Mijn puppy slaapt 's nachts niet!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liekelieke

honden foto van lieke

Hallo,

Ik ben Lieke en wij hebben sinds vrijdag een puppy genomen (voor de eerste keer). Informatie over de puppy:
- Naam: Jovi
- Geslacht: reutje
- Ras: Cairn terrier/shih tzu
- Leeftijd: 8 weken
De eerste nacht hebben we helemaal niets gehoord, maar sinds de 2de nacht wordt hij altijd wakker rond een uur of 4. Dan begint hij vreselijk te janken en te blaffen. Ik ben nu al 2 nachten om 4 uur opgestaan, om met hem naar buiten te gaan, dit wordt een beetje heel erg vermoeiend. Hij slaapt in een bench in de woonkamer. We hebben de knuffeltjes en een trui (voor de reuk van ons) er in gedaan, al deze spullen helpen niet. Heeft iemand een idee hoe we dit anders kunnen aanpakken, zodat hij 's nachts wel slaapt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Yvette (Gast)

HOi,
Wij hebben dit gehad met onze Labrador pup en op advies van de dierenarts,,,,hij is nog maar een baby en een baby slaapt ook niet naar 2 nachten door. Hij kan het nog niet volhouden zo lang ik vindt het heel erg knap dat hij zich dan fijn meldt gewoon effe doorzetten en op blijven staan, effe naar buiten met hem belonen maar niet met hem spelen en dan meteen weer in de bench. Probeer hem zo laat mogelijk naar buiten te doen bv. 0.00 uur en om 06.00 weer op te staan binnen een paar nachtjes heeft hij het door het wordt steeds langer. De labrador van ons kon daarna makkelijk de klok rond slapen hahahah...veel succes wij krijgen ook weer een puppy over 3 weken als het goed is....

Groetjes Yvette

Anoniem (Gast)

Ik sta een beetje met mijn oren te klapperen als ik dit lees! Zo klein, net weg bij zijn moeder, veilige omgeving en broertjes en zusjes. Ik vind het reuze knap dat hij maar 1 keer meldt dat hij eruit moet en zich uberhaupt netjes meldt. Een puppy is een baby en ik snap eerlijk gezegd niet dat je na 2 nachten dit al afdoet als: "dit wordt zo wel heel vermoeiend". Ik kan je nu al ook vertellen dat het zindelijk worden overdag nog wel 1,5 tot 2 maanden gaat duren. Voor de nachten zou ik 2 weken tellen, valt het misschien wel mee, als het 'maar' een week duurt.
Dus hier kun je niks aan doen, dit is heel normaal, de pup is normaal en doet het al super zo klein als ie is! Ik denk dat het verstandig is om een puppyboek aan te schaffen waarin dit soort dingen staan en wat je kan verwachten, mede omdat het je eerste pup is.
Succes!

honden page profiel liekelieke

honden foto van lieke

Ik weet heus wel wat ik kan verwachten. Alleen had ik gewoon even advies nodig van anderen hoe hun hiermee zijn omgegaan. Bij ons gaat hij meestal om 0:00 naar buiten, maar dan is ie nog steeds om half 4 wakker. Voor mij is dat vermoeiend, ben 19 jaar en ik kan ernaar niet meer naar bed omdat ik van half 7 tot 2 moet werken, dus moet ik al om 6 uur opstaan.

Het was alleen maar een advies vraag.
Maar meestal jankt en blaft hij als hi zich eenzaam voelt ofzo, want als je hem dan buiten zet dan doet hij nog niets.
Maar het zal wel lukken hopelijk.

Dankjewel voor je advies Yvette.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Lieke,

Ik zal je mijn ervaringen vertellen. Onze pups komen hier in een bench naast het bed te staan. Piepen ze 's nachts dan even naar buiten om een plasje/poepje te doen en dan gelijk weer in de bench. Piept de pup dan nog? Even met de vinger door de trailies en ze slapen zo weer.

