Zou mij toch minder veilig voelen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

..zonder grote hond..

maar daar heb ik nooit een DD/grote hond voor willen hebben.

Ben opgegroeid met giganten, door een ierse wolfshond, Basje, heb ik leren lopen.
Mijn eis aan de hond was 'een grote knuffel beer' :-D

Ik ging mij eens even voorstellen hoe het zou zijn met alleen een kleine(re) hond, tuurlijk even lief maar veel minder beschermd gevoel.

en 'iedereen' vraagt dat natuurlijk al zo lang Daan hier is; Voel je je nu ook veiliger? ..tuurlijk maar met elk andere hond dito.
Maar zo'n gigant..t is toch anders..

Had hier vd week iemand die vragen ging stellen voor de gemeente over de veiligheid id wijk en eerlijk en oprecht; Die is veel beter geworden de laatste 1,5 a 2 jaar..(Daan is inmiddels 3,5)

Daan ..en ik..(yeah right..;-)) hebben meerder auto inbraken verijdeld, vele sjappen de stuipen op t lijf gejaagd.. hun ons ook btw O-) het aantal inbraken in dit gedeelte vd flat zijn terug naar we hadden er gemiddeld iets van 14 per jaar..en het enige wat naar mijn idee veranderd is, is Daan zijn aanwezigheid...

Ik ervaar nu hoe het is gekomen dat ze de 'Apollo's' vd Romeinen waren! :-D

geloof dat het DD virus mij te pakken heeft.. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou mij toch minder veilig voelen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

in dit gedeelte vd flat zijn terug naar
....?.. dat zou..een vette nul moeten zijn

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Haha het kan maar zo. Joep zorgt er niet voor dat ik mij veiliger voel. Maar toch ga ik liever met hem dan alleen over straat. Als er nu wat is bescherm ik hem!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

veilig ? mmm denk wel dat Bamse zich veilig voelt in ONS huis.. :-D

al ben ik geen grote vent, zou haar bewaken als mijn eigen ..hond..

JA , Bamse voelt zich veilig dat ik er ben. hahahahah

ooooo bedoel je of ik me veilig voel ? nou als ik in die grote ogen van dr kijkt ? JA. O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik voel mij best wel veilig met mijn bordertjes.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Ook ik voel mij veilig, heb dan wel geen grote hond, maar wel een hond die haar terrein bewaakt! vorig jaar was mijn over buurman aan het spelen met zijn hond, ik zat in de tuin met Lobke, op een gegeven moment vond de buurman het genoeg en liet zijn bordercolly zitten. hij gaf de hond een lekkertje en vroeg of Lobke er ook een mocht, ik zei dat het goed was en hij stapt zo over het hekje met het koekje , nog nooit iemand zo vlug weer teug zien springen Lobke greep hem bij zijn broek flinke scheur , na derhand kwam hij toch het lekkertje brengen maar bleef wijselijk achter het hekje. nu heb ik een dubbel hek geplaatst als Lobke in de voortuin is, vanwege de buurkinderen die haar willen aaien en over het hek gingen hangen nu kan Lobke er niet bij. aaien mag alleen als ik er bij ben .laat haar nooit alleen in de voortuin, met de buurman is ze de beste maatjes, hij mag in de tuin komen maar wel door het hekje niet er over heen. groeten Hein.Ps voor wie het niet weet Lobke is een ruwhr teckelteefje standaard.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier ook een dubbelhek, wel zo veilig voor iedereen, en zeker voor de hond.

een teckel.......je ziet het een goeie waakhond. ;-)

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

Toen we nog twee Bouviers hadden en de deurbel ging, of iemand sprak me iets te onvriendelijk aan- stonden ze altijd een giga kabaal te maken - jawel achter mij ;-) .
Nu met twee Draakjes bij een deurbel of vreemd gespuis staat er eindelijk wat voor mij te blaffen.
Heel veilig gevoel ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik voel me heel veilig met mijn honden. Maar het is hier wel zo dat ik degene die mijn honden ook maar met 1 vinger bedreigd zijn of haar kop eraf ruk. Ik ben er van overtuigd dat mijn honden dit weten. Wij zijn een hechte roedel, een hond zal altijd zijn of haar roedel beschermen. Een roedel is onmisbaar voor het overleven van de hond op zich. Wij passen op elkaar.

