Terugkerende hotspots

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Een tijdje geleden heb ik hier een topic aangemaakt over een kleine hotspot bij Kobus. Dit was de eerste die hij bij ons kreeg en hij zat al maandenlang op hetzelfde voer (Acana Adult Dog). We deden er een verbandje om en zorgden ervoor dat hij er niet meer aan kwam, de hotspot ging weg.
Een week later zat ie er weer, op dezelfde plek. Toen zijn we toch maar naar de DA gegaan, daar hebben we een zalfje meegekregen dat we altijd konden gebruiken als hij er weer last van kreeg en hij kreeg 2 spuiten en pillen mee. De DA wist niet waar de hotspot vandaan kwam, kon van alles zijn, zei hij. Waarschijnlijk een irritatie ergens van. De hotspot is toen weg gegaan.
Toen zijn we ook begonnen met ander voer: Acana Grasslands. Hier zit 0% granen in en nog meer vlees.
Nu heeft Kobus sinds een week weer meerdere kleine hotspots (echt heel kleine plekjes). We gebruiken de zalf die de DA heeft meegegeven en het is al wel iets minder geworden. Naar de DA gaan hebben we niet zo'n zin in, omdat hij toch niet zal weten waar het vandaan komt en Kobus dan alleen maar chemische troep naar binnen krijgt. En hoe vervelend die hotspots ook voor hem zijn, het zijn echt maar piepkleine plekjes.

Vandaag ben ik een paar rollen Carnibest gaan halen, omdat ik daar hier op het forum zoveel goede verhalen over hoor. Hoewel ik niet had verwacht dat hij met Acana Grasslands alsnog hotspots zou krijgen, proberen we dan toch maar dit uit.
Heeft iemand een idee hoe lang het duurt voordat we verandering horen te zien?
Of zou het aan iets anders kunnen liggen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugkerende hotspots" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

ik heb ergens op google dat je hond het kan krijgen door teveel eiwit in brokken (voeding)
en als je brokken wilt geven moet je wolfsblut geven omdat die 4 soorten heeft waar maar 20% eiwit inzit,meende wide plain , dark forest gold river en duck.
maar die plekken komt van teveel eiwit.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Is dat zo? Dat heb ik nog nooit gehoord, maar als je het zegt dan zal dat wel O-) Ik heb altijd gehoord dat je voornamelijk moest kijken naar het vlees- en graangehalte, en dat is bij Acana hartstikke goed. Ik heb even gekeken en er zit 32% dierlijke eiwitten in Acana Grasslands. Ik heb van drie Wolfsblut varianten de dierlijke eiwitten gevonden; Wolfsblut Green Valley 29%, Wolfsblut Wild Pacific 27% en Wolfsblut Range Lamb 21%.
Hoe zit dit bij Carnibest KVV?

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

tja daar kan ik niks over zeggen want ik geef geen vers ja een klein beetje pens.
maar over die eiwitten moet je maar eens google.
het beste is als je brokken geeft stond op verschillende site dan moet je zorgen dat je onder de 25% zit liefst nog lager , maar dat ging over brokken he niet over vers.
maar calcium moet onder 1,5% zijn en zout niet hoger als 0.59%

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hotspot, komt niet door de voeding..... maar komt van buitenaf, honden met een verminderde weerstand hebben er vaker last van dan honden die een goeie weerstand hebben.


Symptomen van een Hotspot
Uw hond wordt lusteloos en gaat flink aan het krabben.
Vaak willen ze niet eten en hebben ze koorts.
Bij nadere inspectie ziet men een natte plek in de vacht.
Na het wegscheren van wat haar ziet u een vuurrode huid die bovendien bedekt is met een gele etterlaag.
Dit is een vochtig eczeem dat binnen enkele uren na regelmatig krabben of likken van een huidplek kan ontstaan.

Hoe ontstaat een Hotspot?
De oorzaak van het heftige likken of krabben is enorme jeuk!
Jeuk kan ontstaan na bijvoorbeeld vlooienbeten, tekenbeten - vooral wanneer de kop van de teek achterblijft als de teek niet in zijn geheel verwijderd wordt - algemene schurftmijtinfecties en oormijtinfecties.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bamse is gestoken door honderden wespen, binnen 20 minuten had ze een grote brij, dat uitte zich in een grote hotspot.

er hoef maar een beet te zijn van een insect, parasiet of wat dan ook, en er kan een hotspot ontstaan.


wel is het zo, als je hond jeuk heeft door voeding, dan zich zelf aan een hotspot helpt, door constant te krabben, en zijn huid beschadigd, daar kan ook een hotspot door ontstaan.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Willemijn, dat is het juist het probleem... Hij heeft verder helemaal nergens last van. Daarom denken wij aan jeuk door voeding.
Hij heeft bijna nooit teken, de laatste maanden heeft ie er nog geen gehad. Hij heeft ook geen mijten, schurft of vlooien. Hij eet goed en is levendig, geen koorts, niet eens verhoging.

