Mopshonden en vakantie???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Monique (Gast)

Hallo,ik heb een vraagje aan de eventuele mopskenners op dit forum.
Mijn vriendin heeft een mopshond en die wilt ze meenemen in augustus naar Italie,de da
adviseerde om haar hond niet mee te nemen omdat het ademhalingsysteem voor problemen kan
zorgen en de hitte is ook niet bevordelijk voor zo'n hondje,hij vergeleek het met een poolhond
mee nemen naar het zuiden is ook niet fijn voor zo'n hond.
Zij vindt dat een overdreven reactie en zal zich niks van de da aantrekken.
Heeft de da gelijk? En kan een mops wel mee naar zonnige oorden,als je die uit de zon houdt?

Ik heb haar pension geadviseerd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mopshonden en vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

het verschilt een beetje per hond, maar honden met platgeslagen snuiten, hebben als snel moeite met ademhalen, ook vaak een nauwere luchtweg, en die hebben het soms al heet als het hier 25 graden is. ook hebben deze honden meer moeite met het koelen van zichzelf.

ik zou zo'n type hond dus inderdaad niet meenemen naar italie.......... de kans op oververhitting zou mij te groot zijn, tenzij je ergens hoog in de bergen zit, waar het niet zo warm is. maar er zullen heus mensen zijn die dit wel doen, maar voor de hond die het sowieso al snel benauwd heeft, lijkt die hitte mij helemaal niet prettig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat soort vakantie heeft ze gepland?
Gaat ze de hele dag naar het strand? Citytrips? Heeft ze een huisje gehuurd waar de hond eventueel koel binnen kan liggen terwijl zij aan 't zwembad ligt?

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik heb een Mopshondje en zou hem zeker niet meenemen..
Zodra het warm is gaat hij ook alleen maar uit aan de overkant op een
veldje waar erg veel schaduw is, hij heeft vreselijke last van de hitte...
De dierenarts heeft gewoon gelijk en jammer dat ze zijn raad niet aanneemt, het
gaat namelijk niet om haar, maar om het welzijn van haar hondje en die beleeft er
geen plezier aan om in de hitte in Italie te zitten...

Als ze ergens naartoe gaat waar hij koel ligt in een huisje met een goede
airco dan is het te overwegen, maar ga please niet met dat beessie in de
hitte op citytrip want daar kan hij zelfs aan doodgaan en dat is niet
overdreven...altijd water mee en eventueel een koelingsbandana of een
koeltuigje, hij moet wat er ook gebeurt af kunnen koelen en nog beter
niet te warm worden...

Anoniem (Gast)

" Wat soort vakantie heeft ze gepland?
Gaat ze de hele dag naar het strand? Citytrips? Heeft ze een huisje gehuurd waar de hond eventueel koel binnen kan liggen terwijl zij aan 't zwembad ligt?
"

Ze heeft een huisje gehuurd in Toscane,maar wilt bv.ook een dagje naar Rome(4u rijden) en de mopshonden,haar ouders gaan mee en hebben ook mopshonden,die zouden ze dan,in het huisje laten.

Ik heb zelf ook honden maar zou het niet aandurven om een hele dag weg te gaan,en mijn honden
in zo;n huisje te laten.

Ben misschien een beetje mutsig met mijn honden.

Anoniem (Gast)

" Wat soort vakantie heeft ze gepland?
Gaat ze de hele dag naar het strand? Citytrips? Heeft ze een huisje gehuurd waar de hond eventueel koel binnen kan liggen terwijl zij aan 't zwembad ligt?
"

Was nog iets vergeten toe toe voegen,het huisje heeft geen airco wel vloertegels,in totaal
gaat het om 3 mopsen,die met elkaar natuurlijk drukker zijn dan een hondje alleen.

