verharen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel fam verhulstfam verhulst

honden foto van fam verhulst

Hoi heeft één van jullie ervaring met het verharen van een labradoodle F1B pup. Onze Doodle is nu 10 maanden en verhaart, niet normaal. De stofzuiger moet 2x per dag tevoorschijn komen en ik ben echt niet zo'n proper jetje :-D

We hebben m op advies van de fokker, hem 1x helemaal kortgeschoren maar alles is aangegroeid en verhaart weer als nooit tevoren. Hij eet brokken van Proplan met zalm en rijst. Vind het zo sneu om hem weer kort te zetten want hij is nu zo mooi.

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Een goede tip heb ik helaas niet echter heb je dus de pech dat je een doodle hebt getroffen die welm verhaart , en dat is nu net het verschil tussen een ALD en een F1(b) en mede daardoor ook de prijs. Hopelijk is er nemand bij jou die allergisch is voor de hond.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Wij hebben ook een F1B. Dali is inmiddels 5 maanden maar tot nog toe heb ik geen haar van hem gevonden. Hier kreeg hij eerst brokken, sinds kort krijgt hij kant en klaar vers vlees maar ik zie geen verschil in vacht hierdoor, maar het is dan ook nog zijn puppyvacht. Ik hoop iig dat het zo blijft. Is het met broertjes en zusjes van jullie doodle ook zo?

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Sorry geen ervaring mee, is de pup als niet-verharend verkocht?

honden page profiel fam verhulstfam verhulst

honden foto van fam verhulst

de fokker heeft zelf een zusje gehouden en wat ik begreep dat zij niet zoveel verhaarde. De pup is niet expleciet verkocht als niet verhaarende hond. Maar ik dacht dat labradoodles sowieso niet veel verhaarde.

Doodle verhaart echt zoveel als een gewone labrador :'(

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Dat geldt bij mijn weten alleen voor de australian labradoodles en misschien verdere generaties labradoodle. Maar een F1B is nog zo vers, daar kan je nog niks over de vacht zeggen helaas.

honden page profiel RitaRita

Bij de verder door gefokte doodles, waaronder dus ook de F1b krijg je op een gegeven moment de puppyverharing. Hij verliest zijn puppyvacht en in ruil daarvoor krijgt hij de volwassenvacht. Dit kan in de leeftijd van ongeveer 8 maanden tot 1,5 jaar zijn. Dus tanden op elkaar, en bij houden. Normaal gesproken zou de F1b dan door de verharing moeten zijn. Succes!

honden page profiel Bobbie BentonBobbie Benton

honden foto van Bobbie Benton

Bobbie is ook een F1b en is nu 7 maanden. Sinds een week of 2 verhaart hij een beetje, kleine plukjes. Daarvoor verhaarde hij helemaal niet.
Ik zie al wel dat hij op sommige plekker een nieuwe vacht krijgt, dus ik denk dat hij zijn puppievacht aan het verliezen is.

honden foto van Angel, Google & Gadget

Vaak borstelen!! Onze Gadget zit midden in de vachtwissel, maar verhaart dus niet. Als we het er niet uitborstelen, blijft het zitten en zorgt voor klitten.

honden foto van Angel, Google & Gadget

Ik heb haar nu dan ook een stuk korter laten knippen, haar vacht is nu nog maar 10 cm lang. Jammer van haar lange lokken, maar voor mij veel makkelijker te borstelen en klitvrij te houden! ;-)

honden page profiel mariannamarianna

honden foto van marianna

bennie is nu 9 maanden en plotseling aan het verharen.Net een afspraak gemaakt bij de hondenkapper

honden page profiel fam verhulstfam verhulst

honden foto van fam verhulst

ik weet het echt niet meer, nu we weer wat meer binnen gaan leven merk je het des te meer. Onze doodle verhaart NIET NORMAAL MEER. Hij is nu 2 jaar, en het begint me echt te irriteren. Alles zit onder tot in mijn eten, op het fornuis, het vliegt overal. Gisteren heb ik Doodle (weer) kortgeschoren. Hij heeft nu ongeveer 3cm lengte. Daarna helemaal geborsteld met een tangle teezer. Rond 18,00u gister voor de laatste keer gestofzuigd en vanmorgen vlogen de plukken weer rond. Waar het vandaan komt, blijft me verbazen dat hij nog vacht heeft. Het is een beetje wol lijkt wel. HEEFT IEMAND VOOR MIJ DE GOUDEN TIP. Want hij zo lief...........maar die vacht grrrrrrrrrr

honden page profiel Angel, Google & GadgetAngel, Google & Gadget

honden foto van Angel, Google & Gadget

Vooral niet de vacht kapot maken met borstels die messen als tanden hebben. Volgens mij gaat daar de vacht helemaal kapot van namelijk en wordt het alleen maar erger.

Tja, een echte tip tegen het verharen heb ik niet. Een hond verhaart nu eenmaal. Ik vind nooit haar in huis. Hooguit dat van mezelf Of als er een pluk wegvliegt als we ze geborsteld hebben.

honden page profiel --

honden foto van -

Vooral niet te vaak gaan borstelen..... Hoe vaker je borstelt, hoe meer je het verhaar proces opgang brengt... De kans dat hij dan 24/7 gaat verharen is heel groot... 
Max (Golden) wordt eens in de maand goed geborstelt en in de rui 1 keer per week.... Hij verhaart bijna niet... :-)


Zwemmen kan goed helpen tegen het verwijderen van losse haren en even afspoelen met water ook... Maar let er op dat je niet te vaak borstelt, zo zorg je juist voor de mozaïekverharing....

Volgende forumvraag: Stel me even voor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^