De vorige plek was inderdaad een beetje vochtig, deze plekjes niet. Het typische is dat het alleen op zijn buik zit.
Verminderde weerstand zou wel kunnen kloppen dat ie het daarom nu alleen heeft en eerder nooit gehad heeft (we hebben hem nu zo'n anderhalf jaar). Maar ik heb verder niks van een verminderde weerstand gemerkt.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Zit er kip of rundvlees in de brokken? Dan kan nl allergie veroorzaken...

Verder ga ik met willemijn mee..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Volgens mij niet, alleen kippenvet dan, maar ik kan het verder niks vinden... Ik kijk op een brokkenvergelijksite, maar ik kan niet de hele tekst lezen ;-) Tot nu staat er bij ingedrienten: vers lamsvlees zonder botten, lamsmeel, zalmmeel, haringmeel, aardappelen en kippenvet. De zak is helaas al weggegooid en op internet vind ik ook niks.
Bij de vorige Acana variant die hij had zat kippenmeel en kippenvet, voor zover ik kan vinden dan, daar stond hij al zo'n 8 maanden (als het langer was) op toen hij last kreeg van een hotspot. Zou dat dan komen door een verminderde weerstand in combinatie met de kip?

Ik heb nu 4 rollen KVV van Carnibest (500 gram) gehaald, de natuurvoer variant. Hier zit ook kip en rundvlees in zie ik, niet zo'n slimme zet dus? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jeuk........probeer eens voeding te geven van een soort vlees, bijvoorbeeld paard.

als je dat twee weken geeft, niets anders, kan je eens kijken of de jeuk weg gaat, als je hond met zijn poot jukt, over zijn lijf, ontstaan er wondjes, daar kunnen hotspots door komen.

probeer dat eens even uit, twee weken verder en je weet of de jeuk of verminderd is of weg is. paard, is niet vet, en te proberen toch ? en na die twee weken kan je dan een voeding gaan samenstellen, eerst maar eens kijken of het door de voeding dan komt die jeuk. een hond die jeuk heeft wordt gek van zich zelf, en gaat zich overal krabben.gevolg, hotspots.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zwemmen ? te lang nat kan ook hotspot ontstaan.

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Je hond moet voor een hotspot geen vlooien hebben hoor, één vlooienbeet kan al genoeg zijn (bij allergie bv.)
Verminderde weerstand speelt zeker een rol. Lila heeft ook een hotspot gehad vlak na een operatie. Echinaforce heeft bij haar denk ik wel wat geholpen om de weerstand te verhogen, ook honing helpt m.i. wel wat.
Hotspot behandelen is bij mij: haar knippen, iso betadine en de haardroger er zachtjes op (uitdrogen!) en als de hotspot opgedroogd is calendula zalf (gebruik ik zelf ook hihi).

Misschien is het geen hotspot aangezien het niet echt vochtig is zeg je? Mss een soort schimmel? Mss ringworm (kleine ronde vlekjes?)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Het ziet er hetzelfde uit als de hotspot die hij eerst had, alleen kleiner en minder erg ;-) (niet vochtig, minder rood, etc. Voor de rest hetzelfde).

Verminderde weerstand kan inderdaad verklaren waarom ie het toen pas kreeg en niet veel eerder al, maar ik heb daar helemaal niks van gemerkt...

We gaan denk ik maar eens paard uitproberen en verder die zalf blijven smeren, dat helpt wel wat. Helaas pakt het alleen niet de oorzaak aan, maar hopelijk komen we erachter of het aan het voer is door paard te gaan voeren. Bedankt voor alle tips! ;-)

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

Mogelijke oorzaken van een hond met jeuk

honden page profiel LunaLuna 3 doggies

MOGELIJKE OORZAKEN VAN EEN HOND MET JEUK :

Verkeerd gebruik van hondenvoer of hondenbrokken
Voedsel intolerantie
Vlooien
Wormen
Allergie


Voordat u een dierenarts bezoekt , kunt u proberen , zelf te achterhalen of er oorzaken zijn die over het hoofd worden gezien, en oorzaken wellicht niet of verkeerd worden toegepast.Als de hond jeuk heeft probeer dan zo secuur mogelijk de oorzaak te achter achterhalen. De meeste mensen vergeten dat de basis het hondenvoer is. Een verkeerd hondenvoer of hondenbrokken en het verkeerd gebruiken van het voer , leidt 9 van de 10 gevallen tot jeuk , huid en vachtproblemen zijn de opvolgende klachten.


