lusketting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@ Fay;

Het hangt er helemaal vanaf wat voor tuig men gebruikt, er bestaan vele soorten en ze zijn echt niet allemaal even goed!
Een tuig hoort daarnaast ook goed om het lijf heen te zitten, dus niet te los, want dan heeft het ook helemaal geen functie!
Dit geldt ook voor een halsband, er moet gewoon niet tevel speling zitten tussen de halsband en de nek, anders is het idd niet veilig, ik ken ook genoeg verhalen van losgerukte hondjes met de dood tot gevolg.

Zoals ik al eerder zei, het is niet zo, een tuig om, de hond hoort dan niet meer te trekken en is het klaar.
Ook dan is training heel belangrijk!
Als men leuk genoeg is voor de hond en de hond houdt de aandacht op de baas, de baas kan de hond met afleiden de aandacht vasthouden en ondertussen steeds belonen.. denk ik dat het mee zal vallen dat de hond de baas mee zal slepen en op een andere hond afstormt en grijpt.. (dat lijkt me sowieso niet echt gezond..)
:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lusketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Ohw dat zal wel meevallen, gebeurde hier vlakbij mijn huis en hoppa die dame, waar ik met me 57 kilo twee keer in pas, vloog zo achter haar hond aan, die hond had zo'n mooie dure leren tuig om met brede banden, nou het ideale tuigje om je bazin zo mee te slepen, de honden gingen zo te keer dat die van mij achter het huis ook begonnen te grauwen.

Daarbij zijn sommige honden niet af te leiden, je hebt namelijk erg zelfstandige rassen die niet naar een bal omkijken of naar een koekje, die hebben 1 doel voor ogen en als je daar niet de baas over kan zijn dan ben je nergens meer en dat blijkt wel, want zie de hond haar wel vaker uitlaten.
En dan kunnen tuigjes nog zo mooi zitten en netjes, het enige tuig wat dan nog helpt is zo een met een handvat bovenop zodat je je hond bij je kan houden want zodra ze die poten schrap zetten sleuren ze je zo mee.

Het valt me trouwens wel vaker op dat veel vrouwen een hond nemen waar ze totaal geen overwicht over kunnen hebben, maar het toch nemen omdat de hond er zo 'schattig' uitziet, ik vind het er 'schattig' uitzien als ze weer door de buurt worden gesleept en maar puffen niet zo snel niet zo snel.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Op zich heeft Fay wel een punt qua halsbanden.
Bij Andor heb ik nooit een halsband om want die schiet hem zo af.
Geen enkele halsband hoe strak ook, hij gaat eraf.
Andor loopt dus aan een K9 tuig en daar blijft hij netjes in.
En trekken heb ik overigens geen last van met hem in het tuig!
Mocht hij iets interessant zien zet ik hem netjes zitten en houd hem bij het handvat vast. Geen probleem.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"Het valt me trouwens wel vaker op dat veel vrouwen een hond nemen waar ze totaal geen overwicht over kunnen hebben, maar het toch nemen omdat de hond er zo 'schattig' uitziet, ik vind het er 'schattig' uitzien als ze weer door de buurt worden gesleept en maar puffen niet zo snel niet zo snel."

Dat is dus ook vaak het punt..
Deze rassen hebben een bepaalde opvoeding nodig en ik denk dat je toch wat stevig in de schoenen moet staan en consequent moet kunnen zijn!
Zo niet, dat gebeuren er dus dit soort dingen!
En eerlijk gezegd vind ik dat dan, eigen schuld!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

" Ik zou nooit een tuigje gebruiken, heb afgelopen weekend net weer gezien hoe handig het is voor een hond om een tuig om te hebben, hij kon zo op zijn dooie gemakje zijn baas meeslepen en effe de hond verderop grijpen, je hebt geen controle over je hond, je maakt het hem alleen maar makelijker om juist te trekken en je vernield bij sommige rassen de complete vacht ermee.

Tja ik heb de honden wel aan de slipkettingen lopen, schaam me er ook niet voor, heb inmiddels wel vaak genoeg gezien hoe een halsband zo gemakkelijk van de kop word getrokken waarna de hond er vandoor gaat tot zelfs onder de auto terecht komt, diervriendelijk noemen ze dat dan.
Ze luisteren ook goed dus de ketting hangt altijd los om de hals.
In december waren ze aan het knallen en raakten de honden wel even in paniek, dus dan staat alles strak, maar stel dat ze wel los waren geschoten, dan waren er 3 honden in paniek door de buurt aan het rennen, en dan?
Daarbij als ik zo rondkijk of een hond nou in de halsband hangt of in de slipketting, beiden maken evenveel hijgend geluid en ze hangen zich in allebei net zo hard op want ze drukken bij beiden het strottehoofd naar binnen, ik heb alleen de zekerheid dat mijn hond niet in paniek loskomt.

En wat ieder wil gebruiken moeten zij zelf weten, ik oordeel daar niet over,mij gaat het alleen om de veiligheid van de hond en die van anderen.

"


Nou ik heb een hond van bijna 40kg aan een tuig en ik hou hem makkelijk. Zodra ik een andere hond zie hou ik hen gewoon kort en lijd ik hem af. Lootah trek bij halsbanden altijd zijn hoofd eruit. Maakt niet hoe strak ze zitten en te strak kan.ik natuurlijk ook.niet doen. Mensen die hun hond de kans geven om een andere hond te grijpen letten gewoon niet goed op hun omgeving. En als het een hond is die je lichamelijk echt niet aankan dan moet je niet zo'n hond nemen als je nietvkunt garanderen dat hij een andere hond niets kan doen. En ik heb een tuigje met handvat. Als lootah een keer een kat ziet of iets dan pak ik hem daar beet en ik zijn hele romp onder controle. Waar hij bij een halsband alle kanten op wurmten je m alleen bij zn hoofd vast hebt. En als je pech hebt schiet een hond N.kop eruit....

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

" Op zich heeft Fay wel een punt qua halsbanden.
Bij Andor heb ik nooit een halsband om want die schiet hem zo af.
Geen enkele halsband hoe strak ook, hij gaat eraf.
Andor loopt dus aan een K9 tuig en daar blijft hij netjes in.
En trekken heb ik overigens geen last van met hem in het tuig!
Mocht hij iets interessant zien zet ik hem netjes zitten en houd hem bij het handvat vast. Geen probleem. "


Ja ik heb ook en k9 :-) ik heb bij lootah wel een slip gebruikt als back up als ik zn halti omheb in de trein. Maar hij krijgt alles af. Hij gaat dan gewoon op zn achterpoten staan en doet met zn voorpoten de slipvan zn.kop. T ziet er heel debiel uit hoe hij dat doet. Maar hij komt altijd overal uit behalve bij een tuig.

En bij n langhaar is het wel even zoeken naar de juiste. Maar het is zoveel beter voor de nek van je hond. En nietvte vergeten de bloedvaten die er lopen...

En het valt mij ook op hoeveel mensen een hond hebben die ze niet aankunnen. Zo loopt er hoer een.ukkie vrouwtje met een huge rottie reu... Die kom ik niet graag tegen...

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Bora is ook dertig kilo en loopt met een tuigje maar ze trekt niet. Alleen.... als ze een kat ziet maar dat is maar even en dan reageert ze meteen als ik haar naam roep. Toen ze nog met de halsband liep en een kat zag hield ik haar veel minder goed dan nu.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lusketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^