Vers vlees informatief en kletstopic. Deel 11

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik vraag het toch nog maar even een keertje in de hoop dat iemand een antwoord/ervaring heeft... Daarom nog maar even mijn twee reacties onder elkaar gezet...

Cloudy had van de week wat diarree (3 x op 1 dag, dus valt nog mee) de laatste keer zat er een druppeltje bloed bij... Toen had hij weer een dag goede ontlasting... Toen 1 keer diarree en 's avonds weer normaal... Nu had hij vannochtend weer goede ontlasting en nu net ook normale ontlasting maar wel een hoop slijm ineens erbij en een mini ini mini druppeltje bloed... Zouden toch zijn darmen een beetje geirriteerd zijn?


Nou, omdat hij diarree heeft gehad ben ik er niet zo zeker van...
Omdat er dan ook twee keer een mini beetje bloed bij zat...
Vannochtend bij het slijm zag ik dan ook een stipje bloed, een speldenprikje hoor, dus niet zorgwekkend... Maar vroeg me af of er door geirriteerde darmen ook slijm zichtbaar kon zijn? Want anders is het misschien toch een virusje?

Zolang hij het verder helemaal goed doet en niet nog meer diarree heeft maak ik me niet zoveel zorgen... Maar Deva heeft het als pup ook eens gehad , die had toen ook last van de darmen en dat bleef maar sukkelen, die had trouwens wel meer diarree, maar dus ook die slijm... Die heeft toen omdat ze zo jong was en ik er nog geen antebiotica wilde geven brokjes van de dierenarts gehad, na 1 dag was het al over de diarree... Na een week weer vlees gegeven en was helemaal weer prima in orde... Ik kijk het bij Cloudy heel even aan, als het slijm blijft of nog eens diarree dan ga ik einde van de week (mits het niet erger gaat worden uiteraard) toch even langs de DA alleen ga ik hem dan niet die brokjes geven indien nodig, dan geef ik antebiotica, hij is volwassen

Maar vroeg me af of anderen er ook ervaring mee hebben?


En vannochtend dus weer hele goede ontlasting, geen slijm , maar toch weer een heel klein beetje bloed aan de rand van zijn drolletje... Het is dan wel niet veel bloed maar ben gewoon benieuwd of meer mensen die ervaringen hebben.. Misschien dat er een bloedvaatje gesprongen is en dat het dan nog niet helemaal genezen is en er dan omdat de ontlasting er langs komt er een beetje bloed mee komt.. Weet alleen niet of dat mogelijk is? ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatief en kletstopic. Deel 11" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Hoi Nanda,
Ik kan je eerlijk gezegd geen goed advies geven. Ik vind jou redenatie heel aannemelijk klinken. Maar tegelijkertijd vind ik bloed bij de ontlasting ook weer niet goed. Het is maar zo weinig, maar als het toch een aantal dagen achtereen is, of met 1 of 2 dagen ertussen lijkt het me dat het 'wondje' niet goed hersteld en dus weer open gaat?? Is de ontlasting ook echt donkerder van kleur?? Dat daar bloed doorheen zit?

Als het nog aanhoudt zou ik toch de DA eens bellen, al krijg je maar telefonisch advies.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Misschien kun je hem een dag geen eten geven zodat een eventueel wondje beter kan herstellen omdat er niks in de darmen zit?

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Nee, door de ontlasting zit geen bloed, dat is zoals het altijd is geweest...
Nee, als dat zo was geweest dan had ik zeker al bij de dierenarts gezeten...
Maar omdat alles voor de rest goed gaat wilde ik niet meteen naar de dierenarts hobbelen omdat ze dan sowieso weer van alles geven en omdat hij geen diarree meer dagen achter elkaar heeft en het zo weinig bloed is was ik benieuwd of mijn beredenering dus ook mogelijk is...

Het is ook helder bloed en echt maar een beetje , gisteren een speldenprikje en vandaag een klein veegje aan de zijkant van de ontlasting... Het bloed is helderrood , dus geen oud bloed ook...

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

" Misschien kun je hem een dag geen eten geven zodat een eventueel wondje beter kan herstellen omdat er niks in de darmen zit?
"


Dat is ook een hele goede tip!

Als het bijvoorbeeld morgen en overmorgen nog zo is even een dagje geen eten..

Sowieso als het nog een paar dagen blijft aanhouden ga ik even naar de dokter, maar een dagje zondigen is een goede tip die ik dan ook zeker nog eerst ga doen om te zien of dat helpt ;-)

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

Weet iemand hier het antwoord op? O-)

Iemand een tip tegen schilferige huid?? Cay heeft daar dus last van als hij lekker in de zon heeft gelegen.
Meestal is het na een dag wel weer verdwenen. Zou visolie capsules werken of zalmolie elke dag??
Ze krijgen hier standaard 1x in de week vis.