Geeft u een compleet hondenvoer die vanuit de fabriek komt, voeg dan absoluut geen vlees of blikvoer aan het hondenvoer toe !!, het beste is helemaal niets . Een hoop mensen geven iets extra’s door het voer heen, of omdat de hond het lekker vind , of omdat deze moet eten. Echter een fabriekmatig hondenvoer of hondenbrokken zijn complete voedingen, alles wat er extra aan wordt toegevoegd is teveel . Hondenbrokken bevatten over het algemeen al dierlijke eiwitten, bijvoorbeeld ; in hondenbrokken met kip zitten al dierlijke eiwitten, als er dus nog eens vlees doorheen gaat krijgt de hond een teveel aan eiwitten binnen, met als gevolg het begin van de jeuk, rode plekken (hotspot) huid- en vachtproblemen.


Helaas krijgen honden nog steeds vlees aan hun voer toegevoegd omdat hun baasje vindt dat ze moeten eten . Vergeet niet dan een hond ook een energieeter is , als hun lichaam aangeeft dat ze moeten eten, dan pas gaan ze eten. Het kan best zo zijn dat een hond om acht uur zijn hondenvoer krijgt, pas een paar uur later gaat eten. Het is niet zo als bij de mensen die meestal een vaste tijd hebben voor hun avondeten, we eten ook weleens terwijl we geen trek hebben, maar ja, we hebben niet voor niks gekookt natuurlijk. Maar een hond luister naar z’n lichaam en behoefte, tenzij de hond wordt verleid, met bijvoorbeeld een stukje vlees door zijn hondenvoer. Als een hond een keer geen trek heeft of twee a drie dagen niet wil eten dan is dat geen probleem, mits de hond op zijn normale gewicht is en niet er onder.


Probeer ook altijd een hondenvoer of hondenbrokken te geven die geschikt is voor de leeftijd van de hond.De meeste merken hebben puppybrokken, hondenbrokken voor de volwassen hond, en voor de oudere/senior hond. Ze hebben allen hun eigen specifieke eigenschappen , voedingstoffen en ingrediënten. Ook bij het geven van een hondenvoer die voor een andere leeftijd is bedoeld kunnen er klachten ontstaan zoals jeuk en vachtproblemen.


Kortom een vers stukje vlees af en toe kan echt geen kwaad, het is ook nog goed voor hun darmflora, maar geef het apart.Geeft u regelmatig vers vlees vergeet dan niet om er vitamines,kalk en een plantaardige olie er aan toe te voegen,het is alleen heel moeilijk om de zelfde kwaliteit te krijgen als de complete hondenvoedingen en hondenbrokken van de bekende merken.


Ondanks het feit dat de hond een goed hondenvoer krijgt, kan het zo zijn dat de hond toch jeuk en huidproblemen heeft. De oorzaak zou dan ook een voedselintolerantie kunnenzijn ,een bepaalde overgevoeligheid.
Voedselintolerantieis een ongewenste reactie die optreedt na het binnenkrijgen van dit ongewenste bestanddeel.

Voedselintolerantie of voedselallergie openbaart zich op twee manieren bij honden;
-Ook hier begint het o.a. met huid en vachtproblemen, slechte vacht of jeuk
-Spijsverteringsproblemen ,diarree en braken kunnen in mindere mate ook voorkomen

Deoplossing is, om een hondenvoer of hondenbrokken te geven met eenandersoorteiwit.Bijvoorbeeld een plantaardig eiwit, uit tarwe, rijst of cassave (broodwortel).Ook van eend met een dierlijk eiwit en cassave( broodwortel) is bekend dat ze geen aanleiding geven tot overgevoeligheidsreactie.Een voeding zonderdierlijke eiwitten beperkt de kans op voedselintolerantie.

Ook bevatten plantaardige eiwitten linolzuur, en deze is van groot belang voor een goede conditie van huid en haar. Een aantal merken voegen ook andere oliën toe die veel meervoudige on verzadigde omega 6 en 3 vetzuren leveren. Deze zorgen voor een goede vacht en huid en helpen ontstekingen voorkomen .

Toch is het verstandig dit soort hondenvoer of hondenbrokken alleen te geven als er echt sprake is van een voedselallergie/intolerantie. Een hond is een dier en heeft veel belang bij de dierlijke eiwitten die in een hondenvoer zitten.