Ook ging ik mee naar buiten toe en dat was met de laatste pup geen pretje want het was herfst. Dus schoenen en jas klaar hangen bij de deur en gelijk aan en mee naar buiten. Meestal doen ze dan meteen wel een plasje/poepje en dan kan je weer naar binnen.

De 1ste weken zijn er vermoeiend en ga je misschien zeggen: Waar ben ik aan begonnen !!! maar troost je iedere pupbezitter heeft dat wel en zeg tegen jezelf het komt goed en dan komt het ook goed.

Veel succes en de groetjes van Esther

honden page profiel liekelieke

honden foto van lieke

Heel erg bedankt voor het antwoord en je ervaringen. We zullen kijken of het werkt :-)!

Dankjewel

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hey Lieke,

Leuk he, pups :P

Mijn hond heeft de eerste 3 nachten aan een stuk door gejankt. Als hij in zijn benche zat, en wij in bed, dan jankte hij non-stop. Ik heb dat ding dan ook met 3 dagen de deur uit gegooid. Was het helemaal zat. En ik snap jou ook heel goed, dat je na 2 dagen behoorlijk prikkelig wordt. Je hebt immers je slaap nodig.

(tip: probeer overdag wat te slapen)

Ik heb de woonkamer pup-proof gemaakt, voor zover mogelijk. en 's ochtends om 6 uur de wekker gezet ivm plassen. Dat werkte beter. Heeft een week geduurd voordat hij het doorhad.

Overigens was hij binnen een week zindelijk. (snelle leerling)

honden page profiel liekelieke

honden foto van lieke

Hey ingrid,

ja idd leuk he pups!
Nee ik vind ze geweldig, alleen 's nachts wat minder :p haha

Dankjewel voor de goede tip.
We zullen het proberen.

honden page profiel LUCIALUCIA 3 doggies

honden foto van LUCIA

hoi lieke het is heel gewoon hoor dat de hond er een paar keer uit moet 'snachts het is vermoeiend,wij hebben de hond net als Ester zegt;naast het bed staan, en als ze piept,even met je hand erbij, dan voelen ze zich niet alleen,en dan gaan ze meestal wel weer slapen. als ze dan doorgaan met janken, kun je beter even naar buiten gaan.en belonen als ze wat doet,als ik jouw was zou ik hem 's avonds niet zoveel water geven en een beetje moe maken voor het slapen gaan!veel suc6

berke (Gast)

ehy iedereen ,

ik heb sinds drie weken een pup en ze jankt nog telkens snachts, 1x om 3u, en om 6u. ze slaapt in de bench naast mij.
nu wordt het toch lang.
ze kan ook niet alleen blijven en jankt ureen aan een stuk. wat moet k daarmee doen?
dank voor de tips.

Joke Groen (Gast)

Heb sinds5 weken een pup.Overdag gaat alles prima,maar s'nachts veel wakker en piepen.Dan ga ik er maar uit voor een plasje en een klein beetje te eten.Hoop toch echt dat het overgaat.Kan haar niet laten piepen en blaffen,ik woon in een appartement,dus krijg last met de buren.Nog even dit ze is te vroeg bij de moeder weggegaan,al met 5 weken.Ik woon in Spanje en daar werkt het vaak anders als in Nederland.Hoop op wat goede tips.Groeten Joke Groen

