Shiloh Shepherd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mara (Gast)

Hallo mensen!

Ik ben Mara 47 en ik wil graag een Shiloh Shepherd alleen ik kan maar geen fokker vinden kennen jullie een goede fokker en willen jullie mij de link dan even geven?

Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiloh Shepherd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

De enige die ik ken in nl is deze:
www.dutchprideshilos.com

Mara (Gast)

Bedankt!

honden page profiel IsisIsis

Wauw, wat een mooie hond zeg!

Mara (Gast)

De link werkt niet :'(

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

als je even op google shiloh shepperd nederland aanklikt dan krijg je een site waar alle fokkers opstaan en nog meer informatie.

Mara (Gast)

Ok bedankt!:-D

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

oh en als de link niet lukt hierboven dan kun je ook op google dutch pride shilos aanklikken dan krijg je de fokker zelf die er mee fokt.

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Hai Mara,

Dutch Pride Shilohs is inderdaad de enige (ISSR) fokker in Nederland (volgens mij zelfs in Europa)
De juiste link is: http://www.dutchprideshilohs.com
Op de volgende site kun je ook veel over het ras vinden: http://www.shilohshepherds.nl

Groetjes, Nicky

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat is het een prachtige hond.

Ik hoop dat je snel een goede fokker vind.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Inderdaad een schitterend ras zeg...tjeetje. :-D

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Vorig jaar heb ik er een op les gehad. Werkelijk een prachtbeest. UIterlijk maar ook innerlijk. Hij voedde de andere pups zo lief op terwijl hij zelf pup was. Later sprak ik de mevrouw weer toen de hond een jaar was en ze had er nog steeds een hele fijne hond aan.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Het zijn mooie honden, je ziet ze nog heel weinig in Europa, laat staan de kleine hoeveelheid fokkers. Nederland heeft er maar eentje als het goed is, dat is de al eerder genoemde Dutch Pride Shilohs.

Ik ben er zelf een tijdlang erg fan van geweest, maar door de hoge mate van inteelt in het ras ben ik toch wat huiverig geworden. Denk niet dat het bij mij ooit bij een Shiloh komt, hoe mooi ik ze ook mag vinden.

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Hele mooie honden.
Helaas kan ik je niet helpen.

Mara (Gast)

Bedankt voor alle hulp!

honden page profiel Skaya of Dutch PrideSkaya of Dutch Pride

honden foto van Skaya of Dutch Pride

" H.... maar door de hoge mate van inteelt in het ras ben ik toch wat huiverig geworden..... "


mag ik vragen waar deze informatie vandaan komt ?
Ik weet niet beter dat er erg strenge regels zijn voor wat betreft het fokken met Shiloh Shepherds.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

"

mag ik vragen waar deze informatie vandaan komt ?
Ik weet niet beter dat er erg strenge regels zijn voor wat betreft het fokken met Shiloh Shepherds.
"


Ja hoor, dat mag je zeker. En het klopt dat er bijzonder strenge regels zijn bij de fok van Shilohs.

Dat neemt niet weg dat het hele ras erg ingeteeld is. De informatie die ik heb, komt bij http://www.shilohshepherds.org/ vandaan, de site van Tina Barber waar zo'n beetje de hele historie en alles Shiloh-gerelateerd op staat. Onder andere informatie over het inteelt-coëfficiënt van het ras, dus in hoeverre de honden aan elkaar gerelateerd zijn. In principe wil je het IC(inteelt coëfficiënt) niet hoog hebben, want hoe hoger het IC, hoe meer de dieren aan elkaar verwant zijn, hoe meer homogene genen, hoe groter de kans dat twee gelijkaardige slechte genen bij elkaar komen--- dus hoe hoger de IC, hoe hoger de kans op erfelijke ziekten.

In 1999 is het artikel dat Tina schreef over het IC bij de Shiloh voor het laatst geupdate, dus toegegeven, oude info. Maar daarom niet minder relevant! Naar mijn weten worden er nauwelijks (zo niet: helemaal niet meer) nieuw bloed in het ras gebracht om het IC omlaag te brengen. Is in het verleden wel gebeurt en de mogelijkheid is er zover ik weet nog steeds door een NB (new blood) combinatie te doen, maar dat is geloof ik al een heel tijd niet meer gedaan...

Hoe dan ook: in het artikel over IC bij de Shiloh staat dat bij een random steekproef waarbij 100 honden werden bekeken, het gemiddelde IC lag tussen de 30 en 40 procent. Een derde (!) had een IC van "well over 40%". Maar vier honden hadden een IC van ergens in de 20%. De laagste COI die werd gevonden, was van een eerste generatie NB hond en hij had een IC van 15%. De hoogste IC die werd gevonden, was 68% (!).

