Hoe veel slaapt een berner sennen puppy van 16 weken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Goed dat je je gevoel gevolgd hebt!!!!!
En heel fijn en goed dat je DA ook niet direct met een pot pillen klaarstaat.

Had al een stuk uit je andere topic gelezen,maar deze nog niet.
Ik hoop dat je pup snel weer opknapt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe veel slaapt een berner sennen puppy van 16 weken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BuddyBuddy

honden foto van Buddy

Hoi, hoi,

bedankt voor de lieve reacties!

Met Buddy gaat het goed!

Er zijn toch enkele eitjes in zijn ontlasting gewest (test bij de DA gedaan) en Buddy had maandag zijn ontwormingspilletje moeten slikken.

Of dat echt met zijn ijzer en vermoedheid te maken heeft, geen idee. Ik kan me niet voorstellen dat er zo veel wormen in zijn darm waren, dat het al in verminderte ijzergehalte te zien is. Anders hadden we toch al in de ontlasting wormen moeten zien of tenminste nu na het pilletje veel afgestorven wormen moeten tegenkomen.
Maarja, nu geen wormen in iedere geval.

Verder zit Buddy op "ijzer-rijke" kost. Wil zeggen regelmatig rundslever, ei, groentenmoes met van alles waar veel ijzer inzit, rozenbottelpoeder voor Vit C, biergist voor B-Vitamine en ook nog chlorella. Makkelijk met zo'n alles-eter :-D
De DA heeft zich niet kunnen voorstellen dat een pup Petersilie eet. Tja, daar kent die Buddy nog niet goed genoeg....Toen ik met het potje binnenkwam en het voor zijn neus hield, heeft Buddy direct eens puur geproeft. Ik weet wel, dat ik er een moes van moet maken, was alleen maar om te testen of hij dat zou eten.

Ik geef hem ook regelmatig karne- of geitenkarnemelk. Lijkt me ivm het ontwormingspilletje ook geen slecht idee te zijn voor de darmen.

Op moment is Buddy echt aktief! Natuurlijk slaapt hij nog veel, maar ik heb het idee nu echt met het gewoone slaapbehoefde van een puppy. Gisteren was hij super-gek te doen in de regen en al de plassen die er waren. Niet te geloven dat een bijna zwarte hond zo vuil kan uitzien ;-)
En vanmorgen was Buddy niet overdreven moe en is flink in de weg gelopen, zoals dat hoord voor en pup ;-)

Wij blijven zo doorgaan met de voeding. KVV verlengen met ijzer-rijke producten. Eind van de maand gaan we verhuizen, dan komt een grote diepvries erbij en dan ga ik niets kant en klares meer kopen. (hoewel ik daarmee niet wil zeggen dat kvv niet goed is, het past alleen op moment niet goed bij Buddy. En dan lijkt me alles zelf te doen makkelijker in plaats van iets toe te voegen.)

Ik heb wel het idee dat Buddy heel snel opgeknapt is. Ik hoop dat dat zo blijft en niet maar voor korte tijd is. Over een paar weken gaan we nog eens het bloed laten analyzeren.

Ik heb natuurlijk van alles en nog wat over hematocriet gelezen. Onder anderen kwam ik een studie tegen waar te lezen is dat de hoeveelheid erythrocyten bij pups vanaf de geborte to week 4 daalt en dan vanaf week 4 tot maand 6 op het uiteindelijke niveau stijgt. (WALSER, K. (1990): Anatomische und physiologische Grundlagen des Neugeborenen – Blut. In: Walser/Bostedt (Hrsg.), Neugeborenen- und Säuglingskunde der Tiere. Ferdinand Enke Verlag Stuttgart, S. 1-35.)

Dat wil ik graag geloven. Dus als we met Buddy over 7/8 weken terug na de DA gaan, moet zij hematocriet goed liggen.

Groetjes ook van Buddy :-D



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe veel slaapt een berner sennen puppy van 16 weken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: spitsen en oertypes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^