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

hoi Joke,
ik zou maar stoppen met eten geven s'nachts, daarmee beloon je haar piep gedrag. ze piept nu om eten te krijgen.
houd haar in de buurt s'nachts en verplaats haar elke dag een beetje naat de plek waar je haar wil hebben als ze groter is. laat haar aan je ruiken en praat een beetje en later alleen even rustig praten zo hoeft ze zich niet alleen te voelen.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

het is toch niet zo raar dat je pup s,nachts wakker word,dat had je je vantevoren beter kunnen afvragen,toch......was je zelf als baby al zindelijk,en sliep je toen ook al heel de nacht door,nee dus,nu een pup kan je vergelijken met een baby,en dan vind ik het nog netjes,dat je pup zich 1x meld,ik moest er vaker uit,en deed dit met plezier,voorlopig blijft dit nog zo,dus bereid je er maar op voor,er is niets aan tedoen,het enige wat je moet doen,is je bedje uit,puppy lekker zijn plassie en poepie laten doen(en dan flink belonen)en hopelijk gaaat je pup dan slapen,neem het lekker naast je bed,zodat het je aanwezigheid voelt,vaak wilt dit ook helpen,je kan evt ook een wekker in zijn benz leggen met handdoek erom(tikken van moederhart).
Ik begrijp ook uit je verhaal dat je om half 7 opstaat en tot 2 uur moet werken,zit de pup dan ook al die tijd in zijn benz,en is je pup dan alleen,hoe heb je zijn benz ingericht?misschien kan je daar nog iets aan veranderen.

honden page profiel Luna TaleLuna Tale

honden foto van Luna Tale

Dat je moet opstaan 'snachts bij een pupje van 8 weken is echt niet abnormaal dit kan zelfs nog wel een paar weken duren alvorens ze door slapen.
Wat wel helpt om is elke avond het drinken af te pakken om laat ons zeggen 20.00u en dan rond 23.00u nog een plasje te laten maken voor het slapen gaan.

honden page profiel

Als ik dit soort vragen lees, vraag ik me altijd af hoe en of mensen zich hebben voorbereid op het houden van een hond/aanschaf van een pup.
Ben toch benieuwd, vertel eens?

honden page profiel BeauBeau

honden foto van Beau

Mmm, heb zo mijn "?????????????" O-)

Sophie (Gast)

Ik begin nu echt te snappen waarom de asielen overvol geraken. Krijg hier koude rillingen van. Hoe is het mogelijk om zo onvoorbereid aan een hond te beginnen. Hopelijk beginnen jullie nooit aan kinderen, want die kan je niet buitengooien of in een kamer steken die "kind-proof" gemaakt is. Als het nu al zo'n moeite kost, en dit is nog maar het begin, wat dan met de wandelingen, verzorging, vuile poten, haren...Mag er niet aan denken wat het vervolg gaat zijn...

Irma & Ghino (Gast)

Hallo...

Wij hebben ook een pup en haar naam is shiva...
Een Americaanse Stafford...
Een teefje ze is 6 weken oud...
Wij hebben haar van 23-01-2009...

Wij hadden haar de bench opgezet en al haar speel goed en deken met kranten erin gedaan...
We zetten haar er in en wij gingen naar boven...
Ze begon heel hard te janken en te blaffen...
Toen hebben wij haar wat eten geven...
Het was toen 2 uur s`nachts...
Het was een helletijd stil...
En om 4 uur tot half 7 bleef ze blaffen de eerste nacht...
Ik was om 7 uur maar opgestaan had me aangedaan en ben met haar uit gegaan...
En ben die helledag gewoon ook maar waker gebleven...

* dag 2 was mijn vriend met haar uitgegaan had haar in slaap gemaakt en haar in de bench gelegt toen ging ze verder slapen wij zijn toen naar boven gegaan en gaan slapen naar een half uur half 11 begon ze weer te blaffen en heel hard te huilen mijn vriend heeft haar toen maar opgepakt en bij ons in bed genomen...
Waar door ik zei tegen hem ik hoop maar dat ze niet in bed poept of plast...
Ze was de hele nacht droog gebleven dat vond ik echt wel knap...
Maar de 1ste dag als zij ging slapen vroeg ze voor op de schoot en ging dan slapen...
Dus leerde wij haar eigenlijk aan bij ons te slapen...
En straks word ze groot dan kan dat niet meer...
Dus we zijn haar nu aan leren dat ze wel op de bank mag maar ze moet alleen slapen en niet krabben aan de bank...