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik zou Sanofor proberen Renate..

honden page profiel AnnemarieAnnemarie

honden foto van Annemarie

Ik volg ook! Indy nu ook over op vers vlees dus nu allemaal klaar voor vlees van Tammenga ;-)
Van mijn vakantiegeld een flinke vriezer aanschaffen, kan niet wachten!!! ;-)

Blijf dus eerst zoals voorheen even mee lezen!

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Vanmorgen Alaska lam en het ging er zowaar in zonder ook maar 1 zeurmomentje ;-) , vanavond voor het eerst de shaweca vismix, ben benieuwd. :-D

Gister en eergister had ik een extra eendennek gegeven na het avond eten, maar dat hoef ik bijna niet meer extra te geven.
Zijn ontlasting is zowaar super. :-D , waar nou al die weken dunne ontlasting van is geweest weet ik dus nu nog niet O-) , tot nu toe wat ik hem ook geef, (even afkloppen)zijn ontlasting blijft goed.

@Nantastic, misschien toch wat geirriteerde darmen hoor bij je beestje! Ongeveer wat jouw beesie heeft, heeft Boris weken achtereen gehad, Moedeloos werd je ervan.

Ik ben hem wat gecontroleerder gaan voeren en zo min mogelijk ditjes en datjes erbij en doorheen gegeven, ondertussen ook even gestopt met Primeval gelatinaat en ik moet zeggen dat het steeds beter gaat. Ik moet zelfs tot nu toe in de gaten gaan houden dat het niet te hard wordt de ontlasting.

Sterkte met beesie


:-D

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Hier vandaag een eendenkarkas voor Paco. En een halve kalkoennek voor Terra.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Geen idee wat Mellow vandaag eet, gisteren het plasticje eraf gehaald.
Ik dácht eend, maar weet het niet meer zeker.
In ieder geval een beetje gehakt erbij én een groentenprutje.

Tussen de middag weer een sprotje gehad. Deed ze er woensdag toch wel 5 minuten over, nu was ie met 1 minuut weg ;-)

honden page profiel Tjitske & Jet! Tjitske & Jet!

honden foto van Tjitske & Jet!

Vanmorgen voor het eerst een eendenrug aan Jet gegeven. Sliep bij een vriendinnetje, haar hond krijgt ook rauw en zij had die eendenrug. Ze vond t wel fijn als ik t bij haar gaf omdat Jet t voor t eerst kreeg en we natuurlijk niet wisten hoe ze het op zou eten. Nou ik schrok wel even. Ze stikte er bijna in omdat ze vergat te kauwen... ze is natuurlijk dat gemalen vlees gewend. Vriendinnetje hand in dr bek en toen kotste ze het uit. Uiteindelijk snapte Jet dat ze met dr kiezen moest knagen en kauwen en ging het er beter in... haha vind het nog wel een beetje spannend om het de volgende keer alleen te geven.. mja ff doorzetten

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Nou nu had Casper net flinke spuitpoep.... Maar even kijken da t morgen weer normaal is...

Heb voor morgen iig kalfsribben met paardenhart. Dus weer wat meer bot!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Vanmorgen voor het eerst een eendenrug aan Jet gegeven. Sliep bij een vriendinnetje, haar hond krijgt ook rauw en zij had die eendenrug. Ze vond t wel fijn als ik t bij haar gaf omdat Jet t voor t eerst kreeg en we natuurlijk niet wisten hoe ze het op zou eten. Nou ik schrok wel even. Ze stikte er bijna in omdat ze vergat te kauwen... ze is natuurlijk dat gemalen vlees gewend. Vriendinnetje hand in dr bek en toen kotste ze het uit. Uiteindelijk snapte Jet dat ze met dr kiezen moest knagen en kauwen en ging het er beter in... haha vind het nog wel een beetje spannend om het de volgende keer alleen te geven.. mja ff doorzetten "


Tjitske, zo lang Jet nog in de fase zit dat ze moet leren hele dingen te eten in plaats van KVV is het misschien verstandig om het vlees vast te houden zodat ze leert dat ze moet kauwen.

Onsmakelijk...., O-) ja soms wel, maar daarmee voorkom je wel dat alles zomaar opeens naar binnen schiet.

Na een poosje leert ze vanzelf dat er gekauwt moet worden op botten :-D

honden page profiel Tjitske & Jet! Tjitske & Jet!

honden foto van Tjitske & Jet!

Ja dat is misschien wel een goede tip! Inderdaad wel een beetje onsmakelijk maar dan schiet het in iedergeval niet zomaar in haar keel!

"

Tjitske, zo lang Jet nog in de fase zit dat ze moet leren hele dingen te eten in plaats van KVV is het misschien verstandig om het vlees vast te houden zodat ze leert dat ze moet kauwen.

