Zonnesteek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Hoi hoi

Voor kom dat jullie lieve kanjers een zonnesteek krijgen als jullie ze meenemen :-)

Een hond kan niet transpireren zoals een mens; hij heeft vrijwel geen zweetklieren. Warmte kan hij slechts afvoeren via de tong, de longen en de voetzolen. Als uw hond in de zomer naast de fiets over warm asfalt rent kan zijn temperatuur dan ook onverantwoord hoog stijgen.

Het achterlaten van een dier in een auto bij warm weer, kan rampzalige gevolgen hebben. Reeds binnen vijf minuten kan de binnentemperatuur in een auto bij zonnig weer al oplopen tot zo'n 50 graden Celsius. Zelfs als de auto helemaal in de schaduw staat en de ramen enigszins open zijn!

Laat daarom nooit uw huisdieren in de auto achter, ook niet voor slechts een paar minuten.
Ook op het strand dient u rekening te houden met oververhitting. Zorg voor schaduw en koel drinkwater en laat uw hond regelmatig zwemmen!

Vooral wanneer het buiten heet is, lopen honden snel een zonnesteek op. Als een hond eenmaal overhit is, kan er binnen enkele minuten celbeschadiging optreden. Het is dus belangrijk om uw hond altijd koel te houden. Ook hier geldt: zo snel mogelijk in de schaduw en koude kompressen. Ook een paar druppels cognac op zijn tong kunnen helpen. Wanneer de hond weer bij bewustzijn is, laat hem dan iets drinken, maar dring hem zeker niets op, anders bestaat de kans dat hij zich verslikt.


Zorg dat er altijd schaduw is voor uw hond, en voldoende fris water. Doe het verder rustig aan. Laat de hond zichzelf niet uitputten. Hij wil de hele dag wel spelen, het is aan u om de grens te trekken. Speel tijdens de warme zomermaanden vooral s'ochtends en s'avonds met de hond, en zorg dat hij uitrust op de warmste uren van de dag.

Let altijd goed op als uw hond buiten vastgebonden zit. Honden kunnen makkelijk verstrikt raken in het touw. Als uw hond klem komt te zitten in de volle zon,m heeft hij snel een zonnesteek te pakken.

Als u uit de auto stapt om een boodschap te doen, neem de hond dan altijd mee de auto uit. Bij een buitentemperatuur van 35 C kan de temperatuur in een geparkeerde auto oplopen naar 55 C. Het maakt niet uit of u het raam een stukje open laat, de temperatuur loopt toch op. En als u het raam helemaal openzet, kan uw hond zonder al te veel moeite tijdens uw afwezigheid uit de auto springen.

Waar u ook naartoe gaat met uw hond, neem altijd water mee. Stop om de twintig minuten en bied de hond wat te drinken aan, vooral als hij hard moet lopen of werken.

Een hondenhok kan in de volle zon in een oven veranderen. Zet het dus in de schaduw, en zorg dat de hond altijd over vers water beschikt.

Liefs natascha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zonnesteek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien klinkt het wel idioot, en ik maak er wel eens grapjes over, maar echt als het heel warm is, en de zon schijnt heel fel, dan wandel ik met bamse haar korte rondje met een grote PARAPLU, zodat ze in de schaduw kan lopen. idioot ? misschien, maar het kan me niets schelen wat anderen dan zeggen. :-D

honden page profiel

Dat zal best wel een heel leuk gezicht zijn :-) Ik vind dat nog niet eens zo idioot hoor., als het werkt is het toch heel mooi :-D

Wat anderen van me zeggen dat kan me nooit wat schelen. Ik weet zelf hoe ik ben en of het werkt of niet O-)

Maar wel een leuk idee al willen die van mij niet onder een plu ik zelf ook niet. trauma denk ik ben te vaak met die punten in me ogen gestoken :'( dus geen plu voor mij maar wandel jij maar met de plu. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zonnesteek " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^