natuurmiddelen....voor vlo en teek.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

"  De cdvet mild is zonder teatree olie. Geen idee of de werking gelijk is aan de met variant. "

 Je hebt ook cdvet LOeSjE! Waar geen teatree in zit, voor katten, dat kan je ook voor de hond gebruiken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik vind het dan weer best dom om zomaar een middeltje te plukken van internet en dat op mijn hond te smeren zonder dat ik de achtergrond goed ken. Ook natuurlijke middelen kunnen krachtig en heftig zijn en onbedoelde bijeffecten hebben. Ik zou daarom altijd eerst even overleggen met iemand doe er echt voor doorgeleerd heeft en niet zomaar op een forum af gaan. Niet dat ik er niet in geloof, mijn hond krijgt ook kruiden tegen bepaalde kwaaltjes. Maar juist daarom weet ik dat de effecten heftig kunnen zijn en dat er ook bepaalde foute combinaties je hond echt wel ziek kunnen maken. "Anoniem

 Je hebt helemaal gelijk, maar hoe vaak komt het niet voor dat je een middel krijgt van je dierenarts, meestal chemie voor vlooien en teken wat faliekant mis loopt.......

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Volg zodat als ik tips nodig heb het topic kan vinden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ik vind het dan weer best dom om zomaar een middeltje te plukken van internet en dat op mijn hond te smeren zonder dat ik de achtergrond goed ken. Ook natuurlijke middelen kunnen krachtig en heftig zijn en onbedoelde bijeffecten hebben. Ik zou daarom altijd eerst even overleggen met iemand doe er echt voor doorgeleerd heeft en niet zomaar op een forum af gaan. Niet dat ik er niet in geloof, mijn hond krijgt ook kruiden tegen bepaalde kwaaltjes. Maar juist daarom weet ik dat de effecten heftig kunnen zijn en dat er ook bepaalde foute combinaties je hond echt wel ziek kunnen maken. "

 ik vind het ook dom om zomaar je hond iets te geven, wie het ook adviseert,  altijd zelf even checken en de eventuele bijwerkingen controleren.

 

Daar is google dan weer heel goed voor. in allerlei talen zijn wel artikelen en ervaringen te lezen over een bepaald middel waar je belangstelling naar uit gaat. Ik zou nooit op een enkele ervaring of advies afgaan, ook niet van mensen die doorgeleerd hebben, aangezien niemand alles kan weten.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

"  Je hebt ook cdvet LOeSjE! Waar geen teatree in zit, voor katten, dat kan je ook voor de hond gebruiken.  "

 

Ik heb de gewone CD Vet met tea tree olie al eens geprobeerd, maar reageerde daar zelf heftig op door alleen al het flesje open te maken. De geur sloeg meteen op mijn slijmvliezen en veroorzaakte benauwdheid en hoofdpijn. Dus niet voor Casper gebruikt en aan een andere hondeneigenaar gegeven, die er wel tegen kan.

honden page profiel IshIsh 3 doggies

honden foto van Ish

"  In het seizoen elke dag ik gaf het Jenna door haar eten vier druppels. Je kan ook wat druppels op een zacht borsteltje doen oid  en dan de hond daarmee indruppelen.
Ik las wel dat je de echte egyptische zwarte kummelolie moet hebben die in de woestijngebieden groeien, die hebben de meeste werkstof.
Bij de apotheek verkrijgbaar. Zelf heb ik het bij amazon besteld.
 
Bij mij ging het ook zo als in de link (wel in duits), ik had de olie ingezet in de strijd tegen de  allergie, maar dit was een leuke gezonde bijkomstigheid. Ik ben in de winter gestopt, maar nu is een nieuw flesje onderweg.
 
http://www.tierschutz4all.de/2014/06/schwarzkuemmeloel-gegen-zecken/#
 
 Edit:  later nog iets geweldig goeds ontdekt: Neemolie, het dood alle mogelijke ongedierte. Jenna had in oktober ineens een enorme uitbraak van demodex en dat heeft de neemolie helemaal aangepakt zonder enge gifmedicatie. Ook hier wel de pure liefst biologische nemen.
In de link hieronder staat het gebruik, zelf ben ik van plan haar gewoon 1x per week ermee in te smeren
 
http://www.naturalnews.com/028983_neem_oil_ticks.html#
 
  "

Bedankt voor de info! Ik zal het eens even uitzoeken allemaal, ook de neemolie. Heb daar inderdaad eerder positieve dingen over gelezen! 