Ik probeer haar te overtuigen om haar hond naar het pension te brengen,of het lukt dat betwijfel
ik.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

NIET DOEN! Eerlijk gezegd erger ik me altijd aan die mensen die zo koppig zijn en letterlijk het leven van hun hond op het spel durven/willen zetten voor zoiets als een vakantie. Bah... Sorry hoor, maar Mopsjes staan bekent om hun ademhalingsproblemen (en dat heeft je vriendin (en haar ouders ook) echt wel gezien op warme dagen oid). Ik vind het dus van de zotte dat ze nu het noodlot zo wil tarten door de hondjes mee te nemen. Als ze zelfs hier in Nederland al moeite hebben met ademen op warme dagen, hoe moet dat dan wel niet zijn in Italie waar het in de zomer gemakkelijk 35 graden word?! En ja, het is in Toscane een zeeklimaat met constant wind, maar dat maakt het ademhalen van een Mops er niet veel beter op. Daarbij is het een heel droog klimaat, ook zo bevorderlijk voor de gezondheid van je vriendin haar hondje...

De Toscaanse zomers zijn over het algemeen droog en warm, in juli en augustus regent het zelden. De temperatuur ligt vanaf juni tot en met augustus overdag altijd boven de 20°C en in de zomermaanden kan gemakkelijk 35°C gehaald worden. Dankzij een permanente wind van zee is het klimaat aan de kust zelfs in de zomer redelijk aangenaam.
http://www.landenweb.net/toscane/klimaat/

Let er even op: VOOR MENSEN AANGENAAM! Dus voor mensen die normaal kunnen ademen en niet voor honden die in het normale leven soms al amper hun zuurstof binnen kunnen krijgen...

Daarbij heb ik even op het Mopshondenforum een topic voor je opgezocht van iemand die ook naar Italie ging. Bijna IEDEREEN raadde het haar af omdat het zo heet kan zijn in de zomermaanden (ook de rest van het jaar trouwens). Daarbij is Italie heel hondonvriendelijk. Ze mogen veel winkels en restaurants niet in en soms mogen ze zelfs hele winkelstraten niet binnen...

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Lekker meenemen, in nederland kan het ook warm zijn.
Dus uit de zon, en in de ochtend en avond gaan wandelen ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zie ook geen bezwaar, het huisje is meestal koel, en er is misschien wel water vlakbij, zelfs mijn newfoundlanders zijn altijd mee geweest naar zuid frankrijg, lekker in het water smorgens vroeg wandelen en savonds laat, en voor de rest of het water in of in de schaduw.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Lekker meenemen, in nederland kan het ook warm zijn.
Dus uit de zon, en in de ochtend en avond gaan wandelen ;-)
"

Geen airco, meerdere honden (dus ook meer spelen e.d. met het risico op oververhitting), een ritje van 'maar' 4 uur naar Rome in de auto en het is daar een heel ander klimaat dan hier in Nederland (heel droog en warm). Enneh, als die mensen van alles willen ondernemen, laten ze dan hun hondje al die tijd in het huisje achter? Lijkt me van niet want waarom zouden ze ze anders meenemen. Die beestjes zullen dus het gros van de tijd gewoon meegaan overal naar toe. Sorry, dat vind ik echt geen goede omstandigheden voor een Mops om mee. Voor een andere hond zal het misschien niet veel uitmaken, maar voor een hond met zulke slechte luchtwegen? Niet doen...

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" zie ook geen bezwaar, het huisje is meestal koel, en er is misschien wel water vlakbij, zelfs mijn newfoundlanders zijn altijd mee geweest naar zuid frankrijg, lekker in het water smorgens vroeg wandelen en savonds laat, en voor de rest of het water in of in de schaduw. "

Maar de vacht van een Newfy isoleert en als je daar goed mee omgaat kan een hond prima mee. Maar het gaat hier om een paar Mopsjes die vaak al moeilijk adem kunnen halen en in zo'n heet klimaat dus ook niet goed kunnen zweten door te hijgen (en daardoor ook niet kunnen afkoelen). Daarbij zullen de hondjes waarschijnlijk niet de hele dag thuis zijn maar mee gaan naar de activiteiten (midden op de dag als het heel heet is...). Daarbij heeft het huisje geen airco dus ook al zouden de honden vaak thuis moeten blijven (dan vind ik het uberhaupt al vreemd dat ze een hond mee hebben als ze die de hele dag thuis laten zitten) dan zouden ze nog niet goed af kunnen koelen.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" maar voor een hond met zulke slechte luchtwegen? Niet doen... "Ben benieuwt waar jij dat vandaan haalt "slechte luchtwegen"........vooroordeel??

