Zijn er hier mensen met een combinatie tussen hond en een papegaai?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Goedemiddag iedereen,

Ik vroeg me eigenlijk af of er hier mensen zijn die zowel een hond hebben met daarbij een papegaai?!
Ben zelf namelijk van plan om ook een papegaai aan te schaffen, echter zal die dan wel moeten kunnen omgaan met mijn puberale pup.

Mijn vraag is dan ook voor de mensen die dergelijke combinaties hebben, hoe stel je ze aan elkaar voor?

Ben namelijk al met de hond bij verschillende dierenwinkels geweest en heb expres met de hond voor wat kooien gezeten waar de papegaaien inzitten. Hier gebeurde dan ook vrij weinig en vond hij het dan ook na een minuut of 2 ook niets meer aan. Echter vraag ik me dan af hoe het is wanneer de papegaai voor het eerst in huis komt. De papegaai zal uiteraard met kooi en al binnenkomen, dus hij zal er dan ook niet zomaar bijkunnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er hier mensen met een combinatie tussen hond en een papegaai?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Hoi hoi,

mijn tante heeft 3 papegaaien, 1 blauw gele ara, 1 groenvleugel ara en 1 grijze roodstaart.
Zijn heeft ze op haar arm genomen, en zich in de zetel gezet. Benji ging toen gewoon eens rustig snuffelen, en verder liet hij ze met rust.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Oh wat leuk, heb persoonlijk ook de voorkeur voor de grijze roodstaart omdat ze toch de beste sprekers zijn onder de papegaaien. Ik zie op youtube bv ook leuke filmpjes tussen honden en papegaaien en aangezien ik ook gek ben op papegaaien wil ik het toch proberen om ze naast en met elkaar te laten leven.

Het laten snuffelen zal sowieso wel moeten, alleen hoop ik dan dat het goed zal gaan bij de eerste kennismaking.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Wij hebben een grijze roodstaart en een Border Collie. Als de papegaai in de kooi zit gaat het prima, maar als hij los rondvliegt gaat de hond toch even op de gang of in de bench.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Hoi Annika,

Heeft het een bepaalde reden dan waarom je hond de bench of de gang op moet? Is er dan een bepaalde spanning of doe je het altijd gewoon uit voorzorg?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

ik ben vorig jaar in Suriname geweest , was altijd gek op papegaaien in huis tot dat ik ze in het wild zag! had meteen vreselijke medelijden! Ook al vind ik het nog zo leuk O-)

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" Wij hebben een grijze roodstaart en een Border Collie. Als de papegaai in de kooi zit gaat het prima, maar als hij los rondvliegt gaat de hond toch even op de gang of in de bench. "


Bij mijn tante zitten Sam en Charlotte; de ara's op de veranda, daar hebben ze lekker veel ruimte, en Benji kan er niet aan. Maar Lucka de grijze roodstaart zit gewoon in de living op zijn kooi, en Benji laat hem doen. Als Lucka rondvliegt, word er weleens geblaft, maar dit stopt met een; NEE!

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

" ik ben vorig jaar in Suriname geweest , was altijd gek op papegaaien in huis tot dat ik ze in het wild zag! had meteen vreselijke medelijden! Ook al vind ik het nog zo leuk O-) "


Bij mijn tante mogen ze bij goed weer in de tuin rondvliegen, maar wel met een speciaal ara-tuigje.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

" ik ben vorig jaar in Suriname geweest , was altijd gek op papegaaien in huis tot dat ik ze in het wild zag! had meteen vreselijke medelijden! Ook al vind ik het nog zo leuk O-) "


Tja, het zijn natuurlijk tropische, wilde volgels. Echter zijn ze ook goed als huisdieren. Ben er zelf mee opgegroeid, echter wel altijd zonder hond dan. Het is bij mij thuis dan ook de bedoeling dat we in harmonie naast elkaar kunnen leven, dat zal dan ook inhouden dat de papegaai veelvuldig los mag vliegen in huis. Dus de hond zal het wel moeten accepteren. ;-)

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Opletten waar je uw papegaai koopt? vaak zijn die vogels zo gestresst van in het vliegtuig en in kleine doosjes te zitten,ik noem dit dierenmishandelingNa ja,Dan heb je een papegaai die niets anders doet dan hele dag krijsen,en das niet stillekes hoor. Mijn vroegere buurvrouw had zo ene en heeft hem weg gedaan want na een half jaar krijste hij nog even hard.
Dan weet ik iemand en die heeft een baby gaai gekocht en zelf opgevoed,zo tam als een lammeke en babbelen ,en BLAFFEN,ja ja je hoort het goed. Die hadden namelijk een jack russel en die blafte heel veel. En al gauw zaten ze met twee blaffers. Maar de hond is intussen overleden en de gaai grijs met rode staart blaft nog steeds zijn deuntje. Maar ik moet wel zeggen de hond en papegaai kwamen super overeen.want de papegaai zit los vliegt ook rond en de hond liet de beest met rust.
Wel heel leuk anders hoor want een papegaai als ie tam te krijgen is en zijn babbelke doet das heel grappig en gezellig ook ,komt ie bij je zitten op je schouder dansen en babbelen. :-D :-D

Maar laat je eerst goed informeren hoe oud hij is en of ie hier is gekweekt,en dan nog super gaan met je hond dan kan de vreugde niet meer op.

