Hond braakt eten en drinken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Hoi allemaal,

Ik heb een westie van 12 jaar en sinds drie weken is ze ziek.
We zijn al meerdere malen naar de dierenarts geweest maar ik vroeg me af of iemand misschien hetzelfde heeft meegemaakt met zijn/haar hond en ons kan helpen.

Drie weken geleden hebben mijn ouders haar toen ze ergens wat gingen drinken een botje gegeven (gemalen struisvogelbot, oplosbaar). Toen ze terugkwamen was het hondje helemaal in paniek en lag het hele huis vol spuug (eten met heel veel wit schuim). Ze hebben haar toen gelijk naar de dierenarts gebracht, deze heeft haar mond en keel gecontroleerd maar kon geen botresten meer vinden. We hebben de volgende dag van de dierenarts maagzuurremmers en iets tegen de misselijkheid gehad waarna het twee dagen veel beter ging. Ze kon weer hard voer eten en weer drinken. Daarna ging het steeds slechter. Elke keer als ze at kwam haar eten er weer uit. Ze slikte het wel eerst door maar na een minuut begon haar slokdarm en maag hele rare geluiden te maken en braakte ze het eten met veel pijn en moeite eruit. Ze moest dan ook meestal piepen en janken. Bij het braaksel zit geen bloed, het is slechts schuim en eten. Ook zit er bij haar poep en plas geen bloed. Voor de rest merk je niks aan haar. Ze is erg alert en levendig. We hebben ook pillen tegen infecties geprobeerd maar dat hielp ook niet. Vandaag zijn we weer terug gegaan naar de dierenarts omdat het zo slecht ging. Zelfs als we haar eten echt als soepje maakte met heet water zonder harde dingen erin spuugt ze het nog uit. Hetzelfde geldt voor water. De dierenarts heeft vandaag een echo gemaakt. Haar nieren, lever en blaas waren in orde. Ook waren er geen gezwellen te zien. Haar maagwand was echter wel verdikt. De dierenarts acht de kans groot dat haar maag geïrriteerd is en wil haar daarvoor behandelen. We hebben nu weer maagzuurremmers gekregen en allerlei maagbeschermers en iets tegen de misselijkheid. Het zou nu al beter met haar moeten gaan en ze zou weer iets moeten kunnen eten. In eerste instantie leek ze zich beter te voelen. Ze was lekker actief en dronk veel water uit de sloot. Toen we haar echter aan het einde van de middag een papje wilde geven braakte ze het weer allemaal uit en ook water hield ze daarna niet meer binnen.

De volgende stap is dat ze met een kabeltje naar binnen gaan en kijken of er toch iets beschadigt is. Die kans is heel klein, want ze slikt het eten wel goed door. Pas als het in haar maag komt gaat het fout.

Ik hoop dat er iemand is die ook zoiets heeft meegemaakt en die misschien weet wat er aan de hand kan zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond braakt eten en drinken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.
Waarom ga je niet naar de univeriteit in utenrecht waarom al dat aanmodderen?
Ik zou eens vragen of je door gestuurd kan worden.
Want dit schiet zo echt niet op .
Ik zou nu maar even contact zoeken met een da als ze nu helemaal niks meer binnenhoud.
Heet ze nu ook koorts of onder temprateur.
De normale temprateur is 38-39 graden.
Pas op dat ze niet uitdroogt dit kun je aan haar tand vlees zien hoe rwitter en plakkereger hoe meer ze aan het uitdrogen is.
wens je veel sterkte ;-)

honden page profiel NadineNadine

honden foto van Nadine

Hoi Caro,

Bedankt voor je reactie. Ik heb me vergist in de weken, het is namelijk deze vrijdag 2 weken aan de gang. Maar het lijkt alsof het al zolang aan de gang is omdat het emotioneel zo slopend is. Inmiddels zijn we al 5 keer naar de dierenarts gegaan dus aanmodderen doen we niet. Mijn hond is echt alles voor me!! Ze heeft geen koorts en ze is ook niet uitgedroogd, daar letten we goed op! Het is zo dat het heel erg met vlagen is. De ene keer houdt ze kleine hoeveelheden wel binnen maar andere keren niks. Het lijkt inderdaad uit mijn eerste bericht alsof ze al anderhalve week niks drinkt en eet maar dat is ook weer niet zo. Het is altijd moeilijk om zo'n lang verhaal kort uit te leggen. Ze hield sowieso wel elke dag iets van voer of water binnen maar de ene keer meer dan de andere keer. Maar sinds 2 dagen echt nauwelijks. Maar we zijn dus vanochtend naar de dierenarts geweest en toen hebben we gelijk een echo laten maken. Als een dierenarts daarop niks kan zien en de diagnose geeft dat haar maag geïrriteerd is dan ga je er natuurlijk ook vanuit dat de dierenarts weet wat hij doet. Hij zei dat deze medicijnen vandaag of morgen aan moeten slaan en anders komen we weer terug en gaan ze met een camera'tje naar binnen om te kijken wat er aan de hand is. We gaan het dus tot morgenmiddag afwachten en anders gelijk weer terug.
We hopen heel erg dat ze niet geopereerd hoeft te worden, de kans is heel groot dat ze dit niet aan kan omdat ze een hartruis heeft.

Ik heb dit bericht ook niet geplaatst als vervanging van een dierenarts bezoek(!!!) maar ik wilde gewoon heel graag weten of iemand een keer zoiets heeft meegemaakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond braakt eten en drinken " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Spelende honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^