Het gemiddelde bij een rashond ligt rond de 7% (meende ik me te herinneren uit een artikel uit de Hondenwereld van een paar maand geleden)

Het zit mij in ieder geval niet lekker dat het IC bij de Shiloh zo ontzettend hoog ligt. Even ter voorbeeld: Bij de Wetterhoun lag het IC in 2011 op een gemiddelde van 35% (http://www.nvsw.nl/uploads/downloads/Wetterfokbeleid/InteeltWetterhoun.pdf), en bij dit ras zijn ze nu bezig met plannen voor een grootschalig outcross beleid om stamboomloze honden toe te laten tot het stamboek, omdat het zo niet verder kan met het ras.

Bij de Shiloh lag het IC 13 jaar geleden al op 35%. Kun je nagaan!

honden page profiel ShimaShima

honden foto van Shima

Hallo allemaal.
Als eerste wil ik mij even voorstellen, ik ben de fokker die hier genoemd wordt van de kennel Dutch Pride Shilohs. Ik ben gewezen op dit topic omdat wij genoemd worden en wil graag proberen wat te verduidelijken. :-)
@ Roxy Music, Mike & Charlie Parker †, je bent heel goed begonnen door je te verdiepen in de historie van de Shilohs. Helaas heb je het blijkbaar daarbij gelaten en hebt niet uitgezocht hoe het er op dit moment voor staat dat vind ik dan weer jammer. Over het algemeen geldt dat bij het opzetten van een nieuw ras dat je begint met lijnteelt, anders krijg je nooit of tenimmer uniformiteit in je honden. Daarna ga je nieuw bloed toevoegen om de IC naar beneden te brengen. Dit kun je natuurlijk niet te snel doen omdat je dan alle karaktertrekken weer verwatert van de honden die je juist zo graag zet qua uiterlijk of karakter. Op dit moment is de IC bij lange na niet meer boven de 30% en dat willen we ook niet meer. Of en wanneer er nieuw bloed toegevoegd wordt, is niet iets wat als groot nieuws in de krant hoeft te staan, want dat is iets wat fokkers aangaat. Vaak wordt er eerst een "test breedng" gedaan om te zien of die "outcross" zoals dat ook wel genoemd wordt, wel het juiste effect heeft op het ras. Verandert het gedrag er niet teveel door? Brengt die hond geen nieuwe ziektes binnen die in het ras nog niet voorkwamen en zo zijn er nog meer vragen die eerst beantwoord moeten worden.
Ik zie dat jij een witte herder hebt, die ook nog niet zo lang als ras erkend is. Zij zijn ook op dezelfde manier begonnen en alle andere rassen ook. Het grote verschil met de Shiloh ten opzichte van veel andere rassen is dat de breed founder veel meer opebaar maakte dan andere rassen (in wording)
Maar als er mensen zijn die meer willen weten die kunnen contact met mij opnemen of zich aanmelden bij het Amerikaanse forum waar veel fokkers en eigenaren over de honden praten. http://shilohshepherds.infopop.cc/eve

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Shima, bedankt voor de verdere uitleg. Ik kon op de site waarnaar ik refereerde geen recentere informatie vinden over hoe het op dit moment staat met de IC.

Over de witte herder, zij zijn anders begonnen dan de Shiloh. De Shiloh is een ras dat echt gecreëerd is. De witte herder is nauw verwant aan de Duitse herder, en vanaf de oorsprong van dat ras werden er al witte herders geboren, in principe gewoon Duitse herders. Halverwege de twintigste eeuw werden ze helaas niet meer gezien als 'volwaardige' Duitser, hadden ze een 'inferieure' kleur. Gelukkig bleven een aantal mensen de witte Duitsers met elkaar fokken. Uiteindelijk kreeg Zwitserland ze weer erkent en ze kregen een andere naam, de Zwitserse witte herder. Doordat de witten zo lang niet meer met de gekleurde herders waren gekruist, was de kleur niet langer het enige verschil met de Duitser, het karakter veranderde en er kwamen ook lichamelijke verschillen. Zo is de witte herder een eigen ras geworden. Uiteindelijk dus puur de selectie op een witte vacht. Heel anders dus dan het bij elkaar mengen van verschillende rassen, zoals bij de Shiloh is gebeurt.

Als ik vragen mag, waar ligt het gemiddelde IC vandaag de dag op bij Shilohs?

De officiële site met alle info over Shilohs wordt niet regelmatig geupdate, en de laaste keer is alweer een tijdlang geleden. Staat er ergens ook recente informatie?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Er staat een artikel in de laatste hondenmanieren over de shiloh shepperd.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Er staat een artikel in de laatste hondenmanieren over de shiloh shepperd. "


Ah, net het blad dat ik niet lees ;-) Maar de Hondenwereld had in november 2011 een rasportret over de Shiloh.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiloh Shepherd" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^