ruwe haren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mana (Gast)

hola allen, ik heb een Duitse herder , met mooi haar, doch oop de rus is er een streep grijs haar dat zeer stug is,het andere van kop tot staart, pootjes borstkas noem maar op is zeer zacht. Heeft er iemand soms een oplossing om het haar daar ook zacht te krijgen? Een extra vitamine of een olie er op doen?? Ik hoor het graag. :-) grtj M.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruwe haren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Regelmatig borstelen ;-)
Dat kan helpen ga je wel eens naar de trimster?
Ook dat kan helpen vachtverzorging ;-)

honden page profiel manamana

honden foto van mana

dag Caro,

ja ze word regelmatig geborsteld desondanks de beestjes in de oren, en trimmen nee, hier bij ons ken ik geen enkele trimster. doch bij het kammen heb ik een speciale kam waarmee ik heel veel wol uit het haar wegneem. alvast dank voor je antwoord. Mana :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gebruik sanofor, kijk maar eens waar het allemaal goed voor is, pigmentering voor de vacht en zacht, mooi dekhaar.

kan zijn dat als je hond de rui is ingegaan dat het weg is.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat lijnzaadolie of zalmolie over het voer.

mana (Gast)

dank allen voor de reactie,
caro en de teckels ,ja ik borstel hem wel, maar ik ga niet naar een trimster, hier in Spanje waar ik woon zijn id eniet zoals in België, en vroeger met onze Bobtail deed ik ook14 jaar alles zelf voor hem en voor onze Maltezer, dus het lukt me wel enkle dat stijf haar zit me dwars maar ik probeer alles wat me aangeboden word.thanks.
Willemijn, ik ga zeker eens kijken voor sonofor ik weet enkel niet als ik het hier kan kopen, Spanje is niet ene land waar ze van dieren houden en zeker niet van honden , zegt onze dierenartse zelf.... naar ik kijk er naar.
Machteld, ik zal dat ook eens proberen met die zamolie of lijnzaad olie , maar hebben ze dan geen last van hun stoelgang, ze is namelijk zeer gevoelig wat eten betreft.
nog even dit mee geven we hebben haar gevonden in de vuilnisbak, hier in Spanje doen we de vuilnis zelf naar de containers en daar lag ze 8 dode broertjes en zusjes en zij leefte nog net geboren nog alles dicht maar dag en nacht haar verzorgt en nu is ze een prachtig beest geworden ze word straks 3 jaar, onze ondere drieandere zijn ook super lieve hondjes, ook allen vondelingskes , gewoon de max welke liefde die je krijgt van dieren toch! prettige avond allen en dank voor de reactie.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

wens je veel sucses ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan heeft je hond het goed getroffen, erg dat zo iets gebeurd, jij hebt haar gered uit de vuilnis, een maatje voor het leven, je hond is inmiddels al drie jaar lees ik nu.

dan zal de hond zijn oorspronkelijke vacht dus hebben, dan zal er niet zoveel aan gedaan kunnen worden, maar heb toch nog een tip voor je, de dierenwinkel daar hebben ze vast wel een conditioner voor je hond, dat is een spray, dat kan je op de vacht sprayen, ze worden er zacht van en krijgen een mooie glans daardoor, het wordt gebruikt voor klitten en vuil in de vacht, misschien dat je daar wat aan hebt.

gr. willemijn.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Wat grijs is wordt nooit meer een andere kleur. Zelfs niet met supplementen die goed zijn voor het pigment. Mijn hond heeft zwarte haren in een lichtbruine vacht. Steeds meer zwarte haartjes worden grijs. Het donkere plekje op haar borst is inmiddels helemaal weg en haar snuit begint ook steeds grijzer te worden. Als het stug aanvoelt zou je het kunnen behandelen met iets verzorgends. Ik weet niet of dat in Spanje te koop is.

Olie door het eten werkt laxerend. Van lijnzaadolie is bekend dat honden jeuk kunnen krijgen. Ik denk niet dat olie die grijze haren zacht gaan maken. De rest van de vacht is immers wel zacht. Die streep grijze haren heeft gewoon een andere structuur dan de rest van de vacht.

;-) voor het redden van je hondjes.

mana (Gast)

goede avond allen,
ik ben dus naar de dierenarts gegaan, hier is een dierenarts, ook winkel , ook kapsalon en wat nog meer, Maar van sanofor, heeft men daar nog nooit gehoord, ik zoek verder, we hebben hier nog dierenzaken. OOk dacht ik dat de lijnzaadolie laxerend werk en ons Rona moet niet veel verandering hebben in haar eten of haar drolletjes zijn niet mooi meer. We gaan het goed in het oog houden en zoeken naar die sanofor. Haar borstelen zal ik ook een keertje meer doen dan normaal, wie weet komt het goed. dank aan allen voor de uitleg en antwoorden, prettige avond waar julie ook op deze bol mogen verblijven. M. ;-)

mana (Gast)

aai aai, onze Rona krijgt nu vitaminen voor het haar en de vacht niet deze  die jullie me aanbeveelden , kan ik niet vinden, en nu heeft ze een harde bol onder haar keel op de klier of zo  zeer hard, waarschijnlijk een reactie op de vitaminen al dacht ik dat een vitamine nooit kwaad kon, hebben er sommigen ook zo iets meegemaakt ??? Laar maar horen, warme grtj Mana

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ruwe haren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: me hond kruip elke nacht in me bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^