8 maanden oude chow chow poept en plast binnen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IggyIggy

Hey,

Sinds 2 maanden hebben we een chow chow pup in huis. Het is een teefje van 8 maanden die we 2 maanden geleden uit het asiel gehaald hebben. De hond was zwaar verwaarloosd maar heeft in het begin weinig problemen gegeven.

Al na een paar dagen poepte en plastte ze netjes buiten, en vond ze haar vaste plekjes die ze elke dag opzocht.

Sinds een paar weken poept en plast ze echter vrijwel elke nacht binnen. We laten haar 3/ 4x per dag uit. De laatste maaltijd krijgt ze nu voor 8uur 's avonds, en ze wordt tussen 10 en 00:30 nog uitgelaten. Ze poept en plast dan netjes buiten, maar 's ochtends ligt er toch iedere keer weer ontlasting in huis.

Sommige dagen wanneer er geen poep of plas binnen ligt en ze 's ochtends gelijk wordt uitgelaten, ontlast ze zo gauw ze bij het gras komt, dus ze kan de ontlasting wel binnen houden.

Nou hebben we een bench aangeschaft in de hoop dat de hond 's nachts niet op haar eigen kussen zou poepen of plassen, maar al na de 2de nacht heeft ze in de bench gepoept en geplast.

Ze heeft ook een tijdje last gehad van diaree en heeft momenteel wormen, waarvoor ze behandeld wordt.

Wegens wonen op de 4de etage in een flat is er geen tuin beschikbaar, enkel een klein balkon dat we liever schoon houden.

Ook poept ze soms wel 3/ 4x op 1 bak voer, en iedere keer een flinke hoop.

Heeft iemand hier ervaring mee, of eventuele suggesties?

Bvd,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "8 maanden oude chow chow poept en plast binnen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik weet zeker dat ligt aan de brokken (want ik weet ook zeker dat je brokken voert) die geeft.

www.carnibest.nl

Stop met voeren van:

royal canin, van hills, pedigree, bonzo, eukaniba etc. allemaal lage kwaliteit, en je betaald veel te veel voor hetgeen je krijgt.

Kijk anders even bij het onderwerp Orijen, als je perse brokken wilt blijven voeren.

Succes,

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Iggy,

Zo rond de leeftijd van acht maanden en als ze last hebben van hun darmen(diarree, wormenmiddel, overschakelen op ander voer), kunnen ze het moeilijk hebben om de hele nacht hun ontlasting op te houden.

Als je ergens een oude goedkope babyfoon op de kop kunt tikken, zou ik die neerzetten. Misschien durft ze niet te blaffen om te waarschuwen, maar piep of jankt ze wel. Ook zou ik een week of wat de wekker zetten op vijf uur 's ochtends om even bij haar te kijken en haar zonodig uit te laten.

Als haar darmen weer gesettled zijn, is het leed geleden, maar komt wellicht die babyfoon nog wel van pas. Het beste wat je namelijk kunt hebben is een hond die je waarschuwt als ze 's nachts echt nodig moet.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Hoi Iggy,

Verplaats haar etenstijd een stuk verder naar het eind van de avond. Barca krijgt tussen 22.00 uur en 22.30 uur zijn maaltijd. Dan laat ik hem nog een keer uit en ga naar bed. Wat niet eerder in haar maag zit hoeft er ook niet uit!

Hopelijk helpt dit een beetje voor haar. Wat betreft de grote hoeveelheden ontlasting, bespreek dit eens met je DA. Geef je misschien teveel voer of teveel tussendoortjes?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "8 maanden oude chow chow poept en plast binnen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^