Hoog knuffelgehalte...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Up

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoog knuffelgehalte... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Ik zei altijd ,sorry we zijn aan het trainen. Dan gelijk tegen je hond ,doorlopen en een compliment geven als de hond doorloopt.
Het werkte altijd.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" - zeggen dat ze getraind worden tot blindegeleidehond "

Haha, dat gaat 'm hier niet worden. Ik durf te wedden dat er geen enkele blinde is die op haar kunsten vertrouwd.
Tenzij je mee wilt worden gesleurd door het grasveld, op zoek naar de lekkerste verse hondendrol... ;-)

Mellow trekt nogal en is vaak erg enthousiast (opspringen), dus ik tref gelukkig niet vaak zulke mensen.
Wel kinderen. Sommigen vragen het, soms mag het, maar niet altijd.
Had laatst een kind (jaar of 3) wat als een dolle peuter achter ons aan rende.
Moeder waarschuwde al, maar kind luisterde niet en rende al joelend "hondjeeee" door.
Mellow schrok, staart tussen haar benen. Dus ik zei dat ie dat niet moest doen omdat ze dat niet zo leuk vond.
Kind ging door en toen sprong Mellow op en blafte tegen het kind.
Ik weer gewaarschuwd en moeder ook weer.
Gelukkig niks aan de hand (ik had haar ook kort aangelijnd), maar als je van die ouders treft die inderdaad vinden dat je alle honden moet kunnen aaien, dan heb JIJ weer een slecht opgevoede hond ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik was 'laatst' een keer in de dierentuin in Amersfoort en Kyra had haar tuigje om (oranje) een meisje wilde haar aaien, maar de moeder zei dat dat vast niet mocht omdat ze een hulphond zou zijn ivm het tuigje! ;-) Ik heb toen gezegd dat ze geen hulphond was, maar niet zo van aaien door vreemden houdt. De eerste verstandige ouder!

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Ik loop er ook steeds tegen aan, zelfs bij mensen die zelf honden hebben.
Ze moeten en zullen Sasha aaien, en die zegt daar niet nee tegen. Alleen begint dat met een 1 pootje geven, mensen zeggen: 'ach, hoe lief', en dan volgt een tweede poot en voor ze het weten staan ze te tongzoenen met een hond, daar hadden ze meestal niet op gerekend. Toch blijven ze erbij; 'ach, het kan geen kwaad, ik heb mijn vuile kleren aan, ik heb zelf een hond, ...' ;-) En hoewel ik het leuk vind dat Sasha graag gezien wordt, stimuleert bovenstaande niet haar beste gedrag! ;-)
Zeer frustrerend.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Op het moment van bukken, direct achteruitlopen. Die tip geef ik mijn cursistn altijd. Niet boos worden op de mensen of geïrriteerd raken want dit pikt een hond ook weer op.

Meteen naar achteren zorgt voor afstand en dan kun je ondertussen uitleggen waarom je dit doet. Veel mensen doen het uit onwetendheid en omdat ze "denken" dat het moet.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Bij mij zijn het mensen die zelf -goed- opgevoede honden hebben en dus wel beter weten. Achteruitgaan en uitleggen helpt niet, wat ik dan krijg is 'Ja, ik weet het, maar dat snoetje kan je toch niet weerstaan. ;-) ' En vervolgens halen ze haar alsnog aan! Echt frustrerend.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik heb zelf ook 2 BC's. Wordt ook regelmatig gewoon een hand naar uitgestoken. Balou vind het allemaal prima. Die loopt wel weg als hij er geen zin meer in heeft. Kyra begint, als je haar te dominant benaderd, meteen te grommen. Dan houden mensen vaak ook wel op met aaien. ;-)

Ik erger mezelf er ook heel erg aan dat mensen het niet gewoon eerst even vragen. Aan een tuig met "niet aaien" erop heb ik ook gedacht, maar vaak kijken mensen daar gewoon overheen of doen alsof ze het niet gezien hebben.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

" Op het moment van bukken, direct achteruitlopen. Die tip geef ik mijn cursistn altijd. Niet boos worden op de mensen of geïrriteerd raken want dit pikt een hond ook weer op.

Meteen naar achteren zorgt voor afstand en dan kun je ondertussen uitleggen waarom je dit doet. Veel mensen doen het uit onwetendheid en omdat ze "denken" dat het moet. "


Dit is ook nog wel een goede, daar heb ik nog niet aan gedacht! Ik ben benieuwd of het zal werken :-). En uiteraard weet ik dat niet ik boos of geïrriteerd moet raken, maar My God, dat is makkelijker gezegd dat gedaan hoor. Omdat dat me maar niet lukt zit ik te kijken naar andere oplossingen..