Ik vond egyptische zwarte kummel olie van cdVet. Dat lijkt me ook wel een goeie. 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De Tea Tree Oil die te koop is, is 100%! Die is veel te sterk. Ik heb de 20% Tasman Tea Tree Oil in huis, speciaal voor honden en die is dus verdund. Deze heb ik besteld bij een natuurwinkel. 

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Ik weet niet of deze er al bij staat, heb niet alles gelezen: ik gebruik voor Beer fenegriek poeder, 1 theelepeltje door zijn eten. Je hond gaat er wat 'kerrie-achtig' door ruiken.  Dit heb ik afgelopen jaar gebruikt, naast cd-vet en hij heeft vorig jaar bijna geen enkele teek gehad!!!! Of ik kon ze meteen van hem afhalen, ze liepen nog bovenop zijn vacht te wandelen .

Mijn westie had ze, ondanks de cd-vet helaas veel meer, vanwege al haar allergieën kon ik haar niet die fenegriek geven, zij krijgt overal jeuk van.

Ik geloof ook wel dat de ene hond aantrekkelijker is voor teken dan de andere, maar dat Beer afgelopen jaar zó weinig de klos was, ik denk toch dat dat door dat aparte luchtje kwam??? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik weet niet of deze er al bij staat, heb niet alles gelezen: ik gebruik voor Beer fenegriek poeder, 1 theelepeltje door zijn eten. Je hond gaat er wat 'kerrie-achtig' door ruiken.  Dit heb ik afgelopen jaar gebruikt, naast cd-vet en hij heeft vorig jaar bijna geen enkele teek gehad!!!! Of ik kon ze meteen van hem afhalen, ze liepen nog bovenop zijn vacht te wandelen .
Mijn westie had ze, ondanks de cd-vet helaas veel meer, vanwege al haar allergieën kon ik haar niet die fenegriek geven, zij krijgt overal jeuk van.
Ik geloof ook wel dat de ene hond aantrekkelijker is voor teken dan de andere, maar dat Beer afgelopen jaar zó weinig de klos was, ik denk toch dat dat door dat aparte luchtje kwam???  "

 Zou zomaar kunnen, het is ook bij mensen, zelfs als ze naast elkaar zitten de een wordt gestoken keer op keer en de ander niet....uitproberen is altijd even een weetje , wat is het beste voor mijn hond, dit topic geeft veel informatie over alternatieven van chemie ......en gebruik ondanks dat het een alternatief is alles met mate.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Bedankt voor de info! Ik zal het eens even uitzoeken allemaal, ook de neemolie. Heb daar inderdaad eerder positieve dingen over gelezen! 
Ik vond egyptische zwarte kummel olie van cdVet. Dat lijkt me ook wel een goeie. 
  "

 Heb je dat op internet gezien ? Waar ? Zou deze ook wel willen.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik wist niet, dat CD-Vet zo'n groot assortiment aan natuurproducten heeft. Jammer dat hun website tijdelijk (?) off line is. Verkooppunten in NL zijn er niet veel. Het zou kunnen zijn dat de winkels, die zij noemen, producten, die de winkels niet standaard op voorraad hebben, kunnen bestellen als er naar gevraagd wordt.

 

brochure met 23 pagina's vol CD producten hond en kat. In deze brochure staat ook de Egyptische zwarte kummelolie vermeld.

