Een hond is zomaar een hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

" Hey Santa, wat een prachtig diepergaand antwoord !!!
Jij drukt uit, wat ik, maar hopelijk velen met mij, eigenlijk (onbewust) bedoelen.

Als ik zie, hoe Lucky vaak naar mij kijkt, en hoe hij bij mij op bed ligt, dan voel
ik gewoon dat hij gelukkig is, en mij geheel vertrouwd.
En DAT is beslist wat ze verdienen, na al die liefde die ze ons geven.
"


Ja he! dat heb ik ook met lela..hoe ze naar me kijkt, zon intense blik vol vertrouwen, dat klinkt stom maar dan ben ik echt trots, dus herken het absoluut!

Natuurlijk heb jij de leiding in de 'relatie' maar dat is een machtspositie die je dus absoluut niet dient te misbruiken, om dit intense vertrouwen van je hond niet te schaden.

that simple :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hond is zomaar een hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Hier zijn de honden wel in volgorde de laagstgeplaatse in het gezin, daar is geen discussie over mogelijk, ik bepaal van hoe en wat, dit gaat uiteraard wel respectvol, ben erg sociaal naar mijn onderdanen ;-)

Wat hier word gezegd, dat helpen en dergelijke een vorm van liefde is, uhwww ja tuurlijk, daar komt ook een vorm van macht bij, zelfs bij het verzorgen van een geliefde, dit doe je uiteraard met alle liefde van de wereld, maar heb zelf meegemaakt, maar er zit ook een vorm van macht bij, daar heb ik een voorbeeld van.

Mijn man was dodelijk ziek en lag in bed, hier kon hij niet fatsoenlijk uitkomen, ik verzorgde hem, dus haalde ook zijn koffie en dergelijke, maar ik had wel 6 honden een huis en een baby van 7,5 maand erbij te verzorgen, deed dit graag want had hem graag bij me.
Mijn man wou op een ochtend zijn koffie persee direct hebben, ik zat nog met de handen vol en verzocht hem maar even te wachten, waarna hij in de strijd gooide dat hij wel ernstig ziek ( Zijn slachtofferrol machtspositie ) was en direct zijn koffie wou, waarna ik zei dat die maar even moest wachten, want hij had de luxe van thuis, en in het ziekenhuis zou die kunnen wachten tot koffietijd.
Hierna begon hij vreselijk te tieren, zal niet herhalen wat hij zei, maar dit was de druppel waarna ik zei dat die het maar lekker uitzocht met zijn ernstige ziekte en ik niets meer deed ( mijn machtspositie ).
En geloof me, haat en liefde liggen dan heel nauw en veranderd de rangorde onderling wel, want ik stond ineens veel hoger, dit is overgens ook bij honden, de sterkste, de slimste, de meest mobiele, degene die alles kan regelen bepaald immers wat er gebeurd en dit kan respectvol gaan maar zoals ik net beschreef ook op een hele gemene manier met een stuk schuldgevoel aanpraten.

Mijn man heeft overgens wel zijn excuus aangeboden nadat ik hem naar het ziekenhuis heb laten afvoeren, toen kwam die erachter namelijk wat voor luxe die bij mij had ook al moest die soms even 5 minuutjes wachten.

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Tja iedereen beschrijft hier zijn gevoelens voor zijn/haar geweldig en ik kan me daar alleen maar bij aansluiten.
Mijn hond is mijn alles, mijn allerliefste ( sorry manlief).
Misschien komt het ook wel omdat wij geen kinderen hebben maar hij vult een leegte op waarvan ik me niet eens bewust was van het bestaan ervan.
Waar ik ga gaat Bart mee, helaas alleen niet naar m'n werk en dan mis ik hem ieder moment.
Ik betuttel hem echt niet en ben ( vind ik ) rechtvaardig streng.
Geef hem alle liefde die ik in me heb want wat ik van hem terug krijg is onbetaalbaar veel ;-) ;-)
Het voelt als onvoorwaardelijke liefde en dat koester ik ieder moment.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik ben zomaar een mens.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik heb een tijd in een buurt gewoond waar veel (allochtone) mensen bang waren voor honden, en als die vonden dat ik weg moest met mijn hond was mijn vaste tekst: mijn hond heeft net zoveel recht om hier te lopen als jij. PUNT!!! Honden zijn niet minder dan mensen, net zoals alle dieren. Waarom worden dieren (bijv. ganzen) neergeschoten als ze overlast veroorzaken voor mensen? Die ganzen waren er waarschijnlijk eerst!!! Alleen omdat wij dan toevallig iets verder ontwikkeld zijn op bepaalde gebieden, betekend dit niet dat al het andere minder waard is! ;-)