Nou weet iemand misschien een oplossing voor ons...
Dit is ons eerste huis en ons eerste pup...

Groetjes Irma&Ghino

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

onze eerste nachten waren ook niet echt super, wij hebben onze 1é beagle naast ons gezet in een mandje ik heb heel de nacht mijn hand in haar nestje gehouden en ze sliep,
wij hebben ze de eerste week naast ons bed laten slapen en moest ze 1 keer per nacht ongeveer rond 3h een plasje doen, dus effe aankleden en buiten, terug thuis en terug slapen,

week 2 hebben we haar nestje in de bench gezet en een oude wekker onder haar kussen gestoken (zo 1 dat constant tikt) sindsdien slaapte ze mooi van 0.00h tot 6h, (ik stond wel speciaal op om 6h dan) en na een paar weken konden we zelfs uitslapen en blijft ze mooi slapen tot ze ons hoort natuurlijk dan laat ze van zich horen :-)

onze 2é beagle heeft zich direct aangepast :-) 1é nacht ben ik in de zetel blijven slapen om het allemaal wat in't oog kunnen houden maar die gingen vanaf nacht 1 mooi dicht bij elkaar liggen en sliepen heel de nacht door (waarschijnlijk door het voorbeeld van de andere)

honden page profiel Simone van Luna & HeroSimone van Luna & Hero

honden foto van Simone van Luna & Hero

Hee,
Bij ons was het niet zoveel moeite eigenlijk..
Luna heeft 3 nachten gepiept en elke keer zijn wij met haar uit geweest..
al vrij snel sliep ze 's nachtes door..
wij gaan altijd rond half 11/11uur naar bed en staan om 06.30 op. pas als luna hoord dat wij eruit zijn wil ze natuurlijk ook uit de bench want dan wil ze naar ons toe.
Ik denk dat als het wat langer duurd het gepiep en blaf dat je gewoon elke keer eruit moet blijven gaan en geduld hebben..
en ik snap ook wel dat je rust nodig hebt maar sorry dit had je kunnen verwachten, het is maar een pup.
Succes!
Liefs ,
Simone

honden page profiel LieselotLieselot

honden foto van Lieselot

Toivo slaapt ook nog niet de hele nacht door.
Rond 4u wordt hij wakker en moet hij een plasje doen.
Overdag gaat hij nu wel al zelf aan de deur staan om te tonen dat hij buiten moet, en hij wordt elke keer uitbundig beloond als hij iets gedaan heeft.

Hij heeft deze nacht van 11u-half 12 tot half 6-6u doorgeslapen.
Moet van men hart een steen maken om hem niet bij me in bed te nemen maar denk dat het anders uit de hand loopt met hem, hij kan zijn zus van 3jaar al heeeeel goed de baas, ze gaat er zelfs voor lopen.

honden page profiel ..

honden foto van .

Wij hebben de pups altijd tot 11 weken bij ons op de slaapkamer gehad.Alleen Shita die ging na paar dagen al naar beneden omdat die helemaal gek was van Raisa dus die kroop dan heerlijk tegen Raisa aan.

Maar als je je voorsteld dat een pup een roedeldier is en dan word die bij zijn roedel weggehaald om in een wildvreemd huis met wildvreemde mensen te gaan wonen.....en dan word je opeens ook nog eens helemaal in je eentje als roedeldier zijnde in een donker huis in een onbekende ruimte in je uppie ergens neergezet en word er van je verwacht dat je je mond houd.......

