Teckel pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beau Ten HaveBeau Ten Have

Beste lezers,

Het had me al een tijd bezig gehouden maar nu is het zover. Ik heb een Ruw Harige Black and Tan standaard teckel pup gekocht, een reu met stamboom. Hij mag eind mei zijn nestje verlaten en ik wil goed voorbereid zijn.
Ik heb gehoord dat je erg streng moet zijn voor een teckel en vraag me dan ook af of dat ik met mijn hond op een puppy cursus moet? Ik heb al wat research gedaan en heb 2 Benchen aangeschaft een voor thuis en een voor op mijn werk. 2 honden manden en een puppyriem. Het is de bedoeling dat ik mijn hondje overal mee naar toe neem, in ieder geval mee naar mijn werk, daar ik een bedrijf heb en ik alleen werk in dat pand leek mij dat een goed idee.

Zijn er bepaalde dingen waar ik rekening mee moet houden en/of die ik zeker aan moet schaffen voordat het kleine hummeltje er is? (ik heb namelijk ook 2 katten)
Tips zijn erg welkom, ik ben nieuw in dit wereldje en ben niet van plan om shows te lopen met mijn teckel of te gaan fokken.

Al vast bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teckel pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bonny en PukBonny en Puk

honden foto van Bonny en Puk

Sowieso zou ik altijd op puppycursus gaan. Ik ging er naar een waar ik steeds een uur theorieles kreeg en daarna nog praktijk. Daar leer je super veel van. Je komt veel te weten over het gedrag en waarom honden doen wat ze doen. Helemaal met een teckel. Doen dus!:-)

En verder zorg je dat je goed voer in huis hebt, speeltjes, kranten voor het zindelijk maken en voor als je naar cursus gaat beloningssnoepjes.

Veel succes met je hondje!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Des & Finn & TitaDes & Finn & Tita

honden foto van Des & Finn & Tita

Hoi,

Ik heb sinds 3 maanden een ruwhaar teckeltje. Finn. Wel met wildkleuren.

Wat ik kan aanraden is een leiband dat ook om te borstkast zit, zodat je niet enkel aan z'n nekje trekt. Hun ruggetje is gevoelig, dus niet te veel springen! Ook geen trappen laten lopen en zelf in en uit de zetel laten springen.

Ik weet dat iedereen zegt, een teckel zijn koppige karaktertjes... En da's idd zo. Ik was ook nr de puppy-cursus gegaan. Maar na 2 lessen vond ik niet dat de cursus me leerde om te gaan met hem en leerde hoe ik hem moest laten zitten en liggen ed. Dus heb ik, met een beejte hulpvan vrienden met een hond, hem zelf een aantal dingen geleerd dat ik belangrijk vind. Zit, kom hier, los,...
Heb hem ook geleerd te gaan zitte aan de rand van de stoep.

DUS, een teckel is volgens mij niet zoveel erger dan andere rassen. :-D

En ook ga je er zoveel liefde van krijgen, Finn is echt een schat, ok hij is nu war aan het puberen... Maarja dat heb ik ook gedaan! O-)

Anoniem (Gast)

Leuk hoor, een teckel! ;-)
En tsja, streng zijn...ik denk dat je het beter CONSEQUENT kunt noemen.
Geef ze één vinger, en ze nemen je hele hand. O-)

honden page profiel Des & Finn & TitaDes & Finn & Tita

honden foto van Des & Finn & Tita

IDD!

Gewoon consequent zijn! :-)

Niet denken, ach voor 1 keertje...