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat kan Stevie Wonder zelfs nog zien John. O-)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

je kunt gewoon niet ontkennen dat een mopshond en alle andere honden met korte snuiten moeite kunnen hebben met ademen, EN.. warmte moeilijker kunnen afvoeren! hoe korter de snuit hoe moeilijker dat wordt.

ik vind het eerlijk gezegt ook vragen om moeilijkheden wanneer je een mopshond meeneemt naar toscane waar het zeker wel veel warmer dan in nederland wordt. daar is het vaak rond de 40 graden!! je moet het je hond niet aan willen doen om toch te gaan.
waarom het risico nemen? vaak zijn die vakantiehuisjes totaal zonder airco, en als ze het wel hebben is de overgang van buiten naar binnen vaak ook niet goed voor honden.
dus laat ze lekker thuis

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Dat kan Stevie Wonder zelfs nog zien John. O-) "Nee Sam, die is blind ;-) maar ik vindt het bijzonder hoe mensen oordelen over een hond die ze niet in het echt gezien hebben....(een kam scheren)
Buiten dat, als je vakantie actievitijd een beetje aanpast op de hond, kan die altijd wel mee.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" je kunt gewoon niet ontkennen dat een mopshond en alle andere honden met korte snuiten moeite kunnen hebben met ademen, EN.. warmte moeilijker kunnen afvoeren! hoe korter de snuit hoe moeilijker dat wordt.

"


De meeste warmte wordt via de bek afgevoert, volgens mij.
Maar ach, de mensen moeten het zelf maar kijken wat ze doen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Maar sommige dingen zijn gewoon feiten. Stel deze drie hondjes hebben iets mindere moeite, dat kan.. Dan nog kun je het risico beter niet nemen.

Als je zo'n oververhitte hond bijna ziet doodgaan is ook niet alles lijkt me. (En dat gebeurt echt, blauwe tong en stikken. Erg naar gezicht.)

Zelfde als ik met mijn honden naar een plek ga waar ze verboden zijn. Kan het risico nemen maar waarom?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou het ook niet doen, ook niet met Santa.
Ik denk dat ik hem daar geen plezier mee zou doen.
Veel te warm.


Ben het met John eens, als je je activiteiten erop aanpast, maar als ze al de honden de hele dag in het huisje willen laten om zelf in 4 uur naar Rome te rijden, dan geeft mij dat niet de indruk dat zij veel plannen hebben om zich aan te passen aan de hond.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Van mij mogen ze best naar Toscane met hun honden, maar dan in een ander seizoen. Mij lijkt Toscane in de zomer ook veel te warm. En als de DA de poolhond als vergelijking geeft, wel, ik heb er een, en die neem ik nooit mee naar de warmte. Levensgevaarlijk! Het is alleen maar afzien voor zo'n hond.
Wat niet wegneemt dat ik veel reis. Heel veel. Zo veel mogelijk. En de hond gaat mee, maar ik kies wel altijd de bestemming en het seizoen in functie van het welzijn van mijn hond. Ben niet gek, ga toch geen risico's nemen! Het moet fijn zijn voor iedereen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ben benieuwt waar jij dat vandaan haalt "slechte luchtwegen"........vooroordeel?? "

Refereer je nu toevallig aan een reactie van mij in een ander topic over een mechelaar waar morgen een politiehondentrainer bij komt kijken?

Enfin, ik vind je reactie een klein beetje kinderachtig aangezien het juist de laatste tijd zo in het nieuws e.d geweest is dat er veel ademhalingsproblemen voorkomen bij de Mops dus vooroordeel? Nee. Feit? Ja.

Het is ieders eigen keuze te doen wat ie wil, maar ik zou in dit geval dit type honden mooi thuis laten.

honden page profiel Abby &Google Abby &Google

honden foto van Abby &Google

Ik zou het niet doen. Mopsen staan er om bekend dat ze niet tegen warmte kunnen!
Google heeft een top conditie en ademhaling, maar ik zou hem nooit midden in de zomer (in de middag) volop met hem gaan rennen of intensief spelen. Er is teveel risico dat er wat gebeurt.