Nee hoor dat doe ik ze echt niet aan,eerst aan huis wennen en aan ons vreemde mensen door lekker dichtbij je te houden.In bench naast bed met hand erin als het eventueel nodig is,begint die iets te piepen als die wakker word,gewoon even terug knorren (ik draai me dan behoorlijk knorrend om of gaap luid) dat die weet hee er is iemand.
We hebben nooit een nacht wakker gelegen.
En nooit problemen gehad als ze er aan toe waren om beneden te slapen.
1 van de honden kon het in de Bench ook niet goed vinden,nou geen nood dan maar op bed.
Dat ga ik hem of mezelf echt niet aan doen als het ook anders kan.

Nu slaap ik bijv beneden omdat Raya een wel erg grote Bench heeft om telkens te verhuizen.Hij heeft wat moeite met het alleen zijn nog.Maar slapen in de kamer eerst naast de bench op de grond ,nu gewoon in zicht op de bank en straks weer naar boven.Als die wakker word bromt die even maar gaat weer met een zucht liggen als die merkt dat ik er wel ben.
1 nacht bleef die onrustig,dus even buiten gezet en hij moest idd plassen.

Van sommige berichten hier werd ik wel wat geiiriteerd ( beetje boel)... ik kom niet aan mijn nachtrust toe enz enz.
Wil je een goede nachtrust dan neem je geen pup,zo simpel is dat.Een pup is een levend wezentje,met gevoelens.Wil je toch een hond dan kan je een volwassen hond halen uit een asiel (al zijn dat ook levende wezens en kunnen ze dus weer andere dingen hebben die mensen irriteerd) En is dat ook niet wat je wil ,dan verkopen ze in speelgoedwinkels levensechte hondeknuffels die als je op buikje drukt blaffen :-D Harstikke makkelijk maken alleen geluid als jij het wilt en je slaapt de hele nacht door!!

Groetjes Marianne

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

mischien is het fijn om te lezen dat je de pup niet "verwend" als je hem de eerste periode op de slaapkamer laat slapen.

het is zeg maar een ouderwetse gedachten om een pup beneden te laten janken en huilen, hij leert hier weinig van alleen het gevoel van angst en eenzaamheid :'(
het is een beetje het zelfde als babys, vroeger kregen de moeders ook het advies "gewoon laten huilen,das goed voor de longetjes en anders worden ze verwend" deze theorie word nu ook niet meer door veel mensen gedragen....babys geef je ook aandacht,warmte en aanwezigheid, ook vaak op de slaapkamer van pap en mam.

je hebt 2 keuzes:
de bench in de slaapkamer zetten.
een doos of mandje naast je bed.

de pup niet te veel aandacht geven,jou aanwezigheid is genoeg...af en toe even een hand uitsteken om deze aanwezigheid te versterken en mischien opstaan om een plas te laten doen, niet me tde pup spelen of eten geven.....

het voordeel van een bench is dat je na een aantal weken de bench in de overloop kan zetten en daarna weer beneden.
nu heb je de pup geleerd dat hij bij jullie veilig is en dan is deze overstap goed te maken :-D

succes

honden page profiel whinnywhinny

honden foto van whinny

sjesus wat is dat voor taal joh 'ik gebruik een knuppel' :'( nou lieke weet je mijn hondje nu 3 maanden oud heeft het ook gedaan hoor in het begin maar nu als we gaan slapen gaat hij eerst 100 rondjes draaien in zn bench en dan valt hij uiteindelijk in slaap en dan smorgens om klok 6 sta ik weer op en dan weet hij van 'he vrouwtje gaat dr schoentjes aantrekken en naar buiten met mij' en een knuppel gebruiken dat soort thermen kennen wij niet op het hondenforum hoe komtie erop zeg sjeetje mina,maar heel veel geluk en sterkte met je puppy wel een schatje hoor groetjes whinny en haar kanjer yangus ;-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

een knuppel????????
:'( :'( :'(
ik heb 2 pups op het moment en een puber,,wat moet ik dan doen?ze zijn wel iets ouder bij hun moedertje weggegaan,maar nietemin nog pups,moet ik dan mijn haren uittrekken ofzo??
je weet wat je op je nek haalt,in ieder geval de bench werkte bij mijn eerste pup heel goed ,die hoorde ik niet,zo goed dat ik ze dag erna eruit heb gelaten, ;-) maar de tweede schreeuwde heel de boel bijeen,dus ik heb de bench afgeschaft,hij staat er nog wel en der gaan ze overdag wel is in slapen,maar voor de nacht blijft hij lekker vrij,en no problem,het gekrijs is gedaan.maar zeg je miss omdat de pups iets ouder zijn.
;-)

