rare handelingen maar toe te laten. O-)

Ook ik zou nooit zo met mijn hond om willen gaan, ze draagt wel een halsband overigens. :-)

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

De eerste druk is in 2011 van de band gerold,en ik heb per mail gevraagt waar het systeem vandaan komt. Nou de slimmerik heeft het "systeem"zelf bedacht. En ik heb het allemaal nogsteets verkeert gelezen, zou niet weten hoe ik dit anders zou moeten lezen of mooier zou moeten maken.

Hij corrigeert met de slipketting en hij leert zit en lig aan met druk op de achterhand, de slipketting en vervolgens met de trainingsdiscs.

Hoe moet ik dit mooier maken dan het is, ik zou het niet weten. Naar mijn idee blijft het bacher en is het boek nogsteets een miskoop.

Mvg Jasmijn.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Gedrags problemen woorden opgelost doormiddel van de trainingsdiscs, correctie met de slipketting of het bijten over de snuit of in de nek.

Zelfs bij het belonen woord er over de snuit gekriebeld want ook dit zou dominant zijn,
naar mijn idee moet je met dit "trainingssysteem" altijd en overal dominant zijn over de hond. De positieve trainingsmethode

Mvg Jasmijn.
Ps: ik heb het boek gebruikt om duidelijk te maken hoe er getraint woord volgens dit "trainingssysteem" van Henry Weesie, maar omdat ik het boek nu weg gegooit heb kan ik hier niet meer op in gaan (Omdat het de moeite van het onthouden niet waard is.)

honden page profiel JasperJasper 3 doggies

Balen, heb hem toevallig net vanochtend besteld. Ik ga hem in ieder geval even doorlezen en zal jullie laten weten wat ik er van vind!

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

He Jasper, ben benieuwd wat jij van het boek gaat vinden als je het straks hebt door gelezen.
En benoem dan ook de opvallende dingen die je gelezen hebt,

mvg Jasmijn.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Mij komt het voor dat de schrijver her en der heeft gegraaid uit allerlei trainings methodes oude en nieuwe. Heeft de klok wel horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
Wat wel weer fijn is dat niet iedereen zijn verhaal als waarheid leest en er mee aan de gang gaat.
Ken het boek niet en wil het ook niet lezen.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het nadeel van dit boek is ook dat de buiten kant heelgoed oogt, totdat men het leest dan ben ik er in iedergeval gouw klaar mee.

Mvg Jasmijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" De eerste druk is in 2011 van de band gerold,en ik heb per mail gevraagt waar het systeem vandaan komt. Nou de slimmerik heeft het "systeem"zelf bedacht. "


Het klinkt als een slechte soap........slim is hij zeker...ik hoop toch niet dat dit boek lekker gaat verkopen.
Mijn hemel.....

honden page profiel JasperJasper 3 doggies

" He Jasper, ben benieuwd wat jij van het boek gaat vinden als je het straks hebt door gelezen.
En benoem dan ook de opvallende dingen die je gelezen hebt,

mvg Jasmijn. "



Nou, heb nog niet de tijd gehad om hem helemaal door te lezen maar zover ben ik nog niet onder de indruk. Bij het trainen wordt de hond aangespoord fouten te maken zodat we het kunnen corrigeren.. niet mijn manier van trainen. Het stuk over de roedel-rangorde en de verschillende situaties die hij beschreef vond ik nog wel interessant om te lezen maar de trainingsmethodes (waar ik het boek voor kocht) laat ik mooi links liggen.

Zoals ik zei ik heb hem nog niet helemaal uit dus ik ga niet zeggen of je hem moet kopen of niet, maar ik denk dat er zeker, zoals Jasmijn zegt, betere methodes zijn.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hoi Jasper,

heb je het boek nog verder gelezen. Of heb je het ook op gegeven, hoop dit nog van je te horen.
Mvg Jasmijn.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Dit doet me heel erg denken aan een trainer met de naam don sulevan (hoop dat ik de achternaam goed schrijf) voor een stage heb ik een keer zijn dvd moeten bekijken. Na 3 minuten heb ik de dvd kokhalzend en bijna pis link uit gezet. mijn ma, die niet zoveel van honden opvoeden weet, werd zelfs kwaat. deze man heeft zijn eigen halsband uitgevonden en die is nog walgélijker dan een prikband!! Deze knijpt t vlletje samen. ik heb hem zelf om gehad en heb een gil gegeven van pijn na een correctie de ik mezelf gaf. walgelijk gewoon!!!

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

De dvd van Don Sulevan ken ik ook, ik doe z'on 1 a 2 miskopen per jaar en deze miskoop heb ik een paar jaar geleden gedaan. De dvd van Don aanschaffen was ook niet bepaalde een goede keus, dus ook deze ligt op de vuilnisbelt. Met de halsband en stukjes touw (wat hij een riem durft te noemen)

Mvg Jasmijn.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Don Sullivan is inderdaad walgelijk, is geen ander woord voor. 

Henry Weesie ken ik niet. Hoeft ook niet als ik het hier zo terug lees;-)

Jan (Gast)

allemaal onzin. ik zit bij hem op training en van de 14 honden piept er geen een van de pijn, nog oren plat. het disk wordt geworpen bij ongewenst gedrag en de hond mag niet zien dat zijn baas het gooit ik had buren ruzie van het geblaf van mijn herder, na 1 week met de disc blaft ie alleen als iemand zijn terrein  betreed.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Oud topic!

 

Valt me op dat er steeds oude topics omhoog gehaald worden door gasten.....om meestal even het tegendeel te vertellen als wat er besproken is...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" allemaal onzin. ik zit bij hem op training en van de 14 honden piept er geen een van de pijn, nog oren plat. het disk wordt geworpen bij ongewenst gedrag en de hond mag niet zien dat zijn baas het gooit ik had buren ruzie van het geblaf van mijn herder, na 1 week met de disc blaft ie alleen als iemand zijn terrein  betreed. "

 Vraagje, wat los je op door de trainings disk te gebruiken? juist je hond stop met blaffen. Helaas de rede dat je hond blaft, die los je niet op. Is jou hond gelukkig met zo een methode die alleen het symptoom bestrijd? Uit angst voor het nare geluid stopt met blaffen??

 

Zo wil ik niet met mijn hond omgaan

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Oh oud topic! Ik maar wel een mod berichtje! 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Aan gast Jan: Dit is een forum over positieve trainingsmethodes, en de discs horen hier zeker niet in thuis.Het promoten of goedpraten van fysieke correcties is niet toegestaan.

 

Daarnaast is dit een oud topic en gaat het op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Blaffen/grommen tijdens uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^