Eerste nachtje alleen ...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FeraFera

Gisternacht heeft Bogi voor het eerst beneden in de bench geslapen. Je kunt misschien al raden: het was geen succes. Anders zou ik hier ook niet posten. We hadden de radio zachtjes aangezet (wat ik niet alleen doe als ik wegga), een klein lampje aangelaten, een T-shirt met mijn geur in de bench gelegd, zijn favoriete slaapknuffel erbij en hem zijn Kong met wat paté gegeven. Hier ging hij lekker mee aan de gang en het leek allemaal prima te gaan. Toen sloten we de deur en nog steeds geen geluid uit Bogi. We hadden hem overdag al meerdere keren aan alleen zijn laten wennen en dat leek altijd goed te gaan.

Het ging volgens mij fout toen mijn vriend, na het tanden poetsen etc. ineens terug moest om zijn telefoon te pakken. Dit trok meteen Bogi\'s aandacht en toen vervolgens mijn vriend weer wegging begon hij te piepen en te blaffen. Toen het even stil was (tussen het piepen en blaffen door), ben ik even teruggegaan en heb hem even opnieuw zijn speeltje aangereikt. Hij wilde hier toen helemaal niets van weten. Ik heb hem zachtjes geaaid tot hij rustig ging liggen. Daarna ben ik weggegaan. Vervolgens is hij weer begonnen en hebben we het maar laten gaan.

Hij is heel erg lang doorgegaan, in ieder geval tot we in slaap vielen. Tussendoor werd ik wakker en was het stil, maar \'s ochtends rond zeven uur was het weer raak. Nu is het wel zo dat hij rond zeven uur vaak eruit gaat, dus misschien dat dat het was? Hij heeft ook in de bench geplast, terwijl hij normaal gesproken altijd wachtte tot we hem mee naar buiten namen.

Mijn vraag is, is dit normaal en moet hij gewoon wennen? Ben ik op de goede weg, of is er misschien een tussenstap die ik gemist heb?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste nachtje alleen ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

even wat achtergrond info:
- hoelang is Bogi bij jullie?
-zo ja waar sliep hij eerst?
-heb je dit afgebouwd? dus bench uit de slaapkamer op de gang en zo steeds een stukje verder? kan zijn dat je te snel bent gegaan en Bogi in paniek is geraakt.
kan ook dat doordat je vriend te kamer terug in ging en bogi hem dus opmerkte dacht van he ik mag weer spelen, je vriend ging weer naar boven en daaruit kwam protest. Ben je naar Bogi toe gegaan toen hij nog piepte en blafte? of heb je gewacht tot hij weer stil is?
Wat ik met Dusty heb gedaan toen ik hem naar beneden wilde hebben was afbouwen, dus eerst bench op de gang met deur van slaapkamer open zodat hij me kon zien, ging dit goed toen bench steeds verder verplaatsen, alles met tusenpozen van dagen, tot het laatst deur van de slaapkamer dicht. toen dit goed ging heb ik hem naar beneden verhuisd.
Met Gaya ben ik beneden gaan slapen, de eerste 3 nachten heb ik naast de bench geslapen, zodat ze me kon zien, daarna ben ik op de bank gaan liggen een paar nachten zodat ze me niet zag maar wel hoorde. toen dit alles goed ging heb ik het een nacht boven geprobeerd. Gaya was in het begin ook vroeg wakker toen ze alleen beneden ging slapen (dus zonder mij) nu is ze 7.5 maand en kan soms tot 9 a half 10 redden maar vaker ook half 8 dan moet ze ook echt plassen, dat is vaak nog met pups als ze wakker worden moet ze plassen. ze moeten nog leren hun sluitspieren te beheersen en ook leren plas/poep op te houden. dat komt met de tijd goed :-)

honden page profiel FeraFera

Hij is vandaag 8 dagen bij ons, maar inmiddels 13 weken oud.

De eerste week sliep hij in een mandje op de slaapkamer en overdag altijd in zijn bench. Daar ging hij vaak hij zichzelf al naartoe.

Misschien ging het inderdaad wat snel. Ik vanavond wel bij de bench slapen en het dan rustig afbouwen. Misschien iets minder leuk voor mijn vriend, maar als Bogi straks door kan slapen heeft iedereen er plezier van. Ik zal het eens proberen, bedankt! :-)

En ik ga niet naar binnen tijdens piepen of blaffen, maar wanneer hij stil is. :P

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat te snel , en de stap te groot, je had het mandje of bench dan op de overloop kunnen plaatsen zodat tie jullie toch nog hoort, al is het maar ademen, en steeds verder weg zetten tot op de plaats waar jullie de hond willen hebben, nu is het van naast het bed, in de slaapkamer , na een week hoppa in de woonkamer of keuken, even te snel. en wat is een weekje bij jullie ? :-D

en smorgens om 7 uur net iets te lang laten liggen, sta een uurtje eerder op, ja weet het is vroeg, maar dat kan dan steeds met wat minuutjes afgerond naar boven worden, zodat het straks wel om die tijd goed komt.

even een stapje terug, maar nu staat tie in de woonkamer, :-D je zou snachts er een keertje er voor uit kunnen gaan, al is het maar voor een plasje.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Zelf denk ik inderdaad ook dat het iets te snel gaat, kleinere stappen doen , en anders zelf er even naast gaan liggen in de kamer voor een paar dagen/ week

honden page profiel FeraFera

" wat te snel , en de stap te groot, je had het mandje of bench dan op de overloop kunnen plaatsen zodat tie jullie toch nog hoort, al is het maar ademen, en steeds verder weg zetten tot op de plaats waar jullie de hond willen hebben, nu is het van naast het bed, in de slaapkamer , na een week hoppa in de woonkamer of keuken, even te snel. en wat is een weekje bij jullie ? :-D

en smorgens om 7 uur net iets te lang laten liggen, sta een uurtje eerder op, ja weet het is vroeg, maar dat kan dan steeds met wat minuutjes afgerond naar boven worden, zodat het straks wel om die tijd goed komt.

even een stapje terug, maar nu staat tie in de woonkamer, :-D je zou snachts er een keertje er voor uit kunnen gaan, al is het maar voor een plasje. "


Een week is bij ons zeven dagen. ;-)

Normaal gesproken hoef ik er niet eerder uit als zeven uur (als ik te vroeg ga doet hij niets buiten en het vervolgens alsnog in de woonkamer), maar misschien was het de stress.
Ik ga eens wat tips proberen, bedankt mensen. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste nachtje alleen ..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Giardia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^