En tja, we kunnen hier geloof ik nog wel hele lange verhalen over domme mensen neerzetten geloof ik ;-). Ouders die tegen kinderen zeggen: 'dat is een leuk hondje, ga maar aaien' *HUH?!* peutertjes die achter je aanlopen: 'hondjuuuuh hondjuuuuh' terwijl jij gewoon doorloopt en moeder zegt niets *HUUUUUH?!?!* mensen met honden die vinden dat jouw honden zo leuk met elkaar spelen, en vervolgens besluiten om tijdens dat spel je hond ff 'lekker' op z'n kont te slaan, waardoor hij zich te pletter schrikt, maar zij denken 'hij reageert zo leuk op mij' *HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH?!?!?!* En nu hoor ik dus ook over mensen die zomaar honden gaan optillen ;-) Pfffffff.... Niet te geloven eigenlijk!

honden page profiel KaiKai 3 doggies

honden foto van Kai

Tja. Ik zeg tegen de mensen "Niet doen"

en dan doen de mensen het niet O-)

Maar ik zal wel een gave hebben.

En als ze hardnekking zijn ga ik hondentaal spreken. Dan splits ik de hond en de mens op en dan lopen we ook weer verder. Kan me er verder niet druk om maken eigenlijk.

honden page profiel vivianvivian 3 doggies

honden foto van vivian

ik zeg altijd net voordat ze willen aaien,, pas op hij bijt.. en dan stoopen ze ook altijd ;-) ik leet het mijn kinderen ook, voordat ze een hondje aaien eerst aan de baas vragen mag ik het hondje aaien, en gelukkig doen mijn kinderen dat ook... :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Tja. Ik zeg tegen de mensen "Niet doen"
en dan doen de mensen het niet O-)
Maar ik zal wel een gave hebben.
"


Hahahaha! Of misschien zie jij er wel heel erg gevaarlijk uit! Nu zijn we toch benieuwd, hoor. O-)

@Flyball Junkies: Ja, trek ze allemaal een tuigje aan en doe zelf een zonnebril op en neem een witte stok mee. Als dat niet helpt: vermom je dan als Kai... ;-)

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Wat ik me eigenlijk nu afvraag hè.. Als die tuigjes niet zullen helpen met don't touch of niet aaien, hoe gaat het dan met blindegeleidenhonden? Want die K9 tuigjes waren in oorsprong bedoeld voor blindegeleidenhonden, met zo'n tekst erop moet toch overduidelijk zijn dat mensen afstand moeten houden...

Ondanks de adviezen denk ik er toch nog steeds over om zo'n tuigje aan te schaffen. Mochten de mensen dan eerst lekker bijdehand naar mij toekomen met de vraag: 'waarom niet', dan heb ik iig de tijd om te zeggen 'we zijn in training'. De tip van Esther lijkt me ook een goede, maar ik wil ook graag relaxed kunnen lopen (dus niet constant op scherp staan om alle handen te overzien tijdens zo'n uitje. Ik ken mezelf inmiddels een beetje O-) dat gebeurt zeker na de eerste onverwachtse aanhaling), en je hebt ook niet altijd de mogelijkheid/vrijheid om achteruit te lopen.

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

" @Flyball Junkies: Ja, trek ze allemaal een tuigje aan en doe zelf een zonnebril op en neem een witte stok mee. Als dat niet helpt: vermom je dan als Kai... ;-) "


Hahaha, als ik dan die combinaties bij elkaar heb, is het me dan toegestaan om met die witte stok op uitgestoken handen te tikken O-)?! *whoops, sorry, had je niet gezien?*

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

"
is het me dan toegestaan om met die witte stok op uitgestoken handen te tikken O-)?! *whoops, sorry, had je niet gezien?* "


Oh ja, gewoon doen! O-)

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau 3 doggies

honden foto van Sophie & Beau

Rond 5'en weer gaan wandelen, werd Beau toch niet plots opgetild door de buurvrouw.. ;-)
Ik eerst zo geschrokken dat het even duurde voor ik reageerde maar toen 'ja, maar het is toch zo'n schatje!' Heeft me echt moeite gekost om haar zo ver te krijgen mijn hond terug neer te zetten.

Goh sommige mensen.. En nog te bedenken dat ze zelf twee honden heeft, waarvan er eentje nota bene zelf op cursus gaat!

