Waarom een zwerf/asielhond uit het buitenland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb Kiya gevonden in Griekenland. We wilde haar eerst niet zelf houden, maar hier een huisje voor haar zoeken...maar uiteindelijk ga je toch aan zo'n beestje hechten.

Taiko zat in een pension/asiel en we waren op zoek naar een Finse Lappenhond, maar de wachtlijsten zijn vaak een paar jaar. En toevallig zagen wij hem zitten in een asiel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom een zwerf/asielhond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Voor iedereen die zegt dat de honden in Nederlandse asiels het ook slecht hebben:

http://www.animalfoundationplatform.nl/politiekwetgeving/wetgeving-per-land/spanje.html

Ik zeg niet dat Nederlandse asielhonden het fijn hebben en ik vind echt dat iedere hond een kans op een goed nieuw huis moet krijgen. Een asiel is nooit een fijne plek voor een dier. Dat geldt voor honden uit eigen land en uit het buitenland. Welke keuze iemand hierin maakt is aan iedere persoon zelf. Maar zeg me niet dat honden in Nederland in een vergelijkbare situatie zitten als bijvoorbeeld de Spaanse... Dat is gewoon niet waar. Tenzij hier in Nederlandse asiels ook honden levend verbrand worden...

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Dat heb jij goed beschreven Marjolein, eigenlijk precies zoals ik het ook omschreef.
En voor wie denkt dat de verhalen over Spaanse honden aangedikt zijn... er zijn genoeg filmbeelden te vinden via internet over dodingen stations. En ook van de gruwelijke levens beëindigingen van honden na het jachtseizoen, van opknoping tot verbranding, doodtrappen of verdrinking. (die laatste 2 zijn nog ''genadige'' vormen)

Echte hondenliefhebbers raad ik sterk af dit soort filmpjes op te zoeken.

Mensen die hun oordeel al klaar menen te hebben over onze import honden... die mogen van mij gerust eens een kijken... en dan nog eens herhalen wat een onzin het toch allemaal is!

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

THX!!

(het was niet mijn bedoeling om je te herhalen...maar goed, we zijn het gewoon met elkaar eens!)

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Tja, ik heb an sich niks tegen asielhonden uit het buitenland. :-) Het is wel zo dat ik vind dat je ontzettend moet oppassen met welke stichting je in zee gaat. Een goede stichting kan namelijk A) bijdragen aan de oplossingen in het land van herkomst van de hond en B) voorkomen dat eventuele (besmettelijke) ziektes ons land inkomen en dat vind ik eigenlijk wel een voorwaarde. Daarnaast zijn er stichtingen die het meer voor het geld doen dan voor het dier en daar moet je natuurlijk met een grote boog omheen.

Maar dat is dus gewoon verantwoordelijkheid die je moet nemen, niet voor het eerste het beste koppie vallen, maar kritisch onderzoek doen naar de stichting en gesprekken ermee voeren. En een stichting moet eerlijk en zeer open zijn in de informatie die hij/zij verstrekt. Jij moet je verantwoordelijkheid niet alleen nemen, zo'n stichting ook vind ik.



"

Voor ieder doel is er een mens. Je hebt mensen die zich inzetten voor apen, je hebt mensen die zich inzetten voor walvissen, misschien zijn er mensen die zich inzetten voor kwallen. , ga zo maar door, dus....
er zijn mensen die zich inzetten voor honden uit het buitenland of asiels wat maakt het uit, zo doen we allemaal dàt, wat bij een ieder past. "


Wijze woorden van mary S&A&Z ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)


Ik ben dus niet voor of tegen (buitenlandse) stichtingen, als ze hun werk maar goed en grondig doen. Mijn hond en ik hebben elkaar gevonden via een hele fijne Nederlandse herplaatsingsstichting, dat kan ook nog. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom een zwerf/asielhond uit het buitenland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Vlees voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^