honden page profiel moniquemonique 3 doggies

honden foto van monique

ik voel me ook heel erg veilig met mijn honden hier op de boerderij.
een deurbel hebben we niet, de honden zijn de bel.
al een aantal keren meegemaakt als er ongewenst bezoek kwam dat ik op ze kon rekenen en dat geeft toch wel een heel erg lekker gevoel.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Safi Kengee

Ik heb kleintjes van formaat (45cm) maar voel me erg veilig met hun bij me.
Ze halen in afrika wilde zwijnen neer en schromen ook zeker niet hier hetzelfde te doen met mensen op commando als er iets gebeurt :-)
Supersnel, enorme pit, enorme kracht en dat stralen ze gelukkig ook uit op straat :-)

Als ik een wat minder betrouwbaar type tegenkom zie ik ook de honden veranderen.
Hun lichaamstaal wordt oplettend en dreigend.
Ze vallen never niet uit zomaar, maar als diegene wat zou doen heeft hij een groot probleem.

Heeft een roedel pisnijdige honden in z'n nek..
Kleine meis springt uit stand al een dikke meter hoor zonder er moeite voor te doen ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Vorige week werd de gasmeter in de meterkast vervangen, man was bezig in de gang, Mellow en ik zaten op de bank. Ze was continu heel alert.
Op een gegeven moment was de man klaar, vroeg of ie binnen kon komen.
Mellow bleef van een afstandje blaffen, met een geluid waarmee ze kenbaar maakte dat hij niks moest proberen.
Hoewel ze dus op afstand bleef, voelde ik dat ze zeker uit zou vallen mocht deze man iets doen.

En dat gevoel geeft ze me op straat ook, best prettig eigenlijk.

Dat idiote geblaf hoeft van mij niet zo (en zeker niet om elk dingetje wat ze hoort), maar het idee dat ze er voor me is als het nodig is, vind ik wel een fijne gedachte.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ja dat gevoel ken ik , maar ik heb nu het tegenovergestelde. O-) Ixy en Kwint waken allebei, en zo hoort het ook , maar verdedigen is dus een andere zaak.

Vroeger met de kuvaszen struinde ik uren door bos en veld en de paadjes konden mij en de honden niet spannend genoeg zijn. We kwamen op plekken waar geen mens kwam, er hoefde ook niemand maar één vinger naar me uit te steken! Voelde me echt overal veilig!

Nu met de puli's is het'echt wat anders! Ze zetten beide wel het alarm aan maar daar blijft het tot nu toe ook bij. Vaak verlang ik er na om weer eens lekker te struinen, zeker in deze tijd. maar ik voel me niet meer zo veilig in bos en veld. Loopt ook niet lekker als je eigenlijk op je hoede bent. Zeker in voor- en najaar ,als de blaadjes aan de bomen komen kwam ik vroeger nog wel eens rare figuren tegen, waar de kuvaszen wel mee afrekenden. Van de puli's verwacht ik niks,.... alleen een hoop kabaal! Als ik het daarvan moet hebben!! O-) :-D

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik voel me heel erg veilig met Jerome aan mijn zijde.
Ik ben heel erg bang om in het donker alleen over straat te moeten wandelen, maar met Jerome heb ik hier totaal geen last mee. Hij is angstig als er ook maar iemand nadert, maar als er mij iemand iets zou doen, weer ik zeker dat hij die vast heeft. De meeste mensen zijn tegelijk ook al wat afwachtender naar een hond die blaft als ze een stap dichter zetten.

Ook 's nachts ben ik zeker moest er iemand willen inbreken is de hele buurt wakker en zullen ze niet veel moeten proberen. Hij hoort en ziet alles.