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

"
Refereer je nu toevallig aan een reactie van mij in een ander topic over een mechelaar waar morgen een politiehondentrainer bij komt kijken?

Enfin, ik vind je reactie een klein beetje kinderachtig aangezien het juist de laatste tijd zo in het nieuws e.d geweest is dat er veel ademhalingsproblemen voorkomen bij de Mops dus vooroordeel? Nee. Feit? Ja.

Het is ieders eigen keuze te doen wat ie wil, maar ik zou in dit geval dit type honden mooi thuis laten. "


In het nieuws........ja laten we dat aan houden.
Net als al die andere honden die een "naam" achter hun hebben staan.
Maar goed, de baas van de hond zal de keuze maken, daar hebben wij geen inbreng over, alleen een idee, en die is bij iedereen weer iets anders.
En ik refereer helemaal niks over jou reactie van wat voor topic ook, dus voel je niet "aangevallen" of hoe je het ook noemen wilt.

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Ikzelf heb ook een mops Bo. Ik zou het niet doen, ik zou er Bo geen plezier mee doen!

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

"

In het nieuws........ja laten we dat aan houden.
"zullen we dan maar de info van de faculteit diergeneeskunde aanhouden?
het is inderdaad gewoon bekend onder dierenartsen dat dit type honden, de zogeheten brachycefale honden snel ademhalingsproblemen hebben, en het ook bij gewoon weer al permanent benauwd kunnen hebben, doordat er zeg maar teveel zacht weefsel in een kleine holte gepropt is.
ook dingen als tracheacollaps komen vaker voor, en het zogeheten brachycephalic obstructive syndrome. verder houden dierenartsen bij anesthesie er rekening mee dat er sneller ademhalingsproblemen optreden, en dat de luchtwegopening bij brachycefale honden kleiner kan zijn dan men zou verwachten aan de hand van de grootte van de hond.

het afkoelen komt doordat de hond hijgt, en dus een luchtstroom over het natte opervlak van de tong laat gaan, en daardoor koelt de hond af. als jij dus moeite hebt met ademhalen, kan je niet zoveel luchtstroom over de natte tong laten gaan, en kan de hond dus ook niet zo snel afkoelen als een hond met een grotere luchtstroom........

met deze info, en het afraden door de dierenarts, lijkt het mij dus zeer onverstandig om een hond mee te nemen naar italie midden in de zomer....

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" zullen we dan maar de info van de faculteit diergeneeskunde aanhouden?

...

met deze info, en het afraden door de dierenarts, lijkt het mij dus zeer onverstandig om een hond mee te nemen naar italie midden in de zomer.... "

;-) ;-) ;-)

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" zullen we dan maar de info van de faculteit diergeneeskunde aanhouden?
"


Dat is een beter idee ;-)

Anoniem (Gast)

Heel erg bedankt voor jullie reacties,had het idee dat ze vond dat ik overdreven reageerde toen ik
een pension adviseerde.
Ik zal toch nog eens me bemoeien,wat ik eigenlijk vervelend vind om te doen bij andersmans hond,
ik ga vragen of ze hier eens op het forum wil kijken en de verschillende reacties wilt lezen.
Meer kan ik niet doen.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

"

De meeste warmte wordt via de bek afgevoert, volgens mij.
Maar ach, de mensen moeten het zelf maar kijken wat ze doen. "


Het is duidelijk dat je geen verstand hebt van Mopsen...Mijn mops is in behandeling
geweest bij een specialist die dagelijks te maken heeft met honden met platte snuiten en de
gezondheidsproblemen waar deze hondjes tegenaan lopen wil jij niet weten hoor...
Zij heeft haar handen er vol aan en verdiend er ook gewoon haar geld mee grof gezegd
want haar praktijk zit vol met platsnuitjes..
Deze honden hebben enorme moeite met ademhalen, ik maak het dagelijks mee...het is nu zelfs
al te warm voor odie, en dan moet het nog zomer worden...
We zijn nu al bezig om voorzichtig met hem te zijn, niet omdat we dat leuk vinden maar omdat
het echt niet anders kan. Dus alleen s'morgens gaat hij mee tijdens de lange wandeling, dat is prima te doen, 's middag gaat hij alleen naar de overkant omdat mijn andere honden echt willen rennen etc etc, dat lukt al niet met Odie, wordt hij echt veel te moe van en hijgt zich een ongeluk, dus 's avonds mag het mannetje weer lekker mee hobbelen...

