onstuimige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Hallo iedereen,

inmiddels een aantal dagen in bezit van mijn langverwachte pup zit ik toch met een paar vragen. Omdat ik van te voren zoveel heb ingelezen ben ik bang dat ik nogal overbezorgd kan zijn, nu zit ik vooral met vragen over wat je moet doen als je pup zich bezeerd.

Zoals je aan de profielfoto kunt zien heb ik nogal een klein hondje, en ze mag gewoon bij mij op de bank, dat ging een aantal dagen prima omdat ze dan gewoon bij mij slaapt en spelen gaat op de grond..nu viel ze net van de bank (niet heel hoog maar toch!) en ik schrok er wel van omdat ze meteen haar hoofdje schuin hielt (als in AUW) en geschrokken piepte/huilde..ik schrok er zelf ook nogal van dus pakte haar snel op en ze kwam geschrokken tegen mij aan zitten..nu lijkt ze prima, ze ging daarnet weer (toch wel wat voorzichtiger) verder met spelen en ligt nu weer lekker te slapen..

Mijn vraag: hoe reageer je als je pup zich bezeert, en hoe gevaarlijk kan het zijn als een pup toch ergens vanaf valt? (Zou ik haar bijvoorbeeld niet meer op de bank moeten nemen omdat er een risico is dat ze er vanaf valt? ze slaapt nu de 1e paar dagen ook nog bij mij in bed en daar kan ze ook vanaf vallen natuurlijk) of maak ik me toch teveel zorgen en kunnen ze wel tegen een stootje..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onstuimige pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

De mijne heeft ook de neiging om op mijn schoot te komen zitten als ik neerhurk, waarbij ze er gisteren ook is afgevallen, op haar pootje en snuit en piepte, dus ik lees ff mee.
Wat ik zelf deed was kijken of ze oke was en het verder wat rustiger aandoen. Maar ik ben benieuwd wat de rest ervan vindt ;-)

Wat ik wel nog wil toevoegen - voorkomen is beter dan genezen. De mijne mag sowieso niet op de bank of op grote hoogtes, tenzij op mijn schoot of op de arm.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pupjes van deze rassen die zo klein zijn, zou je zeker niet alleen op de bank moeten hebben, een mandje aan je voeten is ook prima, laatst was er hier op het forum, ook een pup die van de bank gevallen was, gebroken poot.

een mandje aan je voeten tot tie volwassen is.

als je constateerd dat je pup zich bezeerd en weer opstaat en weer doorloopt. probeer het te negeren, dat je niet te overbezorgd doet, want dan komen ze met ieder piepje bij je klagen.
opletten hoe je hondje loopt doet speelt. is er toch iets, na laten kijken.

en voorkom dit, door je hondje niet meer op de bank te laten, in een ogenblik sta je op, je denkt niet na en je pup komt je achterna, boem au, valt van de bank.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

hallo, bedankt voor de reacties.

Voor de duidelijkheid, ze was niet alleen op de bank :-) maar wat je zegt willemijn, 1 onbewaakt ogenblik en ze stuitert je eraf..dus helemaal maar niet meer op de bank dan inderdaad om problemen te voorkomen :-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Hoi
Ik heb ook 2 kleine hondjes en bij mij is de regel als ze er zelf op komen mogen ze alleen op de bank. Zolang ze niet zelf de kracht hebben om erop te springen kunnen ze er ook niet zelf af.

Ik neem ze wel zelf op schoot dus onder toezicht maar laat ze niet alleen even liggen als ik bijv. naar de wc ga.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Je hondje zal nog veel vaker vallen, je zal per ongeluk op zijn pootjes staan etc.
Hier is Joy zo vaak van de bank afgevallen of ze wou op de bank springen nam de aanloop niet goed en kletterde zo achterover tegen de tafel aan.
Van de week is ze van de trap af gevallen :'( omdat mijn vriend er niet achter liep maar gelukkig niks aan de hand.
Als je hondje zometeen gaat spelen met grote honden moet je eens kijken hoe wilt dat er aan toe gaat en wat voor rare bewegingen ze maken.
Jackie van mij springt niet op de bank en kan er ook niet vanaf (Joy wel) maar ik laat ze gewoon op de bank hoor.
Spelen wordt trouwens niet op de bank gedaan, ze mogen erop liggen en slapen of rondkijken maar spelen doen we op de grond en niet op een bank.

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Ja dat zei mijn zus ook al (in het bezit van een dwergpincher) en ik zie dat jij ook in het bezit bent van kleine honden ;-) dus bekend met hoe fragiel ze zijn haha, maar nu dat ze 8 weken is vind ik haar nog zooo breekbaar haha dat ik het echt wel eng vind..misschien als ze wat groter is dat ze wel op de bank kan maar nu dat ze nog zo klein is, valt ze wel van een behoorlijke hoogte. Omdat ze vooral bij mij wil spelen en liggen denk ik dat ik de eerste tijd maar ff een paar kussens op de grond leg en daar ga zitten zodat ze iig niet kan vallen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onstuimige pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Foto wedstrijd !!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^