castreren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iliana & Toby Iliana & Toby

honden foto van Iliana & Toby

Hallo ! ik kan er maar niet aan uit.. mijn hond probeert op elk teefje tekruipen die hem passeert of wilt spelen, veel teefjes vinden dat niet echt prettig. hij valt ook mensen lastig met op hun been tekruipen en armen, niet bij iedereen natuurlijk maar bij mensen waar hij riekt die een hond in huis hebben, hebben ervan..hij durft ook zijn behoefte tedoen in huis, maar dat is al flink verbeterd.ik heb hem niet van puppy dus weet niet goed wat zijn verleden is, misschien het daarmee temaken heeft (niet goed opgevoed...) veel mensen raden me aan om hem tecastreren , ook het asiel waarvan hij komt. maar ik heb zo een bang dat hier mee zijn karakter gaat veranderen, hij is speels, heel fier, en vooral een actief hondje! maar zo heb ik het graag, dus wil echt niet dat, dat verandert... help mij !!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "castreren of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Voordat je overgaat naar een difinitieve castratie kan je eerst een chip laten plaatsen.
(Suprelorin 4,7mg)

Die geeft je een natuurgetrouw effect over hoe een definitieve castratie uitpakt. Het is een chemische castratie die een half jaar/ tot een jaar houdt. (afhankelijk van de gekozen versie, 6mnd of een jaar).

Het kan ook een vorm zijn van dominantie en/of gedragsproblemen, mocht een chemische castratie niet baten/ of het zelfs erger maken, is het in ieder geval tijdelijk en kan je een goede gedragstherapeut inschakelen, mocht dat nodig zijn.

Succes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je zal dat moeten trainen, niet rijden op anderen zoals teefjes , armen benen van mensen, daar ben je zelf bij, leid je hond af als je dat bemerkt, je kan het zien aankomen als je alert er op bent.

castratie als er niets medisch aan de hand is, is een reu castreren niet nodig, er zijn ook nadelen van castreren bij je hond, er staat een heel goed stukje in de encyclopedie hier op het forum, over voor en nadelen van castreren bij de reu, kijk daar eens. boven aan het forum, de encyclopedie aanklikken, dan medisch en dan kijken bij castratie, lees dat eens door, voor je een besluit neemt.

honden page profiel DanielDaniel

honden foto van Daniel

De problemen die je nu beschrijft hoeven niet opgelost te worden met castratie. Mijn kleine reu rijd nog steeds, markeerd nog steeds en word nog steeds gek als er een loopse teef rond loopt. Als de hormonen er eenmaal een keer zijn geweest en hij kent het gedrag kan het heel goed dat dit ook blijft na castratie. Het lijkt mij beter de grens duidelijk te maken. Hou het in de gaten en laat weten dat het niet mag.

honden page profiel Sep en SuusSep en Suus

honden foto van Sep en Suus

" je zal dat moeten trainen, niet rijden op anderen zoals teefjes , armen benen van mensen, daar ben je zelf bij, leid je hond af als je dat bemerkt, je kan het zien aankomen als je alert er op bent.
"

Wij hebben onze reu gecastreerd maar net om de redenen die jij geeft. Net als wat willemijn zegt is dat je zult moeten gaan trainen daar op.
Wat jou hond in het verleden heeft meegemaakt (slechte opvoeding) moet je achter je laten liggen en hem nu gewoon goed opvoeden. Leer hem het commando nee goed aan. In het begin zal hij nog springen op alles en iedereeen, maar dan zul jij steeds sneller kunnen ingrijpen door al van te voren nee te zeggen omdat je de signalen van te voren beter leest.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Het reutje van een kennis deed een dekpoging bij een teefje uit zijn roedel.
Hij was toen nog erg jong. Het baasje liet hem wat later castreren.
Steeds in dezelfde periode probeert dit gecastreerde reutje, weer het teefje te dekken.
Dus ondanks de castratie zit dit gedrag er gewoon in.
Bepaald gedrag kun je afleren, door training.
Ik heb Luca nooit laten castreren en Romeo is inmiddels 4 jaar en is ook niet gecastreerd
en dat ben ik ook niet van plan.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Castratie is geen wondermiddel, dus als je h'm laat castreren zijn niet ineens alle gedragsproblemen voorbij.

Ik heb Diesel ook laten castreren omdat hij helemaal overliep van de hormonen met alle gevolgen van dien.
Maar we hebben eerst voor een implantaat gekozen en na een week of 4 merkte we dat hij veel meer rust kreeg in z'n koppie.
Dit samen met een andere aanpak van opvoeding en training ging het stapje voor stapje beter.
Na 4 maanden zagen we toch weer dat de hormonen weer wat terug kwamen en hij weer in bepaald gedrag ging vallen dus hebben we h'm laten castreren en daarnaast nog steeds strak blijven trainen.
Ik kan nu zeggen dat we sinds een maand of 2 echt weer een fijne hond hebben maar dit heeft heel veel training gekost en met alleen een castratie was dat zeker niet gelukt.

Je zou dus eerst voor een implantaat kunnen gaan (werkt na 6 weken) en dan samen met een goede strakke en consiquente training kijken of het gedrag positief veranderd.
Zo ja dan kun je alsnog castreren, zo nee dan haalt castratie waarschijnlijk niet aan en zul je toch meer moeten trainen en duidelijker moeten zijn naar je hond.

honden page profiel Iliana & Toby Iliana & Toby

honden foto van Iliana & Toby

Ik mag alles doen om zijn aandacht tewinnen als een teefje in de buurt is , ik ben er niet voor hem .
hij luisterd voor derest heel goed naar me , buiten dan.. ik heb al alles gedaan om het hem af teleren en het werkt niet , het is nog steeds het zelfde...

van den brande ronald (Gast)

mij hondje is gecastreerd en heeft last van reuen

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Je zal toch eerst iets aan zijn gedrag moeten doen en dan pas casteren, anders haald een casteratie nog niet veel uit, ga naar een gedragsdeskundige en laat hem daarna desnoods chemisch casteren om te kijken of dit beter is, mocht dit dan het geval zijn dan kan je overgaan op een echte casteratie.

honden page profiel Iliana & Toby Iliana & Toby

honden foto van Iliana & Toby

heb hem uiteindelijk gecastreert, nu 2maand verder.. en luistert nu super naar me ! ben blij dat ik hem heb gecastreert :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "castreren of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^