Dus geen vooroordeel maar gewoon mensen die weten wat het is om een mops te hebben of een frans bulletje bevoorbeeld, idd slechte luchtwegen, adenmhalingsproblemen, kortademigheid, benauwd, dat allemaal is van toepassing op dit soort hondjes...

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

"


zullen we dan maar de info van de faculteit diergeneeskunde aanhouden?
het is inderdaad gewoon bekend onder dierenartsen dat dit type honden, de zogeheten brachycefale honden snel ademhalingsproblemen hebben, en het ook bij gewoon weer al permanent benauwd kunnen hebben, doordat er zeg maar teveel zacht weefsel in een kleine holte gepropt is.
ook dingen als tracheacollaps komen vaker voor, en het zogeheten brachycephalic obstructive syndrome. verder houden dierenartsen bij anesthesie er rekening mee dat er sneller ademhalingsproblemen optreden, en dat de luchtwegopening bij brachycefale honden kleiner kan zijn dan men zou verwachten aan de hand van de grootte van de hond.

het afkoelen komt doordat de hond hijgt, en dus een luchtstroom over het natte opervlak van de tong laat gaan, en daardoor koelt de hond af. als jij dus moeite hebt met ademhalen, kan je niet zoveel luchtstroom over de natte tong laten gaan, en kan de hond dus ook niet zo snel afkoelen als een hond met een grotere luchtstroom........

met deze info, en het afraden door de dierenarts, lijkt het mij dus zeer onverstandig om een hond mee te nemen naar italie midden in de zomer.... "


Idd...helemaal goed gezegd..
Info is overal te vinden , dus begrijp soms niet dat mensen het niet weten of zelfs in twijfel trekken, onbegrijpelijk. Gewoon even moeite doen om je erin te verdiepen toch??

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

"

Het is duidelijk dat je geen verstand hebt van Mopsen...Mijn mops is in behandeling
geweest bij een specialist die dagelijks te maken heeft met honden met platte snuiten en de
gezondheidsproblemen waar deze hondjes tegenaan lopen wil jij niet weten hoor...
Zij heeft haar handen er vol aan en verdiend er ook gewoon haar geld mee grof gezegd
want haar praktijk zit vol met platsnuitjes..
Deze honden hebben enorme moeite met ademhalen, ik maak het dagelijks mee...het is nu zelfs
al te warm voor odie, en dan moet het nog zomer worden...
We zijn nu al bezig om voorzichtig met hem te zijn, niet omdat we dat leuk vinden maar omdat
het echt niet anders kan. Dus alleen s'morgens gaat hij mee tijdens de lange wandeling, dat is prima te doen, 's middag gaat hij alleen naar de overkant omdat mijn andere honden echt willen rennen etc etc, dat lukt al niet met Odie, wordt hij echt veel te moe van en hijgt zich een ongeluk, dus 's avonds mag het mannetje weer lekker mee hobbelen...

Dus geen vooroordeel maar gewoon mensen die weten wat het is om een mops te hebben of een frans bulletje bevoorbeeld, idd slechte luchtwegen, adenmhalingsproblemen, kortademigheid, benauwd, dat allemaal is van toepassing op dit soort hondjes... "


Ik heb idd geen verstand van mops honden, eigelijk heb ik helemaal geen verstand van honden.
Maar dat doet er niet toe, ik zeg alleen hoe ik er over denk.
Gelukkig heb jij je er wel op voor bereid/ingelezen, met wat voor hond jij in huis hebt gehaald.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mopshonden en vakantie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ledenwerving spaniel club
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^