Vers vlees informatie- en kletstopic Deel 12!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Vandaar vleugeltjes Eend/kip en wat smuldier

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatie- en kletstopic Deel 12!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Onze beren liggen nu te sabbelen aan hun Kong-ijsje, helemaal tevreden. ;-)

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

ik heb weer een vraag O-) waar staat kvv eigelijk voor ?? ;-)O-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

" ik heb weer een vraag O-) waar staat kvv eigelijk voor ?? ;-)O-) "


Kant en Klaar Vers Vlees/Kompleet Vers Vlees ;-)

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

"

Kant en Klaar Vers Vlees/Kompleet Vers Vlees ;-) "


ohhhhhh haha O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

" Onze beren liggen nu te sabbelen aan hun Kong-ijsje, helemaal tevreden. ;-) "

Wat doe jij erin? Als ijsje?

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

"
Wat doe jij erin? Als ijsje? "


Ben ik ook wel benieuwd naar!! Ik maak wel eens een prutje van yoghurt en vlees/rodiworst. Hup, in de Kong en invriezen maar!!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

@ Chantal: All Animal komt wel een andere keer. Ben niet naar Almere geweest vandaag.
Gewoon even naar de dierenwinkel hier in het centrum geweest en 3 rollen Carnibest (een rode, een blauwe en een gele), een doosje Farmfood rund (9 rolletjes á 110 gram) en voor noodgevallen 1 blik Almo Nature en 2 blikjes Applaws meegenomen.
Vriezerlaatje zit straks weer vol.

Snij dus de Carnibest in drie stukken en vul dat aan met een klein rolletje Farmfood.
Krijgt ze wel iets meer als 400 gram, maar zo breed is ze toch niet ;-)

Vandaag pens, van Haaksbarf geloof ik.
Morgen Smuldier kip. Hadden we bij de C1000 meegenomen, nog voor ik bij de dierenwinkel was geweest.

IJsje wilde ze niet (had een klein leeg flesje met water gevuld en ingevroren, maar mevrouw bliefde blijkbaar geen smakeloos ijsje ;-))

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

"
Op zich lukt het snijden wel (even 2 uurtjes op het aanrecht laten liggen en lekker hakken ;-)), maar met kilorollen vind ik het lastig. Heb ze laatst in 3 stukken gesneden, verschillende stukken haha. Vulde het dan aan met ongeveer 50 gram gehakt, zodat ze ongeveer op 400 gram zat.

Alaska is het enige wat ik altijd bestel (webwinkel hier in de buurt) en dat zijn al rollen van 800 gram.
Soms haal ik als afwisseling wat anders en dat zijn dan wel altijd kilo rollen.

Toen ik laatst Tinlo had heb ik gewoon de rol doormidden gesneden (2 x 500 gram dus). Op de ene dag kreeg ze dan 400 gram Tinlo, de dag erna de resterende 100 gram aangevuld met 1/3 rol Carnibest.

Ik word er nog best creatief van. Creatiever dan met mijn eigen eten haha ;-)
Ik ben geen keukenprinses namelijk... ;-) "

Geef je vaak andere mixen? Anders kun je rustig een keertje 500 gram geven. Net zo makkelijk. En dan geef je een andere dag wat minder. Of je snijdt een kilo in 2 stukken; 1 van 800 gram en 1 van 200 gram. En dan geef je 2 dagen 400 gram.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

" Hmm, heb nog wat spiervlees in pondjes verpakt liggen, dat maak ik eerst op en daarna over naar volledig barf model.

De taktiek naar 4 à 5 voedingen per week gooi ik toch overboord. Heb voor Mack weer een voedingssuplement als zijnde spier support omdat ze toch weer loopt te kwakkelen met haar achterhand.(misschien wel omdat ze nu al 10 dagen niet meer heb kunnen/mogen los rennen vanwege haar loopsheid)

Gewoon naar dagelijks 2%, das dan 1500gr per hond per dag.
vleesbot: 750gr (50%)
spiervlees: 375gr (25%)
orgaan inc. pens: 225gr (125gr orgaanmix en 100gr pens) (15%)
groente: 150gr (10%)

Qua vleesbot: parelhoenkarkas, haaskarkas, konijnkarkas, eendenkarkas, hertenribben en ganskarkas.
Qua spiervlees: konijn, haas, hert, zebra, lama, gans, paard, rund en kalkoen.
Qua orgaan: lamshart, konijnennier, eendenlever, kippenmaag en runderpens. (dagelijks dus, behalve de visdag)

Ik wil nog wel lamsribben en geitenribben hebben, maar alleen indien dieren jonger dan 6 maanden.
We kunnen wel al 6 dagen iedere dag ander vleesbot en spiervlees geven, de zondag blijft vis met zalmkoppen en zalmlijven. (kunnen wel afwisselen met ander vissoorten, maar kunnen dit voor nog geen 80 cent per kilo krijgen haha!)

n.b. af en toe een runderstrot als tussendoortje! (lees: kauwsnack/tandenborsteltje) "