Angela (Gast)

Onze pup van vijf maanden sliep eerst heel goed. Wij hebben er geen nacht van wakker gelegen in het begin. Ook wij hebben hem eerst aan de bench, zijn mand en het huis laten wennen en de eerste week heeft hij bij ons in de slaapkamer (in zijn bench) geslapen. Dat ging erg goed. Daarna beneden in zijn bench ging ook goed. Hij ziet het echt als zijn plekje en als hij moe is gaat hij er vanuit zichzelf inliggen. Ook als hij overdag alleen is zit hij daarin en zonder problemen. Volgens buren piept of blaft hij niet en dat doet hij ook niet als we hem erin laten of als we weer thuiskomen.
Wat hij echter sinds kort wel doet is in de ochtend piepen. Wij staan om 6.15 uur op, maar de hond is om 6 uur wakker. Wij hebben al geprobeerd onze wekker wat eerder te zetten om m voor te zijn, maar dan is hij de volgende ochtend zelf ook weer vroeger wakker (wat jullie kunnen kan ik ook, denkt hij vast....). Wij halen m pas uit de bench als hij stil is, maar het piepen wordt niet minder. Hij hoeft niet te plassen, heeft geen dorst, maar is volgens ons alleen op zoek naar aandacht. We hebben hem een paar keer op de slaapkamer gelaten, maar het gevolg is nu dat als we m uit de bench halen, hij meteen weer naar boven wil om bij ons op bed te liggen en dat willen we hem liever niet aanleren. In het weekend staan we nu om de beurt om 6 uur op om beneden bij de hond te gaan zitten. Dan vindt hij het wel prima en valt hij vrij snel in slaap. Hoe kunnen we dit afbouwen zodat de hond eraan went dat wij altijd naar beneden komen en dat hij ons niet hoeft te roepen.


honden page profiel ..

honden foto van .

Beste Gijs,

Mijn pup mag alles, Maar als mijn kinderen vervelend zijn, gebruik ik gewoon de kettingzaag. Heel handig.

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

hoi lieke

ik heb hetzelfde gehad met onze pup en heb toen ook veel reacties gehad wat bij ons help is de bench in de buurt te zetten van je bed of slaapkamer en als die snachts gaat piepen hem even laten plassen of je hand uitsteken van ik ben er nog!!! wat ook helpt is de bensch gezellig maken met een dekentje en knuffeltje waar de geur van je pup aan zit dan voelt ie zich veilig!!!

heel veel suc6 ermee!!!

Groetjes Desiree & Nobel

honden page profiel antoinetantoinet

honden foto van antoinet

het is echt normaal hoor!
wat had je verwacht?
dat ze meteen door slapen en zindelijk zijn?

onze shiva,engelse bulldog, kwam het eerste half jaar bijna elke nacht,en als het niet s'nachts was dan was het s'morgens om half 6 en ja ik moest er ook weer vroeg uit!
maar dat weet je(teminste dat lijkt mij) van tevoren!

sjaak (Gast)

quote Sophie (Gast)

....Hopelijk beginnen jullie nooit aan kinderen, want die kan je niet buitengooien of in een kamer steken die "kind-proof" gemaakt is....

waar slaat dat dan op?
mensen vragen om advies niet om dat soort domme antwoorden...!?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn puppy slaapt 's nachts niet!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hoe zie je een oorontsteking?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^