 

http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/media/16397/cdvet_hond_en_kat_2011.pdf

 (brochure hond en kat)

 

http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/verkooppunten/

(ook een winkel in jouw woonplaats, Willemijn)

 

Webshop tijdelijk off line: http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Wij willen dit jaar ook CD-vet proberen maar wanneer moet je eigenlijk beginnen?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bij natuurwinkels of reformzaken bestellen ze de producten als je dat vraagt.Tenminste dat is mijn ervaring.Frama en Puur (Natuur) hebben ook veel producten op natuurlijke basis. Ik heb Puur Nervositeit en Puur Rust gewoon bij mijn apotheek besteld! Ik heb van CDvet de brochure opgevraagd en daar staan alle producten in, met ingredienten en werkzaamheid. Als er vragen zijn, kun je ze mailen of bellen! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik heb mijn Egyptische zwarte kummelolie binnen en begin er gelijk mee. Jenna begint al, al wat meer te jeuken het pollenseizoen is begonnen, en ik denk daarmee ook het vlooien/tekenseizoen. Al heb je die tegenwoordig het hele jaar door eigenlijk.

 

 Ik kan nergens vinden waar CDvet de ingrediënten vandaan heeft, maar het lijkt me wel een firma die je kan vertrouwen?

 

 

Ik heb zelf een biologische olie gekocht gewoon voor mensen...voor alle zekerheid... van het merk Nigella sativa, kost wel even wat maar je doet er hele seizoen mee en het is (staat tenminste in de beschrijving) echt de zwarte kummel die in Egypte en Syrie groeit en op werkzame bestanddelen gecontroleerd wordt.

 

 

ook bij de neemolie oppassen dat het een goede kwaliteit is zonder toevoegingen.

 

 

honden page profiel IshIsh 3 doggies

honden foto van Ish

"  Heb je dat op internet gezien ? Waar ? Zou deze ook wel willen. "

 Ik heb deze gevonden: http://www.cdvet.eu/shop_neu/index.php?page=product&info=1500

Staat wel bij dat het van Egyptische herkomst is.

honden page profiel IshIsh 3 doggies

honden foto van Ish

" ik heb mijn Egyptische zwarte kummelolie binnen en begin er gelijk mee. Jenna begint al, al wat meer te jeuken het pollenseizoen is begonnen, en ik denk daarmee ook het vlooien/tekenseizoen. Al heb je die tegenwoordig het hele jaar door eigenlijk.
 
 Ik kan nergens vinden waar CDvet de ingrediënten vandaan heeft, maar het lijkt me wel een firma die je kan vertrouwen?
 
 
Ik heb zelf een biologische olie gekocht gewoon voor mensen...voor alle zekerheid... van het merk Nigella sativa, kost wel even wat maar je doet er hele seizoen mee en het is (staat tenminste in de beschrijving) echt de zwarte kummel die in Egypte en Syrie groeit en op werkzame bestanddelen gecontroleerd wordt.
 
 
ook bij de neemolie oppassen dat het een goede kwaliteit is zonder toevoegingen.
 
  "

 Welke heb jij precies besteld? Heb verschillende zien staan. Ben voor de neemolie ook gaan kijken voor een biologische variant. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Die link is zo belachelijk lang haha, hopelijk lukt het om te copieren, ik bestel de meeste dingen via amazon

 

http://www.amazon.de/gp/product/B0036DH1XM/ref=s9_simh_gw_g121_i1_r?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=0YVMGGQXQE7DST9MZ24F&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=585296347&pf_rd_i=desktop

 

de neemolie, dit is echt een goede vind ik. In het begin heb ik het vermeng met wat kokosolie en honing omdat ik bang was dat het voor Jenna haar huid die toen wat rood en gevoelig was, te heftig zou zijn, maar nu verdraagt ze het puur heel goed.

 

http://www.amazon.de/gp/product/B008ESXVME?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o05_s00

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Ik wist niet, dat CD-Vet zo'n groot assortiment aan natuurproducten heeft. Jammer dat hun website tijdelijk (?) off line is. Verkooppunten in NL zijn er niet veel. Het zou kunnen zijn dat de winkels, die zij noemen, producten, die de winkels niet standaard op voorraad hebben, kunnen bestellen als er naar gevraagd wordt.
 
brochure met 23 pagina's vol CD producten hond en kat. In deze brochure staat ook de Egyptische zwarte kummelolie vermeld.
 
http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/media/16397/cdvet_hond_en_kat_2011.pdf
 (brochure hond en kat)
 
http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/verkooppunten/
(ook een winkel in jouw woonplaats, Willemijn)
 