50% Vleesbot met veel karkas is wel veel bot. Of zijn de botten goed bevleesd (minimaal 50% vlees)? Je kunt karkas eventueel afwisselen met nekken of poten/bouten of zo, als je dit kunt krijgen. Ik zou ook proberen om pens van lam of geit te krijgen i.p.v. rund, tenzij de koe een grasetende koe is. Het eten van gras komt de pens namelijk ten goede (meer vitaminen). Verder supermenu... Veel variatie!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bodhi heeft vandaag kippenpoot met runderhart op. Morgen een runderriblap en overmorgen parelhoenkarkas met lamsnier en geitenlever... ':-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

"
50% Vleesbot met veel karkas is wel veel bot. Of zijn de botten goed bevleesd (minimaal 50% vlees)? Je kunt karkas eventueel afwisselen met nekken of poten/bouten of zo, als je dit kunt krijgen. Ik zou ook proberen om pens van lam of geit te krijgen i.p.v. rund, tenzij de koe een grasetende koe is. Het eten van gras komt de pens namelijk ten goede (meer vitaminen). Verder supermenu... Veel variatie! "






De botten zijn goed bevleesd, ik had eerst half/half (half vleesbot en half spiervlees) maar daar was de ontlasting niet goed op. Veels te slap. Ik had deze van de barf rekenhulp op barfplaats. (heb ook eendennekken en ganzennekken naast de goedbevleesde eendenkarkassen en ganzenkarkassen). Aangezien er iedere dag orgaan en groente bij zit laxeerd dat toch wel.

De pens is nog van smuldier enkelvoudige pens uit de vriezer. Moet toch weer naar de Lotgering fabriek voor de runderstrotten, dus kan daar mooi penslappen (lam) halen en die ontdooien en portioneren per ruim 100gr per dag. Kan ik die bij de zakjes orgaanmix doen, scheelt weer ruimte haha!

En de percentages en grammen red je toch niet exact. De ene keer is 750 gr bv 700 of 600 en de keer erop een uitschieter naar de 900 toe. Afhankelijk van wat. De haaskarkassen zijn erg kaal en zorg ik ervoor dat ze er niet bovenuit komen en desnoods minder krijgen, met bv konijnkarkas krijgen ze rustig wat meer. Ik ga geen stukken karkas zagen... Het gaat hier met kilo's, heb geen kleine schoothondjes;-).

Al met al kom ik met een maand weer goed uit zeg maar, alleen het vleesbot fluctueerd. Spiervlees en zeker de orgaan is wel gewoon goed afgestemd.

De eendenkarkassen missen alleen de borstfilet, de ganskarkassen ook, maar die hebben nog letterlijk alle organen. (had de darmen onder mijn salontafel liggen...) Op die dag vervalt dus de orgaanmix.
De konijn heeft ook wel wat orgaan erin, maar zijn supermooi bevleesd. Het enige mogelijk struikelblok zijn de ribben.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Oke super...':-)

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Hier hebben ze net Carnibest Eend/Rijst op..
Sammy heeft dat al eerder gehad en deed het er altijd goed op...
Voor de andere musketiers was het de eerste keer, Camila eet altijd al rustig maar nu kauwde ze helemaal elk hapje, was mooi om te zien... De anderen hadden net zo snel als anders hun bak leeg haha!  Ze likte wel veel langer hun bakje uit, grapig dat ze volgens mij wel door hebben dat ze iets nieuws hadden...

Vanavond weer ':-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

"
Wat doe jij erin? Als ijsje? "


Hier was Pim nooit zo van de ijsjes. ja, hij vond het wel lekker, maar de inhoud was altijd moeilijk. Zuivel probeer ik zoveel mogelijk te vermijden en heeel erg lekker vind hij het ook niet. Vaak deed ik dus ook wel eens een bevroren bakje smuldier geven, waar hij dan lekker aan lag te likken.

MAAR vorige week had ik een nieuw idee op bp gelezen en meteen uitgeprobeerd. Ik had namelijk nog een hele grote hertennek liggen (met veel vlees), die eigenlijk te hard was voor Pim. Ik had hem niet weggegooid, want ik wilde hem nog een keer geven om het vlees vanaf te eten, maar eigenlijk kwam daar nooit iets van, omdat ik het eerlijk gezegd ook niet zo'n goed idee vond. In ieder geval had ik hem nu in een heeeeeeeeeeele grote pan gegooid, met zo'n 4 liter water (toen lag hij ongeveer driekwart onder) en heb dit zo een uur of 3 laten koken. Het vlees was er toen dus ook uitgevallen en ik hield over; een pan vol met hertenbouillion met heel veel vlees (zeker de helft van de pan) en dan nog een stuk kaal, gekookt bot, wat natuurlijk meteen in de container verdween. Dit vlees met bouillion heb ik hierna in van die plastic wegwerpbekertjes gedaan en ingevroren. Volgensmij had ik zo'n 50 gevulde bekertjes. Dus de volgende keer iets minder ijsjes maken. In ieder geval, ik laat het bekertje even 1 min. buiten staan, dan kan ik het ijsje zo uit het bekertje halen en aan Pim geven (zonder dat zijn tong eraan vast plakt). En ja, dat is onweerstaanbaar voor Pim... En aangezien ik er nog zoveel heb, krijgt hij er met dit weer wel 2 op een dag;-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

"
Wat doe jij erin? Als ijsje? "

Vlees, yoghurt, fruit... je kunt het zo gek maken als je zelf wilt ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier heb ik altijd vers gekookte kippe bouillion in van die ijsblokzakjes in de vriezer liggen,
Ook handig als ze eens niet lekker is, even ontdooien en je hebt lekker kippevocht.

