Karel geplukt!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" Het kan wel degelijk uitvallen als je te laat naar de trimster gaat.
Tenminste, dat hadden we met DJ. En DJ zelf heeft er giga last van als die haren los gaan zitten. We hebben hem de eerste 2 keren laten plukken, maar nu gaat de scheer er overheen. Lekker makkelijk en het staat zo vreselijk mooi, zo'n korte DJ.

Karel is wel een hele mooie vent geworden zeg!!
;-) ;-) "


Een plukhond scheren is slecht voor de vacht. De dode haren blijven er in zitten en dit kan dus voor irritatie zorgen. Daarnaast is het gewoon zonde om een plukhond te scheren, maarja ieders keus natuurlijk.
Als je niet plukt valt de vacht nooit geheel uit, het gaat vreselijk jeuken en irriteren.

Maar ontopic;
Karel ziet er pretty uit hoor! Met of zonder een bos haar! Ik vind ze meestal tussen de plukbeurten in het leukste. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karel geplukt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Mijn trimster (waar ik al jaren zit) vertelde mij dat het inderdaad zonde is als ik DJ zou laten scheren. De vacht wordt er zachter van en zal meer gaan pluizen.
Maar het wordt er niet slechter door, de haren veranderen alleen van structuur. Dj gaat overigens om de 3 maanden, dus tijd om te gaan irriteren is er niet. Alleen als het iets wordt uitgesteld vanwege omstandigheden, dan merk ik het aan hem, dan gaat het wel irriteren.
DJ wordt 3 mm. geschoren en geloof mij maar, dat er geen losse haar meer te vinden is daarna. Hij zelf, DJ dus, vind het geweldig en heerlijk wanneer hij helemaal gedaan is!
Min vorig hondje, een Shi-Tzu werd ook altijd geschoren en haar koppie geknipt als een bouvier. Toen ik de bouviers nog had en met haar de Shi-Tzu erbij, was dat altijd een enig gezicht. Ook zij vond het heerlijk als ze zo kort was. Je merkt het gewoon aan ze.

Verder is het met plukken natuurlijk wel uitkijken. Door het plukken van de vacht komen er toch hele kleine gaatjes in de huid. Dus je moet er voor zorgen dat je de hond niet daarna gaat wassen, maar dus ervoor!
En als je te snel gaat plukken (dus als het haar er nog niet rijp voor is) dan kan het zeker wel pijn doen bij de hond. Dus plukken op de juiste tijd is noodzakelijk.

Mijn bouviers werden altijd geplukt. Ik heb het nooit zelf gedaan, want 1. het is een heel werk zo'n grote hond en 2. je moet echt de feeling er voor hebben, want het is toch best een apart werkje.
Daarom liet ik het altijd aan trimster over, die mijn bouviers ook altijd showklaar maakte.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Karel, je bent een knapperd met een bos haar en met euh... niet zo veel haar meer ;-) ;-)
Mijn trimster laat ook altijd mijn baardje staan (ik heb helaas niet zo'n mooie snor als jij :'( ), dat ziet er lekker stoer uit zegt mijn vrouwtje.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Dan is het prima! Ik wou het gewoon even vermelden dat niet iedereen denkt oooh gewoon hup het scheerapparaat over mijn plukhond.
Wassen na het plukken doe ik ook nooit nee, maar er zijn genoeg trimsters die het wel doen, snap dat nooit zo goed.
Een bouvier plukken is behoorlijk zwaar ja! Maar veel bouviers worden tegenwoordig helemaal niet meer geplukt, haren zijn veel te zacht.

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Net een ander hondje! :-) Hou het liefst van de wilde haren maar wel leuk hoor dat snorretje!
Keurige man nu Karel :-D

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Dat klopt Sanne, omdat het haarstructuur in de jaren is veranderd. Ik had de ouderwetse bouviers nog, die met krullen en harde haren. Giga mooi!! Maar ja, zoals gezegd......die vind je niet meer. Helaas!! ;-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

A, ik vond je krullenbos juist zo leuk. Maar ja, haar groeit snel genoeg weer uit ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Dank voor de reacties! ;-)

Even voor de duidelijkheid: ik pluk niet zelf hoor! De trimster heeft het voor mij gedaan gelukkig haha. De pootjes zijn inderdaad nog lekker behaard. Ze weet dat ik uit mijn vel spring als iemand met een efileerschaar in de buurt van zijn pootjes komt (is in het verleden bij een andere trimsalon nog wel eens gebeurd, ondanks aangeven dat ik dat niet wil) en laat ze dus lekker behaard. :-D

Die twee van mij móéten echt geplukt worden. Het valt wel een heel klein beetje uit op den duur, maar dan ben ik gewoon echt veel te laat met hem naar de trimsalon brengen. Hij heeft tegen die tijd ook enorm veel jeuk en het zou een lichte vorm van dierenmishandeling zijn om hem daar mee te laten lopen haha.

Ik merk ook echt dat hij zich nu 10 keer zo lekker voelt als voor de plukbeurt. Ikzelf zal het toch wel leuk vinden als het weer ietsje aangegroeid is. O-)

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

wauw wat een knappe vent ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Karel geplukt!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^