Ik zou zeggen veel succes dermee hé!! ;-)
Groetjes Noella en Igor

honden page profiel Vanessa BalVanessa Bal

honden foto van Vanessa Bal

Hoi,

wij hadden een grijze roodstaart en een edelpapegaai.
ik heb 2 honden waarvan 1 labrador x duitse staande maar hij liet mijn papegaaien gewoon met rust. ze zaten los op een klimboom, geen kooi. hij snuffelde wel eens aan ze maar hield daar al snel mee op als mijn gaaitjes pikte.
Helaas zijn zij overleden maar het kan prima.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Wat leuk om al jullie verhalen te lezen :-D

Ben zelf van plan om een papegaai al van baby af aan in huis te halen. Wil natuurlijk zelf verantwoordlijk zijn voor de opvoeding ervan. Ben al een aantal zeer gerenomeerde papegaaienkwekers tegen het lijf gelopen en moet daarom ook zeggen dat ik natuurlijk voor de beste oplossing ga kiezen. Ga daarom ook niet zomaar via marktplaats oid een papegaai aanschaffen. Doe ik met de hond immers ook niet dus dan ook niet met de papegaai.

Heb er vroeger wel 1 gehad en ben er zogezegd ook mee opgegroeid, echter altijd zonder andere huisdieren. Dus vandaar ook de vraag of het uberhaupt wel samen zou kunnen gaan. Op youtube zijn iig genoeg leuke filmpjes te vinden van mensen met een papegaai en honden, echter zijn er ook minder leuke filmpjes en verhalen op internet te vinden. :'(

Maar goed, ik ga uiteraard eerst een even mijn hond de sociale vaardigheden leren voordat ik de nieuwste gezinslid in huis ga nemen. Bedankt dat jullie je verhalen willen delen.

Groetjes ;-)

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Hey chre&djago

Vind het reuze te lezen dat je het zo goed gaat uitzoeken voor een prima papegaaitje aan te schaffen. Doet me echt veel plezier en ik wens je dan ook nog es t'beste en een snelle zoektocht.

Ben eigelijk ook wel wat verzot op een papegaai hoor!

Lieve groejes Noella En Igor :-D

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Hier geen papegaai maar de wat kleinere versie ervan.
Andor kan er goed mee overweg als ze in de kooi zitten en laat ze ook met rust.
Maar als ze uit de kooi gaan, nee hoor, dan gaat de hond weg.
Ik vertrouw hem goed, maar niet met losvliegende vogels, maar die van mij zijn dan ook wat kleiner en drukker dan de echte papegaaien.

Super dat je goed zoekt naar kwekers, er zitten zoveel rotte appels tussen.
Let bij een papegaai ook altijd op dat ze geringd zijn met een vaste voetring he!.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Ik heb een papegaai, gaat eigenlijk goed.

Ze kan los op haar kooi, wordt gewoon met rust gelaten.
Ze mag ook door de kamer vliegen/lopen, honden doen haar niks.. geven haar hooguit een kusje.

Echter bijt zij wel naar de honden, ze jaagt ze ook gewoon weg wanneer het haar uitkomt.

Dus denk dat dat wel moet gaan lukken hoor

Op marktplaats staan goede papegaaien hoor, gewoon kijken naar een vaste voetring.
Ik ben bevriend met hele goede kwekers die ze ook wegdoen voor een goede prijs..

Kunnen alles krijgen, ook papegaaien met Cites papieren, in de zomer komt er bij mij een Ara Maracana...

Anoniem (Gast)

ik heb zelf twee honden en vier papegaaien, twee bonte boertjes en twee grijze roodstaarten, als we thuis zijn zijn de gaaies vrij, dan zitten ze op hun klimboom, de kooien, ... naar de grijsjes gaan ons honden niks doen, denk dat ze er een beetje bang van zijn , maar de bonte boertjes dagen ze wel uit, er is gelukkig nog niks gebeurd maar moet dit toch wel erg in de gaten houden hoor , een van ons honden likkebaard er soms s bij, is ie aan het denken, mmm dit moet toch een lekker vogeltje zijn ...

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik heb niet alles gelezen...maar welke papegaai ? en ik lees even mee want wij zijn ook van plan 2 agapornissen (dwergpapegaaien) te kopen... ;-)

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

" Hoi Annika,

Heeft het een bepaalde reden dan waarom je hond de bench of de gang op moet? Is er dan een bepaalde spanning of doe je het altijd gewoon uit voorzorg? "


Ik doe dit, omdat onze hond (Border Collie) de papgeaai de hele tijd drijft. Dan krijgt de papegaai geen rust en de hond ook niet. Daarom houden we ze gescheiden. :-)

honden page profiel ashlyashly

honden foto van ashly

Een kennis van mij heeft tientallen papegaaien,
buiten heeft hij vulieres en binnen ook 2 grijzeroodstaarten.

Deze kennis heeft al sinds dat ik klein ben deze papegaaien; en heeft ook altijd 1 a 2 honden gehad;

eerst boeviers en nu een rotweiler; dit ging altijd goed samen::

ps: een vogelkooi staat/ hangt hoog; dus in het algemeen kan de hond niet voor overlast zorgen;-)




(mijn pupje lijkt overigens zelf af en toe op een papegaai, hij kruipt regelmatig op me schouder zo in me nek :s)

honden page profiel Mariska BrandhorstMariska Brandhorst

honden foto van Mariska Brandhorst

Wij hebben een grijze roodstaart, we hadden eerst 2 borders en toen kwam de gaai (+/- toen 7 en 1 jaar) mijn oude haond is overleden met 12,5 jaar. Nu hebben we sinds een half jaar weer een border pup. Dit is in beide gevallen gewoon goed gegaan. Ze lopen allemaal gewoon in dezelfde kamer rond en de pup vind altijd wel wat rond de kooi dus hij vind het geweldig.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

" target="_blank">


Deze vind ik geweldig ,mijn Oma had jaren een geel voorhoofd
Vind de stemmetjes van de Geelvoorhoofd zo lief ook kwa karakter zijn ze liever dat de Grijze

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er hier mensen met een combinatie tussen hond en een papegaai?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^