Vandaag extra een gevulde kong met yoghurt/water/gedroogde vis stukjes/gedroogde pens trainers.
Binnen een kwartier was het ijsje op...., errug lekker dus

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

" Hier heb ik altijd vers gekookte kippe bouillion in van die ijsblokzakjes in de vriezer liggen,
Ook handig als ze eens niet lekker is, even ontdooien en je hebt lekker kippevocht.

Vandaag extra een gevulde kong met yoghurt/water/gedroogde vis stukjes/gedroogde pens trainers.
Binnen een kwartier was het ijsje op...., errug lekker dus "
Ik merk het al.. Ik MOET gewoon die extra vriezer dinsdag gaan halen!!! ;-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

" Ik merk het al.. Ik MOET gewoon die extra vriezer dinsdag gaan halen!!! ;-) "

Hier komt van de week een vrieskist vrij. Voor 5 tientjes mag je hem halen...O-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Hoeveel gekookte rijst geef je een hond als die eens niet lekker is of diaree heeft?

honden page profiel ShantiShanti 3 doggies

honden foto van Shanti

"
Hier komt van de week een vrieskist vrij. Voor 5 tientjes mag je hem halen...O-) "

Waarom woon jij zo ver weg van ons? Ik wil een extra vriezer...

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Vriezers zijn in trek:-D
Sorry de ene is al weg de ander staat te wachten tot die opgehaald word.

Jessy krijgt vandaag All Animal Haring
Gemalen en al maar ik prop het wel in de kongO-)

@Bertine, geen idee ik deed gewoon een 2 grote lepels en wat rijstwater in de waterbak.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet heeft net ook een lekker ijsje op: laagje water, laten vriezen, beetje koudgeslagen honing, laagje water er op, laten vriezen, lekker snoepje erin, laagje water er op, laten vriezen, kleine stukjes snoepjes erin, laagje water erop, laten vriezen

En toen smullen maar!

Ik doe het met water omdat Jet niet van yoghurt en karnemelk houdt, daar likt ze een keer aan, trekt een vies gezicht en gaat weer wat anders doen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Chantal
het rijstwater is al door de gootsteen. Ik heb een hoeveelheid rijst in een pan daar kan een heel weeshuis van eten ( zoonlief was vergeten af te meten en heeft alles maar gekookt!) dus nu wil ik het in porties verdelen en invriezen voor noodgevallen.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" Jet heeft net ook een lekker ijsje op: laagje water, laten vriezen, beetje koudgeslagen honing, laagje water er op, laten vriezen, lekker snoepje erin, laagje water er op, laten vriezen, kleine stukjes snoepjes erin, laagje water erop, laten vriezen

En toen smullen maar!

Ik doe het met water omdat Jet niet van yoghurt en karnemelk houdt, daar likt ze een keer aan, trekt een vies gezicht en gaat weer wat anders doen. "

Zo Nikkie jij maakt er werk van!! heb je geen ijsco car dat je ff langs kunt komen met je hondenijsjes??

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Hier hadden ze restjes watermeloen (zonder pit hoor). Buddy vond het heerlijk. Junto ligt me nog steeds beledigd aan te kijken. Als of hij zeggen wil; moet ik DIT een traktatie vinden???;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Jammer dat het water al weg is, volgens mij werkt dat nog het beste.
Je zou natuurlijk gewoon 2 grote lepels per zakje/bakje kunnen invriezen.
Rijst blijft toch een graan dus te veel zou ik zeker niet doen.

honden page profiel Linda en BodhiLinda en Bodhi 3 doggies

honden foto van Linda en Bodhi

Bodhi eet de laatste dagen erg slecht, ik denk dat het wel eens van de warmte kan komen, hij is verder wel zich zelf. hebben jullie honden er ook last van?
Ik heb hem net lekker nat gespoten met de tuinslang.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Zelf een bouliion trekken vind ik eenstrak plan! Ik kan namelijk niet veel in zon kong ijsje doen. Yoghurt vindt ie niet zo, en dat moet dan geiten zijn, want allergisch voor kip, rund en zuivel.
Dus ja.. Dan hou je niet veel meer over. Maar ikmzou idd wel een kalkoenennek op dien manier kunnen klaarmaken, top idee Manon;-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Zo Nikkie jij maakt er werk van!! heb je geen ijsco car dat je ff langs kunt komen met je hondenijsjes?? "

Goed idee, nieuw beroep! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatie- en kletstopic Deel 12!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 25 van 31 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 2526 27 28 29 30 31
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^