Want dan denkt hij de volgende keer lukt dat ook wel weer! :-D

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Onze teckel wordt in juli 2. Hij heeft in de puberfase nogal streken gehad, zoals in de bank en kussens gaten bijten. We gaven hem wel botjes etc. maar dat bleek toch niet zo interessant. Hij is er wel overheen gegroeid, maar houd hier wel rekening mee!
Ik ben niet op cursus geweest, heb hem alles zelf geleerd. Hij is superintelligent.. Je kunt het eerst zelf proberen.
En zoals al gezegd consequent zijn! Ze weten heel goed dat het niet maar toch proberen. En wij hebben een tuigje, want Jimoh trekt zichzelf een nekhernia met een halsband.
Heel veel plezier met je kleine pup binnenkort! Geniet er maar van want hij is groot!

honden page profiel Beau Ten HaveBeau Ten Have

Dat ik consequent moet zijn tegen mijn hondje is me duidelijk geworden, ik ben (ook met mijn katten) nogal een type dat zegt: "ach voor een keer dan". Dat moet ik dus uit mijn hoofd laten. Wat me wel op valt is dat een aantal van jullie zeggen je een tuigje hebt voor de teckel. Zijn deze beter dan een gewone halsband en waarom?

Groetjes

honden page profiel Des & Finn & TitaDes & Finn & Tita

honden foto van Des & Finn & Tita

Beter vr een teckel in ieder geval...

Z'n rug en nek zijn erg lang, en hebben nogal snel hernia's. Dus daarom is het belangrijk bij het corrigeren ad lijn, dat je niet aan z'n nek of rug trekt. Als er iets rond z'n romp zit en je corrigeert zo, zet je niet teveel drukop nek en rug.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Wat leuk een teckelpuppy! Waar komt hij vandaan? Ik zou hem gewoon vanaf het begin leren om niet te trekken aan de riem. Over hernia's, komt inderdaad wel bij teckels voor maar ook zeker bij b.v. dwergpoedels, dus als je er gewoon mee omgaat, geen trappen laat lopen of van de bank laten springen en als je hem bij een goede fokker vandaan hebt is de kans niet groot dat je hond een hernia krijgt. Een teckelpup is niet moeilijker op te voeden dan andere rassen, inderdaad consequent zijn! En een puppycursus is altijd leuk, daar leer jezelf ook weer dingen van.

Anoniem (Gast)

De Pup komt van Teckel fokker Wind in de Wilgen. Erg aardige mevrouw, de hondjes hebben het daar uitermate naar hun zin.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" De Pup komt van Teckel fokker Wind in de Wilgen. Erg aardige mevrouw, de hondjes hebben het daar uitermate naar hun zin. "


Ja ik ken haar van gezicht, ze heeft mooie hondjes!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Hoi,

Wat leuk, een Teckeltje :-D
Inderdaad wat hier al gezegd is: consequent zijn. Ik vind dat in vergelijking met mijn Herder, mijn halve ;-) Teckel toch wel behoorlijk wat moeilijker op te voeden was... Hij had veel minder aandacht voor mij en zal nooit zo perfect luisteren als de Herder deed. Maar als je dit accepteert, niet te hoge eisen stelt en relaxed met je Teckel omgaat, gaat het opzich ook hartstikke prima hoor! :-) Het was alleen wel een hele omschakeling van Herder naar Teckel, een hele andere manier van omgaan met je hond.

Waar ik verder nog op zou letten, is dit: ik lees dat je hond overal mee naar toe mag. Maar je moet er ook rekening mee houden dat honden niet overal welkom zijn. Het is dus erg belangrijk om je hond te leren om alleen te zijn, ook al komt dat bijna nooit voor! Als het dan een keer wel voor komt, raakt je hond tenminste niet in paniek.

Verder raad ik puppycursus altijd aan iedereen aan, niet alleen omdat je er leert omgaan met je hond (zeker als je nog nooit eerder een - eigen - hond hebt gehad), het is ook goed voor de socialisatie met andere honden en mensen.
Ga op tijd langs bij allerlei hondenscholen, om te kijken of hun visie bij je past. Voor je het weet zit alles al vol en dat zou zonde zijn!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teckel pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: varkenhuid voor kauwen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^