Onsmakelijk...., O-) ja soms wel, maar daarmee voorkom je wel dat alles zomaar opeens naar binnen schiet.

Na een poosje leert ze vanzelf dat er gekauwt moet worden op botten :-D "

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Weet iemand hoelang vlees in de vriezer "houdbaar" is? Want ik heb wel eens gehoord dat vlees na een tijdje minder word (dater vitamines enzo verloren gaan) maar hoelang dat duurde ben ik natuurlijk vergeten. ;-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Tjitske, Bij de eerste keer dat Buddy kippennek kreeg eb k hem ook vastgehouden. Ze is al een oudere hond maar schrokte nogal met eten.
Omdat die nekken best glibberig zijn heb ik mijn hand in een washandje gestoken en daarmee de kip vastgehouden. Als je het vies vind voelen, is dat dan ook meteen opgelost, en als Jet de nieging heeft om dicht bij je hand te eten zorgt het washandje nog een klein beetje voor bescherming.Je hond merkt het ook direct als tie in het washandje bijt ipv je hand of de kip. ( tenminste Buddy liet meteen alles los toen ze , per ongeluk, te dichtbij beet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Op de pakken Kiezebrink staat meestal een datum die nig minstends een jaar in het verschiet ligt.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Vlees is wel een aantal maandan houdbaar in de vriezer hoor. Volgens mij kan KVV wel een jaar, als het tenminste direct is ingevroren. Er moet zo bi zo een productiedatum op staan.

Ik zou van vers vlees voor je hond 6 maand aanhouden, volgens mij zit je dan altijd wel goed.

De tabel onderaan geeft misschien wat houvast. Het is voormenselijke comsumptie, maar ik zou daarin geen onderscheid maken tussen vlees voor de mens en vlees voor je hond.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Voor Jessy vandaag haring en 1 makreel :-D
Ik ga de makreel ook vasthouden, ondanks dat ik weet dat ze kauwt, maar de haring is van all animal en dus gemalen, ik zie het al voor me dat ze de makreel ook inslikt en dat is niet de bedoeling O-)
Heb nog voor 4 keer all animal haring daarna gaan we hele haringen kopen, de katten vreten toch geen haring ;-)

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Bedankt!
En wij geven Lotgering, daar zit alleen een plasticje omheen. O-)

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" Bedankt!
En wij geven Lotgering, daar zit alleen een plasticje omheen. O-) "


Koop je het bij een verkooppunt? Of bestel je het bij Lotgering zelf?
van het verkooppunt had ik ook nooit een andere verpakking dan alleen een plasticje. Toen ik bij Lotgering zelf ging bestellen kreeg ik per smaak in 1 plastic zak en op die zak zat keurig een sticker met alle gebruikelijke info. dus ook productiedatum, houdbaarheidsdatum en bewaaradvies.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Wij bestellen het, maar het zat gewoon in kratten. Er zat wel een papiertje bij. O-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Vandaag heerlijke zalmlijven (die ze eerst wel lekker vond, toen weer niet en nu met een kop van oke, iets anders krijg ik niet) O-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier net konijn en kippenekken..., boert goed O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Vandaag heerlijke zalmlijven (die ze eerst wel lekker vond, toen weer niet en nu met een kop van oke, iets anders krijg ik niet) O-) "


raar he. Soms verandert dat.. Eerst was Fedor dol op vis, dus ik bestel een heleboel vis, en nou hoeft ie het niet ;-) ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Nou ook makreel valt goed in de smaak :-D
Had hem bij zijn staart vast en Jessy beet dus eerst de kop er af, toen begon ze te kauwen op de rest dus heb ik hem maar los gelaten ;-)
Zat me daarna nog aan te kijken, krijg ik niet meer? :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Wacht maar, straks koop je meer, en dan hoeft ze het niet meer.. O-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Daar heb ik tot nu toe nog geen last van, zalm en haring blijft ze ook nog steeds goed eten :-D
En ik heb dus 1 kilo makreel - 1 visje van ongeveer 80gram O-)

Ik wil kijken of ik haring en makreel ook bij de visboer kan krijgen voor een mooi prijsje, dan hoef ik namelijk geen grote hoeveelheden in te slaan O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Gelukkig maar ;-)

Vandaag restje konaas opgemaakt en eendennekken.
Ook poezels hebben weer meegedaan. Mingus heeft een klein beetje gegeten van konijn/haas met vis erdoor. Niet veel.
Mies heeft haar buikje heerlijk volgegeten en heb ik de hele middag niet meer gehoord. Is heerlijk voldaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vers vlees informatief en kletstopic. Deel 11" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 30 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Volgende forumvraag: prachtige hangemaakte urnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^