Webshop tijdelijk off line: http://webshop.perfectnaturalsolutions.nl/
  "

 Klopt loesje,naast mij dierenwinkel Nikkie , verkoop van cdVet , zal eens vragen of ze ook de kummelolie hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Wij willen dit jaar ook CD-vet proberen maar wanneer moet je eigenlijk beginnen? "

 Nu, de eerste drie weken iedere dag..........en dan twee keer in de week.......

honden page profiel IshIsh 3 doggies

honden foto van Ish

Handige links Dobry! Heb ik wat aan. Zat al op de Amerikaanse Amazon te kijken  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

De mooie dagen komen er weer aan, voor degene die natuurmiddelen prefereren boven chemie.....een upje.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Sinds kort heeft puck een ketting met barnstenen, ben benieuwd of het helpt.

we hoorden er door een fokker van, zij is helemaal om iig. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Sinds kort heeft puck een ketting met barnstenen, ben benieuwd of het helpt.
we hoorden er door een fokker van, zij is helemaal om iig.  "

 ik ben benieuwd, ik heb er ooit ook naar zitten kijken

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik geef biergist + lookpoeder aan de paarden.

Als iemand iets écht goeds weet om te smeren tegen vliegen, (natuurlijk) doe ook maar, paard met zomerexceem en nog niets gevonden dat helpt.
Ik probeer nu eens met citronella op te spuiten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" ik geef biergist + lookpoeder aan de paarden.

Als iemand iets écht goeds weet om te smeren tegen vliegen, (natuurlijk) doe ook maar, paard met zomerexceem en nog niets gevonden dat helpt.
Ik probeer nu eens met citronella op te spuiten. "

 http://pro-equine.com/collections/neem

 

Probeer eens Neemolie, ik ben er erg enthousiast over.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

thx !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Maart, eens met citronella gespoten op een luchtbed, oeps daar kwamen wespen op af........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

MAART..............Natuurlijk zijn er diverse middeltjes bij de ruitershop te koop om het paard te sprayen, zodat vliegen en dazen niet op het paard gaan zitten, maar een anti-vliegen-en-dazenspray is ook zelf makkelijk te maken. Spuitbus Een spuitbus bij de ruitershop kost al gauw meer dan vijftien euro, terwijl het maken van een anti-vliegen-en-dazen-spray veel goedkoper is en vaak net zo goed werkt. .............................................Hieronder vindt u enkele recepten om zelf een anti-vliegen-en-dazen-spray te mengen. De ervaringen met de verschillende recepten zijn verschillend. Bij de ene gebruiker werkt het beter dan de ander. Het is een kwestie van het zelf maken en dan gebruiken. Stop de spray na het mengen in bijvoorbeeld een plantenspuit en het anti-vliegen-en-dazen-middel is klaar voor gebruik. Spuit de spray dan op het lichaam de paard of pony. Het is beter om niet op het hoofd te sprayen, zodat de ogen geen irritatie oplopen. .............................Recept 1 1/4 Dettol (is een ontsmettingsmiddel) 1/4 Azijn 2/4 water.............................................. Recept 2 Azijn Gekookte brandnetels Knoflook ...............................Recept 3 Kruidnagelen Knoflook Citronella Halve liter sterke thee Halve liter azijn...................................... Recept 4 50ml water 50ml azijn 50ml Dettol 20 druppels eucalyptusolie 20 druppels lavendelolie 20 druppels citronella-olie Recept 5 +/- 1/3 (afgekoeld) gekookt water met kruidnagel +/- 1/3 azijn Scheutje Dettol Scheutje hertshoornolie

honden page profiel Tosca en ik Tosca en ik 3 doggies

honden foto van Tosca en ik

Ik las vd week iets over Aloe Vera drank, kennen jullie die? Dat zou ook vlooien en teken tegen gaan. Ik kan deze maand naar een informatie avond hierover gaan...weet nog niet of ik ga.

honden page profiel ---- 3 doggies

honden foto van --

Heeft iemand hier ervaring met het wassen van de hond in tea tree oil?

pagina 30 van 32 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3031 32
Volgende forumvraag: Vlooien
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^