Hondengedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Wij worden er vaak op getrakteerd door onze bosapen O-)

Onze reuen zijn heel duidelijk in hun gedrag en sinds we Enya hebben buiten wat oplettender en onderzoekend naar vreemde honden.
Aan de riem zijn de mannen vaak minder te genieten tegen andere honden die aan de riem zijn dus die spanning vermijdt ik dan meestal ook, als ze los zijn gaat het prima.

Nu liggen we in Dorsten (D) en daar is één van onze favoriete bossen om te wandelen, het is groot, afgewisselt met beekjes en grasstukken. Je kunt eindeloos verschillende wandelingen maken en we kunnen er uren in verdwijnen.
Gisterenochten voor de boodschappen even de auto in naar het bos, daar aangekomen is een kleine verzamelplaats van mensen die daar hun ochtendwandeling maken.
We lopen naar de ingang van het bos en zien een loslopende Chow Chow en ik koppel Enya los.
Enya begint met puberen maar aangezien ze onwijs goed is in sociaal gedrag stimuleren we het zoveel het kan om het zo te houden.
De mannen houden we aan de lijn, die moeten als we in het bos komen eerst lekker kunnen rennen om hun enthousiasme eruit te rennen en we waren nog vlakbij de weg.
Toen Enya op 2 meter afstand was zag ik opeens dat de chow niet los was maar aan een hele lange bruine lijn.
Ik had die echt niet gezien!
De Chow stond nu vlakbij met redelijk korte lijn bij de baas en was niet op zijn gemak maar Enya's gedrag was zooo mooi: (let op, dit gebeurde allemaal in een momentje)

De chow likte zijn lippen, Enya reageerde daarop door een stap achteruit te zetten en haar lichaam af te wenden, de chow veranderde zijn lichaamshouding naar geinteresseert en Enya doet een stapje dichterbij en kijkt de chow niet aan maar houdt haar ogen knipperent van hem afgewend.
De chow steekt zn kop uit om te ruiken, maar durft nog niet te snuffelen of iets te bewegen.
Enya maakt een spelboog en wacht een seconde lang af, de chow komt naar Enya toe en Enya blijft rustig even staan.
De chow gaat snuffelen en Enya draait heel rustig bij om ook te komen snuffelen.
De chow maakt een spelboog en ze snuffelen lekker op hun gemak verder.
Toen wij zagen dat er geen spanning meer was liepen we een paar passen opzij en riep ik Enya met ons mee (denkende, een basenji pup van 5 maanden die komt never nooit zomaar mee) en ze draait zich om na een paar seconde extra snuffelen en komt mee..
(uiteraard even excuses maken dat we niet zagen dat zijn hond aan de lijn zat ;-), ik heb daar zelf ook een enorme hekel aan als ik mijn honden aan de lijn heb en mensen laten hun hond zomaar naar onze toekomen, ik heb ze niet voor niets aan de lijn maarja.. : "de mijne doet niets hoor" krijg je dan geroepen... )

Dit vond ik heel mooi om te zien, Enya is heel enthousiast en lekker idioot puppig maar haar gedrag en lichaamstaal is zo ontzettend duidelijk en vriendelijk tegen anderen, mede door haar vol afrikaanse mamma denk ik. Schitterend om te zien...

Moest ik even delen, ik ben zo trots op die afrikaanse meid van ons :-D
Heel gaaf... :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondengedrag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leuk om dit van je te lezen, zie het graag dat je trots bent op je honden, en zo hoort het toch ook.

en als men van honden houdt, tolereer je goed gedrag, zeker als je je excuus aanbied. hihi, doe ik ook als bamse wel eens uit de band springt, en wat krijg je dan voor antwoord ? oooo helemaal niet erg hoor,kijk zo kan het ook he. :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

;-) ;-) ;-)

Ik zie het bij m'n eigen hond ook. Hoe ze elke keer haar gedrag aanpast al naargelang welke hond ze tegenover zich heeft. Zo mooi om zien.
Helaas is het in de praktijk niet altijd mogelijk, dit mooie hondengedrag: honden zijn aan de lijn en gedragen zich dan anders, mensen die foutief of angstig ingrijpen, allemaal heel begrijpelijk maar het zorgt er wel voor dat de momenten dat honden vrijuit elkaar kunnen aftasten en begroeten heel erg schaars zijn. Maar als het dan toch gebeurt, op deze manier, is het mooi om zien!

honden page profiel Ellen, Saar & GaiaEllen, Saar & Gaia 3 doggies

honden foto van Ellen, Saar & Gaia

Mooi on het stukje te lezen.Super gaaf O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondengedrag" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^