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Tsja, ik hoef geen hond in bed.
Ze zijn mijn maatjes, maar ...
Het zijn wel honden. We doen veel voor en met ze.

Mijn zwager heeft geen kinderen, dus zijn hond is hun alles?!
Dat ie een keer mijn toen nog jonge kind bijna beet, deed niet ter zake.
Sindsdien is de relatie anders..

Maar we zijn wel dol op onze honden!

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

dubbel

honden page profiel --

honden foto van -

een hond is wel gewoon een hond. het is geen mens, waar sommige mensen zich in vergissen...
een hond is wel een speciaal dier.
hij geeft je liefde en maakt je altijd aan het lachen, hij begrijpt hoe je je voelt. deze dieren helpen je maar al te graag. als je in nood bent, staan zij klaar.

de hond moet wel een duidelijke rang hebben en niet de aller dominanste worden van ons allemaal, want dat zorgt volgens mij wel voor probleempjes.

olly is de laagste in de rang ong. maar hij is dolgelukkig. een betere thuis is er gewoon niet.


ik vind.
een hond geeft jou alle liefde en is je kameraad en helpt je als er iets is.
wij als mensen moeten ook iets terug doen. niet slaan of wat dan ook.. mishandeling, zulke beesten verdienen dat niet.

elk levend wezen moet met goed behandeld worden.

oké ik maak me geen druk om spinnen, wormen, muggen enzo...
O-)

honden page profiel --

honden foto van -

sommige mensen geven ze jurkjes, nagelak enzo... dat vind ik onzin, het is en blijft toch wel een dier.
maar dan wel een echt gezinslid dat wel.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Idd is een hond een hond en niets anders!
Een hond heeft vier poten om op te lopen en dat kan hij daarom ook prima zelf!

Ook een hond is een wezen met eigen karakter en behoeften, dit moet gerespecteerd worden en zoveel mogelijk naar gehandeld worden!
Net als wij mensen hebben honden hun eigen taal en geven signalen dmv lichaamshouding/ taal, hier kunnen wij dan op in spelen en mogelijk rekening houden met een bepaalde situatie of gebeurtenis!
Er zijn idd mensen die dat denken, eh, de hond is maar een hond, eerst het gezin, dan de hond, en de hond verblijft buiten of in de schuur, mag blij zijn met wat ie heeft en dat ie te eten krijgt!
Ook denk ik dat vele mensen de lichaamstaal> gedrag van een hond erg onderschatten en veel te makkelijk zijn, vele gedragingen hebben een betekenis en zijn niet zomaar maar veel mensen houden zich daar niet mee bezig en denken gewoon niet zo ver ofzo..
BV rijgedrag, agressief/ boos zijn op de poten en staart, rondjes achter de staart aan rennen etc, dit vinden veel mensen komisch om te zien, gaan er om lachen en doen er niets mee, terwijl het echt iets betekend en een aanleiding voor is, het is niet zomaar!

Respect van beide kanten, goed vertrouwen, een goede/ sterke band, dat lijkt mij iets heel moois, bijzonders en dat zou ik graag met een hond willen bereiken!
Als dat allemaal goed zit is het voor beide partijden denk ik ook veel fijner om samen wat te ondernemen aan sport bv, dan kan er nl goed samen gewerkt worden!

Ook kan ik me heel goed vinden in de eerste reacties van Henk, Santa, Petra en Christel!

;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een hond is zomaar een hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ooooppsss
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^