Steeds vaker hoor je dat een hond zou lijden aan een voedingsallergie. De diagnose wordt vaak zonder voldoende onderzoek gesteld. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij honderd gevallen van huidklachten er gemiddeld maar één is gebaseerd op een voedingsallergie.
Het belangrijkste symptoom van voedingsallergie bij de hond is een matige, niet seizoensgebonden, jeuk. Ook huidveranderingen kunnen optreden, op de buik en in de oksels vind men dan rode pukkeltjes en roodheid van de huid. Soms zijn de symptomen subtieler, verhoogde schilfering (seborroe), (enkelzijdige) oorontsteking en in 15% van de gevallen ook klachten van het maagdarmkanaal.

Hierbij moet men denken aan braken na het eten en / of diarree. Ook dikke darmontstekingen (colitis) kunnen als oorzaak een voedingsallergie hebben. Ook een toegenomen frequentie van ontlasten kan een symptoom zijn van voedingsallergie.

Sommige honden likken ook aan de voeten of poetsen met de neus over de grond.
Het vervelende is dat de symptomen niet specifiek zijn. De jeuk, huidveranderingen en het likken zien we ook bij inademingallergie (atopie) bij de hond.

De voedingsallergie richt zich meestal op een eiwit, soms ook koolhydraten. De voedingsallergie van een hond beperkt zich meestal maar tot één allergeen (stof die een allergische reactie veroorzaakt).
In principe kan de diagnose gesteld worden met een hypoallergeen dieet. Dit houdt in dat de hond gevoerd word met een dieet bestaande uit enkelvoudige voedingsstoffen waarbij de plantaardige en dierlijke eiwitten niet eerder verstrekt zijn aan de hond of als hypoallergeen bekend staan.

Dit dieet moet minimaal 6 weken gegeven worden. Het is wel belangrijk, dat u aan uw hond niets anders geeft dan Hypoallergenic Diet, om te voorkomen dat hij/zij op dat extraatje toch nog allergisch reageert.

Als gedurende deze periode de klachten duidelijk verminderen (met meer dan 50%) dan moet gedurende 1 week weer het oude voedsel gegeven worden. Indien de klachten weer terugkeren dan mag de diagnose voedingsallergie gesteld worden.

honden page profiel LunaLuna 3 doggies


http://www.hondenvoer.co.nl/page6.html

honden page profiel LunaLuna 3 doggies



Ons hondje krijgt i.v.m. een hele slechte nierfunctie speciaal voer. Dit voer, Specific van Leo, koop ik bij de dierenarts. Het is een uitgebalanceerde voeding voor honden met nierproblemen. Tot voor kort vond ons hondje dit eten prima maar nu heeft mevrouw er tabak van. Andere voeding gaat erin als koek. Het probleem is dat ons hondje wanneer ze niet eet misselijk wordt waardoor ze helemaal niet meer eet. Bovendien kan ze dan haar afvalstoffen niet kwijt raken. Dus niet eten geeft problemen.

Nu is er volop seniorenvoeding op de markt maar ook hierin zitten veel te veel eiwitten voor een hond met nierproblemen.
Ik wil nu zelf voor ons hondje gaan koken. Kan iemand mij vertellen in welke producten er geen of weinig eiwitten zitten ?

O ja, brokjes eet ze niet (meer).

Ik hoop dat iemand kan helpen.
Groetjes, Anne-Sofie







denkadog heeft eiwitarm voer. specific is niet zo goed, want het zit vol met plantaardig soya-eiwit (en is dus schandalig duur). dierenartsen kennen weinig van voedingsleer en luisteren naar de praat van verkopers.
begin eens met de verpakking te lezen. Ruw Eiwit is gemiddeld zo'n 25% jij moet dus lager gaan (20 of minder) en vooral zien of er geen plantaardige eiwitten in zitten.
slecht eten is een symptoom van slecht functionerende nieren. het ziet er eerlijk gezegd niet goed uit.
veel sterkte!


ook dit kan dus gebeuren.

















honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond heeft dus nierfalen, dan is er toch maar een oplossing, speciaal voer voor je hond, bespreek het eens met je dierenarts dat je hond slecht eet, wat je kan toevoegen om het voor je hond smakelijker te maken.

gewoon voer , vlees of brok, is dan niet geschikt voor een hond met nierfalen, even zal het misschien goed gaan, maar daarna niet, hou je aan je dierenarts daar mee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Terugkerende hotspots" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^