Dus JA ik voel me veiliger O-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

" Ook ik voel mij veilig, heb dan wel geen grote hond, maar wel een hond die haar terrein bewaakt! vorig jaar was mijn over buurman aan het spelen met zijn hond, ik zat in de tuin met Lobke, op een gegeven moment vond de buurman het genoeg en liet zijn bordercolly zitten. hij gaf de hond een lekkertje en vroeg of Lobke er ook een mocht, ik zei dat het goed was en hij stapt zo over het hekje met het koekje , nog nooit iemand zo vlug weer teug zien springen Lobke greep hem bij zijn broek flinke scheur , na derhand kwam hij toch het lekkertje brengen maar bleef wijselijk achter het hekje. nu heb ik een dubbel hek geplaatst als Lobke in de voortuin is, vanwege de buurkinderen die haar willen aaien en over het hek gingen hangen nu kan Lobke er niet bij. aaien mag alleen als ik er bij ben .laat haar nooit alleen in de voortuin, met de buurman is ze de beste maatjes, hij mag in de tuin komen maar wel door het hekje niet er over heen. groeten Hein.Ps voor wie het niet weet Lobke is een ruwhr teckelteefje standaard. "


hahaha kleine killer! ;-) ;-)

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max 3 doggies

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

" Haha het kan maar zo. Joep zorgt er niet voor dat ik mij veiliger voel. Maar toch ga ik liever met hem dan alleen over straat. Als er nu wat is bescherm ik hem! "

Hihihihihi... Héél herkenbaar !!!!!!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha echt wel. Ik weet niet eens meer hoe het is zonder hond weg te gaan. Er zijn wel eens momenten dat ik dacht 'zo, dit was ook niet gebeurd als ik Flex of Faya mee had'. Mensen blijven meer op afstand.

Toch heb je alleen wat aan Flex. Die zet 6 stappen naar voren waar Faya er 6 achteruit zet dan al niet uit haar tuig of riem ontsnapt en hem naar huis peert. O-)

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

Ik heb iets meegemaakt en ik vind het eng om over straat te gaan.
Maar met Guus voel ik me volkomen veilig. Ik vertrouw hem dan ook 100%.
Ik voel me echt veiliger met hem ;-)

honden page profiel BipkeBipke

honden foto van Bipke

Met Rusty heb ik dat zeker, hij is ook een excellente waakhond , vooral in de duisternis, hij gaat steeds aangeven als iemand voor of achter me nadert, en blijft allert tot ze weg zijn, of tot ik zeg dat het goed is.
Ook op de eigendom zal niemand komen zonder ons erbij, als hij rondloopt.

Ook de schiba's zijn excellente waakhonden. Of ze me ooit zouden (kunnen) beschermen weet ik niet, maar alert zijn ze genoeg, en ze geven meteen aan als er iemand nadert (van wie zouden ze dat geleerd hebben) of als er iemand voor de poort staat. Hier staat meestal de bel af , maar toch weten we steeds als er iemand is.
Alleen Jethro is momenteel iets nerveuzer, de zijn de ganse straat en opritten aan het opbreken om rioleringen en de rijweg te heraanleggen, en nou zit er konstant volk voor de poort omdat dat nu eenmaal het knooppunt is ,en hi mag er niet op blaffen nadat ik ben geweest, da's moeilijk hoor ;-)

Ik loop trouwens ook graag met de hond buiten, is veel gezelliger, maar ik zal wel de shiebjes beschermen hoor!

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Roy was maar een dwergpoedel, maar ik heb me ook altijd veilig bij hem gevoeld. Soms deden mensen wat meewarig. 'Och het is maar een poedeltje'. Maar als ze dan opdringerig werden, liet dat poedeltje even zijn tanden zien en hapte als ze zich niet meteen terug trokken. Zo hebben we enkele keren ongewenste mensen de schrik van hun leven bezorgd ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zou mij toch minder veilig voelen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bijtgedrag, meningen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^