Iemand ervaring met osteopathie voor honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ga zelf naar een osteopaath voor mijn rug, en merk hoeveel voordelen het voor me heeft.
Maar ook hoe complex een systeem in elkaar zit, en dat alles onderling met elkaar te maken heeft.
Behalve fysiek ook psychisch.. Na een behandeling kan ik een hele dag lopen huilen bijvoorbeeld.
Nu vroeg ik mij dit af.
Fedor loopt van pup af aan een beetje scheef, hij heeft ook een krul in zijn staart naar rechts.
Zou hij geholpen zijn met een osteopaath? En zou dat ook inloed op gedrag kunnen hebben?
Bijvoorbeeld zijn onzekerheid naar andere honden. Als zijn rug niet goed kan buigen, kan hij al een heel deel hondentaal niet laten zien.
Heeft iemand hier daar ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met osteopathie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

naar een accupuncturist, dat helpt zeker.

zeker als je hond niet helemaal goed in zijn rug zit, heeft dat zeker invloed met spelen en ontmoetingen met andere honden, en heeft je hond daar last van ? van zijn rug ?


Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de effectiviteit van een osteopathische behandeling

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

wij zijn 5x naar de osteopaat geweest met Charlie, hij was dan telkens een paar dagen goed
geen blijvend of langdurig resultaat hier

heb van andere mensen wel langdurende verbeteringen gehoord, het zal er aan liggen wat er precies aan de hand is of aan de poot ;-) of aan de rug

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

nog even toevoegen, het gaat wel op een andere manier dan bij mensen
er wordt niet "gekraakt" omdat een hond zich niet op commando kan ontspannen houden, het is eerder trekken, stretchen enzo... 'k weet niet goed hoe ik het moet noemen :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

De osteopaath die mij behandeld kraakt ook niet, dat rekken en strekken lijkt er wel op ja. Heel vreemd hoor, soms zit hij wat op mn hoofd te duwen en dan heeft dat effect op mn bekken.

ik weet dat er geen wetenschappelijk bewijs is, maar ik merk zelf hoeveel baat ik er bij heb. Problemen die een fysiotherapeut niet opgelost kreeg, en dan bedoel ik echt weken lang niet kunnen slapen van de pijn, worden door de wonderdokter in een sessie opgelost. Dus voor mijzelf is het bewezen, voor sommige kwalen. hij kan niet alles oplossen natuurlijk..

Fedor loopt scheef, en we hebben van pus af aan moeite met zijn gedrag aan de lijn. hij is erg onzeker. We zijn een heel end op de gode weg, ik zie veel verbetering het laatste jaar, zeker nu we bijNelis Verhoeven met speuren zijn begonnen.
Maar omdat ik vandaag bij de osteopaath was, en hij vertelde dat een vriend van hem paarden behandeld, moest ik daaraan denken. Dat misschien het scheef lopen, en de staart die een beetje scheef is, wel verband houdt met zn gedrag.

Verder merk ik niet dat hij pijn heeft of zo, hij is fit, hij staat makkelijk op, kan vanuit liggen ineens twee meter opspringen O-) O-) dus nee, geen merkbare pijn gelukkig.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 3 doggies

honden foto van niet meer actief

1 van mijn honden is behandeld door een geweldige osteopate
zij is bovendien fysiotherapeut voor mens en dier

deze hond in kwestie had enorme spondylose en hernia's, zij heeft echt zoveel voor hem betekent, ze gaf hem letterlijk lucht en ruimte, en het is zeker aan haar te danken, dat zijn zolang jong gebleven koppie toch werd bijgehouden door zijn lijf vol gebreken, hij mocht ruim 15jaar worden

blijvend..... neuh, we gingen zo 1x per maand
op een bepaald moment ging hij urine lekken, dat kwam vanuit zijn rug (zenuwbeklemming)
en ook dat kreeg zij weg, en dat dan wel definitief.

Gorby heeft zij 3x behandeld ivm de ellende die hij had doorgemaakt, ook wat betreft fysieke africhting, hij struikelde telkens over een voorpoot, daar hebben we daarna nooit meer wat van gezien.

ik zou zo weer gaan als er aanleiding toe was :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Onze homeopaat had goede ervaringen met osteopathie bij de hond zonnetje!

Ik heb er naar gekeken toen Santa mank liep, maar wij gaan nu eerst naar een fysio, al doet hij wel nog wat andere manieren van "bewegingtherapie",heb ik begrepen.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik denk dat ik die man gewoon eens ga bellen.
Alles op zn tijd hoor, het heeft geen haast, Fedor heeft geen pijn. Maar iets zegt me dat het wel eens zou kunnen helpen...

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je hebt wel accupressuur of bowentechniek. De laatste is erg goed voor honden In de buurt van Zwolle zit iemand die dit in Nederland doet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb een osteopaath voor dieren gevonden hier in de buurt. Het is een vriend van de osteopaath waar ik zelf naar oe ga.
Hij komt ook op locatie, dus als ik iemand ga bellen, weet ik wel wie dat wordt.


Maar ik wil wel graag weten wat het is.. Bowentechniek?

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je kunt het beste even op de site kijken van bowen. Ik heb het vorig jaar op summercamp gehad. Het werd op mensen gedaan maar het kan ook op honden. Er zijn maar een paar mensen in gespecialiseerd. ze maken een rolbeweging op het lichaam. Ik vond het heel bijzonder. De mensen die het ondergingen werden er erg rustig van.

Mooi dat je iemand hebt gevonden

Dorothy (Gast)

Ik heb alleen maar positieve ervaringen met osteopathie, zowl voor mezlef maar ook voor mijn hond. Dankzij mijn eigen osteopaat heb ik een osteopaat voor mijn hond gevonden.
Zonder de osteopaat zou ik nu geen hond meer hebben want ik moest h

Dorothy (Gast)

Zonder osteopaat zou ik geen hond meer hebben want ik moest haat laten inslapen. Ze heeft een hernia. Ik vond haar op een dag in haar mand waar ze plots niet meer uitkon en ik vond er ook iets wat er niet in hoorde (namelijk een hoopje, ze bevuilen hun eigen nest nooit!) De dierenarts gebeld, die raadde de dierenkliniek aan, dus met haar naar de dierenkliniek. Ze heeft geen refelexen in haar achterpoten en ze weten daar niet hoe het komt maar een hernia kon men uitsluiten! (zonder gespecialiseerd onderzoek, want het geplande myelogram werd niet gedaan omdat ze toen weer kon staan en enkele stappen zette) Tot ze het op een dag voor de 3de keer in 14 dagen tijd had (dat ze dus niet meer op haar achterpoten kon staan) Mijn eigen osteopaat gebeld maar die kon me niet helpen, hij durfde er niet aan te beginnen want als hij iets verkeerd zou doen, dat zou hij zichzelf nooit vergeven. We hebben samen naar een osteopaat gezocht en ook gevonden. Het is dankzij deze osteopaat dat ik mijn hond nog heb, en ze doet het heel goed, ze is inmiddels 13 jaar en 5 maanden wat best wel oud is voor een rasechte labrador. Ik kan het iedereen aanraden!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

De diagnose dat het een hernia was heb je dus zelf gemaakt, evenals de conclusie dat hij ingeslapen had moeten worden.

Esther (Gast)

Ik heb ervaring met de osteopaat bij zowel honden, als paarden, als mensen. Bij alle 3 alleen maar positieve ervaringen. Zorg wel dat je een osteopaat bezoekt die bekend is met dieren.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met osteopathie voor honden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hond naar asiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^