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik moet zeggen dat ik er net als kai toch ook niet zo'n last van heb.

wel vaak dat mensen zeggen dat ze (vooral waka) zo mooi zijn. maar blijkbaar ben ik toch vrij duidelijk in dat ze niet geaaid mogen worden.

wel vraag ik me een ding af: hoe aaien mensen je hond terwijl jij gewoon stug doorloopt? ik neem aan dat jij dan toch stil moet staan? of heb je allemaal gebukte aaiende mensen achter je aan? ;-)

met kids ben ik heel duidelijk. een lage en strenge stem, net zoals je gebruikt als je tegen je honden NEE zegt, werkt bij kinderen ook heel goed.

toch denk ik dat het belangrijkst is, dat je rustig maar zelfverzekerd bent. mensen mogen je hond niet aaien, en dat gebeurt ook niet, PUNT. als je zo'n houding hebt, pikken mensen dat toch snel op.

dus mijn advies: gewoon duidelijk nee zeggen, en dan doorlopen.
en tegen kleine kinderen: mijn hond wil niet geaaid worden, dus ga nu terug naar je moeder. en als je in een lieve bui bent uitleggen dat de hond niet geaaid wil worden. vervolgens zeg ik altijd dat het kindje het waarschijnlijk ook niet leuk vindt als ik als vreemde hem/haar ineens ga knuffelen. en dat snappen kinderen hier vaak prima.

en for the record: ik zie er niet uit als een enge agressieveling ;-) 21 jaar, 1.86, slank en lang blond haar, daar wordt je toch niet bang van? O-)

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Gisteren met Nabu op een eventje, was even aan het rond kijken en was er toch een oude dame achter mijn rug van die 'zuig-geluidjes' aan het maken, je kent het wel lippen zoals je een kus wil geven maar dan zuigen.
Grrr daar krijg ik het dan van... Nog even een ze zeggen 'poes, poes, poeeeees, poes, poes'.
Omgedraaid en gezegd dat ze dat niet moet doen.
'Maar hij staat op zijn achterste pootjes, dat is zo leuk en hij wil aandacht'
'Hij zou niet op zijn achterste pootjes staan moest u niet zijn aandacht trekken, hij is trouwens nog in training'
'Ooh het buldogje is nog in training, o lala we mogen er niet aankomen hij zal zeker bijten'
Haar man dan 'Nee, ik geloof dat wij worden getraind nu...'

Dat heb je inderdaad juist dacht ik, genoeg mensen die hem mochten strelen maar die vroegen het.

Had hem mee genomen als volgende stap van het trainen met prikkels, veel mensen en beweging en toch alle aandacht op mij houden en vlekkeloos commando's uitvoeren.
Iedereen weeral verbaasd dat een chihuahua luistert... Zelfs iemand die zelf een chi heeft en zegt dat de hare geen enkel commando kent en niet van vreemde moet hebben en bijt.
1 tip, google klicker en ga er een halen, leeftijd maakt niet uit.

Na wat training mocht hij dan gestreeld worden door de mensen die het vroegen, plotseling een hele rij gebukte mensen klaar om een snoepje van mij te krijgen zodat ze hem iets konden vragen. 9/10 keer luisterde hij naar de vreemde als ik uitgelegd had naar wat hij luisterde.
Ik natuurlijk super trots O-) ;-) .

Maar toch, weeral een paar oudere dames die voordrongen en zonder inleiding of vraag naar mij toe hem wilden aaien.
Grrr...
De rest heeft mij dan fijn geholpen met uitleggen dat je zoiets niet doet.

Nabu heeft dan weer super geslapen en een hoop nieuwe vrienden gemaakt ;-), mijn kleine charmeur. ;-)

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Met alle respect voor andere meningen hoor, maar eigenlijk heb ik zoiets van
Wees blij dat ze je Hond lief vinden.
Rottuig dat Honden wil schoppen, of vergiftigd vlees rondstrooien is er al genoeg.

Zelfs als kind heb ik het wel eens meegemaakt, dat ik op een Hond toeliep,
even aaien, en dan: "Geef je ook een pootje ?"
Waarop de begeleider zegt: "Ooohhnneee hoor, vergeet het maar, dat hebben we al jaren
geprobeerd, maar we krijgen het niet voor elkaar"

Nou, je snapt het zeker wel he ?

IK kreeg wel een pootje van zo´n Hond !! HAHAHAHAHA

Waarom ? Geen idee.... ik heb wel iets speciaals met Dieren.
Ik kan met veel Dieren overweg.
Organiseer maar eens een soort feestavond, zorg ik voor de conference ;-)
Ik kan zo een uurtje of twee vullen....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoog knuffelgehalte... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wat voor kruising is woezel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^